mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod TomZ 12. 12. 2007 15:24

tak je jasne, ze pro nekoho kdo potrebuje casto vkladat a vybyrat vetsi obnosy hotvosti, resp vkladat hotovost a vybirat vetsi obnosy to neni moc super. a jeste kdyz bydli daleko od pripadnych kiosku.. myslim, ze zadne reseni mbank delat nebude, protoze na tom to je tak trochu zalozene..
TomZ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubaPa 12. 12. 2007 15:25

vlazy píše:
TomZ píše:vlazy: bud pred kiosky a centra a nebo v nejake bance. Stejne to je s vyberem hotovosti. Jen nevim kolik se za to plati..
Ty kiosky a centra asi nebudou mít všude po celé republice. Alespoň tak to prozatím vypadá. Kdo nebydlí někde kde v blízkostí jeho bydliště má nebo bude mít mBank svůj kiosk nebo cetrum tak tato banka pro něho z důvodu vkládaní peněz nemusí být až tak výhodná jak vypadá. Vedení účtu v jiné bance kvůli možnosti převodu peněz na účet do mBank něco stojí a zasílaní těch peněz složenkou taky není zdarma. Pokud tutu záležitost mBank nějak rozumně nevyřeší tak některým lidém asi nebude vyhovovat.e/quote]
To je fakt, ale troufám si tvrdit že lidí, kteří často potřebují vložit na osobní účet hotovost je minimum - prakticky všichni zaměstnavatelé ti radši pošlou peníze na účet, než aby ti je dávali v hotovosti.
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 12. 2007 15:50

ivok24 píše:vlazy: jsem divnej, kdyz jsem za deset let, co vlastnim bankovni ucet, na nej nikdy nevkladal penize v hotovosti?
Jestli jsi divnej nevím. Můžeš prozradit jakým způsobem jsi ty peníze na ten účet vkládal?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ivok24 12. 12. 2007 15:55

vlazy: ktery penize? ja nikdy nemel hotovost, kterou bych mohl vkladat... platy, odmeny, pojistky, vratky... proste jsem protistrane nadiktoval cislo uctu... jak normalni clovek prijde k hotovym penezum (jinak nez ze je vybere z bankomatu :-) )?
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 12. 2007 16:53

TomZ píše:tak je jasne, ze pro nekoho kdo potrebuje casto vkladat a vybyrat vetsi obnosy hotvosti, resp vkladat hotovost a vybirat vetsi obnosy to neni moc super. a jeste kdyz bydli daleko od pripadnych kiosku.. myslim, ze zadne reseni mbank delat nebude, protoze na tom to je tak trochu zalozene..
Nevím, ale myslím si, že by se to snad dalo nějak vyřešít. Mohli by se např. dohodnout s některými firmami které působi po celé republice (pojišťovny, cestovní kanceláře atp.) na přijímání vkladů u jejích pokladen. MBank by to sice nějaké peníze stálo protože těm firmám by museli za tuto službu zaplatit, ale bylo by to asi mnohem levnější než zřízovat nákladné pobočky banky po celé republice. Předpokládám, že zákazníci mBank by to jistě ocenili a možná by tím získali těch zákazníků i trochu více.
Jinak pokud jsem to dobře pochopil tak vybírat peníze z účtu v mBank by mělo jít zdarma kartou z bankomatů všech bank v Česku. S tím by snad neměl být problém, protože různých bankomatů je po celé republice asi dost.

Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod TomZ 12. 12. 2007 16:55

vlazy: ano, u mKonta prvni 3 vybery za jakehokoli bankomatu v CR zadarmo, a dalsi za 19 a mimo ct vsechny zadarmo.
TomZ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 12. 2007 17:35

TomZ píše:vlazy: ano, u mKonta prvni 3 vybery za jakehokoli bankomatu v CR zadarmo, a dalsi za 19 a mimo ct vsechny zadarmo.
Díval jsem se před chvíli na jejích sazebník a tam nemají uvedené zda ty výděry zdarma platí pouze z bankomatů mBank nebo i z bankomatů bank jiných. Nemají tam ale uvedený žáden poplatek z bankomatů jiných bank a proto to vypadá, že je to zdarma ze všech bankomatů bez rozdílů které bance bankomat patří.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod KubaPa 12. 12. 2007 18:45

vlazy píše:
KubaPa píše:To je fakt, ale troufám si tvrdit že lidí, kteří často potřebují vložit na osobní účet hotovost je minimum - prakticky všichni zaměstnavatelé ti radši pošlou peníze na účet, než aby ti je dávali v hotovosti.e/quote]Ano je to tak. Občas, ale asi každý přijde k nějakým penězům v hotovosti např. když něco někomu prodá nebo podnikatel kterému lidí platí za jeho služby v hotovostí. Když by si ty peníze získané v hotovosti někteří lidí chtěli vložít na účet v mBank tak by to pro některé mohlo být trochu problémové.
r/quote]
Tak podnikatelé jsou mimo - mbank má v nabídce pokud vím pouze osobní účty. A opravdu většina lidí co znám k nějaké hotovosti (když nepočítám výběry z bankomatu) přijde pouze výjimečně a jsou to spíš menší částky, takže není problém si je prostě nechat a vybrat z bankomatu míň než obvykle... No a pokud bych prodával něco většího a dostal zaplaceno v hotovosti, tak se holt budu obtěžovat do kiosku mbank, tak málo jich zase nebude...

Ve skutečnosti zatím přechod k mbank neplánuju, ale pokud ano, vzdálenost pobočky by byla to poslední co by mi vadilo.
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 12. 2007 19:10

KubaPa píše:No a pokud bych prodával něco většího a dostal zaplaceno v hotovosti, tak se holt budu obtěžovat do kiosku mbank, tak málo jich zase nebude...e/quote]Nevím kolik těch kiosků mBank bude v Česku mít, ale podle toho co uvádí na svých stránkách vypadá, že jich asi příliš hodně mít nebude.dquote="KubaPa"]Ve skutečnosti zatím přechod k mbank neplánuju, ale pokud ano, vzdálenost pobočky by byla to poslední co by mi vadilo.v/quote]
Ani já prozatím přecházet k mBank nebudu i když o tom uvažují. Počkám si nějakou dobu abych viděl jak se tato banka v Česku bude rozvíjet a pak se rozhodnu. Tobě a možná i dalším lidém vzdálenost pobočky banky nevadí. Mne by to ale trochu vadilo a myslím si, že v tom nejsem sám.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 12. 12. 2007 19:31

vlazy píše:Díval jsem se před chvíli na jejích sazebník a tam nemají uvedené zda ty výděry zdarma platí pouze z bankomatů mBank nebo i z bankomatů bank jiných. Nemají tam ale uvedený žáden poplatek z bankomatů jiných bank a proto to vypadá, že je to zdarma ze všech bankomatů bez rozdílů které bance bankomat patří.e/quote]

Je to z jakéhokoliv bankomatu ... mBank žádný bankomat v ČR nemá
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lemming 12. 12. 2007 19:41

KubaPa píše:Tak podnikatelé jsou mimo - mbank má v nabídce pokud vím pouze osobní účty.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 12. 12. 2007 20:11

Tomu říkám pravý český přístup ... vždyť jenom porušujete podmínky banky ... :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KubaPa 12. 12. 2007 20:32

vlazy píše:Ani já prozatím přecházet k mBank nebudu i když o tom uvažují. Počkám si nějakou dobu abych viděl jak se tato banka v Česku bude rozvíjet a pak se rozhodnu. Tobě a možná i dalším lidém vzdálenost pobočky banky nevadí. Mne by to ale trochu vadilo a myslím si, že v tom nejsem sám.i/quote]Neříkám že ne, jen myslím, že takových lidí bude poměrně málo (-: Já to na nejbližší pobočku jedné banky kde mám účet mám půl hodiny cesty (EB/RB), na "svou" pobočku hodinu. U FIA je nejbližší pobočka ta, kde mám vedený účet a je to hodina cesty...pravda, v obou těch místech se občas pohybuju i z jiných důvodů, ale stejně.

uquote="Rop"]Tomu říkám pravý český přístup ... vždyť jenom porušujete podmínky banky ... :lol: /quote]
Tak nějak, když o mě nestojej, proč bych tam lezl, když ve FIU vypadali, že jsou rádi, když si tam podnikatelskej účet založím...
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 12. 2007 18:53

vlazy píše:Zajímalo by mne jak je to u mBank s vkládáním peněz na účty.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 12. 2007 18:55

TomZ píše:...Ale je pravda, ze ty lidi mi tam prisli velice amatersti (ne arogantni, ani se nepovysovali, jen amatersti!) takze bud nevedeli, nebo se moc nedalo verit tomu co rikali.

...ale někdy to je i zábavné. Když jsem si zakládal účet, slyšel jsem jak jeden pracovník klientovi říkal, že jsou í - tý bank, hned jsem si vzpomněl na E.T. mimozemšťana :D
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků