Online supermarket GoldenBiz, podvod nebo ne?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 00:15

Sdružení GoldenBiz se sídlem v Ústí nad Labem otevřelo v 3.2012 svůj český online supermarket a od 4.2012 také pro slovenské zákazníky v eurech.

Proč? Protože to se dotýká všech.Nakupujeme v supermarketech, protože musíme někde nakupovat. Každý měsíc tam necháme určitou sumu, otravují nás letáky ve schránkách, přesto tam musíme.

Na čem vydělávají supermarkety? Tahají nás na slevy a spoléhají, že nezůstaneme pouze u těchto výrobků a nakoupíme výrobky finančně nezvýhodněné. Nakoupíme více než jsme potřebovali a nemáme kontrolu o měsíčních výdajích. Sem tam nás podvedou falešnou cenou a zjistíme to až u placení, přičemž spoléhají na omluvu a nízké sankce u kontrol.

My nabízíme změnu, změnu pro vás, kteří ji chcete.

Obchod je ověřen praxí, ale každý se chce přece přesvědčit sám, nebo ne? Registrace je zdarma, za vstup do supermarketu také neplatíte a stejně jako jinde, platíte jen za objednané zboží až po doručení do vlastních rukou.

Jedná se o podvod, nebo výborný nápad jak motivovat lidi k pravidelným nákupům? Co lidi motivuje víme, proto odměníme každého, kdo u nás nakoupí a za přivedené zákazníky platíme trvale osobní provize.

Kdyby v běžném supermarketu byly dvě pokladny a jedna dávala trvalé slevy, u které by jste nakupovali?

Záleží vám kde nakoupíte např. pytle na odpadky? Možná by teď mělo....
Přílohy
Adidas sprchové gely výprodej 4.2012.JPG
Naposledy upravil mikicz dne 15. 4. 2012 13:29, celkově upraveno 3
Důvod: kterou část věty "dej si odkaz do url v profilu" jsi nepochopil?
Carbon Trader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2012 00:34

Smazal bych to ale z mobilni aplikace to nejde...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 08:56

Nevidím důvod pro smazání, každý má možnost se přesvědčit, že tento obchod existuje a je reálný. Objednané zboží přichází na dobírku pěkně z ručky do ručky, souhlasí s objednávkou a provize jsou připsány do 2 dnů.

Nejedná se o žádný podvod nebo letadlo. Normální MLM, které ušetřené zdroje za reklamu, platy zaměstnancům a jiným vícenákladů za provoz kamenné prodejny ušetří, část si ponechají na provoz a slíbenou část spravedlivě odmění svým registrovaným partnerům za osobní reklamu.

Nebo si myslíte, že na výrobku nemají dostatečný zisk 25 kč, které vyplácejí za každého SP? Není to nekonečná pyramida, vyplácí se jen těm co také nakupují a nechají tam 600 měsíčně a jen do hloubky 5 linií. 6 linie už vám zaplacena není,náleží právem partnerovi, který s registroval až po vás. Takže žádný hurá systém, ale motivující systém a vhodný pro kohokoliv, každý utrácí v supermarketech a není problém začít kdykoliv. Nikdo není zvýhodněn, snad je šířením informací a osobními zkušenosti, že u toho je dříve a má už i zboží doma. Je to spravedlivé a je to v počátcích, výrobky přidávají, tím že některé už nejsou v nabídce, která se každým týdnem mění, je jasné, že obchody fungují.

Kdo nechce se nemusí registrovat, já jsem jen chtěl to dát ve známost, pomoci sobě (to přiznávám), ale i ostatním co se přidají. Jestli jsem pro vás konkurentem, tak chápu že mě chcete smazat.

Trh je ale myslím dost veliký pro všechny, milióny lidí nakupují dennodenně, já chci jen pomoci svým známým v 5 liniích. A tuto možnost má mít každý, každý by měl mít možnost pomoci těm co jen utrácejí a nic za to nemají, nemyslíte?

Proč podporovat supermarket, který třeba zničil maloobchodníka? Každý má svobodnou volbu zkusit si vytvořit si svůj 5 liniový trh a dávat možnost lidem v nouzi. Kdo je v nouzi to pochopí, mít slevy pro sebe a ještě něco vydělat. Neslibuji 78 tis.měsíčně jako někteří (sám je nemám), ale co tak mít 4000 a výrobky za 600 ještě pro svou potřebu zdarma?

Každý kdo ukazuje jinou cestu a hlásá něco odlišného od davu (někdy slepého a smířeného s realitou protože nemají informace) nemusí být upálen na pranýři, nemyslíte? :-)
Carbon Trader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 4. 2012 09:20

Každý kdo ukazuje jinou cestu a hlásá něco odlišného od davu (někdy slepého a smířeného s realitou protože nemají informace) nemusí být upálen na pranýři, nemyslíte?

Ne, ale ten co místo aby si, jako jiné firmy, férově zaplatil reklamu, tak ve snaze získat konkurenční výhodu cpe tenhle spam do diskusního fóra.

Jinak jsem na obchod mrkl. Rychlým srovnáním ceny s těmi, co mi vylezly při zadání do Google mě vychází, že je to normální obchod. Něco levnější (parfém), něco dražší (zkoušen sirup a šampon na vlasy).
Dalším velkým omezením je výrazně snížený výběr. Páteční nákup se tam opravdu neudělá.

Miki: klidně to smaž pokud tě to otravuje. Já bych to spíše nechal jako něco mezi informací (že je tady jeden z x internetových obchodů) a varováním (čekám nějakou kulišárnu jako brzo procházející datum trvanlivosti nebo něco podobného, když se musí snižovat ke spamu v diskusích).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 10:15

[color=#008000]Nevěděl jsem (asi moje hloupost), že na tomto serveru mohu mít placenou reklamu, klidně přispěji. Bral jsme to jen za diskuzní fórum (Super Fórum), nebyl jsem delší dobu. Chci o tom diskutovat. Na inzertních serverech není zase možnost hromadné diskuze, chci diskutovat právě s lidmi co to odmítnou, ne abych je přesvědčil, ale abych věděl jejich názor a měl feedback. Tento byznys není o jednom člověku, to je jasné :-)

Děkuji za mrknutí, ceny jsou přesně jak píšete. Vždy se dá něco sehnat ještě levněji, i Vietnamci mají nějaké sprcháče Adldas za 40 Kč. Ale nikdo v GB nákupem neuletí. Zboží je normálně v záruce, balíček máte stejně jako u jiného internetového obchodu právo vrátit do 14 dní. Doba expirace není prošlá, zboží které by mohlo podlehnout zkáze tam nenajdete. Pečivo, ovoce a zelenina, musí být čerstvé a to v nabídce pochopitelně není. Výhoda internetového nákupu, nakoupíte jen to co jste chtěli. Nevýhoda, každý cenu googlí a hledá. V běžném obchodě negooglíme mezi regály a taky to neřešíme, koruna sem, koruna tam, věříme prodejci a koupíme, když už tam jsme i přesto, že vedlejší supermarket to má levněji. Ale možná někteří googlí i tam :-D

Určitě bych rád diskutoval o tom, jestli utratí průměrná rodina za zboží v GB 600 měsíčně nebo ne. Nejde teď tak ani o cenu, ale o objem spotřeby. Cena se samozřejmě odvíjí od provizí a pokud mám 300 Kč zisk za 12 lidí, tak zboží je o 50% levnější a je pod cenou supermarketů.

Podívejte se do přehledu, který jsem udělal ze zboží v GB, podle toho, co si běžně rodina nakoupí každý měsíc. Nemusíte se mnou souhlasit ve všech položkách, ale v jádru to tak asi bude a přehled má součet přes 2000 Kč, a my zde hovoříme "jen" o 600Kč. Neřeším v tom oblíbenost duhu káva, ale objem. Zkuste se podívat, jestli i vaše rodina není běžně nakupující domácnost. myslím, že objem není přehnaný, např. 2 vína za měsíc, moc nebo málo pro 2 dospělé na měsíc? Stačí jít na návštěvu a flašku koupíte ještě navíc. kde jsou rodinné oslavy, kde padnou čokolády pro děti, slané pochutiny k pití v daleko větším měřítku. Jen jde o to, kde to nakoupíte a jestli to můžete objednat s týdenním předstihem, já myslím, že většinu ano.
[/color]
Přílohy
Spotreba bezne domacnosti.JPG
Naposledy upravil Carbon Trader dne 14. 4. 2012 10:47, celkově upraveno 1
Carbon Trader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2012 10:39

Zeleny text na cernem pozadi v mobilu necitelny a dlouhe jak tyden pred vyplatou. Necetl jsem a cist nebudu. Cislo na inzertni oddeleni mafry urcite najdes a info o shopu bez odkazu vidim jako zbytecne
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pan Y. 14. 4. 2012 10:41

Kromě amatérského designu (vč. chybného zobrazení v IE8 a nelogického přeskakování mezi poli registračního formuláře) se mi na tom v principu nelíbí pár věcí:
- nucení k útratě 600 Kč každý měsíc (proč bych na to měl myslet, když na 2 měsíce někam vypadnu?)
- nemožnost uskutečnit více objednávek za měsíc (do samošky nebo supermarketu si můžu v měsíci zajít kolikrát chci...)
- nákupem potravin dopředu moc neušetřím, protože je většinou rychleji spotřebuju ;-)
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 10:58

Ano design je zatím amatérský (stejně jako motivační video :-)), ani popisky výrobků nejsou ideální, dokážu si představit lepší. Uvidíme jak to bude dál, zatím na registrování a nákupy to funguje. IE má problémy, programátor má co vylepšovat.

- Nově je uzávěrka každý týden, takže můžete častěji.
- Nakoupit muže i dopředně, můžete udělat nákup např za 1200, máte poštovné zdarma a splněný povinný odběr na 2 měsíce.
- Je to internetový obchod, pokud jedete pryč, nakoupíte na dálku, zboží i můžete zaplatit na dálku a poslíček to předá osobě blízké na vámi zvolené adrese, no problem
- není to jen o potravinách a když už, jsou i takové co vydrží
Naposledy upravil Carbon Trader dne 14. 4. 2012 16:10, celkově upraveno 1
Carbon Trader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Havers 14. 4. 2012 11:56

Např.:
Adidas sprchový gel 250 ml mají nyní v Tesku za 37,45 Kč/ks - tj. 74,90 Kč při koupi 2 kusů.
V Tesku je Woolite 3 l za 119 Kč.

Ano, oboje je časově omezená akční nabídka.


Goldenbiz:
Adidas sprchový gel 250 ml je za 58 Kč.
Woolite 1,5 l je za 92 Kč.

Takže pro mě je určitě výhodnější (průběžně) vyzobávat rozinky z akčních nabídek obchodů, než nakupovat na Goldenbiz. ;-)
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 16:31

Ano, souhlasím, je to logické, Tesko má asi jiný nákup při svých objemech. Ale co nám dá Tesco za to, že tam nakoupíme? Lákají nás na karty a sbírání bodů, ale že zrušili prodavačkám pracovní místo a nahradili je samoobslužnou pokladnou to asi taky není ideální.

- Pokud se na to podíváte jako na byznys, za 600 máte možnost trvalého příjmu bez vstávání v 6 do práce. Místo 600 máte výrobky, které stejně potřebujete. Možná mají hodnotu 500, z počátku asi ano, pokud nenajdete výrobek levnější než v Tesku.

- chcete cenu jako v Tesku? Pokud jsem dobře počítal je Adidas o 35% levnější, na to vám stačí 8 lidí ve vaší skupině, při 9 a více jste pod cenou Teska. Lidi a obraty vám každý měsíc zůstávají, nemažou se jako v jiných MLM, nemusí být aktivní v oslovování lidí, stačí jen když také nakupují
Carbon Trader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2012 16:34

A proc mam teda delat skupinu lidi a kupovat kazdy mesic za 600 kdyz mu staci dojit to mistniho marketi a koupit kdy a co chci?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 4. 2012 16:47

Carbon Trader píše:Ano, souhlasím, je to logické, Tesko má asi jiný nákup při svých objemech. Ale co nám dá Tesco za to, že tam nakoupíme? Lákají nás na karty a sbírání bodů, ale že zrušili prodavačkám pracovní místo a nahradili je samoobslužnou pokladnou to asi taky není ideální.

Tady si nějak protiřečíš. Nejdříve lákáš na výhody v podobě bonusů a lepších cen a když se ukáže, že i Tesco, které patří spíše mezi dražší supermarkety, je levnější, tak mluvíš něco o rušení pracovních míst - on takový on-line obchod jich snad zaměstnává nějak víc (v poměru k objemu prodaného zboží), než běžný hyper-super market? Chci-li zboží levnější, je logické, že obchod bude na něčem šetřit - mimochodem samoobslužné pokladny se mi líbí, téměř nikdy nestojím frontu.
Carbon Trader píše:- Pokud se na to podíváte jako na byznys, za 600 máte možnost trvalého příjmu bez vstávání v 6 do práce. Místo 600 máte výrobky, které stejně potřebujete. Možná mají hodnotu 500, z počátku asi ano, pokud nenajdete výrobek levnější než v Tesku.

Tohle mi připomíná podobnou masáž ze školení Amway (obchod Vebso). "Přednášenící" se snažil navodit dojem, že čím více budeme nakupovat, tím více budeme vydělávat, myslím, že někteří z "posluchačů" nabyli až dojmu, že ve výsledku budou mít zboží zdarma a ještě další příjem.
Tahle varianta už tu byla několikrát ohrána a perpetum mobile prostě neexistuje. Mají-li být vysoké provize, musí být na výrobku vysoká marže a tím pádem bude dražší než jinde. Nákupy ještě nikdo nezbohatl, maximálně může dosáhnout toho, že zboží bude o trochu levnější, než jinde, ale každopádně když víc utratí, tak prostě víc utratí a ne že ještě vydělá.
Další variantou je vytáhnout peníze z ostatních - to je možné právě v MLM systému. Někdo si koupí výrobek s vysokou marží a já z té marže trochu dostanu (to je princip Amway, např.). Problém je v tom, že takový systém dokáže exponenciálně růst a matematika je mrcha. Třeba oblíbený systém "letadlo" může mít v ČR maximálně 23 "pater", pak by celkový počet jeho členů přesáhl počet obyvatel :). 23, nezdá se to tak mnoho, že? :D A to je systém o "základně" 2. Pokud bych vzal systém o základně 9 (jestli jsem to správně pochopil), může mít maximálně 7 pater (pak opět dojdou lidi).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 21:31

mikicz píše:A proc mam teda delat skupinu lidi a kupovat kazdy mesic za 600 kdyz mu staci dojit to mistniho marketi a koupit kdy a co chci?


Protože si tak snížíme cenu zboží, které stejně musíme kupovat (cena za zboží snížená o provize za vybudovanou skupinu lidí, také nakupujících).

Lidé dělají nákupní seznamy dle slev v letácích, místo toho co aktuálně potřebují. Je čokoláda v akci, tak ji koupíme, bude se hodit. Nebo raději dvě, však je levná. Šli jste však pro čokoládu? Rodina potřebovala na oběd rýži. Plýtváme penězi v domnění, že šetříme. Chci tím říci, že odmítáme změnu nákupu pro vysokou cenu na první pohled, ale stejně u kasy přeplácíme. Přitom jsme tam šli ušetřit a koupit jednotlivé levné položky a ejhle v košíku přibyly i ty nelevné.

Já si tu rýži objednám balíkem a nebude mě to stát více, nenechám se ovlivnit cenou čokolády, kterou nepotřebuji. Netlačím se ve frontách, netahám to, převezmu si to u dveří po došlé SMS od poslíčka. A pokud poslíček přivezl zboží a chce doplatit jen část ceny, protože mi ji GB ponížilo za přivedené SP, jsem spokojen. Pak si mohu s dobrým pocitem koupit zboží, i když v letácích je cena nižší, protože nakupuji ve "svém" a mám něco pro sebe. Tak skutečně šetřím svými penězi.
Carbon Trader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2012 21:34

ok, měním názor. mazat se nebud, tohohle komika by bylo škoda. Janom jsem odstranil reklamní odkaz a diskutujte klidně dál
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carbon Trader 14. 4. 2012 21:57

óóó děkuji všemocný, ale odkaz byl důležitý pro informaci ostatních, není zakázáno dávat odkazy, je tam informační video, takto budeme diskutovat dva. Co tak se registrovat a dát tam svůj odkaz? Černou práci udělám já. Pokud to lid zaujme, budeš mít možnost si obchod vyzkoušet se slevami. Už tuto diskuzi vidělo přes 100 lidí, je tedy zajímavá, nebraň se provizím, překonej svou ješitnost, každý potřebuje peníze, můj pane.
Carbon Trader
Návštěvník

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron