KB - konto Gaudeamus, archivní výpisy a cenové podmínky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 4daPeace 31. 1. 2008 13:09

Dobrý den.

Mám už nějaký ten rok studentské konto Gaudeamus (to původni, nikoliv Gaudeamus2, ani G2 či jiné modifikace). V aplikaci Mojebanka mám aktivovány pouze elektronické výpisy, ovšem k mému překvapení jsem zjistil, že ty tam jsou k dispozici ke stažení pouze měsíc a pak se přesunují do archivních výpisů (myslel jsem původně, že kdykoliv budu potřebovat, přihlasím se do Mojibanky a na ten výpis se podívám, takže ne, musím si je stahovat). Za jejich zobrazení z archivních výpisů se ovšem něco musí platit. Pominu-li, že toto mi přijde jako naprostá absurdnost, tak nikde nemůžu najít (stránky KB, Google), kolik se za 1 archivní výpis (tzn. prosinec 2007, který jsem si nestáhl na HDD) platí. Jelikož to není nějakých 5 korun, ale tuším, že v řádu desítek korun, rád bych to věděl přesně.

Rád bych tedy, kdyby mi někdo poslal odkaz, kde toto včetně jakéhosi veškerého ceníku ke kontu Gaudeamus najdu.

Díky moc
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 31. 1. 2008 13:17

A proc se nezeptate primo v bance (napriklad na infolince)? ;-)
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod 4honza 31. 1. 2008 13:29

Na tehle strance je cenik http://www.kb.cz/file/cs/inf/price_list ... 01.pdf?v04 ve kterem pisou, ze je to 5Kc za kazdou stranku archivniho vypisu. Zajimave konstruovany poplatek :)
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4daPeace 31. 1. 2008 15:02

Napsal jsem jim samozrejme e-mail, ovsem z vlastni drivejsi zkusenosti vim, ze se odpovedi bud nedockam vubec nebo az po dlouhe dobe (tyden apod.).

Diky za ten odkaz, jestli to je opravdu tech 5kc, tak to asi bude chyba, nebot je to o dost mene nez to byvalo a kdo by dneska neco zlevnoval? :) I kdyz ziskani vsech vypisu v PDF podobe by me teda stalo asi 1000,-. Super.
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod omninet 31. 1. 2008 20:54

jedna mala pripominka:

za archivni statements se v KB IB povazuji vypisy starsi nezli 9 mesicu

sluzba e-vypis a jeji popis je dostupny, jasne je tam uvedeno, ze v e-vypisech se drzi vypis jeden mesic, kdyz si stahujes vypis, je to tam jasne napsano, presny datum, kdy byl vypis naposled stahnut, dokdy je k dispozici...

RESENI:

klikni si v levem menu na> VYPISY TRANSAKCI

pak na vypis mesicni

a stahni si pres pdf vypis, ktery potrebujes
omninet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod omninet 31. 1. 2008 20:56

4daPeace píše:Napsal jsem jim samozrejme e-mail, ovsem z vlastni drivejsi zkusenosti vim, ze se odpovedi bud nedockam vubec nebo az po dlouhe dobe (tyden apod.).


v KB mas system osobniho bankere, tedy by si mel mit vizitku na sveho, pochybuji, ze kdybys psal jemu, tak se Ti ozve po tydnu, bezna prax je do 24h v nejhorsim, dle situace do 3 dnu

ale kdyz to pises na mojebanka tak to zalezi od toho, kdy se podpora k tomu dostane a ziska dostatek info
omninet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4daPeace 1. 2. 2008 00:42

omninet píše:jedna mala pripominka:

za archivni statements se v KB IB povazuji vypisy starsi nezli 9 mesicu

sluzba e-vypis a jeji popis je dostupny, jasne je tam uvedeno, ze v e-vypisech se drzi vypis jeden mesic, kdyz si stahujes vypis, je to tam jasne napsano, presny datum, kdy byl vypis naposled stahnut, dokdy je k dispozici...

RESENI:

klikni si v levem menu na> VYPISY TRANSAKCI

pak na vypis mesicni

a stahni si pres pdf vypis, ktery potrebujes


Ano, ale je tam pouze lednovy. Zadny jiny ackoliv jsem si predchozi nestahoval. Ty jsou pouze v menu pod ARCHIVNI VYPISY a jejich stazeni musim autorizovat (lednovy vypis jde normalne hned stahnout jako jakykoliv jiny soubor), tudiz zrejme i zaplatit. Kde je napsano, ze za archivni jsou povazovany vypisy starsi 9 mesicu?
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bojler 1. 2. 2008 08:51

Ja su taktez majitelem jednoho studentskeho konta v KB a muzu rict, ze jsem vypisy vyresil pomerne radikalne a jiz dlouho majitelem tohoto konta nebudu :-)
bojler
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4daPeace 1. 2. 2008 21:58

No a na jake konto prejdes?
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod omninet 1. 2. 2008 22:56

4daPeace píše:Ano, ale je tam pouze lednovy. Zadny jiny ackoliv jsem si predchozi nestahoval.


budu to muset zkusit na jinem kontu, protoze ja tam mam tech 9 mesicu dozadu

v rolboxu pod IBAN nemas na vyber starsi mesice?
omninet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4daPeace 3. 2. 2008 11:59

Odpoved z banky:

Elektronické výpisy (eVýpisy) jsou k dispozici ke stažení po dobu 31 kalendářních dnů. Poté jsou tyto výpisy z aplikace automaticky odmazány.

V případě, že si přejete dodatečně stáhnout výpis, který již není v Mojebanka uložen, je jediným možným řešením tento výpis pro Vás znovu vytvořit za pomocí archivních dat. To znamená zažádat a vyhotení tzv. archivního výpisu.

Konkrétně je tento úkon možné provést v menu "eVýpisy / žádost o archivní výpisy". Zde již postačí zadat kritéria výpisů které si přejete dodatečně zobrazit či stáhnout a zvolit tlačítko "zobrazit". V následujícím kroku dojde k zobrazení seznamu výpisů a z tohoto je možné vybrat ty konkrétní, které si opravdu přejete stáhnout. V uvedeném seznamu je zobrazen počet stran každého výpisu, stejně tak je možné v tomto menu zadat zaslání oznámení v okamžiku kdy budou archivní výpisy v aplikaci připraveny ke stažení. Tlačítko "podpis a odeslání" umožní uvedenou žádost podepsat. V tomto kroku je také možné provést kontrolu správnosti vyžádaných dat včetně informace o ceně za získání archivního výpisu. Tato cena je stanovena na částku 5,- CZK za jednu stranu výpisu.

Stažení archivního výpisu po jeho uvolnění je opětovně možné provést v menu "eVýpisy / dostupné výpisy". Archivní výpis je opět v aplikaci uložen po dobu 31 kalendářních dnů a poté automaticky smazán.
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod omninet 3. 2. 2008 15:34

to samozrejme plati pro sluzbu eVypis...

ale koukal si do polozky:

Vypisy transakci
- vypis mesicni

???

co jsem pres vikend mel moznost odzkouset, kazdy ze znamych tam ma 9 mesicu dozadu moznost si zobrazit transakce a stahnut si je pres PDF jako soubor vypisu (bezplatne)

minimalne by to melo jit od doby, kdy mas funkcni sluzbu mojebanka ke konkretnimu uctu, ktery chces stahnout vypis

az vypisy, ktere jsou za hranici 9 mesicu jsou chapane jako archivni, tak tomu bylo dlouho predtim, nezli se dalo vubec zadat o arch.vypis z IB
omninet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4daPeace 3. 2. 2008 15:57

Ted jsem se tam dival a opravdu to tam jde, tak jak pises. A zadarmo. Je tedy nejaky rozdil mezi mesicnim vypisem a eVypisem?
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod omninet 4. 2. 2008 22:38

4daPeace píše:Ted jsem se tam dival a opravdu to tam jde, tak jak pises. A zadarmo. Je tedy nejaky rozdil mezi mesicnim vypisem a eVypisem?


eVypis je mesicni vypis, ktery je misto papiroveho (ktery je od 01.01.2008 spoplatnen nad ramec vetsiny tarifu) takze je dobre ho mit aktivni

Vypis Transakci ja osobne pouzivam v pripade, ze potrebuji nekomu zdokladovat platbu, na to je dobry DENNI, ci VLASTNI kde je videt transakce za urcite obdobi...

Pokud mas ale zadanou v systemu KORESPONDENCNI adresu odlisnou od TRVALE, musis se zmirit s tim, ze v eVypisech bude uvedena spravne korespondencni, ale ve vypisech transakci budes mit bohuzel TRVALOU.. V mem pripade je to rozdil dost zasadni, jelikoz trvalou mam na SVK, korespondencni - prechodnou tady v Praze :-)

je to ale prakticka vec, 9 mesicu dozadu si muzes vygenerovat prakticky jakykoliv vypis, Denni, tydeni, Mesicni ci vlastni obdobi...

POZOR ! nelze vygenerovavat vypisy ke kartam k uctu !!! Tyto se daji stahnout jen z eVypis ci z Archivnich dat !!!
omninet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod voyty 23. 2. 2008 19:10

Taky jsem měl svého času problémy s (e)výpisy a vůbec s internetovým bankovnictvím KB... (taky jsem nechápal různé "poplatky za položky", a přitom mělo být u studentského konta vše "ZDARMA") změnilo se to až se zrušením konta Gaudeamus a přechodem k FIO :wink:
voyty
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků