Kam investovat 400 000

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod petrro 4. 3. 2007 19:25

zajimalo by mne kam investovat 400 000, nevadilo by mi ani delsi casove rozpeti, 4-6-8 let, ale penizeby měli zůstat dostupné, bez sankcnich poplatku, za predcasny vyber, nebranim se ani vykyvum, ale za tobych uz chtel alespon pokryt rocni inflaci, kdyzs toho bude neco vic, jen lepe a nemusi to byt nutne podilove fondy.

dekuji
petrro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glader 8. 3. 2007 15:11

akcie :)) sorry ale jo. Udelej jsi portfolio: jeden cesky zarucak (CEZ,...) Americky zarucak (AMD, Boeing, CityBank,...), a dve rustovky (ChinaExport, NewMarketTechnology). Narvi tam vsechno a dej tomu par mesicu.
glader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 8. 3. 2007 15:23

AMD moc zarucak neni, za poslednich 14 mesicu spadlo o 65%. NewMarketTechnology - myslite akcii s tickerem NMKT.OB? To neni rustovka, ale cista loterie :-D

Kazdopadne bych s nakupy pockal az dobehne soucasna korekce, coz bude nejspis zalezitost mesicu.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod blag 9. 3. 2007 08:44

u akcií ti sankčné poplatky nahradia možné výkyvy portfólia. Ak chceš mať peniaze stále dostupné a zároveň nechceš prísť ani o korunu zvoľ český peňažný korunový fond, sporiaci účet (ING konto a podobne), alebo termiňák ktorý ti za 5 rokov zaručí minimálne 100% vloženej sumy a nejaké 1-5% z tejto sumy investuj do pákového investičného certifikátu, prípadne opcií.
Budeš mať termiňákom garantovaných povedzme 100% ale pákou dosiahneš na zvyšku výnos vyšší ako samotný rast podkladového nástroja (indexu).
Jednoducho si urobíš garantovaný vklad sám podľa svojho gusta a nastavíš si svoje vlastné riziko.
blag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martma 12. 3. 2007 09:31

informoval bych se o možnostech investice do diamantové hmoty. velmi slibně se rozvíjí aktivity DIC, a.s.. roční zhodnocení 3-7% u větších investičních diamantů až 15-25%. Za posledních sto let cena stále roste. obecné info na http://www.dic.as. Martin Malý(tel.775103994)
martma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukas8 2. 4. 2007 13:50

Zdravím,
Tiež ma dlhší čas trápilo, kam by som investoval nejaké peniaze, kedže študujem ekonómiu (v Prahe) ,a zaujímam sa o možnosti investovania.
No raz ma oslovil známy nech si vypočujem človeka, ktorý mi vysvetlí ako šikovne on zhodnocuje ľuďom peniaze.
Samozrejme sa mi to veľmi páčilo, ale kedže ako študent ešte nemám pravidelný príjem, tak sme sa akosi dohodli, že keď budem schopný si šetriť nejaké čiastky, tak mu dám vedieť.
Mohol by som Vám poskytnúť bližšie informácie......
lukas88@volny.cz
lukas8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod leomay 17. 5. 2007 19:11

Dobrý den,
četl jsem Váš dotaz,jak byste chtěl zhodnotit 400.000Kč ,možná bych Vám dokázal pomoci.Pracuji jako broker u firmy Capital Partners a mimo to jsem ještě nezávislý soukromý investor a trader.Umím zhodnotit finance na komoditách a nyní u Capital Partners i v akciích.Díky tomu,že jako broker vidím do karet velkým hráčům a mám i dobrá investiční doporučení,tak lze předpokládat zhodnocení Vaší investice v řádu i několika stovek procent ročně.Pokud máte nadále zájem o zhodnocení investice,můžete mi zavolat na tel.724364719,nebo email:leos.mayer@stockmarket-info.cz,pro případ,že by předešlý nefugoval,tak leos.mayer@seznam.cz
s pozdravem
Leoš Mayer
leomay
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lyonnais 17. 5. 2007 19:55

Pokud se nevyznáte v investicích do akcíí , tak proč nezkusit investovat do výkonných fondů, jak českých akciíí nebo třeba akcií společností podnikající v průmyslu materiálů a pod.

Se 400 000 Kč se dají peníze dobře zhodnotit, pokud tomu dáte trochu času. Vyhnul bych se rychlých investic a spekulací.
Lyonnais
Návštěvník

Odeslat příspěvekod WonDrak 17. 5. 2007 21:06

martma píše:informoval bych se o možnostech investice do diamantové hmoty. velmi slibně se rozvíjí aktivity DIC, a.s.. roční zhodnocení 3-7% u větších investičních diamantů až 15-25%. Za posledních sto let cena stále roste. obecné info na http://www.dic.as. Martin Malý(tel.775103994)a/quote]


dimantová hmota je krásná na omak, ale máte kupu peněz v jednom kamínku... viz článek v časopise BIZ tuším 3/2007.
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod czxtec 19. 5. 2007 07:21

Ok, znate Afin Brokers? v prosinci prisli o licenci, nyni Capital Partners: hafo telefonistu co obvolavaji kafky. Ktere? Reditele podnikatele podle telefonniho seznamu! Jejich uspesnost? Ok mozna Vam nakoupi cp ktery na kurzu neco vydela... ale udelaji Vam tolik nesmyslnych obchodu (kolikrat i intradenne) ze jim za to protaceni na poplatcich vysolite takovou palku a razem mate ztratu.
Takze kdo chce zazit adrenalin at jde radsi do casina.
Kdo chce solidniho brokera: Brokerjet CS, nebo Fio
czxtec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czxtec 19. 5. 2007 07:26

leomay píše:Díky tomu,že jako broker vidím do karet velkým hráčům
czxtec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miloš28 22. 5. 2007 22:16

Jak už tady někdo letmo zmínil. Jestli nechceš žádné poplaty a kdykoliv možný výběr bez poplatků a omezení a k tomu mírné zhodnocení, pak je jasnou volbou ING konto. Žádné poplatky, možný okamžitý výběr, celkem milý a jistý úrok 2% p.a.. Jestli na to máš nervy, tak potom akcie. S tím ti ale neporadím :)
Miloš28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hráč 23. 5. 2007 09:56

Nápady jsou zde jistě zajímavé, ale konečné rozhodnutí je nakonec jen na Vás. A rozhodnete se lépe, když máte svůj investiční a finanční plán- tedy odkud a kam a kdy chcete dojít. Jinak je to gamblerství a hra na náhodný tip...
Investoval bych nejprve do knih o investování- např.Miloš Filip Osobní a rodinné bohatství - 3 díly za cca 900Kč celkem a do knihy R.Kiyosaki Bohatý táta radí jak investovat. Srovnáte si nějaký osobní postup a pak začnete cíleněji investovat, hlavně tak, aby z aktiv přicházel pravidelný příjem. A to už není tak jednoduché, chce to navštěvovat kurzy (např.FIO) a začít jen s částkami, které můžete i oželet.Pak tyto rady už bude posuzovat z úplně jinak kvalifikovaných měřítek a bude Vás to i bavit..
Hráč
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Hitman 27. 5. 2007 17:20

Ako do cennych papierov by som viacej radil investovat do komodit. Samozrejme na americkej burze (napr. CBOT)
Najdolezitejsie je aby si si o tom vela precital pretoze vacsina ludi ide na burzu len s tym ze vedia ze mozu nieco kupit alebo prodat. Nepoznaju indikatory stop-loss atd. Velmi dobra je stranka financnik kde poskytuju zadarmo komoditny manual. Ked si ho precitas je vhodne najpr obchodovat nanecisto. Mylim tym ze budes pozerat grafy a podla nich obchodovat no nie vskutocnosti ale trenovat a potom ak vyrobis nejaku vacsiu ciastku ist na burzu. Ale najdolezitejsie je aby si si o tom vela precital a trenoval. Pretoze 80% ludi na burze prerobi lebo o tom nic nevie.
"Michael Jordan plays basketball. Charles Manson kills people. I talk. Everyone has a talent." - Nick Naylor
Mr.Hitman
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lemming 27. 5. 2007 19:01

Mr.Hitman: No, nejdriv bych si nastudoval rozdil mezi investovanim a tradingem :D
lemming
Diskutér

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků