Společnost Ekonomické stavby

Diskuze o plánování a realizaci staveb, rekonstrukcí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 2. 5. 2005 20:05

Máte zkušenosti s pořizováním bydlení u této firmy? Doporučili byste ji ostatním čtenářům?
FinExpert.cz
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 13. 5. 2005 13:08

Tahle firma by mě taky zajímala - podle toho, co jsem četl, vychází finanční podmínky na jejich domy poměrně solidně . Zatím na dům nemám, ale třeba to v budocnu bude aktuální :)
"Všechno má svůj smysl..."
Tomáš(smazano)
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 21. 5. 2005 16:51

Predem upozornuji, ze nejsem z oboru, takze se nejedna o schazovani konkurence. :) ES nebrat, cetl jsem na webu i jinde (casopisy, noviny) radu narku jejich klientu. V poslednich letech nejak vymizely. Domnival jsem se, ze krachly. Tendo dotaz me prekvapuje...
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Polák 9. 10. 2005 08:39

Pracuji v projekční kanceláři, která mimo spolupracuje s firmou ES. Ze zcela pochopitelných důvodů zatím neuvedu název projekční kanceláře ani region ve kterém firma působí.
Nyní uvedu příklady, dle mého názoru, nekorektního jednání ES:
Projekt a akvizice zdarma - docela pěkně to zní, ale každému rozumně uvažujícímu člověku musí být v dnešní době jasné, že nikdo nikomu nic nedá zadarmo. Takže se cena projektu rozpustí v předražené ceně stavby. Mimochodem pokud dojde k odstoupení zákazníka v průběhu přípravy nebo později k soudní při, firma ES zálohu 170 000 Kč nevrací s odůvodněním, že tato částka pokrývá náklady na projektovou a akviziční činnost (tak jaké zadarmo). Navíc částka, kterou obdrží projektant za kompletní prováděcí dokumentaci a akvizici netvoří ani polovinu z výše zmíněné částky.
Příznivá cena stavby
Mohu Vás ubezpečit, že po dokončení prováděcího projektu si lze docela snadno spočítat cenu navrhovaného domu.
Pokud vezmu v úvahu současné ceny stavebních materiálů a prací, tak mi vychází, že každý z domů postavených ES je hodně předražen a tolik proklamovaná snaha o hledání a využívání co nejlevnějších stavebních materiálů a technologií nemá za cíl co největší úspory pro investora, ale co nejvyšší navýšení zisků pro ES. Pokud si podrobně projdete OTP (obchodně technické podmínky) jimiž by se měl projektant při navrhování RD řídit, pak by ceny uváděné u používaných materiálů a materiály samotné v konečném důsledku měli přispívat k tomu, že by konečná částka za postavený RD měla být mnohem nižší. U ES bohužel platí, že slovo ekonomické v názvu firmy má nalákat potencionální investory na vidinu levně postaveného domku. Jelikož se naše firma zabývá projektováním RD a vyřizováním akvizice i pro další stavební firmy v regionu, mám velmi dobrou možnost srovnání. Jak je možné, že většina stavebních firem, kterými jsme osloveny, dokáže konečnou cenu stavby stanovit tak, že jim ES nemohou konkurovat.

Samozřejmě je v pořádku, že se každá firma, ať již podniká v jakémkoli oboru, snaží vytvářet co největší zisky. Pokud ale Ekonomické stavby ve všech svých materiálech zdůrazňují, jak jsou pohodová, férová a otevřená firma směrem ke svým zákazníkům, měli by se tak skutečně chovat.
Jestliže zákazník není odborník a nemůže si patřičně vyhodnotit nabízené služby, tak se bohužel stává, že v konečném důsledku postaví předražený domek. A to musí docela mrzet pokud člověk staví za život většinou jediný dům.


S pozdravem

Ing. Petr Polák
Polák

Odeslat příspěvekod rhinos 19. 1. 2006 08:48

taky me tahle firma zajima protoze mam v umyslu v docela blizke budoucnosti postvit RD,nebo spise nechat si ho postavit.Rekneme si na rovinu ze nepredpokladam ze by mi projekt daly zdarma a beru jako samozrejmost ze cenu rozpusti v cene postaveneho RD.Co se tyce te zalohy 170000 zalezi prece na tom jak je napsana smlouva pokud to v ni je obsazeno je to jedna vec ale pokud to tam nemaji tak maj proste smulu teda pokud v CR funguje nezavisle soudy o cemz sice dost pochybuju ale snazim se stale doufat.A navic je dnes mozne stavet dle jejich reklam i s nulovou hotovosti.
Taky sem hledal na webu a nasel sem hromady negativnich referenci........a to je prave to divny kdyz sou teda tak spatni proc jeste existuji,proc je jeich zakaznici hromadne nezaluji?
rhinos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palma1 3. 4. 2006 20:13

taky se hlásím. docela mě jejich nabídka zaujala, ale připadá mi zvláštní, že nabízejí financování téměř každému. a navíc - při příkladech financování mi připadají splátky oproti klasickým hypotékám nižší. ráda bych ale bydlení nějak vyřešila - víte o nějaké kvalitní společnosti, která je schopná a ochotná zajistit i financování pro lidi s "normálním" příjmem?
palma1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pasmo 6. 4. 2006 07:42

Lidi vzpamatujte se! Vy pořád žijete v představách, že Vám dá někdo něco zadarmo. ES jsou nesolidní a nekorektní firma, od které dejte ruce ale hodně rychle pryč. Její inzeráty sice znějí hezky, ale skutek utek. Už jsem psal do časopisu Osobní finance, že pokud budou tyto reklamy uveřejňovat v časopisu, tak se stávají neseriózním plátkem. Pokud chcete stavět dům, obraťte se raději na nějakou ověřenou firmu z Vašeho okolí. Ekonomické stavby opravdu neporučuji. Kdyby Vám to nestačilo, tak jen pro info, že obě televize ČT i NOVA už o nich natočili několik, né zrovna chválících, reportáží(Černé ovce, Občanské judo, Na vlastní oči).
pasmo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 7. 4. 2006 04:58

palma1 píše:taky se hlásím. docela mě jejich nabídka zaujala, ale připadá mi zvláštní, že nabízejí financování téměř každému. a navíc - při příkladech financování mi připadají splátky oproti klasickým hypotékám nižší. ráda bych ale bydlení nějak vyřešila - víte o nějaké kvalitní společnosti, která je schopná a ochotná zajistit i financování pro lidi s "normálním" příjmem?t/quote]


Logicky: splatky, at uz pisi cokoliv, nemohou byt nizsi. Oni maji k tomuto sve uverove poradce, kteri Vam dohodnou u nejake banky klasickou hypoteku. Takze uvedene splatky jsou pochybne...
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rhinos 7. 4. 2006 06:31

je neco jinyho kdyz dojde do banky nejakej Franta z Horni dolni a nekdo kdo treba za rok pritahne bance treba 30 zakazniku.Ja takovyhle veci resim pres financniho poradce a zatim vzdy mi dohodl lepsi podminky nez by banka nabidla me.Ale pozor aby to nebyl clovek co je primo napojeny na jednu urcitou banku ten pak nema zajem nabidnout mi tu nejlepsi nabidku ale jen tu svou
rhinos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kajinaa 14. 3. 2007 12:01

Když jsem si nedávno prohlížela na internetu různé odkazy na to, jak si zútulnit vlastní bydlení, narazila jsem na spoustu diskusí o ES a musím říct, že mě příspěvky některých zúčastněných docela překvapily. Pokud se k tomuto tématu mohu vyjádřit i já, tak my jsme s Ekonomickými stavbami stavěli před třemi lety. Firmu jsme si vybrali proto, že sídlila blízko našeho bydliště a také proto, že měla hodně inzerátů v časopisech o bydlení. V té době jsme ještě neměli internet, takže naše rozhodnutí nemohla žádná takováto diskuze ovlivnit. Proč ale píši? Chtěla jsem jen říci, že spolupráce s ES probíhala v našem případě bez problémů, udělaly nám projekt, vyřidily stavební povolení a postavily dům. Financování jsme si zařídili s přítelem sami. A výsledek je dobrej, dům máme hezký, dle mého názoru i kvalitně postavený a je nám v něm hezky. Takže ostatním, kteří se pro ES rozhodnou přeji, aby jim to dopadlo stejně jako nám. Kájina
Kajinaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod verry 22. 3. 2007 13:03

Souhlasim s Rhinosem, ze je divne, ze kdyz se o ES pise tak negativne na tolika diskuzich, tak jak je mozne, ze stale funguji a maji tolik dalsich klientu. A co se te zalohy 170 000 tyka, tak mi prijde logicke, ze v pripade, ze klient odstoupi od smlouvy a nenecha si od nich dum postavit a mezitim mu firma zpracuje projektovou dokumentaci nebo vyridi stavebni povoleni, tak ze pak po zakaznikovi chce penize za odvedenou praci. Nevim o zadne firme, ktera by to delala zadarmo.
verry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Benadik 23. 4. 2007 08:12

Zaplatit za vykonanou práci ano, ale přiměřeně. Řídí se ceníkem UNIKA v kterémm jsou tak nehorázné ceny o kterých se při podpisu smlouvy nezmiňují. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji s nimi stavět.
Prohlédněte si odkaz: http://forum.living.cz/read.php?35,3005 ... 35,page=14 :evil:
Benadik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matty.x 8. 5. 2007 09:55

cauky, tak ja se taky pripojim do teto diskuze. Na internetu se necha najist spousta otevrenych diskuzi na tema - ES. Uz driv jsem do jedne z nich prispival a ted jsem nasel jeste tuhle. Ja jsem asi z tech stastnejsich, nam ES take dum postavily a ja musim rict, ze jsme nemeli zadne zavazne problemy, trvalo akorat delsi dobu zaridit stavebni povoleni,ale to urychlit neslo, cekalo se, az se odzkousi a zkolaudujou pripojky elektriky,vody a plynu k hranici pozemku. Vytvoreni projektu bylo bez problemu. Stavba probihala taky docela v pohode, nejakej mensi problem tam samozrejme byl. Jinak ted uz nejakej cas bydlime a jsme spokojeny. Ja osobne bych proti ES nic nemel, ale at si kazdy udela vlastni nazor. Matty
matty.x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DanyV 5. 6. 2007 12:10

Dobrý den, k tomuto tématu mám také co říci. Patříme totiž mezi klienty, kterým Ekonomky postavili dům a musím říct, že jsme v podstatě byli spokojeni. Souhlasím s tvrzením, že si stavbu musíte hlídat a že problémy můžou nastat u každé stavební firmy, že žádná firma asi není úplně stoprocentní a že všechno nejde vždycky jako po másle. I my reklamovali pár menších nedostatků, ale vždycky je tak do 14 dnů přijeli dělníci opravit. Jinak ostatní služby jako financování a projekt domu probíhaly bez problémů. Dany
DanyV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eliska 15. 6. 2007 13:42

Ahoj, tak nám právě ekonomky staví rodinný domek a já pevně doufám, že i dostaví. :D Když tak koukám na ty diskuze, tak jsem z toho trochu zmatená, protože na každé jsou nějaké negativní a nějaké pozitivní zkušenosti s touto stavební firmou. Asi tak půl na půl. My zatím patříme mezi ty klienty, kteří jsou spokojeni, zatím všechno běží tak jak má, tak snad se to nezasekne a my budeme brzo bydlet. Eliška
Eliska
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků