Aktualne nejvyhodnejsi penzijni pripojisteni

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 12. 11. 2012 19:44

tak to jedině, že je v důchodu, takže vyděláváš na státních příspěvcích jelikož se strachuješ co by kdyby no tak zas jestli to riziko za to stojí, toť otázka... jsou to drobky.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 13. 11. 2012 08:18

Tak drobky, no jak se to vezme....v každém případě je zhodnocení něco kolem 10%, takže to špatné není.A o nic se nebojím,je to napsané na mne, kdyby se nedej bóže něco stalo. :-)
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 13. 11. 2012 08:34

vpe: Kolik peněz měsíčně už nejsou drobky? Já myslím, že spořit tisícovku měsíčně není úplně prd, pokud má člověk rodinu a třeba splácí bydlení, může to být i maximum možného. A každopádně dobrá součást portfolia.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 11. 2012 09:12

Pokud splacis jakoukoliv pujcku, tak je blbost sporit, protoze mas minimalni sanci, ze se dostanes se zhodnocenim nad naklady pujcky. Urcita rezerva (cca 3 - 6 mesicu; ovsem okamzite dostupna) ano, ale jinak vse do splaceni pujcky/hypoteky. teprve po splaceni vsech pujcek uvazovat o nejakem sporeni
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thom 13. 11. 2012 09:30

PCh: Myslím, že řeč je o penzijku na rodiče, čili tady výnosnost jednoznačně převyšuje úroky z hypotéky z té dané částky (tak 2-3násobně).
Obecně samozřejmě ano. ale je to dost zjednodušené. Zatímco spořit můžu, tak splácet musím (jinými slovy, i toto spoření můžu přerušit nebo dokonce vybrat, snížit splátku hypotéky jednoduše ne). Čili si raději zvolím o něco nižší splátku a co budu mít navíc, spořím a pak dám jako mimořádnou splátku (někde můžeš i každý rok). Zas o tolik menší úrok i na tom spořáku není, aby to na pár desítkách tisíc dělalo takovou ztrátu (natož v tomto případě).

Takže blbost to, myslím si, není.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelop 13. 11. 2012 12:33

Ahoj, mam takový dotaz. Chci sjednat přítelkyni (23) PP, ale ještě 2 roky bude studovat, tzn. nebude mít příjem. Sjednám jí to u ČS (já mám Allianz). Co se stane, když jí nastavím např. platbu 300,- Kč měsíčně ale dám jí tam jen jednou ročně? Nemůžou jí potom vypovědět smlouvu? Počítám že jí přijde nějaká upomínka, ale snad jí to nezruší. ... Zakládat chci za současných podmínek, protože předpokládám, že od budoucího zaměstnavatele dostane příspěvek na PP... Díky za odpovědi. Pavel
pavelop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 11. 2012 12:58

Tak PF muze smlouvu vypovedet, ale zpravidla to nedela.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Inev 13. 11. 2012 13:37

Problém penzijka je ve výši objemu použitelných peněz.

-- 13. 11. 2012 13:38 --

pavelop : i když v PP je podmínka pravidelná splátka a fond má možnost vypovědět takovou smlouvu, tak jsem to ještě nezažil.
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dayslypper 20. 11. 2012 07:49

Tak dnes asi poslední šance uzavřít to přes finance.cz pro získání dvojnásobku spořené částky po uplynutí roku. Prý je důležitý hlavně ten el. formulář, smlouva může být později. Do konce listopadu pak asi už jen ten měšec.
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 26. 9. 2013 09:55

Conseq kupuje penzijní fond AEGON. Jedná se o transformovaný fond (3. pilíř, nezáporné zhodnocení, dřívější penzijní připojištění) a přidá ho ke svému penzijnímu fondu III. pilíře (doplňkové penzijní spoření, státní příspěvky).

http://ekonomika.idnes.cz/conseq-koupil ... nomika_neh
http://www.aegon.cz/cs/Domu/o_nas/Tisko ... pojisteni/
https://www.conseq.cz/?news=921
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků