Jaký studentský účet?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 12. 6. 2012 10:43

Samostatný ČSOB thread jsem tu nenašel, a protože studentské konto Plus od ČSOBu nemá v současnosti srovnatelnou konkurenci (embos zadarmo, žádné poplatky za správu, neomezené platby v tuzemsku, atm zadarmo), tak to šoupnu sem - nevíte, jaká je cena příchozí platby z ciziny ve prospěch účtu? Dle http://www.csob.cz/cz/csob/Sazebniky/St ... bcany.aspx ("8) Platí i pro příchozí platby z cizoměnového účtu.") bych tipnul 6 kč + asi ne moc dobré kurzy (oproti třeba Axe).
anonymní až na IP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepano 12. 6. 2012 11:24

Záleží jak je ta platba poslána, většinou to bývá SHA, a se 6 kč rozhodně nepočítej, naposled co jsem přijal platbu na ČSOB z Ruska, platil jsem asi 180kč. Myslím že maj nějaký fixní poplatek plus procenta z převáděné částky, ale je tam nějakej strop.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 6. 2012 11:33

Však odpověď je přímo v tom sazebníku :-) , 1 %, min. 150,–, max. 1 000,–; 6 Kč platí pouze pro příchozí platby z cizoměnových účtů v ČSOB (a slovenské ČSOB).
Jinak si myslím, že lepší nabídka než studentské konto modré ČSOB je online účet Poštovní spořitelny (lze převést s ponecháním stejného čísla účtu), akorát je tam podmínka průměrného měsíčního zůstatku 15000 Kč (hlavně nemá zpoplatněné inkaso jak studenské konto, lze vybírat zadarmo i z bankomatů ČSOB na Slovensku a od 1. července bude mít i tu embossovanou kartu)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 6. 2012 11:50

Embossovanou kartu zdarma ma Fio, Zuno, Air Bank a GE (GE gratis) a Citi (obrat 25 000).
Zdarma vybery ma Fio (10 za mesic z vlastniho + za kazdych 4000 utraty 1 z ciziho, kumuluji se az do poctu 5 a prevadeji se do dalsich mesicu), GE (z vlastnich bankomatu), Air Bank (z vlastnich bankomatu) a Zuno (z bankomatu RB nad 1000 Kc u plus konta - zdarma pri obratu na karte 5 tisic, nebo uhrnu vkladu vc. sporaku a terminaku 200 000 Kc), Citi (4 za mesic), Postovka (prum. zustatek 15 000).
Zdarma tuzemske transakce ma Equa (je potreba obrat 15 000 kc), Fio, Ge, Zuno, Wurst, mBank, Citi (10 odchozich), Postovka.
Prichozi zahranicni transakce ma pouze Zuno. Ze Slovenska je ma zdarma jeste Fio. CSOB ma zlevnene transakce ze slovenske CSOB, ale ostatni jsou zpoplatneny dle ceniku SEPA plateb, tedy za (tusim) 150 Kc.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radeon23 14. 8. 2012 00:00

Zdravím, chtěl bych si založit bankovní účet ale moc se v tom nevyznám. Je lepší studenstký nebo nějaký klasický bez poplatků ? Účet bych chtěl hlavně pro platby na internetu, založení PayPal, Payza a takovéhle služby. Mohli byste mi poradit co je nejlepší ? Díky
Radeon23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2012 00:23

Studentské účty mají tu nevýhodu, že jsou dočasné. Tedy, že dříve nebo později budeš muset přejít na "dospělý" účet, pokud tedy nebudeš chtít za účet platit.
Vzhledem k dostatečné nabídce bezplatných "dospělých" účtů bych doporučil směřovat spíše tímto směrem, tedy pokud ti je 18 let (některé banky mají omezení, že nezřídí účet osobě mladší).

Jako takový základ bych zvolil asi FIO. Je to účet, kde nejsou žádné pasti a záludnosti. Pokud zjistíš, že ti v nějakém ohledu nevyhovuje, nic ti nebrání si k němu pořídit ještě nějaký, přes který budeš realizovat vybrané služby - např. Axa pro platby kartou v cizí měně, spořicí účet u Air Bank, Equa, Zuno či Wüstenrotu, atd. Vše záleží na tom, jaké všechny služby hodláš využívat, v jakém městě bydlíš (a tedy jak máš nebo nemáš k dispozici pobočky a bankomaty), atd.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radeon23 14. 8. 2012 12:05

Bydlím v Liberci. Podle jejich stránek je pobočka pár minut odemě a pár bankomatů tu je taky. Na internetu jsem našel něco o blokování dvojnásobků na kartě, mají ještě teď tenhle problém ? Mají pořád karty od ČSOB a tím pádem výběry z jejich bankomatů za 6 Kč ?
Radeon23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2012 12:07

Ne uz maji poresene vlastni karty, tos toho na internetu moc neprecetl.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DrumSession 15. 8. 2012 17:36

u CSOB na me byli hodni, mel jsem tafif studentske konto nekolik let, i kdyz uz jsem nestudoval, snad jen jednou jsem jim prinesl nejaky papir o studiu tesne pred ukoncenim, a po nekolika letech jsem se shodli, ze uz bych mohl zacit prejit na "rozumejsi" tarif. Jak si to hlidaji dnes ? Navic st.konto bylo a predpokladam, ze stale je zamereno na to, aby ses zadluzil... (maly korent, st.pujcka na knihy, nejake to -0,3 % na bydleni ap...) Tomu vsemu jsem ale nastesti odolal.
Učty můžeš mít dva a u FIO si naopak muzes otevrit ucet pro investovani do akcii (i v malych castkach), alespon se misto utraceni (CSOB) muzes naucit investovat ! Tj. taktika, trpelivost, risk management, money management, zprac. info - do života neocenitelné. Utrácet umí každý trouba.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 15. 8. 2012 23:49

Trošku OT, musím Patrika pochválit za skutečně jedinečnou a kvalitní podporu v oblasti finanční a ne/bankovní. Na lepšího finančního poradce snad narazit ani nejde, položí svými znalostmi a ochotou hned všechny finančno-poradenské firmy na lopatky najednou a sám. Díky.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dayslypper 16. 8. 2012 06:39

Nevím, proč tu všichni chtějí většinou ČSOB Studentské konto. Nejraději bych ty své chvalné příspěvky o něm smazal vzhledem k tomu, jak jsem teď spokojený s FIO bankou. mBank už používám minimálně. Nové účty bez poplatků teprve budu okukovat.

Ale studentský účet je jen marketingový tah velkých českých bank. Co je to za komfort služeb, když mě ani neupozorní, že mi studentský účet končí a bez ptaní mi to přehodí na běžný účet s poplatkem (tehdy) 50,-/měs. viz. viewtopic.php?p=6560585#p6560585

Při dnešní nabídce účtů bych nevolil jakýkoliv studentský účet.
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 16. 8. 2012 11:02

Po dovršení 18 let opravdu není důvod ke studentských kontům - ale ta konta mají další výhodu, a to: Založení od 15 let - To sice FIO umí také, ale ČR není pouze Praha! A platit za výběry z ATM 30,- .... ( V 15 letech obvykle asi nebude na účtě obrat 4K+). A tudíž ČSOB vychází nejlépe (v podstatě jediný jediný poplatek přes IB je inkaso) + síť bankomatů je o hodně lepší než FIO :-[
meme1255
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 8. 2012 11:09

Vsak FIO ma kolik bankomatu? 150? A rozhodne ne jen v Praze a dalsi pribyvaji.
Kazdopadne kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja jen, ze to chce na to myslet a snazit se s uctem prilis "nesrustat", pak se obtizne meni.
Druha moznost je mit vice uctu a z kazdeho vyuzivat to, co ma zajimave. Z karty FIO lze vybirat i pomoci cash backu. No a pak jsou tu jeste vkladni knizky (PS, CS). Penize je mozne poslat na ne a pak zadarmo vybrat. Pripadne se domluvit s kamarady nebo rodici a brat si hotovost od nich a posilat jim to na ucet.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod meme1255 16. 8. 2012 11:15

No, kupříkladu v Plzni jsou celé (!!) 3, slovy TŘI bankomaty FIO. A z toho jeden pro půlku města úplně z ruky ( 1 obchoďák) a druhé dva také ( v obchaďáku kus od středu města) -- Ano, pomocí cash-backu se to dá obejít ... Ale jednodušší pravděpodobně je prostě ten účet využívat tak, jak dlouho se to vyplatí a pak utéct někam, kde se neplatí pomalu i za příchod do banky ( tzn. ne ČSOB,KB,ČS...) 8-P
meme1255
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 16. 8. 2012 15:38

Já osobně lidem doporučuji především FIO a nejde-li vzhledem k lokalitě jinak, pak mBank. Jakákoli z těchto bank společně se Zunem, respektive jeho spořícímu účtu a výběru 1x měsíčně z Raifkobankomatu zdarma a celkem slušnému spořáku, tvoří pěkný komplet.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků