Výběr pojištění pro dítě

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Morrma 24. 5. 2005 10:27

Prosím poraďte,které pojištění pro dítě (1 měsíc) zvolit.Nabídka pojišťoven je tak široká,že nevím,který produkt vybrat.

Děkuji za vaše rady
Morrma

Odeslat příspěvekod Návštěvník 24. 5. 2005 13:39

podílový fond (nebál bych se jít z většinou do akcií) a od schopnosti samopohybu dítěte samostatné úrazové pojištění
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 24. 5. 2005 15:01

Poradit na dálku jaký produkt a proč je právě pro Vás výhodný je dost problematické.
Pokud budete mít zájem o informace a zpracování nabídky kontaktujte mě na e-mailu: Petr111@quick.cz.
Zdraví Petr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 5. 2005 15:20

Nabídky pojišťovnen by se neměly až tak lišit. Všechny pracují se stejnými úmrtnostními tabulkami a technická úroková míra je regulována státem. Pokud se ti zdá, že nějaká pojišťovna má výrazně lepší produkt, začal bych "hledat zradu" v pojistných podmínkách. Zvláště u dětí je velký rozdíl, jestli se pojistka uzavírá na život dítěte (malé riziko, ale celkem na nic - k čemu mi bude když dostanu 100.000 Kč, když mi zemře dítě?) nebo na život rodiče - jednoho či obou (nevýhoda velké riziko, "požírá" poměrně dost prostředků, může nastat i situace, že víc zaplatíš, než na konci dostaneš). Nebo je rozdílná částka pro případ smrti a dožití, nebo je tam spoustu výluk. A takových "zadních vrátek" se ve smlouvách dá najít, .... .
Jsou lidi, pro které je životní pojištění vhodné a výhodné (např. je to jeden z mála nástrojů jak obejít dědické řízení s neopomenutelnými dědici), ale určitě to není produkt vhodný pro 90 % obyvatelstva, jak se nám to snaží v reklamách vnutit pojišťovny.

Osobně bych dítěti zařídil spíš stavebko a k tomu ještě třeba dětskou vkladní knížku (nabízí většina bank za výhodnějších podmínek - nulové poplatky, vyšší úroky, často bez výpovědní lhůty, ...). V nouzi nejvyšší, to může pousloužit jako "železná zásoba", takové peníze, co si člověk může kdykoliv vybrat se někdy můžou hodit. Navíc za peníze na knížce ručí stát (přes fond pojištění vkladů), za peníze v pojišťovně neručí nikdo. Je pravda, že pojišťovny jsou pojištěny u tzv. zajišťoven, ale to platí jenom proti neočekávaným situacím (např. mor, zemětřesení, povodně, ...), ale pokud pojišťovnu někdo "vykrade", nedostaneš ani korunu.

Ještě je tu čistě úrazové pojištění. Ale i tady bych si ho nemaloval extra růžově. Drobné úrazy (do 4-6 týdnů léčby) se obvykle neplní a dostat někajkých sto, dvě stě tisíc za úraz, který dítě doživotně vyřadí ze společnosti - komu to pomůže?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 5. 2005 07:43

A ještě jedna věc proti životnímu pojišťění.
Jak se jednou "uvážeš" u nějaké pojišťovny, seš "jejich". Životní pojistku není možné ukončit bez velké ztráty a i jen snížení (nebo i zvýšení) měsíčních splátek znamená vždy větší či menší ztrátu (a to i u pojistek typu Dynamik, Flexi, apod.).
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 29. 5. 2005 23:27

Morrma píše:Prosím poraďte,které pojištění pro dítě (1 měsíc) zvolit.Nabídka pojišťoven je tak široká,že nevím,který produkt vybrat.

Děkuji za vaše rady
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 5. 2005 06:41

Premysl Tiser píše:
Morrma píše:Prosím poraďte,které pojištění pro dítě (1 měsíc) zvolit.Nabídka pojišťoven je tak široká,že nevím,který produkt vybrat.

Děkuji za vaše rady
Naposledy upravil PatrikChrz dne 1. 6. 2005 06:41, celkově upraveno 1
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 5. 2005 06:57

Premysl Tiser píše:
Morrma píše:Prosím poraďte,které pojištění pro dítě (1 měsíc) zvolit.Nabídka pojišťoven je tak široká,že nevím,který produkt vybrat.

Děkuji za vaše rady
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 30. 5. 2005 20:18

Aha, zase jsem o neco chytrejsi. No, ale rozdily jsou i v tom, ze nektere pojistovny to maji jako kapitalovku (coz neni moc vyhodne), jine jako investicko. Ta druha varianta je vynosnejsi, takze i podle toho bych vybiral...
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 5. 2005 06:55

Premysl Tiser píše:Aha, zase jsem o neco chytrejsi. No, ale rozdily jsou i v tom, ze nektere pojistovny to maji jako kapitalovku (coz neni moc vyhodne), jine jako investicko. Ta druha varianta je vynosnejsi, takze i podle toho bych vybiral...


I tady platí ono "nic není zadarmo". Variantu kapitálové/investiční nabízí jestli ne všechny, tak určitě většina pojišťoven u většiny produktů. Nevýhoda je v tom, že v tom investičním může dojít i ke ztrátě. Pojišťovna má několik fondů a není neobvyklé, že některé jsou ve slušném zisku, některé ve slušné ztrátě (pamatuji i index pod 0,5 !). V rámci pojišťovny je možné mezi fondy přecházet ale "utéct" z pojišťovny (bez obrovské ztráty) je nemožné.
Je to jednoduché. Pojistné za první rok dostane agent (někdy i víc), pojistné za druhý rok padne na náklady pojišťovny a teprve potom začne klient spořit "na sebe". Při přechodu k jiné pojišťovně o tohle všechno klient přijde.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 31. 5. 2005 08:58

Investičko pro děti nabízí i ING a Aegon.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 5. 2005 09:10

Anonymous píše:Investičko pro děti nabízí i ING a Aegon.g/quote]

Investiční životní pojištění je od pojišťoven vlastně geniální tah. Za "slib" možnosti vyššího zhodnocení se úplně zbaví odpovědnosti (a rizika) za klientovi peníze.

V kapitálovém pojištění bere pojišťovna riziko na sebe (klient musí dostat alespoň to, co je uvedeno ve smlouvě, t.j. kapitálovou hodnotu zhodnocenou alespoň o technickou úrokovou míru (před rokem to bylo mezi 2 a 3 %, dneska možná i míň), což je sice nic moc, ale pořád lepší než nic) - a logicky si za to nechá zaplatit (menším zhodnocením). Toto zhodnocení musí vyplatit i za cenu, že životní pojištění pro ní bude ztrátové - ze zákona ho totiž nesmí vypovědět a musí dodržet částku uvedenou ve smlouvě. Tenhle problém měla např. Česká pojišťovna u smluv uzavřených za jiné "inflační situace", kde byla technická úroková míra snad až 8 % a taky se snažila se jich za každou cenu zbavit - přemlouváním klientů aby si uzavřeli nové "výhodnější" smlouvy. Nic jiného než přemlouvání jí nezbylo, protože vypovědět je nemohla.

U investičního životního pojištění neručí pojišťovna vůbec za nic (ve smlouvě je uvedena částka pouze pro případ smrti, ne pro případ dožití), klient taky může dostat velké nic! Tedy nejen nulové zhodnocení, ale opravdu úplně nic (teoreticky, v praxi nepředpokládám ztráty vyšší než 50 %, ale i tak). A stěžovat si může tak akorát na hlavním nádraží.

Osobně si myslím, že investiční životní pojištění je blbost. Pokud si někdo myslí, že tomu rozumí, je lepší uzavřít čistě rizikové životní pojištění a peníze, které by bývaly tvořily rezervu sám investovat do fondů, nebo akcií, které si sám vybere a ne do těch, do kterých mu to "dovolí" jeho pojišťovna.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 2. 6. 2005 13:40

U investičního životního pojištění neručí pojišťovna vůbec za nic (ve smlouvě je uvedena částka pouze pro případ smrti, ne pro případ dožití), klient taky může dostat velké nic! Tedy nejen nulové zhodnocení, ale opravdu úplně nic (teoreticky, v praxi nepředpokládám ztráty vyšší než 50 %, ale i tak). A stěžovat si může tak akorát na hlavním nádraží.

Osobně si myslím, že investiční životní pojištění je blbost. Pokud si někdo myslí, že tomu rozumí, je lepší uzavřít čistě rizikové životní pojištění a peníze, které by bývaly tvořily rezervu sám investovat do fondů, nebo akcií, které si sám vybere a ne do těch, do kterých mu to "dovolí" jeho pojišťovna.[/quote]

To co zde předvádí PatriChrz je skoro trestuhodné. Je vidět, že absolutně netuší o čem je investiční pojištění. Tolik bludů a nesmyslů sem dlouho nečetl. Takže někdo doporučuje Sluníčko? Vyhoďte peníze oknem a ušetříte. Někdo kapitálovku nebo úrazovku?? Tak mi ty peníze dejte a vyděláte na tom. Investička typu DynamikS a podobné blbosti nikam nevedou. Dívejte se na pojišťovny, které 150 a více let dělají investiční politiku včetně dětských pojištění. Je neskutečné kolik duchů, nesmyslů a neznalostí panuje v těchto druzích pojištění. Doporučuji vždy každému ať se ptá u mnoha lidí, kteří to dělají, ale opakuji dělají profesinálně a hlavně to umí!!! Tanto pán citovaný nahoře o tom vůbec nic neví a pokud mi někdo dneska poradí pro dítě, abych mu dal stavební spoření, tak ho doslova a do písmene vyhodím z okna, takovou blbost snad nejde nabídnout ani napříteli.

Jsou různé a velké možnosti práce s financemi pro dítě, zajištění rizik, ale jen i spoření. Vydělávat na smrti dítěte je nesmysl, proto riziko smrti je nula, trvalé následky půl milionu je základ, pokud se cokoliv stane s dospělým, vše doplatí až do 26 let dítěte pojišťovna a v plném rozsahu vyplatí, pokud dospělý zemře, pojišťovna k tomu nejen do 26 let doplatí pojištění, ale vyplácí i dítěti sirotčí rentu ve výši dvojnásobku roční platby. Vše pro dítě a bez jakéhkoliv zastírání něčeho, co tam není. Proč vyhazovat peníze, když je to pro děti, zkuste sluníčko a uvidíte parádní odliv peněz. Líbí se Vám pojistka uvedená nahoře? Je možno ji projednat osobně. Je možno ji platit měsíčmě, jednorázově i předplatit a jedná se o investiční pojištění s výnosem. Ale určitě lidem neříkám 5,9,15%, ale dle aktuálního stavu, cca 2-3%, ale to dnes nikdo nezaručí, každopádně s investičním pojištěním lze pracovat trošku odlišně než jsou zřejmě zdejší lidé zvyklí. Lze přerušit, pozastavit, zmrazit, upravit kdykoliv jakkoliv. Dosáhnete na peníze kdykoliv v průběhu, u stavebka ani náhodou že?? Potřebujete dětem do školy, použijete část a hlavně nemusíte vracet, používáte svoje peníze a výnos ze svých peněz. Pokud chcete a trváte na zárukách???? Toto pojištění lze pouhým zaškrtnutím políčka změnit na garantovaný produkt s přesně nastaveným průběhem za stejných podmínek, ale s garancí.
Přemýšlejte než něco napíšete a hlavně, pište pouze to, co znáte a co je pravda. Lidé tomu mohou věřit a pokud lžete a neznáte produkty ani problematiku trhu, je to velmi špatné pro lidi a následně i pro vás.
Máte-li záje dětem skutečně zabezpečit jak finance, zdraví tak i jistoty v případě Vašeho problému a zájmu, možno kdykoliv učinit přímou nabídku. Stačí si jen vybrat kvalitu.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 6. 2005 16:53

To co zde předvádí PatriChrz je skoro trestuhodné. Je vidět, že absolutně netuší o čem je investiční pojištění. Tolik bludů a nesmyslů sem dlouho nečetl. Takže někdo doporučuje Sluníčko? Vyhoďte peníze oknem a ušetříte. Někdo kapitálovku nebo úrazovku?? Tak mi ty peníze dejte a vyděláte na tom. Investička typu DynamikS a podobné blbosti nikam nevedou. Dívejte se na pojišťovny, které 150 a více let dělají investiční politiku včetně dětských pojištění. Je neskutečné kolik duchů, nesmyslů a neznalostí panuje v těchto druzích pojištění. Doporučuji vždy každému ať se ptá u mnoha lidí, kteří to dělají, ale opakuji dělají profesinálně a hlavně to umí!!! Tanto pán citovaný nahoře o tom vůbec nic neví a pokud mi někdo dneska poradí pro dítě, abych mu dal stavební spoření, tak ho doslova a do písmene vyhodím z okna, takovou blbost snad nejde nabídnout ani napříteli.

Jsou různé a velké možnosti práce s financemi pro dítě, zajištění rizik, ale jen i spoření. Vydělávat na smrti dítěte je nesmysl, proto riziko smrti je nula, trvalé následky půl milionu je základ, pokud se cokoliv stane s dospělým, vše doplatí až do 26 let dítěte pojišťovna a v plném rozsahu vyplatí, pokud dospělý zemře, pojišťovna k tomu nejen do 26 let doplatí pojištění, ale vyplácí i dítěti sirotčí rentu ve výši dvojnásobku roční platby. Vše pro dítě a bez jakéhkoliv zastírání něčeho, co tam není. Proč vyhazovat peníze, když je to pro děti, zkuste sluníčko a uvidíte parádní odliv peněz. Líbí se Vám pojistka uvedená nahoře? Je možno ji projednat osobně. Je možno ji platit měsíčmě, jednorázově i předplatit a jedná se o investiční pojištění s výnosem. Ale určitě lidem neříkám 5,9,15%, ale dle aktuálního stavu, cca 2-3%, ale to dnes nikdo nezaručí, každopádně s investičním pojištěním lze pracovat trošku odlišně než jsou zřejmě zdejší lidé zvyklí. Lze přerušit, pozastavit, zmrazit, upravit kdykoliv jakkoliv. Dosáhnete na peníze kdykoliv v průběhu, u stavebka ani náhodou že?? Potřebujete dětem do školy, použijete část a hlavně nemusíte vracet, používáte svoje peníze a výnos ze svých peněz. Pokud chcete a trváte na zárukách???? Toto pojištění lze pouhým zaškrtnutím políčka změnit na garantovaný produkt s přesně nastaveným průběhem za stejných podmínek, ale s garancí.
Přemýšlejte než něco napíšete a hlavně, pište pouze to, co znáte a co je pravda. Lidé tomu mohou věřit a pokud lžete a neznáte produkty ani problematiku trhu, je to velmi špatné pro lidi a následně i pro vás.
Máte-li záje dětem skutečně zabezpečit jak finance, zdraví tak i jistoty v případě Vašeho problému a zájmu, možno kdykoliv učinit přímou nabídku. Stačí si jen vybrat kvalitu. /quote]


... a kdo tu doporučuje sluníčko, nebo vůbec životní pojištění? Sám píšu v předešlém příspěvku "I když já bych si životní pojištění neudělal - ani na sebe, ani na dítě."
A DynamikS - no to už vůbec ne. Je to speciální produkt pro makléře - jsou tam vyšší provize než u normálního Dynamiku. Ten by mě ani nenapadlo doporučovat.
Ani s tím stavebním spořením to není tak úplně. Napsal jsem: "Dítěti bych raději založil dětskou vkladní knížku (nabízí jí většina bank, obvykle bez poplatků a výhodným úrokem), no a k tomu třeba stavební spoření - to se může vždycky hodit. "
Hlavní v tomto byla ta dětská vkladní knížka - kvůli možnosti výběru peněz, když jsou momentálně potřeba, určitému "výchovnému účinku" a hlavně pojištění vkladů!. To stavebko mě napadlo jako dobrý doplněk. Státní podpora je už sice nižší, ale pořád ještě slušná, za 18 let se vytvoří slušná rezerva + právo na to vzít si úvěr, rozhodně to nenabízím jako nějaké univerzální řešení, ale dobrá šance na byt.
A s tím životním pojištěním? Ovšem, že jde přerušit, snížit, zvýšit, ... Dneska jsou pojišťovny nuceny se pořádně ohánět. Ale platí "Nic není zadarmo". Je to spojeno s různými poplatky a sankcemi. Doporučuji před uzavřením životního pojištění "vylomit" z pojišťovny sazebník poplatků spojených s tímto produktem. Pokud se to podaří, je to úspěch. A rozhodně nejsou zanedbatelné. Stovka sem, stovka tam. Je to jednoduché. Navíc vybírat si peníze z pojistky, když jsem z těch peněz vlastně už zaplatit provizi agentovi a zisk pojišťovně ?- to je podle mě docela chyba.

V pojištění (jedno jakém) platí zhruba rovnice 70 + 20 + 10.
70 % je vypláceno zpět klientům. I když není to úplně přesně 70 %, do tohoto se zahrnuje i třeba zajištění a tvorba rezerv. Takže to bude spíš mezi 60 - 65 %.
20 % tvoří náklady pojišťovny - většina z toho je provize pro agenty
10 % je zisk pojišťoven

To je prostě matematika a žádná pojišťovna se tomu nevyhne. Ať je jakkoliv nová se sebeexotičtějším názvem a ratingem tři A.
"Ošulit" to chtěla ČPP a prodávat pojistky levněji. No nyní musela zdražit a navíc je pod nucenou správou.

Pokud někdo uzavírá pojištění, měl by s tím počítat. Pojištění je prostě produkt jako jakýkoliv jiný. Pokud to ví a akceptuje, je to férový obchod. Když si jdu koupit rohlík, taky počítám s tím, že na tom vydělá pekárna i obchodník. Nikdo si prostě nesmí myslet, že dostane něco zadarmo. Kupuje si produkt (pojištění) a musí být ochoten za něj zaplatit.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michalekk 2. 6. 2005 23:34

Dle mého názoru dítě pojištění nepotřebuje...Myslíte,že Vám těch pár tisíc v případě umrtí potomka pomůže ? Ne! Raději udělejte stavebko, popřípadě jiný program, který se ovšem zabývá výhradně spořením, ne pojištěním..to je dle mého názoru vyhazování peněz oknem.
Michalekk

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků