Penzijní připojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 11. 9. 2007 11:04

Jednu smlouvu zrušíte ... druhou uzavřete ... z té zrušené to musíte dodanit :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim33 13. 9. 2007 20:33

U penzijního připojištění by to mělo jít převést, podmínky jsou státem určeny tak přísně, že se penzijní připojištění jedno druhému podobá a převádění je možné. O podmínkách převodu nejlíp řekne zástupce nového penzijního fondu. odbytné se potom ale nevyplácí. Zrušit starou smlouvu, dodanit a uzavřít novou smlouvu je nutné u životního pojištění, tam to převádění nejde. Možná v budoucbnosti.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 13. 9. 2007 20:48

No ja myslel v případě že chcete obejít zákon ... převod je samozřejmě možný aniž zaplatíte něco, protože to není zrušení smlouvy :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim33 14. 9. 2007 07:31

Podle mně ani nemá příliš velkou cenu kvůli jednomu penzijnímu připojištění obcházet zákon. Takové věci dnes nejdou udělat bez toho, aby to bylo zaznamenáno v nějaké databázi a pokud tyto databáze dnes nejsou přímo propojené, buď během krátké doby budou nebo aspoň mohou být z databází jednoduchým způsobem vybráni klienti s méně standartním chováním, které by se dalo obcházením zákonů zdůvodnit a ti prošetřeni. Mohlo by se prošetřovat třeba na popud finančáku a tam je promlčecí doba něco do deseti let, nevím přesně kolik. Dobrému programátorovi stačí při správném zadání doslova pár minut přemýšlení a napíše pár řádků příkazů, které z databáze ty podezřelé jedince vytáhnou.
A pro kontrolory jsou takoví "klienti" velice snadná kořist, nedá se předpokládat, že by si takový klient za těch pár ušetřených tisícovek najal kvalitního advokáta nebo jiného kvalitního odborníka, který by ho z toho vysekal. Na rozdíl od těch, co se jim povedlo vytunelovat milióny. :? Když už, tak maximálně využívat nepřesností zákonů než je obcházet.
radim33
Mírně pokročilý

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků