Účet v EUR + karta - kde nejlépe?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod franko_cz 15. 10. 2012 07:51

libol píše:- vedení je zdarma (resp. + 20) při obratu
- vklad je zdarma, jeden výběr v měsíci je zdarma
- karta je k účtu, pokud se platí eury, tak se strhává z eur účtu
- úrok tedy 0,01% takže nic


V ceníku RB je položka:
Konverze měn při vkladu a výběru hotovosti
(měna účtu není totožná s měnou operace)
1 %, min. 50 Kč, max. 2 500 Kč
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 15. 10. 2012 08:30

A při vkladu/výběru EUR na EUR účet docházi k jaké konverzi?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 10. 2012 13:20

Ja jsem u RB kvuli eurouctu, necham si tam kaorat prohnat vyplatu, kterou hned prevedu do mBank, ktery pouzivam standardne a u RB si jen ukladam eura (radove stovky eur mesicne). Timto zpusobem mam u RB kartu zdarma pro placeni v eurech za hranicema, ucet zdarma (tim, ze tam prohanim mesicne vyplatu), za vklady eur se neplati. Zatim mne tato kombinace vyhovuje, naklady jsou vpodstate nulove (platim defacto jen ten jeden prevod do mBank). Idealni by to bylo mit tohle v jedne bance, ale nakladove bych se na temer nulu nikde nedostal.
anonymni

Odeslat příspěvekod libol 15. 10. 2012 13:43

Super děkuji, přesně tohle jsem chtěl slyšet, takhle to plánuji
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod jarrik 16. 3. 2017 12:34

Kde je dnes nejvýhodnější mít účet v EUR v kombinaci s kartou, tak abych mohl vybírat EUR v EU ideálně bez poplatku?

Mám CSOB Premium a EUR účet zadarmo, k tomu i kartu, ale výběr 100Kč :-( Mám ještě EUR účet u Fio, ale tam chtějí 0,5 % + 80 Kč za výběr.
jarrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej1 16. 3. 2017 12:52

Airbank má u malého tarifu kartu zdarma a výběr za 25 Kč (mám, používám a potvrzuji), u velkého tarifu 100 Kč měsíčně a výběr zdrarma (nemám, jenom vyčteno z ceníku).
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 3. 2017 13:09

Založ si účet třeba u slovenské pobočky Fio, bez podmínek, bez poplatku za vedení, jeden výběr z bankomatu za měsíc "v ceně" kdekoliv na světě...

Jinak záleží, co přesně potřebuješ, fungovat se dá i s účty nabízenými v ČR, rozumné je třeba U konto od UCB, nebo i eKonto Komplet od RB, zpravidla to bude ale něco za něco. Pokud požaduješ i "normální" platební styk, tak se má prakticky smysl koukat jen na účty v eurozóně (nebo obětovat tu stokorunu za Velký tarif u Air Bank).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod rado1423 19. 3. 2017 14:51

Ideální je podle mě Uni konto od Unicredit SK, pokud na konto přijde 400+ EUR/ěsíc je všechno zdarma, včetně výběrů z bankomatů všude na světě. Navíc lze zřídit i podúčet v CZK, který má ale slovenské IBAN - pokud by chtěl někdo odklonit prachy před exe, nebo manželkou :-)

Varianta je taky Number 26... Kompletně vše zdarma, pouze u registrace a adresy kam poslat kartu nemají v seznamu ČR (ale český pas klienta akceptují) takže si kartu nechat poslat například na Slovač
rado1423
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 3. 2017 09:04

Už se mi to trochu slévá, ale u Erste Premier je možné mít účet v € zdarma a výběry všude zdarma - předpokládám, že výběry v € jdou z € účtu. Vklad € v hotovosti by měl být zdarma. Výběry v jiných měnách jdou ale z korunového účtu a ne zrovna dobrým kurzem.
Na € účtu ale musí být nějaký minimální zůstatek (tuším nějakých 40 €) Jdou vkládat € v hotovosti a snad bez poplatku. U ČS má účet i řada devizovek.

Další možností je česká Unicredit - U konto Premium. Výhodou je, že platby v jiných měnách jsou konvertovány kurzem MC do € a následně strženy z € účtu. Jen vklad hotovosti není zdarma a nevím o devizovce, co by tam měla účet, jen Roklen - s tím ale nemám zkušenosti, nicméně zde na fóru má dobré reference.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 27. 3. 2017 00:27

No tragedie teda, N26 v cr stale nejde zalozit, fio me nedovoli z euro uctu poslat jinam nez do cr a sr, a ty ostatni co se divam jsou placeny, nebo maji nejaky podminky prijmu atd.

-- 27. 3. 2017 01:49 --

No, neni, proste to maj zakazany, jediny co jde eur zalozit, je sporici ...
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mikka1 27. 3. 2017 07:48

Omlouvám se, že se vložím do diskuze s dotazem, ale nechci zakládat další diskuzi. Kolega po mně chce poslat menší částku eur na účet v eur v ČR. Bude se i pak jednat o SEPA platbu a odejde mi zdarma (RB Komplet) a jemu za příchozí cenu SEPA platby? Nevím tedy kam to poslat, nejdále jsme se dostali u Equa, příchozí SEPA je tam nejlevnější a jde on-line založit účet a na něj navázat karta. On má ještě Air bank, já ne, tak nemůžu vyzkoušet, jak co lze nastavit, nicméně pobočka je blízko a samostatná karta nevadí.
Mám v RB komplet nevyužitou SEPA platbu, tak klidně vyhovím, ale nerada bych, aby to bylo považováno za jinou platbu a podle toho oceněno... vzhledem k výši částky by se to celkem nevyplatilo (cca 100 eur).
Děkuji.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 3. 2017 08:00

Záleží, k čemu to potřebuje - pokud zaplatit, či vybrat z bankomatu v eurozóně a má obě banky (Equa bank i Air Bank), tak praktičtější Equa bank (příchozí SEPA platba za 9 Kč, výběr taky za 9 Kč), u Air Bank ty samé operace jsou pak po 25 Kč (pokud nemá Velký tarif, kde je to v ceně)...

Jinak RB to má v jednom formuláři (Platba ZPS), kde si lze navolit vhodný typ (SEPA nebo standardní platba - takže je tam třeba zvolit práve SEPA, pak to bude v pořádku), i když někde je tam psáno, že typ by se měl automaticky přiřadit nejvhodnější variantě (ale věř tomu, lepší je si to uhlídat - jinak v tom formuláři je i taková "kalkulačka", resp. tlačítko, po jehož stisknutí by se ti měl zobrazit tvůj poplatek za odchozí platbu), hlavně je třeba si dát pozor, že je správně nastavena měnová složka EUR, jinak toho už SEPA platba moc nevyžaduje, jen IBAN a název příjemce, BIC si musí platební instituce už doplnit sama...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomason87 27. 3. 2017 08:12

u Air Bank lze poplatek odmítnout...
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod evlo 27. 3. 2017 08:32

Jde teda mit nekde v CR euro ucet z ktereho jde normalne platit kam chci a zaroven bez podminky prijmu?

To N26 me prislo super, ale bohuzel v CR to zatim neni :(

Airbank vypada, ze asi OK, ale po tom FIasku s FIo se docela bojim.

-- 27. 3. 2017 09:41 --

Tak jsem se do Mbank prihlasil a je tam jen CZK ucet, kdyz tam poslu eura tak je to zkonvertuje na CZK nebo necha v EUR?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Smurfik 27. 3. 2017 08:47

Kdyby sis založil ve Fio běžný účet a ne spořicí, tak by ti z něho šlo normálně platit...
Smurfik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků