Prodat nebo vyčkat s prodejem libry?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bizman 11. 1. 2008 13:41

V posledních měsících velmi posílila koruna a jako jeden z těch co mají část svých peněz v librách silně přicházím o zisk. Zajímala by mě prognoza pro budoucí vývoj GBP. Už teď je jasná psychologická hranice 30Kc za 1GBP, ale je možné, aby tohle ustála česká koruna? Tak silnou korunu česká ekonomika podle mě nemůže dlouhodobě udržet. Naše ekonomika sice roste, ale ne v poměru s propadem kurzů.
Pravda je, že se ukázalo, jako u většiny lidí, že moje psychika a money management totálně neuspěli. Co je nejhorší, že jsem stále neprodal a čekám, že se GBP zvedne aspoň na 37Kč kolem prázdnin, když už jsem neprodal na 37 a poté na 35Kč.
NEZNÁTE NĚKDO PROGNÓZU??
bizman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 11. 1. 2008 15:33

Za takovou prognozu by vám slušně zaplatil kdokoliv ... ale nedávno jsme byli svědky toho, že např. dolar nepatrně vůči koruně posíli ... a dnes už zase padá ... koruna je holt atraktivní ... a uvidíme co s tím udělá zvýšení úrokových sazeb
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 11. 1. 2008 16:10

zvýšení úrokových sazeb obvykle vede k posílení měny.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 16. 1. 2008 01:07

Mame v podstate dve moznosti, jak vyrovnat stredni cenovou hladinu s eurozonou. Bud tu bude inflace nebo poroste mena. Ci od kazdeho trochu. Snaha vlady je, aby spise rostla mena nez ceny a platy v nominalni hodnote. Nemuzeme ale zase nechat menu letet neprimerene vzhuru. Sice budou rvat vyvozci, ale pro vladu je dulezita spokojenost ostatnich volicu - je jich vice. Vlada bude podporovat rozumny rust kurzu.

Osobne ocekavam postupny rust CZK v dalsich letech, ale mozna prijdou kratkodobe korekce. Pro rust by hovorilo i dalsi zvysovani urokovych sazeb, ktere zminil kolega prede mnou. Pri rustu meny lze ale taky ocekavat zvyseny dovoz do CR a to zvysi nabidku CZK na trzich a muze vest k tlaku na pokles kurzu CZK. A pri prilisjem rustu sazeb se zase snizi investice a zpomali ekonomika... Cert vi, co prevazi. :)
Ekonomicke poradenstvi pro male a stredni podniky, transformace a prodej firem, poradenstvi pro obce, mesta, kraje a statni spravu, vyberova rizeni, kofinancovani k fondum EU.
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M2M 16. 1. 2008 07:00

Já řeším, jestli koupit libry teď nebo až v červnu kdy jedu do Londýna. Kdy je vhodné koupit libry a kde (směnárna,banka)?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KubaPa 16. 1. 2008 09:29

M2M: určitě ve směnárně, kde měněj bez poplatku a maj lepší kurz než banky (pozor, to není popis jakýkoliv směnárny) Pokud jsi z Prahy, doporučuju Exchange v Kaprovce, směnárnu ve Vladislavce (tuším že se jmenuje Alfa) a ještě nějaká, na kterou mám kladný ohlasy (ale sám jsem tam narozdíl od těch dvou jmenovaných nebyl) někde na Ovocným trhu.
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 21. 1. 2008 23:03

M2M píše:Já řeším, jestli koupit libry teď nebo až v červnu kdy jedu do Londýna. Kdy je vhodné koupit libry a kde (směnárna,banka)?r/quote]

Kdy? Zkus nějakou vědmu s křišťálovou koulí či kávovou sedlinou. :wink:
Ekonomicke poradenstvi pro male a stredni podniky, transformace a prodej firem, poradenstvi pro obce, mesta, kraje a statni spravu, vyberova rizeni, kofinancovani k fondum EU.
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků