V čem podnikat?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod joshik 12. 5. 2006 10:41

Mám spíš dojem, že pokud by byl dobrým manažerem, tak se neptá, ale sám něco vymyslí.
joshik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WonDrak 12. 5. 2006 13:28

JJ, nápad přijde vždycky, akorát si to chce hodně všímat.
WonDrak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaguar004 (novy) 5. 11. 2006 09:31

Zdravim, ja jsem gynekolog, bez evropske atestace (zatim). Myslite, ze by byla poptavka po nejakem poradenstvi dejme tomu nebo proste vyuzit znalosti v gynekologii k podnikani (nemyslim soukromou gynekologickou praxi)

Diky Jag
jaguar004 (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 14. 11. 2006 00:43

Poptavka je vzdycky, kdyz umite lidem nabidnout co chteji. To je, jako by se cukrar ptal, zda bude poptavka po jeho dortech. Lide si ale nikdy nejdou koupit dort. Jdou si koupit ukojeni sve chuti. Zalezi na tom, jak jim ted dort tuto potrebu splni.
Ekonomicke poradenstvi pro male a stredni podniky, transformace a prodej firem, poradenstvi pro obce, mesta, kraje a statni spravu, vyberova rizeni, kofinancovani k fondum EU.
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubaPa 2. 5. 2007 11:14

Mám takový dojem, že z Anonyma čpí směs závisti a skepse. Líbí se mně Creed, který prostě přemýšlí, v čem by mohl podnikat. Vy mu vysvětlíte 25 důvodů, proč na to asi nemá a neměl by to dělat. Jen na základě tohom, že se tady svěřil. Myslím, že entuziasmus a dobrý nápad dokážou zválcovat i manažery co mají načtené příručky od Grady a vystudované MBA. Google budiž toho důkazem. Jsem v podobné situaci, přemýšlím co dělat a držím Creedovi palec, ale bojím se, že svůj dobrý nápad mu tady nikdo neposkytne...j/quote]
Já mám spíš dojem, že z anonyma čpí to, že o tom něco ví. Z toho dotazu jsem nabyl dojmu, že si Creed buď dělá legraci, nebo si podnikání představuje jako Hurvínek válku. on je opravdu rozdíl mezi manažerem a podnikatelem. A ochota začít najednou podnikat v libovolném oboru mi přijde opravdu šílená. Vím že jsou úspěšní podnikatelé, kteří mají firmy působící ve více oborech, aniž by všechny ty obory znali. Ale nikdy bych nezačal prvně podnikat v oboru, který neznám. Pokud bych měl v tomto oboru vybudovanou solidní firmu a naskytla se mi příležitost v jiném oboru, tak bych ji určitě zvažoval, ale hned napoprvé určitě ne...Navíc bych vždycky začínal od příležitosti a potom hodnotil, jestli na to mám, než od nějaké částky a pak se teprve rozhlížet po oboru...
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim33 2. 5. 2007 12:20

Podnikat v nějakém oboru i se vstupem nějakých 500 tisíc znamená buď ten obor a všechno kolem něho znát lépe než ti, kteří v tom oboru už jsou nebo aspoň stejně. Jedině tak člověk získá kus trhu, obvykle už obsazeného, uživí se a vydělá si. A stane se OSVČ nebo podnikatel. Nebo to znamená najít člověka nebo lidi, kteří ty znalosti v oboru a kolem něho mají, ale z nějakého důvodu samostatně vystupovat nechtějí nebo nemohou a použít ty jejich znalosti k získání kusu trhu. Když člověk správně odhadne, že to nejsou podvodníci a spolehne se na ně, stane se potom manažerem. Otázka je asi, za jak dlouho kdo dokáže odhadnout prakticky cizí lidi, aby se vyvaroval nějakých zásadních chyb, které by ho stáhly pod hladinu. No a třetí možnost je investovat do rizikového kapitálu. Do nějaké začínající firmy, která když to vyjde, za nějaké roky za těch 500 tisíc vrátí násobky. Nebo taky krachne a z 500 tisíc nebude nic.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WonDrak 2. 5. 2007 14:42

chtěl bych upřesnit pojem manažer, manažer je POUZE zaměstnanec a podnikatel je vlastník, vybuduje podnik a pak si zaměstná manažera aby mu ho řídil.
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim33 4. 5. 2007 09:19

Souhlasím, částečně. Jen jsem chtěl upřesnit, že manažer pracuje s lidmi a teprve jejich prostřednictvím "pracuje" v onom příslušném oboru. Přirozeně, pokud se v tom příslušném oboru vyzná, je to jen jeho výhoda. V tom smyslu nerozhoduje, jestli je manažer placený zaměstnanec nebo majitel firmy. Tolik k teoretickým věcem, v praxi je to určitě složitější.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hazellee 5. 5. 2007 10:18

mar: možná by někdo mohl poskytnout nápad a creed peníze a pomoc :-)
Hazellee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ousteen 20. 6. 2007 06:30

co to tu melete za bláboly??? K tomu, aby jste zacali uspešně podnikat, nepotřebujete peníze. Je to jen o nápadu. Kdybych já měl půl milionu tak je radsi nainvestuju nekam, co přinese pasivní příjem. A nebudu rozjiždět firmu. To je zastaralej koncept podnikání!
ousteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WonDrak 20. 6. 2007 22:31

Ano, když je nápad peníze přijdou sami. Ale jak to myslíš nainvestuju 500k někam? Kam? Vim co je pasivní příjem, ale 500k zas není tolik k vytvoření pasivního přijmu v řádech desetitisíců.
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2007 07:34

Pasivní příjem je třeba investice do akcií nebo do fondů :-) ... ty peníze za mě zhodnocuje někdo jiný :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubaPa 21. 6. 2007 08:09

ousteen píše: K tomu, aby jste zacali uspešně podnikat, nepotřebujete peníze. Je to jen o nápadu. a/quote]
Tak teď jste mě opravdu pobavil...
Souhlasím, že ten nápad potřebujete a peníze samy o sobě nestačí. Ale jen nápad bez peněz taky ne. Možná předpokládáte, že ty peníze vám poskytne někdo jinej, ale to není reálné. Nejsou 90. léta, takže banka vám nepůjčí vše co potřebujete, nejdřív bude chtít, abyste měl dost vlastních peněz a pak k tomu nějaký ten úvěr možná půjde přidat.
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2007 08:33

Proto tu máme jiné formy jak získat investice .... třeba podnikatelské inkubátory :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WonDrak 21. 6. 2007 20:49

Rop píše:Pasivní příjem je třeba investice do akcií nebo do fondů :-) ... ty peníze za mě zhodnocuje někdo jiný :-)-/quote]


Pasivní příjem je příjem, kde člověk nedělá a přesto mu ty peníze chodí, a to bych o akciích neřekl. Koupíš, prodáš. Musíš se toho aktivně zúčastnit, respetivě to někomu svěříš, ale ten dotyčný může udělat chybu, a o všechno můžeš přijít.
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků