FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 17. 7. 2007 13:31

PatrikChrz píše:Vložit hotovost by mělo být možné na přepážce ČSOB na jejich sběrný účet tam (pozor ale na správný specifický symbol, aby ty peníze nakonec neskončily na cizím účtu !).
Předpokládám, ale že to bude za nějaký dost mastný poplatek (vklad na cizí účet). Bohužel teď nefunguje web ČSOB, tak nemůžu zjistit za kolik.
Další možnost je poslat peníze složenkou A z pošty. Poplatek je do 5000 Kč za 20 Kč, do 50 000 Kč za 30 Kč a pak 5 Kč za každých dalších 10 000 Kč.
Další možností je fungovat třeba jako bankomat v práci :-) (kolegům vyplatit peníze v hotovosti s tím, že oni je převedou na účet).
Jsem sice z Prahy a pobočku FIO mám v dostahu. Jenže boužel pouze v rozměru "prostoru" nikoliv "času". Jejich pokladní hodiny jsou tak maximálně pro důchodce a pro kočku :evil:i/quote]

To je sice hezké, ale stále jsou to dvě věci proč do FIA nejdu ....
Na okrese mám 1 bankomat ČSOB a 1 pobočku ČSOB .... oboje 20 km daleko .... za výběr z bankomatu ČSOB zaplatím 6 Kč ... z cizího 30 Kč ... za vklad na pobočce ČSOB zaplatím 30 Kč .... pobočka FIO v nedohlednu ... RM-systém 20 km daleko a navíc v krajském městě kde neni uplne sranda zaparkovat ....
když už bych přežil to, že vkládat hotovost budu přes účet rodičů, tak nepřežiju to, že z něj nenasosám hotovost (která je pro mě nutná, neboť v celém městě je jeden jediný obchod, kde se dá zaplatit kartou a ještě je to navíc papírnictví) .... proto zatím říkám NE .... pokud po škole budu "nastálo" v nějakém velkém městě (Praha, Brno) ... tak to bude jedna z prvních věcí, kterou udělám :-)

A pokud by FIO začalo nabízet svoje karty, kde by byl výběr za stejný poplatek z jakéhokoliv bankomatu tak tam jsem i dřív :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 17. 7. 2007 15:50

Pokud můžu napsat svůj názor (nijak nechci zpochybňovat výše napsané) ... pravda bankomatů ČSOB by mohlo být více, ale na druhou stranu měsíčně vybírám tak 1x-2x a raději vždycky větší částku (2-4tis), abych k těm bankomatům nemusel tak často. Na pobočce jsem byl jen jednou, když jsem si zakládal účet u FIO. Hotovost mi nikdo nedává (holt úplatky mi nikdo necpe :-)))), takže mi ty pobočky ani nechybí.

Rozhodně jsem teď dělal po 1/4 roce u FIO rekapitulaci měsíčních nákladů ... u ČS jsem platil +/-150Kč měsíčně za to že mám u nich účet, u FIO po zahrnutí úroků od nich pár korun dostávám (do 10Kč). Já jsem maximálně spokojen ...
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 17. 7. 2007 18:16

No to ja naopak nerad u sebe nosím hotovost (tisícovka je už velkej peníz) ... na druhou stranu občas něco objednám na e-shopu jeden den odpoledne a domů mi to dovezou druhý den dopoledne ... a mezi tím bych musel hledat bankomat ČSOB nebo vybrat za 30 Kč ... výběry mám tak 3 do měsíce, ale je problem s tim, že to potřebuju opravdu hned.

Zase na druhou stranu něco prodám a prodám to za hotové ... takže potřebuju nalít na účet třeba 15 000 Kč a s tím se mi taky moc lítat nikde nechce ... i kdyz to by se dalo vyresit tim nalivanim pres ucet rodicu ...
kazdopadne zkusim si delat statistiku kolik bych platil FIU ... a uvidim .... a taky je problem ze zatím nevím kde za rok budu bydlet a co budu dělat ...
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 7. 2007 06:26

S těmi výběry je to trochu jednodušší, než s těmi vklady. Založení vkladní knížky. Dříve to u nás nabízely snad všechny banky, teď už to trochu opadlo, ale myslím, že ve většině to ještě pořád jde. Peníze jdou (obvykle) na vkladní knížku posílat i v hotovosti. No a pak (obvykle zdarma) vybrat na pobočce a je to :-)
Rodiče mají tuhle kombinaci ING + vkladní knížka Poštovní spořitelny.
Když potřebují vybrat, přepošlou si peníze z ING právě na vkladní knížku. Z té pak mohou vybrat bez poplatků na kterékoliv poště v ČR (do 10 000 Kč / den, vyšší částka je zpoplatněna - tuším 10 Kč). Jedinou nevýhodou je, že se musí čekat než přijde domů takový lísteček, se kterým se jde na poštu a oni tam peníze připíší. Od chvíle, kdy v internetovém bankovnictví ING zadám příkaz, to trvá asi týden.
Uvidíme, jestli s tím nějak nezamíchá to Červené konto, co poštovní spořitelna připravuje, i když z informací, které mám zatím k dispozici z něj nejde vybírat v hotovosti :x
Určitě v Tvojí blízkosti není žádný bankomat ČSOB? Ani na poště? Tam bývá dost často.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 18. 7. 2007 09:12

Jo s tou vkladní knížkou mě to taky už napadlo, jenže zase týden :roll:

Bydliště: Týniště nad Orlicí
Bankomaty ČSOB Královehradecký kraj - Nejbližší Rychnov nad Kněžnou nebo Hradec Králové :roll: každopádně za cestu k bankomatu dám víc peněz než když to tady vyberu z bankomatu ČS nebo KB .... a díky bohu, že nejde vybírat z karty na poště, protože zabezpečení 0,00 nic .... (když vezmu babičce kartu a občanku tak jí sosnu celé postkonto aniž bych byl oprávněná osoba ... vždyť mě přece "znají" :roll: )
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 7. 2007 11:18

No jo, no, nikdo není dokonalý. Zatím jsem četl na Internetu "fámy" že se sem chystá nějaká "supr banka", účet zdarma, 2 výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR,...
Takových slibů už tu ale bylo, dokud to nebude, neuvěřím tomu.
Zatím je tu tohle "nouzové řešení".
Samozřejmě je možné na té knížce držet nějakou rozumnou sumu (řekněme na "měsíční provoz") a pak by ta týdenní prodleva nevadila.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 7. 2007 11:25

...a co Česká spořitelna? Ta má vkladní knížky asi také dodnes, ne?
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 18. 7. 2007 12:27

napadla mě stejná myšlenka ... tam ani nejsou potřeba žádné ústřižky složenek .... jenom se musím zeptat za jak dlouho tam ta platba je připsána a k dispozici ... kdyby to bylo stejné jako na sporožiru tak to jsou dva dny ... to by šlo ... a poboček ČS je jako máku
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 18. 7. 2007 13:05

Tak je to tak ... stejně jako u převodu na sporožiro z jiné banky :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 18. 7. 2007 21:09

Pořád samé ČSOB a nikdo z vás ještě asi netuší, že za 6,- Kč lze vybírat z bankomatů: ČSOB, Poštovní spořitelna, Bawag, Overbank a ještě jedné banky (nemůžu si vzpomenout). Pokud máte poštu, máte výběr s poplatkem 6,- Kč.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2007 06:06

Raziel-CZ píše:Pořád samé ČSOB a nikdo z vás ještě asi netuší, že za 6,- Kč lze vybírat z bankomatů: ČSOB, Poštovní spořitelna, Bawag, Overbank a ještě jedné banky (nemůžu si vzpomenout). Pokud máte poštu, máte výběr s poplatkem 6,- Kč.v/quote]

Ta "ještě jedna" bude nejspíš Volksbank. U té je s kartou ČSOB (lhostejno, jestli vydaná FIO, Volksbank,...)opravdu možné vybírat za 6 Kč, protože bankomat Volksbank má na sobě obě loga. Ale u Bawag a Oberbank si tím nejsem jist.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 19. 7. 2007 15:35

Tak jsem volal na infolinku ČSOB ... tak za těch 6 Kč jsou jenom bankomaty ČSOB ... na poště vybírat nelze s kartami ČSOB ... a za 6 Kč jsou jenom bankomaty uvedené na webu ČSOB
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 7. 2007 21:46

Hm, ještě v qětnu jsem za 6,- vybíral z bankomatu Volksbank, dokonce 2x na různém místě... Vylepšení služeb :-/?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 7. 2007 06:37

[quote="Tomáš Marný"oHm, ještě v qětnu jsem za 6,- vybíral z bankomatu Volksbank, dokonce 2x na různém místě... Vylepšení služeb :-/?-/quote]
Volksbank ano. Jak píši výše, tenhle má na sobě obě loga Volksbank i ČSOB. Pro klienty Volksbank se tedy tváří jako bankomat Volksbank (a s tím plynoucí výhoda - dříve výběr za 2,50, nevím, jestli to teď po zdražení ČSOB nezměnili), no a pro klienty ostatních bank se tváří jako bankomat ČSOB.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 21. 7. 2007 01:11

Tak to mi pánové z FIO lhali. Navíc mám teď další problém a to čtení souborů GPC. Chvíli jsem si psal mail s p. Strouhalem, který mi stále vnucoval Excel, jenže ani ten a ani OpenOffice ten GPC neotevře. Chci si uchovávat výpisy v PC a ne je tisknout. Navíc mi teď p. Strouhal radši ani neodepisuje. To jsou dnes zvyky, místo uznání, že nemá pravdu a pomoci prostě dnes člověk neodepíše. Nic jednoduššího není, snad jen stížnost nadřízenému. A kdo ví zda to vůbec pomůže. FIO mě nějak s těmito věcmi nesedí a už vůbec mi nesedí s tou lží kolem výběru za 6,- Kč z pěti bankomatů.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků