Rozhodčí nález

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ychtil 13. 11. 2007 21:13

Vážení, jak jsem si četl Vaše příspěvky, zjišťuji, že jste všichni odborníci, tak se Vás zeptám na následující věc:
dlužník nesplácí a skončí u Rozhodčí komise, kterou je "odsouzen" k úhradě dluhu věřiteli+příslušenství, což jsem se domníval že jsou náklady za Rozhodce a náklady za právníka věřitele.
OTÁZKA:
je podle Vás uvedená cena Rozhodčí komisí konečná a neměnná, nebo je možné s tímto Rozhodčím nálezem různě manipulovat?

Děkuji za Vaše názory Ychtil :shock:
Ychtil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 13. 11. 2007 22:26

Pokud je ve smlouvě rozhodčí doložka, tak je to v podstatě konečná. Teoreticky se to dá ještě zažalovat, ale jenom v omezené míře a detaily přesně nevím.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ychtil 14. 11. 2007 20:50

Abych to vysvětlil: jistá firma vás dá ke komisi pro Rozhodčí řízení. Zde dostanete ortel v podobě, že máte do 3 dnů po obdržení uhradit dluh+příslušenství. Nebo následuje exekuce.
Na radu právníka jsem požádal o 3 splátky po dobu rozhodčího řízení a než vynesli ortel, byl dluh zaplacený. Měl jsem za to, že to tím skončilo. OMYL!
Po půlroce jsem dostal exekuční výměr, že mám zaplatit 14.000 za nezaplacený úrok. Půl roku mě trvalo, než jsem zjistil, že ten slovutný Rozhodčí nález si někdo vykládá po svém a částku, ke které mě Rozhodci odsoudili si jen tak podruhé zúročil 29,04%, takže údajně jsem dlužil 4.500 úrok+náklady - 14.000 jen tak pro nic za nic. Takže z původního dluhu 8.500 a 29,04% ročního úroku jen na "úrocích" jsem zaplatil 7.000! dohromady jsem z původní částky 13.000 zaplatil celkem 27.,000 Kč!
A ač zdejší právníci nad tím kroutí hlavou, nejsem schopen již přijít na to, jak to těm k****m zarazit a případně někoho trestně stíhat.
Ychtil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilman 15. 11. 2007 00:44

no rozdil je "mel jsem zato ze..." a realita. v kazdem pripade pri jakemkoli zavazku by jste si mel pri splaceni sam pro sebe vyzadat pisemne potvrzeni o uhrazeni zavazku.

jinak uprimne, u Rozhodciho rizeni bych kvuli 14tis pokorne tuto sumu zaplatil s tim ze chci to pisemne potvrzeni o vyrovnani dluhu, jednoduse se toho zbavit nejde a muze se to tak porad navysovat takze je lepsi se toho zbavit ihned, napr. i dohodou o splatkach.
mobilman
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ychtil 15. 11. 2007 07:49

Váš názor je správný, bohužel u této firmy neexistuje, aby Vám poslali potvrzení o uhrazení dluhu. Firma Vás odkáže na právní zástupce a ti na Vás hned vyrukují s nezaplaceným úrokem a exekucí!
Ale na druhé straně je Home Credit jedinou firmou, která tyto caviky a problémy dělá. Ptal jsem se známých apod., u žádné firmy co půjčují peníze neexistuje, aby dělai problémy. Dlužíte - pošlou vám dluh+úrok, zaplatíte a máte klid. Ne u Home Creditu.

Ale vemte to na druhou stranu - známí dlužili, zaplatili 80.000 a pak po půlroce exekutor vymáhal dalších 35.000 na úrocích. Když si vezmete kolik lidí si od nich půjčí a kolik lidí se dostane do platební neschopnosti a skončí u Rozhodčí komise, tak se někdo tedy opravdu řádně na "ůrocích" napakuje!
Zajímavé je u toho to, že když se zeptáte na ten podivný úrok HC, tak Vás odkáží na právníky a v podstatě o tom úroku rozhodují právníci. Domnívám se, že jsem si půjčil od HC, ne od právníků, takže právníci do toho nemají co kecat.
Když peníze zaplatíte na základě Rozhodčího nálezu, je uvedený účet HC, když pak platíte exekutorům, je uvedený pouze účet exekutorů a já tvrdím, že takto je v podstatě nezjistitelné, kdo je opravdu adresátem tohoto "úroku." Nedovedu si totiž představit, jak by si HC do účetnictví účtovat 2x stejný úrok!
Ychtil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 15. 11. 2007 10:14

Ychtil: v kazdem pripade by ses mel spise zajimat o to, jak zaplatit vcas, nez komu jdou uroky. Pripada mi to, ze hledas problem jinde, nez je.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lex_cz 15. 11. 2007 11:00

No ja bych poradil v pripade ze Vam prijde exekucni vymer pozadat exekutora o informaci z jakeho titulu je opravnen exekuci vymahat. Je Vasim pravem a jeho povinnosti Vam predlozit veskere doklady ze kterych musi byt jasne patrne jak exekuovanou castku vypocital.
lex_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ychtil 15. 11. 2007 19:23

Vážení, Vy jste mě nepochopili.
Mě sere to, že jsem řádně a včas zaplatil k čemu jsem byl vyzván a nějaké k***y si pak pro vlastní kapsu vypočítají něco, co v Rozhodčím nálezu není a není proti tomu žádná obrana. :twisted:
Ychtil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 11. 2007 19:30

no a co na to řekl tvůj právník? pokud už rozhodčí řízení běželo a nikdo ho nezastavil, tak chápu, proč chtějí uhradit i náklady řízení.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 15. 11. 2007 19:41

A vy jste neprokázal, že jste zaplatil? Respektive o tom, že jste zaplatil nemáte žádný doklad (výpis z účtu, příjmový pokladní doklad)?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ychtil 15. 11. 2007 19:47

Předložil jsem výpis z účtu, exekutor to pochopil, právníci to pochopili, všichni to pochopili, že je to v pořádku, ale právní zástupce Home Creditu stále trvá na svém. Docházím k názoru, že se obrátím na svého Rozhodce, napíši mu, že již začínám pochybovat o svém zdravém rozumu a zeptám se ho, zda-li částka vytištěná tučně na Rozhodčím nálezu je konečná nebo ne.
Všichni nad tím kroutí hlavou, proč advokáti HC stále pokračují, a u PČR, kam jsem se obrátil, tak na hospodářské jsou asi jen i****i, protože ne že by se zeptali Rozhodců, zeptali se HC a advokáta a ti stále melou o úroku. I když na to stačí kalkulačka, že 7500 není 29,04% ročně z 8500!
Ychtil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lex_cz 18. 11. 2007 00:41

Postnete nekam ten dopis od HC at se muzeme podivat co po Vas vlastne chteji. Takhle to je dost nejasne.
lex_cz
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků