Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SP 4. 12. 2007 01:03

No a kdyz uz jsem u tech odkazu, tento take stoji za to:

http://www.bangkokpost.com/Business/04Dec2007_biz43.php

Amway: Direct sales still going strong
Thai market has lots of room for growth
PITSINEE JITPLEECHEEP

Chiang Mai _ The direct-sales market in Thailand has plenty of room to grow and could triple in value to 120 billion baht over the next five years, according to the industry leader Amway (Thailand) Co. The business will continue to grow in Thailand because the number of people joining is still quite low compared with many Asian countries, such as Taiwan and South Korea, said Preecha Prakobkit, Amway's managing director.

One of every 17 Thais is an independent sales representative of a direct-sales company, compared to one in six in Taiwan, whose population is only 20 million, and one in 11 in South Korea.

Sales would continue to grow, driven by new products offered by new players as well as existing ones. At Amway, the number of new products has risen to over 1,000 items today, up from seven items in its first year of operation.

Globally, the direct-sales market continues to experience growth as well. A report conducted by the World Federation of Direct Selling Association, indicates that the world's direct-selling market is valued at more than US$100 billion to which 15 countries, including Thailand, contribute a combined 87%.


Ouha, co ze jsme to tu slyseli? Ze je trh zasyceny? V Jizni Koreji se primemu prodeji venuje 1 clovek z 11 (tj. asi 9% populace). Na Taiwanu se primemu prodeji venuje 1 ze 6 lidi (tj. asi 17%). A kolik, ze je to tady? Podle udaju z roku 2005 (zdroj: Asociace osobniho prodeje) je pocet distributoru v CR 200686 (to je pocet distributoru ve VSECH firmach - nejen Amway - sdruzenych v AOP). To je kolik procent? Asi 2%!!! Aha, takze Ceska republika je tedy zasycena? A jak byste tedy nazvali situaci na Taiwanu nebo v Jizni Koreji?
Mimochodem, v nejnovejsim korejskem Amagramu 12/2007 je nove oceneno 6 Diamantu, nejake dalsi odznaky a take tam treba najdete 319 novych Silveru. V listopadu to byl 1x Dvojity Diamant, 1x Zakladatelsky Reditelsky Diamant, 1x Reditelsky Diamant a 3x Zakladatelsky Diamant a 298 (s fotografii) + 74 (bez fotografie) = 372 novych Zakladatelskych Platinovych NVP.

To docela ujde, ne? Na to, ze podle odpurcu Amway je trh v Jizni Koreji 4,5x vice nasyceny nez ten takzvane "uplne zasyceny" trh v Ceske republice... :lol: :lol: :lol:

A co teprve "chudaci" lide na Taiwanu - na dvacetimilionovem trhu uz se kvalifikovalo 7 lidi na uroven Crown Ambassador, z toho 1 na uroven Double Crown Ambassador. Tolik k nejcastejsimu blabolu ze strany kritiku - k nasycenosti trhu.

A aby toho nebylo malo, jeden taiwanskych Crown Ambassadoru jmenem Foo Howe Kean se krome Taiwanu kvalifikoval jako Crown Ambassador jeste v dalsich dvou zemich (celkem je tedy kvalifikovany ve 3 zemich) a druzi taiwansti Crown Ambassadori jmenem Sunny Su a Debra Hsu Hsieh se pro zmenu kvalifikovali na dalsim trhu jako 50FAA Founders Crown Ambassadors...
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod gryffus 4. 12. 2007 02:48

Uz toto forum zase zaplavujete prispevky, aby nazory normalnich lidi, nezapletenych v amway business zapadly a nikdo si je neprecetl...
Proto prosim, pokud to tu cte nekdo novy, prectete si i minulou stranu (stranu 39) tohoto fora. Usetrite si tim mnoho casu :-)
Taky si vsimete, ze za cely cas co tu toto forum je (od 20. 4. 2005), tu podporuji amway stale stejne nicky... Nedivil bych se sice, kdyby ted prispelo par prispevku "anonymnich" zakazniku a dealeru jak jsou s amwayi spokojeni :-) Skoda, ze zde na foru nejsou uverejnovana zdrojova IP prispevku :-)
Toto hovorim hlavne na stranu pana SP, ktery tu opakuje neco, co uz tu nejmin desetkrat psal... O tom to taky je (AB), porad dokola si opakovat a mlet tu svou... se zavrenymi ocmi a zacpanymi usmi. Utvrzovat v tom nazoru vsechny kolem sebe, a vsichni kolem Vas v tom naopak utvrzuji Vas samotne...
Pokud ma nekdo nahodou jiny nazor na AB je bud ignorant, mene inteligentni, nebo nekym ovlivneny... :-) Ale pokud chce nechat vysavetlit plan, to je najednou nejvetsi pritel a moudry clovek a urcite si taky bude vydelavat desetitisice pasivne diky amwayi... Smich! :-)
gryffus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gryffus 4. 12. 2007 03:03

SP: Vsechna videa i citaty ktera jste poslal pochazeji od nejvyssich predstavitelu amway aka quixtar. To nepovazuji za objektivni zdroj. Ja ctenarum zdejsiho fora mabidl jasny pohled NEOVLIVNENEHO reportare, krom toho je tam dukaz o lhani Grega Frederickse o vysi A PUVODU sveho prijmu. Ti lide nevydelali Amwayi, ale v desitkach, ci mozna stovkach - netroufnu si odhadnout - dalsich podnikani a cinnosti (mimo jine jeden z hlavnich prijmu byly prave kazety, knizky, cedecka apod. ktere vase "ovecky" poslouchaji). Stejne tak Vami proklamovany Roman Hassman. Lidi, neverte jim prosim vsechno :-)
Jeste k vasemu odstavci k Technicsu... Vyjimka potvrzuje pravidlo ne? :-)

Jak bych to chtel udelat? Vetsina dnesnich lidi ma internet, stacilo by udelat 1 PDF s intrukcemi, verejne stahnutelne, ne pod zadnym loginem. Kdo nema internet, stacilo by PDF vytisknout a poslat postou... Registrovat by se dalo na internetu. Pokud rikate, ze je jedno jak hluboko v pyramide jste, proc se nemoct registrovat na netu? Bez vazby na nejakeho uplina a prednasky? Proc si proste nemuze clovek zvolit? Proc i pro pouhe prohlizeni Vasich E-Shopu je potreba registrace??

Vase bezna praxe je: "Cau, jak se mas? Chces se naucit vydelavat poradny prachy? Promin ale ted ti nemuzu rict vic, ale prijd zitra tam a tam..."
A uz je dotycny v obrovskem sale lidi kteri tleskaji a kriceji jak "vydelavaji desetitisice, ne-li statisice" a navzajem se "motivuji" - to je to Vase slovo :-) ...
A pritom ani poradne nevi kde se tam vzal. Ale uz je proste ve spolecnosti lidi kteri "se o nej zajimaji a chteji byt jeho nejvetsi pratele, chteji mu pomoct vydelat penize".
To se mi hnusi :-) Ta prehnana atmosfera, ta prehnana gesta Vasich speakeru! Asi to je potreba ze? Nikdo nesmi mit pochybnosti!

Taky nevim proc ve svem prispevku pisete v mnoznem cisle? Je vas tu vic domluvenych? Nedivil bych se... Napr spolu s adminem, ktery tu edituje cizi posty....

Nezajima me taiwan ani korea ani cina ani USA zajima me CR, to jen pro priste, dekuji :-).

Pro lidi s horsi znalosti anglictiny, zde jsou titulky k te reporztazi na youtube: http://www.msnbc.msn.com/id/4375477/#storyContinued
gryffus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SP 4. 12. 2007 10:52

gryffus píše:Ja ctenarum zdejsiho fora mabidl jasny pohled NEOVLIVNENEHO reportare

Tak zaprve - ten takzvany reporter NEBYL neovlivneny - byl ovlivneny vypovedmi cloveka, ktery si, znovu opakuji, zalozil vlastni MLM! Uz samotny fakt, ze nedal firme moznost se branit a v te tzv. reportazi nezaznel JEDINY pohled druhe strany, ukazuje na to, ze se NEJEDNALO o neovlivneneho novinare. Pokud Vam tyto zakladni veci nedochazeji, kouknete se nekdy na porad Na vlastni oci - vzdy tam davaji moznost druhe strane se vyjadrit (to ze to nekteri z nich odmitaji je jejich chyba).

Jak sam vidite, vsechna ta videa a citaty, ktere jste pouzil Vy, pochazeji od nasi KONKURENCE, pripadne od lidi, kteri jsou jimi ovlivneni. A Vy me napadate, ze pouzivam videa a citaty nejvyssich predstavitelu Amway. I kdyby to byla pravda (jako ze neni; je to to jen dalsi z Vasich lzi, protoze treba Roger Moore, Radek John, George Bush, Bill Clinton, Prof. Jiri Jindra, atd. nejsou v Amway zapojeni), kde je rozdil? Kdo je tu opravdu nezavisly? Odpoved zni: nikdo. Ale je vubec potreba, aby to posuzoval nekdo nezavisly? Nestaci posuzovat lidi podle toho, co delaji a jake myslenky vyznavaji?

gryffus píše:krom toho je tam dukaz o lhani Grega Frederickse o vysi A PUVODU sveho prijmu.

Zadruhe, chci Vam podekovat, ze svym tvrzenim o Gregu Fredericksovi mi davate za pravdu a potvrzujete to, co jsem rikal uz nespocetnekrat - nejedna se o chybu Amway, ale o chybu distributora. Pokud se tyka pomucek, jejich pouzivani je ciste dobrovolna zalezitost. Muzete jich vyuzivat, nemusite, je to na Vas. K tomu, abyste byl v Amway, nemusite kupovat CD apod. Je pravda, ze s pomuckami se tento business buduje lepe, ale nikdo Vam nebrani, abyste si vytvoril vlastni pomucky nebo to zkusil bez nich. Treba toho opravdu vite vice nez lide, kteri na tech audionahravkach hovori, treba opravdu jste novy Dexter Yager, Rich DeVos nebo Jay Van Andel. Jak rika jeden muj kamarad - "Talk is cheap." Ukazte nam to.

gryffus píše:Jeste k vasemu odstavci k Technicsu... Vyjimka potvrzuje pravidlo ne? :-)

Tak tato Vase reakce me opravdu rozesmala. Vidite, jak krasne jste si odpovedel - ta distributorka, se kterou jste se setkal, byla prece urcite vyjimka, ktera potvrzuje pravidlo. A vsichni ti ostatni take. Stejne tak, jako jsou vyjimkou treba vsichni prodejci, kteri se snazi prodat to, co maji zrovna na sklade, misto toho, co zakaznik opravdu chce nebo jako jsou vyjimkou prodavaci, kteri se Vas snazi osidit nebo jednaji neprofesionalne. Je to uplne stejny priklad jako ten muj. Az na to, ze ja, narozdil od jinych nepisu, do diskuzi o firme Technics...

gryffus píše:Vetsina dnesnich lidi ma internet, stacilo by udelat 1 PDF s intrukcemi, verejne stahnutelne, ne pod zadnym loginem. Kdo nema internet, stacilo by PDF vytisknout a poslat postou... Registrovat by se dalo na internetu.

K tomu, jak byste skolil skupinu. Podle Vas po Internetu. Zajimavy napad. Skoda jen, ze nefunguje. Take by se mi to libilo, bohuzel, to, co jste napsal, jen poukazuje na to, ze jste NIKDY nepracoval s lidmi. Pokud vedete skupinu lidi, neda se to delat bez OSOBNIHO kontaktu. Bylo by to hezke, kdyby to slo, ale zkuste na chvili zapomenout na to, ze lide jsou pocitace a Vas pdf soubor, ktery byste jim rozeslal, je cosi jako program, ktery jim nasadite do pameti. Takto to proste nefunguje.

Proc je potreba registrace na prohlizeni naseho e-shopu? To mate jednoduche - souvisi to s tim, ze firma drzi sve slovo a odmenuje presne ty lidi, kteri se zapricinili o to, ze Vy, jako zakaznik, jste tam sel. Zakaznik ovsem za registraci nic neplati, takze nevim, v cem je problem. Pokud se tyka vazby upline-downline, ta je tam ze stejneho duvodu.

gryffus píše:Vase bezna praxe je: "Cau, jak se mas? Chces se naucit vydelavat poradny prachy? Promin ale ted ti nemuzu rict vic, ale prijd zitra tam a tam..."
A uz je dotycny v obrovskem sale lidi kteri tleskaji a kriceji jak "vydelavaji desetitisice, ne-li statisice" a navzajem se "motivuji" - to je to Vase slovo :-) ...
A pritom ani poradne nevi kde se tam vzal. Ale uz je proste ve spolecnosti lidi kteri "se o nej zajimaji a chteji byt jeho nejvetsi pratele, chteji mu pomoct vydelat penize".

Nevim, jak muzete vedet, jaka je moje bezna praxe, kdyz se ani nezname, takze to budu brat, jako ze to myslite obecne. Ja to takhle nedelam. Pro priste Vas chci pozadat, nezobecnujte. Ja take nerikam, ze jen proto, ze jeden kritik, ktereho znam, zrejme nema mozek v hlave, Vy ho tam pravdepodobne nemate take.

K Vasi poznamce o nasem "spolceni" s Adminem: Admin tu edituje cizi posty - lidi, kteri se neumeji chovat. A ne, opravdu s nim nejsme spolceni :lol: To nejsme je tam schvalne, kdyz se Vam tak libilo... :P

gryffus píše:Nezajima me taiwan ani korea ani cina ani USA zajima me CR, to jen pro priste, dekuji :-).

No, je videt, ze Vam se to musi podat polopate: takze kdyz Vas zajima CR, takze specialne pro Vas:
Tyto priklady ukazuji, ze saturace trhu je jen dalsi nesmysl, kterym lini lide odduvodnuji, proc neuspeli. A vida, dospeli jsme ke stejnemu nazoru, jako soud, ktery probehl v roce 1979 (FTC vs. Amway), kde se pise:

"The preponderence of the evidence in the record does not support the allegation of 'saturation.' (Findings (Findings 148­52) From my observation of the demeanor, inconsistencies and uncertainties in the testimony of the witnesses called in support of the complaint in this regard, I believe the reason for their failure was more accurately described by a marketing expert who testified about this subject (Patty, Tr. 3109): 'I think generally speaking when a saleman tells you that a market is saturated, he has become discouraged for some reason, usually he is simply not making the sale effort that is required.' [110]"

Cesky receno, je liny. Proste a jednoduse, cesky trh nejenze neni zasyceny, ale neni zasyceny ani korejsky, ani taiwansky. A co vic, zadny z nich nema sanci se nikdy zasytit, leda by se prestali rodit novi lide.
Naposledy upravil SP dne 4. 12. 2007 11:27, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 4. 12. 2007 11:17

gryffus:
A jeste jedna poznamka: ano, budu sem psat prispevky. Presne do te doby, kdy sem budou prispivat lide jako jste Vy a budou cpat ostatnim lidem nesmysly a zkreslene informace. Takze znovu opakuji, jestli se Vam nelibi, ze sem prispivam a opakuji veci, ktere jsem uz psal (jak je videt, nekteri je stale nechapou, takze je to potreba), mate jednoduchy zpusob, jak tomu zabranit. Proste prestanete "argumentovat" vecmi, na ktere zde jiz jsou odpovedi, a ja pak nebudu mit na co odpovidat. Je to jednoduche. Vy sami (mysleno odpurci) muzete rozhodnout, zda tato diskuze bude pokracovat nebo ne. Jen bych zde jeste pripomenul jednu zajimavou skutecnost - tato diskuze je pouze pokracovanim predesle diskuze, kterou zalozili odpurci. A vetsina z nich si ted preje, aby tato diskuze bud neexistovala nebo aby v ni byly jen prispevky odpurcu. Proc asi? :P :lol: :wink:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 4. 12. 2007 11:25

A tady je opravdu solidne udelany dokumentarni film, ktery spolufinancoval casopis Success Magazine, soucast americkeho dokumentarniho serialu Profiles of the American Dream. Tento dil je venovany zakladatelum Amway:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 7664121908

A tady je dalsi video s nazvem "Respected People Respect Amway". Pro ty z Vas, kteri neumite dobre anglicky, znamena to "Respektovani lide respektuji Amway".
http://www.youtube.com/watch?v=f61tt1luMiI

A tady je dalsi video, ktere Vas seznami s historii spolecnosti Amway:
http://www.youtube.com/watch?v=rrbccIxe12A

A co treba knihy o Amway? Tak tady jsou nektere z nich:

Obchodní podnikání
Autor: Prof. Ing. Lenka Pražská, CSc., Prof. Ing. Jiří Jindra, CSc. & kol.
Vydal: Management Press, 1997
ISBN: 80-85943-48-4

(firma Amway je zde zminena v kapitole o primem prodeji)

Sliby, které se plní - Fenomén Amway a jak působí
Autor: Charles Paul Cohn
Vydal: Medium, 1996
ISBN: 80-902055-1-8


Nesmrtelný sen
Autor: Charles Paul Cohn
Vydal: InterNET Services Corporation
ISBN : 0-932877-84-2


Impérium svobody
Autor: James Robinson
Vydal: Alpress, 1997
ISBN : 80-7218-040-1


Nebo libo clanky na Internetu (ovsem ze serioznich zdroju)? Zde jsou:

http://www.mobchod.cz/index.php?itemid=3546
http://www.forbes.com/entrepreneurs/200 ... d=30000000
http://aktualne.centrum.cz/finance/clan ... ?id=137950
http://jobdnes2.idnes.cz/zamestnani.asp ... 03M187Z03A

A co treba tisk? Opet pouze seriozni a overene informace. Tady je vyber 3 hodne zajimavych clanku:
Ekonom 12/1994, clanek s nazvem: "Miliony distributorů aneb Zboží až do domu"
Ekonom 6/1999, clanek s nazvem: "Každý má maršálskou hůl"
Kapitál 1/2006, clanek s nazvem: "Na tuzemském trhu se stále více prosazuje osobní prodej"

No a jestli odpurci chteji, muzeme pokracovat, staci, kdyz sem zase prispeji nejakym blabolem... :P :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil SP dne 4. 12. 2007 21:03, celkově upraveno 3
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matik 4. 12. 2007 12:51

K tomuto článku bych snad jen uvedl následující:
http://www.mobchod.cz/index.php?itemid=3546
Firem sdružených v Asociaci osobního prodeje není osm ale devět, přičemž firma Option One a.s. změnila název na RANGER CZECH REPUBLIC, a.s.
Můžete se o tom přesvdčit zde:
http://www.osobniprodej.cz/spolecnost-o ... svuj-nazev

A navíc, předseda představensta AOP by měl být Jan Stránský nikoliv Fibich. Stránský je zároveň generálním ředitelem české pobočky Amway. Tak si nejsem jistý, která informace je aktuální:
http://www.osobniprodej.cz/kontakty
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 4. 12. 2007 13:16

Mate pravdu, od te doby doslo k nekolika zmenam. Asociace se rozsirila o jednoho clena, taktez predseda predstavenstva je volen na funkcni obdobi, pote se muze zmenit. Clanek jsem uvedl zejmena kvuli informacim v predposlednim odstavci.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matik 6. 12. 2007 17:20

2 SP: Poslal jsem Vám soukromou zprávu, mohl byste mi na ní prosím odpovědět?
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 12. 12. 2007 09:55

Tak jsem si pred chvilkou u snidane otevrel Amagram Listopad/Prosinec a dovolim si tady napsat par postrehu jako NCA (Nezavisly Ctenar Amagramu :mrgreen:).

Zacinam listovat a najednou koukam, stranka 6 - ctu nadpis a pada me brada. Rikam si, aha, tak NVP jsou tak nezavisly, az jim ze shora diktuji, co muzou a nemuzou delat. Tohle nazyvam opravdu nezavislost :mrgreen:

Listuji dale a nejak se nemuzu dolistovat, protoze me to prijde jak seznam agentu a spolupracovniku Statni bezpecnosti - vsude sama jmena, fotky, seznamy a pokracuje to pres x stran - dokonce jsem prelistoval polovinu a porad same seznamy jmen.

Co me v tech seznamech taky dostalo, ze vsude se pise Ceska republika, ale opravdu "ceskych" jmen (nejenom jmen, ale i lidi podle visaze) je tam poskrovnu - porad tam litaji dokola anglicka, nemecka, ruska a i polska jmena. To jsou asi vsechno Cesi jak poleno, ze? :mrgreen:

Dal uz jsem ani nemel chut listovat a "casopis" letel po vzoru pani zboziznalkyne se statnim atestem Kacenove (ne, opravdu ne Kacanove, ale Kacenove - kdo by neznal klik) do krbu, kde jsem ho spalil :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matik 12. 12. 2007 12:33

Hm, no to je Váš náhled na věc. Ve skupině Romana Hassmanna je asi tak 80 jednadvacítek - a to jsou Češi. Jinak samozřejmě, že všechny informace Vám firma nenapíše. Nechci přímo Vám přihřívat polívčičku, ale jedna z věcí, o které se málo píše je ta, že firma Amway za prvních deset let fungování na trhu tedy v rozmezí 1994 - 2004 registrovala 500 000 vrácených licencí. To zn., že po Česku chodí půl milionu bývalých distributorů Amway, kteří využili 180-ti denní záruku na vrácení peněz a vrátili licenci v porovnání s přibližně 25 000 lidmi, kteří jsou v Amway zaregistrováni stále nyní.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 12. 12. 2007 13:26

Matik: co se tyce me polivcicky - je mi uplne jedno co se u Amway deje. Ja se venuji jinym projektum a jelikoz navstevuji Finexpert, tak zabrousim i sem. A jak jsem dneska videl ten platek, tak jsem se nemohl podelit s ostatnima :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 12. 12. 2007 15:28

S474N píše:Zacinam listovat a najednou koukam, stranka 6 - ctu nadpis a pada me brada. Rikam si, aha, tak NVP jsou tak nezavisly, az jim ze shora diktuji, co muzou a nemuzou delat. Tohle nazyvam opravdu nezavislost :mrgreen:


Kdyz se zactete pozorne, tak zjistite, ze ono diktovani neni nic jineho, nez stanoveni pravidel, ktera zajistuji vyvazene budovani businessu. To na oplatku Vam, jako Nezavislemu vlastniku podnikani, prinese vyssi ziskovost. Tato pravidla byla zavedena v reakci na pokusy nekterych NVP manipulovat marketingovym planem na ukor ziskovosti novych distributoru.
Takze suma sumarum - tato pravidla jsou pro nase dobro. Tolik k Vasi pokrivene domnence, ze se jedna snad o jakesi prikazy nebo zakazy, kterymi firma omezuje nasi nezavislost.

S474N píše:Listuji dale a nejak se nemuzu dolistovat, protoze me to prijde jak seznam agentu a spolupracovniku Statni bezpecnosti - vsude sama jmena, fotky, seznamy a pokracuje to pres x stran - dokonce jsem prelistoval polovinu a porad same seznamy jmen.


No jo, uz je to tak, rosteme. :lol: :lol: :lol: To, jestli je tam ceske jmeno nebo jine, neni zas az tak podstatne. Je to dano tim, ze tu existuje tzv. Konsolidovana sponzorska linie, takze do Vaseho ceskeho businessu se pocitaji i obraty skupin z Polska, Slovenska, Ukrajiny, Rumunska, Chorvatska, Madarska, Slovinska a Turecka. Stejne tak, jako jim se zase pocitaji obraty z Ceska a z ostatnich zemi. Jmeno zeme, ktere je u kazdeho jmena, neni nic jineho, nez zeme, kde dotycny/dotycna ma svoji registraci. Nerika to nic o tom, kde vsude ma skupiny. To je prave na tomto businessu to krasne - nikdy nevite, kam az Vase skupina muze proniknout. Narozdil od mnoha jinych MLM, ktere jsou limitovany hranicemi CR, zde clovek ma skutecne neomezeny potencial rustu.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 12. 12. 2007 16:04

SP: jasne, kdyz nekdo rozhoduje "pro neci dobro" - nebylo to tady nahodou pred par lety?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 12. 12. 2007 16:35

Nebylo. Rozhodne to nebylo pro VASE dobro. Evidentne si libujete v extremech a v provokacich. Ale to je jedno. Je to stejne, jako byste tvrdil, ze jen proto, ze existuji zakony, tak nejste svobodny clovek. Pro normalni lidi neni nic neobvykleho, ze musi respektovat urcita pravidla. A stejne je to i v tomto businessu. Pokud nekdo zacne manipulovat marketingovym planem na ukor novych clenu, nevidim nic spatneho na tom, ze mu to firma zatrhne. To, ze firma Amway zasahla, vnimam pozitivne, protoze to ochrani jmeno tohoto businessu a tudiz i business kazdeho z nas. Opravdu nechapu, co je na tom nepochopitelneho.

Spis uz mi to pripada, ze rypete za kazdou cenu a je Vam jedno do ceho:

"Je malo kvalifikaci?" --- "Podivejte se, Amway prestava fungovat."
"Je hodne kvalifikaci?" --- "Podivejte se, to je jak seznam agentu STB."
"Nekdo se zachova neeticky a firma s tim nic nedela?" --- "Podivejte se, Amway je vinna tim, ze s tim nic neudelala."
"Nekdo se zachova neeticky a firma ho za to potresta?" --- "Podivejte se, Amway omezuje Vasi svobodu."

Takto se mily pane nediskutuje.

A jeste si neodpustim jednu vec. Sankce, ktere jsou v techto pravidlech stanoveny, se Vas nemohou dotknout, pokud budujete business spravne a eticky.
To same se ale neda rici o praktikach jinych samozvanych MLM, zabyvajicich se treba prodejem telefonnich sluzeb, ktere Vam treba zatrhnou volani na cisla s predcislim 906 jen proto, ze nekdo jiny provolal na tato cisla vysokou castku. Ne, ze by mi na tom zalezelo, ja na takova cisla nevolam, ale pokud nekdo chcete definici, co to je omezovani svobody/nezavislosti, tak tady ji mate. Je zajimave, ze nejvice vzdycky krici ti, kteri by si prvni meli zamest pred vlastnim prahem.
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků