Dane z prijmu, je to normalni?

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod businessman 17. 3. 2007 18:02

Dobry den, mam otazku ohledne dani, ze siku 180 000 mi zpocitali dane 20 000 tisic, coz je ok, ale Socialka po me chce doplatit 16000 a zdravotni dalsich 5000 a to jsem si celou dobu platil zalohy jak jsem mel a vcas za socialni i zdravotni, je nejaka obrana abych nemusel platit tech 5000 a 16000? dekuji mnohokrat
businessman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod papshop 17. 3. 2007 21:57

Pokud máte podané daňové přiznání tak už určitě ne. A nehledě k těmto doplatkům Vám na příští rok budou i zálohy navýšeny. Předpokládám, že jste podnikal první rok a koukám, že probuzení je asi dost těžké. On si každý zaměstnanec myslí jak se podnikatelé mají, a chudák zaměstnanec dostane jen pár korun. Až jednou konečně nebudou mít na své výplatní pásce jen svou hrubou a čistou mzdu, ale i odvody které za něj platí zaměstnavatel, pak už zaměstnavatelé - podnikatelé snad nebudou takoví "podvodníci" jak na nás po dobu své vlády házeli špínu soc. demokraté. Jak jste se asi právě přesvědčil, tak je spousta věcí jiná než jak vypadá. Doufám, že projde 15% zdanění, jak nyní navrhuje ODS. - NEJSEM SYMPATIZANT ŽÁDNÉ POL. STRANY!!
Naposledy upravil papshop dne 18. 3. 2007 18:28, celkově upraveno 1
papshop
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paysoft 18. 3. 2007 08:08

A těch 5 000 a 16 000 Kč je za co?. Je to penále za pozdní platby? asi ne. Velmi pravděpodobně to budou doplatky SP a ZP, které vyšly z Přehledů. Zálohy jsou totiž jedna věc. Ty se stanovují z příjmů předcházejícího roku a skutečná platba ZP a SP se počítá v Přehledech a vychází z příjmů právě uzavřeného roku.
Takže, pokud byl rok 2006 co se týče příjmů (a potažmo zisku) úspěšnější než rok 2005 (ze kterého jsou stanoveny zálohy), může se stát, že budou u vysoké "nedoplatky". Pokud by o bylo naopak, jsou přeplatky a ČSZ ZP je vrací.
paysoft
paysoft
Návštěvník

Odeslat příspěvekod businessman 19. 3. 2007 00:15

Ano prvni rok a muzu Vam rici, ze to je tedy sila, cim vice vydelas, tim vice odvedes na danich to je normalni ale ze i o to vice na socialnim a zdravotnim, to jsem nevedel, pak at se nedivi, ze kazdy podnikatel vykazuje ztratu jako bejk, ono kdyz se neco dela moc dobre tak lup, a plat za ty neplatice, ale uz jsem alespon chytrejsi a vse se zacne delat jinak :D

jinak jsem platil to minimum kazdy mesic jak soc tak zdrav jak se ma :!:

beru to neznalost neomlouva, dekuji za odpovedi 8)
businessman
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků