Aktualne nejvyhodnejsi penzijni pripojisteni

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod JakubNavratil 18. 10. 2012 08:36

Ono nevím, jestli je Allianz ta nejlepší volba. Tady http://www.bezvaduchod.cz/ je tabulka a síce v roce 2011 měl Allianz nejvyšší zhodnocení, ale průměrne zhodnocení má o procento nižší jako třeba Generali
JakubNavratil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Thom 18. 10. 2012 08:44

Jenže struktura aktiv byla před Lehmany úplně jiná. Holt Gen víc riskovali. Teď to bude šul nul stejně, spíš bych koukal na nákladovost a výnosnost jen tak 3 roky zpět (to se ty výnosnější fondy zbavovaly akcií).
Já bych se dnes rozhodoval mezi Alli a PF ČS.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 10. 2012 09:01

S474N píše:Docela pekne zpracovana tabulka:
:arrow: http://www.produktovelisty.cz/penzijni- ... summo.html

Nicmene i tak je PP pro me mrtvym produktem.


Mohl bych vědět důvod? :hm
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 31. 10. 2012 09:32

T.E.CH: a proc by nemel byt? Pokud clovek nedostava prispevky od zamestnavatele, tak mi rekni, cim je to vubec pozitivni produkt?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 10. 2012 11:13

Tak jasně, zaměstnavatel to by byla super výhoda.Nevím tedy kolik ti je, ale když ti stát přidá 230 kč každý měsíc, tak mě to nepřijde "málo" zajimavé.Samozřejmě jen do určité víše peněz na dotyčném učtu, t.j cca do 150-200 t. kč.Vím není to pojištěné atd.Vše má své pro i proti, ale to zhodnocení do určité víše není imho vůbec špatné.Jako doplněk toho využít imho má smysl, ne však na tom stavět důchod, to je jasné.Je imho špatně, že se výnosy daní, ale to už je jiná otázka....
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 31. 10. 2012 11:35

T.E.CH: souhlas. Je velmi pravděpodobné, že nejmíň to, co do toho vložíš, tam zůstane a že někdy během života člověk dostane možnost příspěvku zaměstnavatele je taky u většiny aspoň trochu kvalifikovaných lidí dost možné. No a proto je celkem rozumné založit aspoň na 3 kila teď, aby se mohlo po 15 letech půlku vybrat (a přehodit do něčeho výnosnějšího, umořit část hypo apod.).
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 31. 10. 2012 11:47

Problem panove je, ze v dobe, kdy si to hodlate vybirat, tak tam mozna budete mit par set tisic. Ale v te dobe si za to koupite dva rohliky.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thom 31. 10. 2012 12:09

Tak zle bych to neviděl. Kolem inflace snad ten výnos včetně příspěvku státu bude.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamey 31. 10. 2012 13:34

Momentálně se inflace oficiálně pohybuje okolo 2,6%. Jaké zhodnocení připisují PF ROČNĚ!! v posledních letech? (Před odečtením daně?).
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 10. 2012 14:24

S474N píše:Problem panove je, ze v dobe, kdy si to hodlate vybirat, tak tam mozna budete mit par set tisic. Ale v te dobe si za to koupite dva rohliky.


No možné to je, ale ty na tom nebudeš v tu chvílku o moc lépe.Kdyby ti tam tedy něco dal zaměstnavatel, tak by dle tvé rétoriky "byli" rohlíky 4, což jsi naznačoval, že by to možná stálo za to.Čekal jsem smysluplnější diskuzi.

-- 31. 10. 2012 14:28 --

kamey píše:Momentálně se inflace oficiálně pohybuje okolo 2,6%. Jaké zhodnocení připisují PF ROČNĚ!! v posledních letech? (Před odečtením daně?).


Tak +- bych to viděl kolem těch 2,5 před odečtem, bez přízpěvku státu....myslím že zas tak špatné, jak piše kolega nahoře to není.Rozhodně to není úplně mrtvý produkt.Riziko je skoro všude a ne každý si může na pohodu na důchod vydělat a i tak si myslím, že se vyplatí tam ty prachy vrazit, i když s rizikem.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OS 31. 10. 2012 16:53

A co možnost "vytahat" tak peníze přes penzijko ze zaměstanvatele a vyplatit si předčasně odbytné? Ale asi člověk přijde o příspěvky státu a zhodnocení a zaplatí nějaké penále?
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 10. 2012 17:25

Ty vypadáš na budoucího politika, už se koume jak s tím vy*****
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OS 31. 10. 2012 17:27

T.E.CH: Dík. :D Tak, když by se člověk k těm penězům od zaměstnavatele jinak nedostal? A nechal bys je tam?
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 31. 10. 2012 17:27

kamey píše:Momentálně se inflace oficiálně pohybuje okolo 2,6%. Jaké zhodnocení připisují PF ROČNĚ!! v posledních letech? (Před odečtením daně?).

Inflaci dost zvýšil Kalousek daněma, jinak by se u těch pár nejlepších pod zhodnocení vešla. Tato část nebyla dána znehodnocením nominální měny jako takové.

kamey, S474N: samozřejmě snad tu nikdo netvrdí, že PP snad někoho zajistí na důchod, já to beru jen jako doplněk, navíc, pokud by mi nepřispíval zaměstnavatel, nastavím si takovou splátku, abych dosáhl na minimální příspěvek, případně zvýším, pokud se mi bude blížit výplata (výsluhovka nebo potenciální konec).
Jinak ale nenapadá mě moc možností, kam jinam si na důchod může ukládat pravidelně někdo, kdo financím moc nerozumí, nechce se o to starat, nehrozí moc, že naletí nějakému vykukovi rádobyporadci (který poradí investovat někam, kde výnosnost právě dosahuje vrcholu) atd. a navíc takový člověk, pokud nebude spořit sem, kde má nějaké bariéry výběru, které ho od předčasného ukončení smlouvy odradí, tak si prostě nebude spořit nikde a ty peníze prožere.
A zas tak rizikový produkt to není, dohled nad fondy tu celkem funguje a pokud budou v pořádku podkladová aktiva (především bankovní vklady státní dluhopisy, obojí převážně české), mělo by to u těch lepších fondů být "v suchu".
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamey 31. 10. 2012 18:15

Už jsem to tady psala několikrát. Pokud není příspěvek zaměstnavatele, tak za stejnou dobu vydělá spořák na 2% víc než PF na stejnou částku i se státním příspěvkem.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků