Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 20. 4. 2005 10:30

Zastánci tzv. multi level marketingu (MLM) popisují tyto systémy jako vhodný start do podnikání bez nutnosti velkého počátečního vkladu. Objevuje se ale také řada velmi kritických názorů. Co si myslíte o podnikání firmy Amway, založeném na MLM?
FinExpert.cz
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ota Šturz 21. 4. 2005 14:53

obecně:
1) dodání až domu v ceně
2) 100%ní záruka spokojenosti (po dobu 90ti dnů lze bez udání důvodu výrobek (klidně vypotřebovaný, pouze každý jednou) vrátit a dostanete zpět všechny peníze)
3) Amway od založení se specializuje na kvalitu, která je opravdu vysoká (jinak by nemohla dávat 100%ní záruku spokojenosti)
cena jak kde: (beru v úvahu ty pro koncového zákazníka)
úklid, praní ap.- většina výrobků o něco levnější na 1 dávku
šampony, zubní pasty - proti průměrným výrobkům o něco vyšší
vůně - velmi levné (nicméně se v cenách vůní moc neorientuji, takže je to jen můj názor)
vitamíny - pouze přírodní (oproti normální hodně drahé, ale samozřejmě také mnohem kvalitnější)
eSpring - nejlepší cena na jednotku vody u daného typu filtru
potrainy (od Amway) - biokvalita, jíž odpovídá i cena

jako bonus je ekologičnost (což je dobré když pominu životní prostředí například u pracího prášku třeba pro alergiky nebo u prostředku na mytí nádobí se také hodí, že není z derivátů ropy ap.)

nevýhody jsou, že musíte některé věci ředit a že dodání je pro distributora do 2 dní (což znamená, že je třeba objednat malinko dopředu)

u partnerských obchodů jak u kterého - všechny jsem nestihl projít namátkově: (zde není 100%ní záruka spokojenosti)
kasa - elektronika levnější něž letáky "super akce" nebo alzasoft
multimarket - jídlo cenově srovnatelné s supermarkety v centru, hypermarkety na kraji prahy nebo makro jsou levnější, ale není to s dovážkou domu (funguje pouze v Praze)


Ota Šturz
Ota Šturz

Odeslat příspěvekod Návštěvník 22. 4. 2005 07:32

Kdyz se podivam na katalog tak mi ten sortiment prijde dost chudy. Zato ceny jsou nadstandartni, amwayaci to zduvodnuji kvalitou (slovy bio, eko, patenty, fakta, atd. to jen hyri), ale treba litr a pul olivoveho oleje za 800 Kc ... to asi nikdy nepochopim.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 22. 4. 2005 07:40

Pro L!bora
nevím proč kupovat, ale vím proč nekupovat. Předražené, dávno překonané obsahem i kvalitou, na trhu jsou ve zlomkové ceně kvalitnější produkty. Je to stejné jako Herbalife, Zepter, prodáváte něco pro někoho za super ceny s odůvodněním prý údajné super kvality, a hlavně osobní prodej. Já si klidně do toho obchodu dojdu, když vím, že místo 800,- dám 80,- za kvalitnější věc. Není v těchto diskusích o čem diskutovat, pokud si lidi přečtou složení produktů a jejich použití. Ale jinak kupujte, kupujte, letadlo typu Amway potřebuje palivo.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ota Šturz 22. 4. 2005 09:16

K olivovému oleji - vysoce kvalitní olivový olej bude stát podobně. Je nesmysl srovnávat třeba slunečnicový olej s olivovým. Při výrobě tohoto oleje spolupracuje Amway s Carapelli Firenze, které pokud Vás tolik zajímá jak přesně je kvalitní zodpoví dotazy nejlépe.
Jinak ohledně cen jsem nejlevnější extra panenský olivový olej zatím viděl nebrandovaný v delvitě za tuším 99,90 0,75l (možná že 1l, možná 0,5l již si to nepamatuji), kvalita = ?
a jen tak pro zajímavost slunečnicový nebo sojový ap. olej seženeme (v partnerském obchodě) MNOHEM levněji než za 80Kč 1,5l
Pokud objevíte něco kvalitnějšího za 80Kč tak se ozvěte a já vracím licenci :lol: :wink:
Každopádně Amway nemá bohatý sortiment potravin, protože se nespecializuje na potraviny (proto také máme partnerský obchod, který ano), ale na drogerii ap.

Pokud mi zašlete e-mail, tak vám obratem můžu poslat hostID, kterým se dostanete na http://www.vebso.cz za účelem zjištění si více informací
Ota Šturz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod L!bor 22. 4. 2005 09:24

Promiňte, trochu se ztrácím: V čem tedy tkví kouzlo AMWAY? Dobré výrobky? Ceny? Nebo je to bublina, o které nemá smysl diskutovat a je lepší do ní píchnout tak, aby praskla?

Lidé, kteří AMWAY kupují, a není jich málo, to přece musí dělat s nějakým motivem, ne?
Libor Kříž, šéfredaktor Computer
L!bor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aura 22. 4. 2005 10:28

V čem tví kouzlo Amway? Pro každého asi v něčem jiném. Pro mě? Fajn výrobky za dobrou cenu, extra služby (provize za to že jím, piju, používám kosmetiku, uklízím, telefonuji, a vlastně i teď když píšu tuto odpověd) ale především fajn lidi. Vše vždy závisí na lidech i když spousta lidí bude tvrdit opak. Proto je i tolik negativních reakcí a i všichni tito lidé mají pravdu. Skutečně. Bohužel se setkali se lidmi, kteří v nich vytvořili tento špatný náhled. I já jsem se setkala s lidmi, kdy jsem si myslela že se zbláznili, ale pak jsem se náhodou setkala i s jinými a Ti můj pohled naprosto otočili. Tak jako ne každý půjde nakupovat do hyper marketů, tak jako každý nemůže mít vysokou školu, tak jako ne každý může podnikat tak i ne každému se nebude líbit společnost Amway ale v tom tví demokracie. Nebo se pletu?
Aura

Odeslat příspěvekod Návštěvník 22. 4. 2005 11:00

to L!bor: Proc to lidi kupuji? Asi ze stejnych duvodu, proc kupovali Herbalife. Ja to take nechapu, ale asi si nejake zduvodneni nasli. U obou systemu se argumentuje tim, jak dlouho a s jakym obratem funguji. To kouzlo je v systemu prodeje - prijde za Vami kamarad, chce Vam neco vnutit - budete mit silu ho vyhodit?

Ten olivovy olej jsem tu nadnesl schvalne a on se opravdu najde clovek, ktery se pokusi odduvodnit i litr a pul oleje za 800 Kc :-) Ted jsem si dokonce pustil vebso a ten olej je mezi "zhavymi tipy" :-)

Zkusim z katalogu vybrat dalsi perly (vetsina je kosmetika, ktere nerozumim): Viceucelove nuzky 1560 Kc, startovaci sedmidilna (4 poklicky a 3 hrnce/panve) sada za 18690 Kc. Ted jsem si vsiml blikajiciho banneru - Kdo ma Glister, zubare nepotrebuje. 4 zubni kartacky za 330 Kc, 75 gramova zuni pasta za 90 Kc. Chapu spravne, ze "startovaci sada" znamena, ze by si ji mel zacinajici dealer koupit?
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Victor 22. 4. 2005 12:48

Z tvých komentářů je jasně vidět, že to není pouze kosmetika, které nerozumíš. Rozhorluješ se tady nad cenou olivového oleje a několika dalších výrobků z našeho katalogu a přitom nevíš zhola nic o jejich užitné hodnotě. Být tebou, raději bych si nejprve zjistil více informací, než bych začal vystavovat svoje názory na nějakou věc na veřejnosti - alespoň by nehrozilo riziko, že ze sebe udělám blbce. Kouknout se na obrázek výrobku do katalogu, nic o něm nevědět, ale hned začít křičet, že jeho cena je nehorázná umí opravdu každý pitomec - většinou to dělají "socky", které se o svých nákupech rozhodují jen podle letákových akcí ze supermarketů. Ale jsou i lidé, kterým trochu víc záleží na kvalitě toho, co kupují - proto si raději koupí boty značky Puma za 2000,- i když by mohli mít sportovní boty od pana Wonga za 300,-. Raději si koupí lahev 12-ti letého Jamesona za 1200,- i když by si mohli ožrat hubu rumem za 80,- a na salát si dají kvalitní olej za 800,- než srágoru za 50,-. Příště než budeš psát svoje "rozumy" na internet, zjisti si raději trochu víc o tom, o čem píšeš. Jinak budou tvoje příspěvky informovaným lidem pouze k smíchu. :D
Tvůj Victor.
Victor

Odeslat příspěvekod Jamako 22. 4. 2005 12:58

Taky nerozumim kosmetice. Mozna pro mou informaci - jak se na potravine pozna, ze je "biokvalitni"? Jak se na vitaminech pozna, ze jsou "prirodni"? Neodsuzuji MLM, jako student jsem s tim mel neco docineni, ale taky vim, ze neni (nebo lepe receno neznam) zadny zpusob overeni si informaci, ktere jsou o podobnych MLM produktech sireny jejich prodejci. Spis mi to pripomina takovou malou cirkevni organizaci - a pak uz je to boj verici vs. neverici :wink:
Jamako

Odeslat příspěvekod Návštěvník 22. 4. 2005 13:43

to Victor: Ja se nerozciluji. Ja se smeju stejne jako Vy :D Ten olej si ja nekoupim, nekdo jiny asi ano, jinak by v nabidce nebyl. S tema botama od Vietnamce jste me neodhadl, nejsou to sice Adidas, Nike nebo Puma, asi tak nejsem IN :D , ale na kvalitu (cena byla lehce nadprumerna) a pohodli mych bot si nemohu stezovat. Na whisku moc nejsem, ale za dobre vinecko klidne zaplatim. Ale olej, litr a pul za 800 Kc? :D :D :D Predem Vam odpovidam, ze olivovy olej pouzivam, na Cecha asi v docela nadprumernem mnozstvi a neni to nejaky rafinovany se znackou "Mince" apod.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aura 22. 4. 2005 13:48

tak napiš jaký olej používáš a za kolik a pak můžeme srovnávat.
aura

Odeslat příspěvekod Návštěvník 22. 4. 2005 15:52

Pouzivam takovy, jaky sezenu. Ted v lednicce lezi tento - Hojiblanca, extra virgin olive oil, Spanelsko, vyberova kategorie olivoveho oleje ziskana primo z plodu olivovniku vyhradne mechanickymi postupy, 0.5 litru, cca 60 az 80 Kc.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 23. 4. 2005 10:44

Prave jsem se vratil z hradu, pardon, co to kecam, z obchodu a dival jsem se tam na olivove oleje. "Extra" panenskych olivovych oleju tam bylo 10 druhu, hledal jsem ten nejdrazsi a i kdybych si ho koupil v co nejmensim baleni (aby me vysel co nejdraz), tak vychazel na 240 Kc za litr.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L!bor 23. 4. 2005 10:52

Zatím mě tedy AMWAY nepřesvědčuje. Vysoké až nadprůměrné ceny za normální výrobky? Nechápu. Vlastně chápu: MLM ;) Kdo koupí, vydělá dalším ;) Někde se to musí projevit.
Libor Kříž, šéfredaktor Computer
L!bor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků