AVOX

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SP 19. 12. 2007 23:20

Toto je kopie predesle diskuze o AVOXu, ktera probehla v threadu o Amway.

S474N píše:SP: telefoni sluzba je natolik specifickou, ze ji nelze poskytovat bez smlouvy. Tim padem zaclenen byt musis.


To neni pravda. I jine firmy prodavaji pausaly na telefon aniz by k tomu jejich klienti potrebovali byt zapojeni do jakekoliv MLM site. Tedy - klienti maji smlouvu, ale s OPERATOREM, ne s zadnym MLM! Ve Vasem pripade je to ale tak, ze Vy mate smlouvu s AVOXem ci VIAVOXem nebo jak se vlastne jmenujete a az ten ma smlouvu s O2. A to je podstatny rozdil.
Problem je v tom, ze aby u Vas clovek vydelal, musi nutne privest dalsi lidi, kteri se stanou cleny struktury, coz je presne jeden z principu letadla. V normalnim MLM muzete penize vydelat i tak, ze prodate zbozi/sluzby mimo MLM sit.
Ony provize za vstup novych clenu z Vas mohou delat letadlo - pokud je pravda, co jste psal, tak za kazdeho nove vstoupivsiho clena mate provizi. Vy jste tvrdil, ze clenem se muzete stat aniz byste odebiral telefonni sluzby. Me zajimalo, odkud se tedy berou ty provize za vstup takoveho clena a zajimal by me take smysl takovehoto clenstvi, pokud nemohu prodavat produkty mimo sit.
Naposledy upravil SP dne 19. 12. 2007 23:24, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 19. 12. 2007 23:22

Toto je kopie predesle diskuze o AVOXu, ktera probehla v threadu o Amway.

S474N píše:SP: ukoncil bych tuto debatu s tebou s tim, ze je to tedy letadlo, at mas klid v dusi.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 19. 12. 2007 23:27

Martin: staci si precist tuto diskuzi, pripadne diskuzi na Mobilmanii, je nesmysl se zde rozepisovat porad dokola, jak to cini SP.

SP: opravdu nemam vic co bych dodal, vsechno zde jiz bylo rozebrano, kdo chce, at listuje stranky zpatky. To, ze vytahujes stale dokola ty same veci svedci akorat o tobe, ne o AVOXu :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bendaj 19. 12. 2007 23:33

Není náhodou ono telefonování dotováno ze vstupních poplatků?
co dostanem za vstupní poplatek telefonisty?
bendaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod - Martin - 19. 12. 2007 23:35

Pročíst si tuto diskuzi jsem zkusil - na třetí straně mě zaujala odpověď
[quote="Slávek";najdi is nejbližšího obchoďáka tvému bydlišti a ten ti všechno vysvětlí, i když podle tvých otázek nevím.t/quote]
a na následujících několika stranách jsem se také nedozvěděl nic věcného - zahlédl jsem cosi o Budovateli, což mi ovšem jako nezasvěcenému člověku připomíná spíše doby socialismu - a po přečtení některých příspěvků mě již kydání hnoje (rozumněj: hledání podstatných informací) přestalo bavit. Je snad takový problém sepsat příspěvek, kde můžeš vše jednoduše vysvětlit?
- Martin -
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SP 19. 12. 2007 23:40

Martin: je, to by totiz musel priznat to, co priznal v minule diskuzi - ze maji provize ze vstupu novych lidi, tj. ze jsou letadlo. :lol:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 20. 12. 2007 08:59

Martin: pokud sis precetl zde vse, zkus jeste Mobilmanii:
:arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=39523

bendaj: vstupni poplatek je sice 1990 Kc, ale 800 Kc mas k dispozici na provolani. Muzes dostat az 4 SIM a nejaky mobilni telefon. Pokud se toto zda nekomu malo, at si utraci vesele dal se svym operatorem.

SP: jasne, uplnej Boeing :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slávek 20. 12. 2007 14:00

Martin: Kdyby jsi poslechl větu kterou cituješ, už si mohl být chytřejší.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal P 20. 12. 2007 19:19

S474N píše:SP: jasne u Tmobile se dostanes taky do Tzones aniz bys byl zakaznikem? Nebo v kine te taky provadeji predem po sale a umoznuji shlednout film? Premyslej :wink:

To je ale dost nešikovné přirovnání. U T-mobile se nedostaneš do T-zones ale na jejich stránkách se dostaneš ke všem dokumentům co potřebuješ, ke Všeobecným podmínkám, ceníkům atd. Uzavřená část T- zones slouží jen k obsluze tvého účtu, nastavení telefonu apod. A s tím kinem je to už úplná blbost, nebo by někdo šel do kina na film o kterém by nic nevěděl ?
...
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Já Osobně 20. 12. 2007 21:31

Jen bych podotkl, že SP taky nemá smlouvu přímo s O2, ale s TMT Czech, na jejichž stránkách se bez vstupního hesla nedozvíte o nic víc, než na stránkách Avoxu. Stejně tak musíte být členem Amway, nebo být pracovníkem velké společnosti, která s TMT má smlouvu, abyste mohl využívat jejich služeb. Tady poněkud nevidím rozdíl co se týče těchto konkrétních věcí :wink: A už jsem to psal jednou, ale SP to buď přehlédl, nebo na to už zapomněl... Takovou prkotinu, jako že TMT Czech nemá od ČTÚ žádný papír (kdežto Avox ano), nebudu zmiňovat snad ani pod čarou :)

Dotaz na Avoxáky: Pořád ještě není vyřešené to posílání Premium SMS? Utnutí této možnosti všem zákazníkům za řešení samozřejmě nepovažuji :mrgreen: A další dotaz se týká poplatku za přenos čísla (pochopil jsem, že se neplatí, pokud "přenáším" do Avoxu číslo O2). To O2 nevadí, že tímhle si vlastně bude kanibalizovat svoje zákazníky? Mnoho lidí z jiných sítí to může od přechodu k Avoxu (a tím vlastně k O2) odradit :roll:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slávek 20. 12. 2007 21:49

Bohužel všechno fuguje, i premium, wap a 906. K tomu převodu - platí se každdý převod čísla, ale ne O2, nýbrž Avoxu, protože skoro všicni chtěj i zbytečně přenést svoje číslo a to by pak Avox nedělal nic jiného, takhle to prořídně a nemyslím si, že by to někoho odradilo, není proč.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod - Martin - 20. 12. 2007 22:40

Já Osobně: Jasně, SP má smlouvu se servisní společností TMT Czech, ovšem je tu jeden zcela zásadní rozdíl: SP neběhá po známých a nenabízí jim výhodné volání, na kterém vydělají :wink: Takže tvůj příspěvek je asi jako říct "musíte být zaměstnancem AAA Auto, abyste měli jako zaměstnanec levnější volání".
- Martin -
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S747N 20. 12. 2007 23:04

Martin: ale spolecnost VIAVOX neprodava vozidla, takze srovnani s AAA Auto je ponekud spatne.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S747N
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Já Osobně 20. 12. 2007 23:07

Slávek";Bohužel všechno fuguje, i premium, wap a 906. K tomu převodu - platí se každdý převod čísla, ale ne O2, nýbrž Avoxu, protože skoro všicni chtěj i zbytečně přenést svoje číslo a to by pak Avox nedělal nic jiného, takhle to prořídně a nemyslím si, že by to někoho odradilo, není proč.n/quote]Tak to první je pro mne dobrá zpráva (pro tebe jak vidím ne :mrgreen: ). To druhé už méně. Chápu to tedy správně tak, že pokud si chci převést k Avoxu číslo (třeba O2 Go), zaplatím Avoxu 300 Kč + DPH? Jak "zbytečně přenést"? :roll: Já myslím, že to odradí dost lidí, možnost nechat si číslo byl silný argument. Teď když se k aktivaci připočte ještě tohle... :| BTW v ceníku se píše o platbě za PAC, který k zařazení do VPN snad není potřeba, ne? :?

iquote="- Martin - píše:
Já Osobně: Jasně, SP má smlouvu se servisní společností TMT Czech, ovšem je tu jeden zcela zásadní rozdíl: SP neběhá po známých a nenabízí jim výhodné volání, na kterém vydělají :wink: Takže tvůj příspěvek je asi jako říct "musíte být zaměstnancem AAA Auto, abyste měli jako zaměstnanec levnější volání". /quote]
Evidentně jste nepochopil o co jde, tak to zkusím polopaticky. Byla to reakce na argument SP o tom, že Avoxáci mají smlouvu s "jakýmsi viAvoxem" a ne přímo s O2. Můj protiargument byl, že SP to má stejně - taky má smlouvu s "jakýmsi TMT Czech" a ne přímo s O2. Až sem jasné? Takže ten zásadní rozdíl za dvoutečkou je v tomto ohledu naprosto bezpředmětný, o tom jsem nepsal.
A to ve vašich uvozovkách, to jsem jaksi nepochopil co tím chcete říct :shock: Protože přesně tak to je. Pokud chcete mít levnější volání s TMT, musíte být zaměstnancem velké firmy, která s TMT má smlouvu (nebo být distributorem Amway, nebo... nevím s kým vším má TMT smlouvu). Stejně jako pokud chcete mít levnější volání s viAvoxem, musíte být členem Avoxu. A všimněte si, že řeším další konkrétní věc, kterou SP zmínil jako nevýhodu Avoxu, byť v něčem podobném funguje. Podotýkám, že teď neřeším vstupní poplatky, udržovací poplatky, bonusy, body, levnější prášky... jen tu jednu konkrétní věc.
O tom lejstru ČTÚ se asi bavit nebudeme, co? :wink:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 21. 12. 2007 02:48

Predem upozornuji ctenare - me prispevky pouze shrnuji, proc povazuji AVOX za maskovanou pyramidovou hru. Chci ctenarum poskytnout druhy pohled na vec (a samozrejme je slusnosti obcas oplatit navstevu - byť byla nezvana, ze? :wink: )

Ja Osobne:

Predne: Vytrhl jste muj prispevek z kontextu, protoze veta, ze jinde nemusi clovek byt clenem MLM, aby mohl volat, byla reakci na prispevek S474N, ktery napsal: "SP: telefoni sluzba je natolik specifickou, ze ji nelze poskytovat bez smlouvy. Tim padem zaclenen byt musis.". To je pochopitelne nesmysl. To, ze jsem mu napsal, ze nemluvi pravdu, jeste neznamena, ze by snad melo byt neco spatneho na tom, kdyz MLM prodava i produkt, ktery je zalozen na telefonovani. Vubec nechapu, kde jste to z mych prispevku vycetl. Vkladate mi do ust neco, co jsem nerekl, a vyvracite to. Tomuto se rika manipulace ctenarem. Nas nazor se totiz nelisi v tom, o jaky produkt se jedna, ale o to, jake praktiky ten ktery MLM pouziva.

Patrne jste nepochopil, co Vam zde Martin sdeluje, takze se Vam to pokusim vysvetlit. Sluzba volani za body je u Amway doplnkova sluzba pro jiz stavajici distributory, ktera zefektivnuje jejich praci. Nejedna se o sponzorovaci nastroj - pri zrizeni registrace si clovek nemusi zaridit zadny pausal, nemusi ani registrovat dalsi lidi a presto muze vydelat - na prodeji zbozi maloobchodnim zakaznikum. Taktez u Amway nenaleznete zadne poplatky za zruseni uctu. (argumentace registracnim poplatkem je zcestna, protoze za tento poplatek dostava novy clen u Amway veci v te dane hodnote, zatimco u Vas cast registracniho poplatku zahadne mizi; taktez novy clen ma moznost odstoupit od smlouvy se zarukou vraceni penez.)

A nyni se vratme k zakaznikum. Jak je to u Vas? Mate take moznost prodat nejake zbozi/sluzby maloobchodnim zakaznikum (tj. lidem stojicim mimo Vasi MLM strukturu)? Mate vubec moznost vydelat penize bez toho, abyste nekoho zaregistrovali?

Proc se ptam? Tzv. "headhunting fee" neboli poplatky za nove dusicky jsou neco, co zasadne odlisuje MLM od pyramidovych her. Opet zde neobstoji namitka, ze pokud si s registraci v MLM clovek koupi i zbozi, da se to povazovat za headhunting fee. Neda, protoze na toto zbozi (narozdil od AVOX sluzeb) je zaruka spokojenosti, clovek ho muze vratit a s tim pak firma krati odmenu, takze distributor tak neni placen za to, co si clovek pod nim koupil a je nucen si to nechat z duvodu nejakych vysokych poplatku za zruseni uctu.

Podle toho, co jsem dosud slysel, si pouze preprodavate sluzby v ramci MLM organizace a vybirate vstupni poplatky, z nichz cast muzete provolat a ktere jsou nevratne (pardon vlastne vratne, ale az kdyz privedete dalsi lidi, kteri take zaplati vstupni poplatek). Tedy se nijak nelisite napr. od pyramidove hry Skyline, kde si clenove prodavaji skripta (zbozi), ale aby vydelali, musi privest dalsi cleny, protoze skripta nejsou prodejna mimo organizaci a zadny dalsi produkt nemaji...

Kam jdou poplatky za zruseni uctu, ktere mate uvedeny v ceniku, to nikdo z Vas take neobjasnil. Jiste, pokusili jste se to zduvodnit tim, ze se AVOX kryje proti spekulantum. Proc na to doplaceji slusni lide, kteri pouze z nejakeho duvodu chteji od smlouvy ustoupit, to jste nam ovsem nevysvetlili. Vase firma uz je proti spekulantum jednou kryta ze smlouvy, neni tedy duvodu, proc by se mela kryt jeste jednou. Taktez mi prijde jako velice podivna praktika, kdy za prohresek jednoho pykaji ostatni - mam na mysli znemozneni volani na jiste placene linky AVOXem...

K "lejstru" CTU sem jen zkopiruji prispevek uzivatele ViR z jine diskuze a necham na ctenarich, aby posoudili, zda je ci neni toto opravneni znakem solidnosti ci zarukou, ze zrovna s touto firmou vydelaji penize ci ze s nimi bude slusne zachazeno (zde narazim na poplatky za zruseni uctu):
Silně pochybuji, že jakýkoli telekomunikační operátor v ČR, VIAVOX, s.r.o. nevyjímaje, se může prokázat platnou "licencí od ČTÚ" . Veškeré dříve udělené licence byly totiž na základě zákona 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích (tzv. "ZOEK") zrušeny a žádné nové se již neudělují. Licenční, tj. "udělovací" systém (stát po prověření solidnosti, solventnosti a schopností žadatele službu řádně po dobu nejméně 5 let poskytovat, a též po zaplacení 100 tis. Kč správního poplatku, individuálně udělil licencí oprávnění k činnosti) byl totiž nahrazen prostým ohlášením, resp. registrací (vyplníte formulář, kterým oznámíte zahájení komunikační činnosti a pošlete ČTÚ, přičemž oprávněn je každý kdo ohlásil, a kdo má, zjednodušeně řečeno, obecnou způsobilost k jakémukoli podnikání). A pokud v ohlášení nejsou formální chyby, ČTÚ musí v zákonem stanovené týdenní lhůtě vydat nikoli licenci, ale osvědčení o registraci. Oprávnění k podnikání v telekomunikacích přitom ale vzniká již okamžikem řádného doručení oznámení o zahájení činnosti (se všemi náležitostmi) ĆTÚ, tj. ne až vydáním osvědčení. Jinak řečeno, když teď sednu a během 30 minut vyplním správně formulář, nalepím na něj 1000 Kč kolek, připojím výpis z rejstříku trestů plus doklad že nedlužím na daních, plus čestné prohlášení, že nedlužím na zdravotním a soc. pojištění, a pošlu to kurýrem na ČTÚ, tak jsem asi tak do hodiny až hodiny a půl tím, co mnozí stále označují za "držitele licence od ČTÚ". A mohu tak zcela legálně poskytovat (tele)komunikační služby... A to samozřejmě bez jakéhokoli předběžného prověřování ze strany ĆTÚ, zda to vůbec umím a mám pro to další předpoklady. Takže to, že někdo je držitelem této "licence" bych postavil náročností na roveň, dejme tomu, vyřízení průkazky na slevu v městské hromadné dopravě, či přídavků na děti na "sociálce" .


Mohl bych pokracovat a kopirovat sem dalsi prispevky z minule diskuze. Nebudu to delat. Necham AVOXaky odpovedet na tento prispevek a ponecham to uz tak. AVOX me nezajima a pokud se clenove AVOXu nebudou vtirat na diskuze jinych firem a tam delat takovy neporadek, ze moderatorum nezbyde, nez prispevky promazavat, slibuji, ze necham AVOX na pokoji.

Polopate receno - vy si nebudete brat do ust Amway, ja si nebudu brat do ust AVOX.

Vyse uvedene berte jen jako odpoved na Vase prirovnani Amway k AVOXu a timto se s Vami loucim.
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků