Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod outlier 24. 8. 2012 11:48

To nezní moc logicky. Spíš chtějí mít těch peněz ještě víc a chtějí je mít levněji. Když tam budete mít BÚ a posílat si tam výplatu, zákonitě tam budete mít i neúročené peníze, které jsou pro banku sice méně stabilní, ale levnější. Na tom je třeba založené Fio, peníze na spořáku tam asi moc lidí nemá ale většina uživatelů si tam nechává posílat výplatu atd.

Těch 2,5% podle mě moc dlouho držet nebudou, tipuju, že do ledna to bude někde na 2%.
outlier
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 24. 8. 2012 12:36

xls : jojo, ty 3 měsíce zdarma mi také nabízeli.
Asi mají od Kellnera za úkol nabrat více klientů, které jim přinesou nějaké peníze )ať za Velký tarif či odchozí platby, nebo za platby kartou). Ale jak říkáš, těch 5Kč je pro klienty, co jsou ochotní změnit banku, moc.

Také nevěřím, že těch 2,5% udrží nějak dlouho. Ikdyž by to potěšilo, více jak 2,7% na takhle likvidním vkladu u banky nikde nezískám.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 8. 2012 13:19

úrok u wurstu spořáku A vydržel rok a půl..tak třeba i Kellner překvapí..ale i 1 rok je hezká doba na to, kdy by nezměnili úrok.. Za to neustále snižování můžeme poděkovat ČNBčku, že tam sedí banda pitomců co nastavili úroky skoro na nule ;-)

Každopádně se připojuji k tomu, že dokud bude stát odchozí platba 5,-, tak je to účet na 2 věci.. BÚ mám vlastně jen kvůli tomu, abych měl PK a okamžitý přístup k penězům.. A ten účet za 150,- taky není pro klasické šetřilky.. slušela by mu cena o 100,- méně
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 24. 8. 2012 13:29

No ten "velký tarif" je už naprostý úlet, to je snad dražší než velká 4.

Že by to drželi taky moc nevěřím, ale ten bonus 0,2 % to poměrně dost zvýhodňuje. Až klesnou natolik, že to nebude zajímavé ani s tím bonusem, tak už tam moc peněz nezůstane.

Jinak přesouvat mezi účty několikrát do roka jsem si zvykl, žádný problém. Rekordní bylo v tohle Zuno, to jsem ani nestačil využít, jak rychle se zmrvilo.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 8. 2012 13:57

Taky jsem si zvykl přesouvat :-) Ale jedna věc je v Air Bank hezká..v IB ty obálky :-)
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gandalf007 24. 8. 2012 14:13

AB má smysl jen jako slušně úročená el. peněženka pro toho, kdo má blízko pobočku s vkladomatem. Já tam od začátku vložil na spořák pár desítek tisíc a občas dle potřeby kartou vyberu a následně zase doplním nebo se tam zbavím přebytečné hotovosti. Ještě stále čerpám fixovaná 3% u WR, co bude pak se uvidí. Člověk se v posledních letech naučil, že (v bankách) už líp nebude, ale nějaká ta cesta se zase najde... ;-)

Ovšem známý je plně u AB a 5 Kč-poplatek neřeší, protože přišel ze Spořky a připadá si jako v nebi. Jejich služby mu stačí, kombinovat víc institucí nebo produktů zjevně převyšuje jeho mentální dispozice a o tyhle Kellnerovi mimo jiné šlo :-|
Gandalf007
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 8. 2012 15:13

Tak např. pro mě jako hlavní účet je AB nepoužitelná..5,- je lichva jako u velké trojky a bankomat nám tu nehodlají prozatím naistalovat taky žádný.. I když třeba v novém centru co se otevře na podzim nějaká ta pobočka bude..uvidíme :-)
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 24. 8. 2012 19:04

dr._lukas píše:5,- je lichva jako u velké trojky


Pro každýho je bordel, šlendrián nebo "lichva" něco jinýho. Když jsem si před 20 lety kupoval svůj první "mobilní" telefon, jmenoval se tuším Dancal a stál u O2 74 tisíc korun + jsem platil vše včetně příchozích i odchozích hovorů ... taky to byla lichva. Když jsem si v roce 1990 založil u ČSOB první účet v DM a nechal tam pár mařen, taky jsem byl po pár měsících překvapenej že mě banka vyzývá k doplacení debetu na účtu, vše ostatní sežral poplatek, takovej brouk ničemnej :-) Doba pokročila. Teď se hádáme kterej operátor je větši svině že po nás chce 4 koruny za minutu odchozího a že by to mělo být vlastně za paušál maximálně tak 400 Kč. Mobil vám dají za korunu když se upíšete na 2 roky. Peníze přelejváme zdarma zleva doprava a nadáváme jak je ta KB šmejd že tam doktorovi přijde jako jedinýmu výplata AŽ druhej den. Prostě doba se změnila. Jen jedno doktore zůstalo .... ten bordel v nemocnicích. Objednanej na 7.30, na řadu se dostaneš tak v 11.00, a ještě je jim 40-100 tisíc málo. Prý hodně slouží, ty přesčasy :-) Kdybych měl spočítat kolik "přesčasů" jsem "sloužil" za posledních 20 let tak mě to nevezme kalkulačka. A tomu říkám doktore "lichva" zase já :-)
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 8. 2012 21:42

Klokane to já ti vůbec neberu..taky příjdu k doktorovi a běžně hodinu a déle čekám.. Ale s tím já nic nenadělám.. samotného mě to rozčiluje.. Co se týče výplat lékařů to je na zvážení každého.. Takový vysokoškolák, který za něco zodpovídá (ne kdejaký pobuda s Bc. nebo magisterským oborem knihovníka apod. :-D ) dostává plat v této výši.. nebo stavbyvedoucí inžernýr, právník či soudce berou méně?
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DrumSession 12. 9. 2012 13:13

Máme teprve devět a půl měsíce od startu a počet klientů Air Bank překonal další milník. Od dnešního dne je nás už celkem 60 tisíc.

To mě vcelku "těší", ale jak překopali web, tak se nemůžu dostat k IB ??
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filip893 12. 9. 2012 13:17

Nemůžeš se přihlásit, nebo nemůžeš najít odkaz na přihlášení do IB?
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DrumSession 12. 9. 2012 13:33

nemohl jsem najít odkaz na přihlášení do IB, tajnůstkáři
https://ib.airbank.cz/
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filip893 12. 9. 2012 13:36

A ten zelený obří banner: Přihlásit se do Internetového bankovnictví si přehlédl?
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 12. 9. 2012 13:45

DrumSession píše:Máme teprve devět a půl měsíce od startu a počet klientů Air Bank překonal další milník. Od dnešního dne je nás už celkem 60 tisíc.
Zajímavější by bylo vědět, kolik z těch klientů využívá pouze spořicí účet a kolik aktivně používá běžný účet a kartu. Já tam mám pouze SÚ, ten jejich BÚ je diskvalifikován tím pětikorunovým poplatkem za odchozí platbu.
Ikdyž AirBank jde možná více o ty vklady, které dále půjčuje v rámci PPF.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 12. 9. 2012 13:59

Jo, to by mě taky zajímalo. U SÚ se ta pětikačka dá při vyšších částkách překousnout (pořád radši zaplatit 5,- než přijít o měsíční úroky jako někde).
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků