U ktere banky ucet pro 15 leteho skolaka/studenta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kuzneck 16. 5. 2006 00:06

Ted mi bude 15 a chtel bych se zeptat u ktere banky je nejvhodnejsi si zalozit ucet. De mi hlavne o placeni kartou pres internet (bud normalne primo, nebo pres paypal) a placeni normalne v obchodech popr. nekdy nejakej ten vyber z bankomatu.
Dicela se mi libi E-Banka, ale nevim, jestli prijma 15 lete a jestli mi vystavi kartu, s kterou budu moct platit pres internet.
PS: Jestli jo, tak jakou kartu si vybrat, aby se nevyskytl nejaky zadrhel pri platbach na nejakych serverech (nejaky embosovany karty ci co) a aby taky mesicni pausal nedosahoval obrovskych castek.
Kuzneck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 16. 5. 2006 08:00

Díval ses na poštovní spořitelnu ? Ty mají nějaký juniorprogram.
Já tam mám běžné postžiro a jsem spokojen.
...
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Xman 16. 5. 2006 15:47

No nevim, jestli budou umoznovat platby pres net treba na ebay a na paypal...
Xman
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 16. 5. 2006 16:39

Nejsem znalec bankovních produktů (zítřejší zkouška z bankovnictví bude peklo :oops: ) .... ale tuším že s tím věkem a platbami na internetu bude asi problém .... tusím ze to je u karet na které vy nebudete mít nárok ... to bych videl jako problém ve vašich požadavcích ... každopádně můžete obeslat banky e-maily nebo zavolat na infolinku .... tam by vám to měli říct ...

Jinak já mám Student + u české spořitelny ... a nestěžuju si .... do banky chodím jednou ročně s potvrzením o studiu a s novým ISICem na který banka přispívá .... bankomat je na skoro na každém rohu .... což je občas výhoda .... jinak poplatky budou plus mínus všude stejné .... jo a při založení potřebujete u toho rodiče .... když si zavoláte na pobočku tak se s nima určitě domluvíte na přesném čase ... tudíž nebudete muset tvrtdnou ve frontě ...

a k té poštovní spořitelně .... tam mě odrazuje chování poštovních úřednic .... z toho by občas jeden **** .... :roll: a taky trochu to ze vydají hotovost z účtu komukoliv kdo přijde s občankou a platební kartou .... coz je hodne nestandartní :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kuzneck 16. 5. 2006 18:57

tak sem se mrknul na tu sporitelnu a nasel sem tohle: http://www.csas.cz/banka/application?pa ... =segment01

a k tomu tuhle kartu: http://www.csas.cz/banka/application?pa ... =segment01

a tam je napsano, ze by melo jit platit pres internet tak nevim, je to to co bych potreboval?
PS: at tu zkousku zvladnes
Kuzneck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 16. 5. 2006 21:15

Jo to vim ze to tam je .... jenom jsi nejsem jistý limity atd ... a nekde jsem tu cetl ze s tema platbama pres internet je to vselijaké .... az budu mít čas tak se na to poptám ... kdyz se budu nudit ....

Btw: znalosti na zkousku jsou ... ale bojim se ze to nestihnu napsat .... kamoska dostala za 3 A4ky huste popsané za 3 :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Patrix 24. 5. 2006 06:58

Rop píše:Jo to vim ze to tam je .... jenom jsi nejsem jistý limity atd ... a nekde jsem tu cetl ze s tema platbama pres internet je to vselijaké .... az budu mít čas tak se na to poptám ... kdyz se budu nudit .... /quote]

To bych taky ocenil :wink:
Patrix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 5. 2006 06:30

Kdyby nebyl požadavek na ty internetové platby, tak by bylo super S-Konto od WSPK (vedení zdarma, "internetbanking" (v uvozovkách proto, že stojí za ***, vyžaduje Active X) zdarma, veškeré převody zdarma a elektronická platební karta zdarma).
Možná se zkusit dohodnout, jestli by místo elektronické karty nevydali třeba Visa Classic, nebo něco podobného a nenaúčtovali jen ten rozdíl.
Nebo pokud se nejedná o časté používání tak se třeba dohodnout s rodiči, nebo něco takového.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukas063 6. 6. 2006 10:31

Já mám Poštovní spořitelnu a neměl jsem zatím žádný problémky , myslím že pro studenta je to dobrá nabídka. . . :)
Lukas063
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zvonicek 19. 6. 2006 14:28

Lukas063 píše:Já mám Poštovní spořitelnu a neměl jsem zatím žádný problémky , myslím že pro studenta je to dobrá nabídka. . . :) /quote]


Já mám taky poštovní spořitelnu (účet Junior) a jsem opravdu spokojený. Zkoušel jsem se ale registrovat na PayPal, ale hlásí mě to nějaké problémy, tak jsem volal na infolinku a tam říkali, že by to mělo jít, tak nevím...
zvonicek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dalich 19. 6. 2006 16:29

Poštovní spořitelna nebo Česká spořitelna. Obě jsou v pohodě, každá má svoje (ne)výhody. Obě umí platit na internetu kartoui Visa Electron. Že se musíte "otravovat" s úřednicemi na poště jsou předsudky. Já na poště nic neřešil přes 2 roky, a to mám účet u PS a používám ho pořád.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zvonicek 19. 6. 2006 19:19

Já jsem taky u Poštovní Spořitelny (program Junior) a jsem spokojený. PS má velkou výhodu - je možno vybrat peníze na každé poště. A jelikož je pošta v každém městě, tak můžeš mít peníze úplně vždy a nemusíš být limitován bankomaty. Navíc výběr na poště je celkem levný.
zvonicek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mae-geri 21. 6. 2006 08:07

Ja mam ucet u Ceske sporitelny a jsem docela spokojeny... Zalezi na tom, na jake vyhody ci nevyhody klades hlavne duraz.
mae-geri
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků