Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SP 27. 2. 2008 14:58

To mate jednoduche - dam Vam nekolik prikladu, jak zakaznici zjisti, ze jim potravinove doplnky funguji. Vezmeme si napr. prostredky na hubnuti. Nubudete mi prece tvrdit, ze nepoznaji, ze zhubli. Nebo jiny priklad - Vami uvadene vitaminy. Osobne mam nekolik zakazniku, kteri byli kazdou zimu nemocni, prestoze uzivali nejruznejsi levne (synteticke) vitaminy. Pote, co zacali uzivat Daily (nebo nyni Double X), nikdo neonemocnel. Zvlastni, ze? Nebo co treba takovy Glucosamine with Boswellia? (Mimochodem, vedeli jste, ze kombinace s Boswellii ma synergicky ucinek? Prislusna studie je k dohledani v odbornem tisku.) Zrovna minuly tyden jsem mel rozhovor se zakaznici, ktera si ho ode me brala, ze ho vyzkousi, protoze nebyla spokojena s vysledky, ktere se dostavily po uzivani konkurencnich prostredku. A nemohla si ho vynachvalit - problemy s klouby ji ustoupily. Zkratka a dobre, clovek nemusi mit misto jazyku vysokoucinny kapalinovy chromatograf ve spojeni s tandemovym hmotnostnim spektrometrem, aby dokazal posoudit, jestli mu vyrobek funguje nebo ne. :wink:
A to se bavime jen o vyrobcich Nutrilite. Co treba prani? Opravdu si myslite, ze zakaznik nepozna, jestli mu prasek vypral? Opravdu nepoznate, jestli se po umyti nadobi neosypete? Atd. atd.
Naposledy upravil SP dne 27. 2. 2008 15:21, celkově upraveno 3
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 27. 2. 2008 15:05

SP: jenze co kdyz ta zakaznice do soucasne doby nic neuzivala? Co kdyby bolesti zmizely i kdyby si vzala jinou (levnejsi) znacku doplnku?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 27. 2. 2008 15:21

Vidim, ze skoleni mate dobra, oficialni vyjadreni k tem kauzam jsem si uz i vyslechnul predtim. Rozhodne netvrdim, ze Amway je spolek gangsteru a ze je vsechno negativni. Co se tyce treba pristupu k ekologii nebo sponzorovani UNICEF, jedna se jiste o dobre veci. A taky patricne vyuzivane k marketingu :)

Co me vzdycky zarazi je, slepa oddanost a nekdy az fanatismus a hlavne nekriticnost. Vite, kdyz napr. zacne nova firma podnikat v jinem state, tak si najima lokalni pravniky znale mistnich pomeru a prava, jinak je to pro podnikani firmy vetsinou naprosta sebevrazda. Vas primer s cigaretami je mimo misu - hlavni soud s tabakovymi spolecnostmi v USA byl kvuli tomu, ze nepravdive informovali o vlivu cigaret na lidske zdravi a spotrebitele to opravdu nevedeli, ze vazne poskozuje zdravi. Doporucuji ke shlednuti film Insider ;-)

Co se tyce policie, Amway a Grossove, podle reakce jsem pichnul do vosiho hnizda - jedna se o zkusenost rodinneho prislusnika a dalsi zkusenosti jinych lidi s dalsimi policajty (ta je ovsem z druhe ruky). Pokud to nevite, tak ministr vnitra je osoba, ktera ma moznost zjistit o kazdem z nas takove infomace, o kterych se vam ani nezda, a s takovymi informacemi se zajistuje "vernost" pomerne jednoduse. Zainteresovani take nebyli v tomto byznysu skodni. To ze dosahla diamantu v Amway az ex-post je jasne, tak rychle se toho docilit neda. Ovsem, to ze toho dosahla diky svym "kontaktum" a nikoliv schopnostem je jasne temer kazdemu, kdo ji slysel nekdy mluvit. Neni to spekulace, ale prosta racionalni uvaha na zaklade fakt. I kdyz u soudu by takove dukazy urcite neobstaly.

K "nezavislosti" testu uz jsem rekl vse. Pokud nejste napr. odbornik na vyzivu, tak pokud neco hodnotite, tak jsou to prezvykane a "spravne" interpretovane udaje.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 27. 2. 2008 15:34

Vite, kdyz napr. zacne nova firma podnikat v jinem state, tak si najima lokalni pravniky znale mistnich pomeru a prava, jinak je to pro podnikani firmy vetsinou naprosta sebevrazda.


Jiste, a firma Amway to take tak dela. Ovsem znate to, co pravnik, to jiny vyklad zakonu...

Vas primer s cigaretami je mimo misu - hlavni soud s tabakovymi spolecnostmi v USA byl kvuli tomu, ze nepravdive informovali o vlivu cigaret na lidske zdravi a spotrebitele to opravdu nevedeli, ze vazne poskozuje zdravi. Doporucuji ke shlednuti film Insider


Spise mi odpovezte na otazku, proc se nikdo nesoudil s tabakovymi spolecnostmi v CR. Myslite, ze ty informace v te dobe zde byly jine? Nesmysl. Ti lide si za to mohou sami. Stejne jako ti, kteri se cpou samymi hamburgery a pak se divi, ze ztloustli, a soudi se s retezci rychleho obcerstveni. Opet je to hlavne domena USA, u nas by se jim kazdy soud tak leda vysmal.

Co se tyce policie, Amway a Grossove, podle reakce jsem pichnul do vosiho hnizda - jedna se o zkusenost rodinneho prislusnika a dalsi zkusenosti jinych lidi s dalsimi policajty (ta je ovsem z druhe ruky). Pokud to nevite, tak ministr vnitra je osoba, ktera ma moznost zjistit o kazdem z nas takove infomace, o kterych se vam ani nezda, a s takovymi informacemi se zajistuje "vernost" pomerne jednoduse.
...
Neni to spekulace, ale prosta racionalni uvaha na zaklade fakt. I kdyz u soudu by takove dukazy urcite neobstaly.


Takze u soudu by ty dukazy neobstaly? Jak si to mam vysvetlit? Neverohodni svedkove? :wink: Tak mi prozradte, proc by mely obstat v teto diskuzi. Moc duvery v cesky soudni system nemate, ze?
Take by me zajimalo, co je to to, cim Vaseho rodinneho prislusnika drzi Sarka Grossova "v sachu". :wink:
A nebo je vysvetleni mnohem prostsi. Mozna to je tak, ze organizace Sarky Grossove je (stejne jako v pripade jinych uspesnych lidi v tomto businessu) proste slozena z jejich znamych, kterym nabidla tuto moznost vydelku a oni ji jednoduse prijali.

A jeste mi prosim napiste, jak se z rubinu udela diamant. Ja jen, ze bych prestal delat Amway a dal se na vyrobu diamantu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S.: Pro nechapave - to byl vtip. Ani tak bych Amway delat neprestal.
Naposledy upravil SP dne 27. 2. 2008 23:03, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 27. 2. 2008 17:49

S potravinovými doplňky je snad největší problém. NUTRLILITE je jistě špičkový prostředek. Také jsem se k němu nechal jednou přesvědčit. A výsledek? Jak to mám proboha poznat? Co mi NUTRLITE poskytnul? ... A neposykytnul by mi totéž i výrazně levnější prostředek? Nebo dokonce i žádný prostředek? Na tyto otázky se nedá odpovědět. To by se člověk musel naklonovat, jeden klon brát NUTRILITE, druhý něco jiného a třetí nic.

A co třeba známý placebo efekt? "Když užívám tak drahý a dokonalý výrobek, tak musím být přece fit."

Klidně bude věřit, že NUTRLITE je opravdu nejlepší potravinový doplněk na trhu, a přesto ho nebudu kupovat. Stejně jako vím, že stříbro je nejlepší elektrický vodič, a přesto nemám doma rozvody ze stříbra. Proč asi?
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 27. 2. 2008 18:28

No vidite, a to je prave duvod, proc se delaji klinicke studie. Ty u levnejsich vyrobku zpravidla nenajdete, takze jejich ucinek neni overen. Stejne tak v levnych vyrobcich nenajdete polyfenoly, bioflavonoidy a dalsi skupiny latek, z nichz nektere maji synergicky ucinek a ktere mohou usnadnovat vstrebavani ucinnych latek. A stejne tak klinicke studie dokazuji, ze se nejedna o placebo efekt. Jednoduse proto, ze vysledky skupiny, ktera uziva Nutrilite se lisi od skupiny, ktera bere placebo (samozrejme ani jedna skupina lidi behem klinicke studie nevi, zda dostava placebo nebo skutecne potravni doplnek).

Proc nemate doma vodice ze stribra, kdyz je to nejlepsi vodic? No treba proto, ze uvazujete nad supravodicem... :wink: :lol:
Co ja vim? Neni to treba proto, ze pro tech par usetrenych haleru se Vam nevyplati investovat nemale penize do takovych rozvodu?
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 28. 2. 2008 00:39

Sp napsal:Uvazte, ze na veskery sortiment mate 100%ni zaruku spokojenosti, takze pokud s nim zakaznik neni spokojen, ma pravo treba i nacaty vyrobek vratit a dostane vsechny penize zpet.



Zdravím..Ano to je hezké,každý zakazník má 100% záruku spokojenosti,ale na druhou stranu distibutor nemůže s těmi penězi 3 měsíce počítat jako 100% zisk.
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 28. 2. 2008 01:04

Ano, to je pravda. Ovsem na druhou stranu lze tuto zaruku vyuzit k ziskani duvery a loajality zakaznika. A pokud zbozi opravdu dobre znate a umite ho spravne doporucit, obvykle se zadne nevraci. A vzhledem k tomu, ze moji zakaznici nakupuji tyto vyrobky opakovane, neobstoji ani "argument" nekterych odpurcu, ze jim to nestalo za to, to zbozi vratit. Za celou dobu, co delam Amway, mi moji zakaznici nevratili ani jeden vyrobek krome jednoho - to se pani prehledla a misto depilatoru si koupila epilator. Ano, i v tomto pripade dostala zpet veskere penize a to hned ten samy den, jakmile vyrobek rozbalila a zjistila, ze se spletla.
Ovsem predpoklada to, ze zbozi opravdu znam a umim doporucit na ten ktery problem, ktery zakaznik ma, ten spravny konkretni vyrobek.
A slusi se dodat, ze ani Vy na tom nemuzete prodelat, protoze vracene zbozi muzete obratem vratit firme a ta Vam vrati Vasi nakupni cenu. Cili nula od nuly pojde.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 28. 2. 2008 01:33

Tak co? Uz nekdo poznal noveho clena TEAMu NUTRILITE? Zajedte si na http://www.amway.cz a vyskoci Vam okno s timto sportovcem. A prestoze oficialne oznameno to bude az dnes po 20h, myslim, ze uz je to asi vetsine lidi jasne. :wink: Alespon tedy tem, kteri se koukaji na ...... ale ne, jeste to prozrazovat nebudu, jen pekne hadejte. :lol: :lol: :lol:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod KubaPa 28. 2. 2008 02:22

SP: I inteligentního člověka bohužel jde zblbnout natolik, že nejen že koupí předraženej výrobek, ale ještě si bude libovat, jak ušetřil díky tomu, že koupil extra kvalitní zboží... takže žádnou možnost vrácení nevyužije. Samozřejmě podmínkou je, že ten výrobek bude funkční - jinak by ho vrátil. Ale pokud bude funkční a jen ne o tolik lepší, aby to vyvážilo rozdíl v ceně, spousta lidí to jednak nepozná a jednak nebude chtít přiznat chybu...

K těm dávkám - vycházím z toho, co si pamatuji o testu, který jsem viděl někde v novinách. Tam jim vyšla dávka pracího prášku Amway (nejsem si te´d už úplně jistý, jestli to byly prací prášky nebo něco jiného, určitě to byl prostředek na čištění něčeho...) podle doporučení na obalu velmi draho v porovnání s ostatními. Když byl test ukázán prodejci Amway, tvrdil, že ten výrobek je možno díky jeho koncentraci dávkovat v podstatně nižších dávkách, než je uvedeno na obalu a stále bude dobře fungovat... To je upřímně řečeno věc, které věřím - pokud dávám do pračky prádlo, které není moc špinavé, nejspíš pracího prostředku Amway bude opravdu stačit méně, než je doporučená dávka. Stejně jako u pracího prášku, který používám já...
KubaPa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 28. 2. 2008 08:18

KubaPa píše:SP: I inteligentního člověka bohužel jde zblbnout natolik, že nejen že koupí předraženej výrobek, ale ještě si bude libovat, jak ušetřil díky tomu, že koupil extra kvalitní zboží...v/quote]

Vskutku usmevne vysvetleni toho, proc jsou zakaznici s nasimi vyrobky spokojeni. Ja opravdu nevim, co bych dodal. Takze u nas jsou podle Vas zakaznici tak zblbli, ze udelali ze znacky Nutrilite nejprodavanejsi znacku na svete. Jsou zblbli natolik, ze Artistry patri mezi nejprodavanejsich prestiznich znacek na svete. Jsou natolik zblbli, ze firma Amway/Alticor patri mezi nejvetsi soukrome firmy v USA... Tak nevim, ale mam pocit, ze chyba bude nekde jinde. A s tim priznanim chyby jste to trefil. Je to pro Vas asi opravdu tezke, kdyz uz nemuzete argumentovat proti klinickym studiim a dalsim faktum, ze se musite snizovat k urazeni nasich zakazniku, ze? Co takhle priznat, ze jste to Vy, kdo slapnul vedle? :lol:

KubaPa píše:vycházím z toho, co si pamatuji o testu, který jsem viděl někde v novinách...
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 28. 2. 2008 08:46

SP píše:A slusi se dodat, ze ani Vy na tom nemuzete prodelat, protoze vracene zbozi muzete obratem vratit firme a ta Vam vrati Vasi nakupni cenu. Cili nula od nuly pojde.

To není pravda

Uvedu svou zkušenost:
únor: Koupen drahý výrobek (sada Artistry pro manželku). Udělal jsem 6%, dostal nějakou provizi v podobě slev.
březen: Čerpám provizi v podobě slev na výrobky. Manželka zjišťuje, že jí po Artistry naskakují vyrážky, přestává sadu používat.
duben: -
květen: Vrácena sada Artistry, chtějí mi odečíst body (to mně sponzorka "zapoměla" říci :-), ale nějak není z čeho. Všechny peníze NEDOSTÁVÁM zpět i když nějaké nám vrátili, pamatuji si, že jsme přišli asi o 400Kč, což je víc než původně vyplacená provize za toto zboží.

Závěr: Oškubán bývá distributor.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4honza 28. 2. 2008 09:39

Omlouvam se vsem ctenarum, ze v teto odpovedi budu vice osobni nez je zdravo a nez by sluselo v diskusi na internetu.

Jiste, a firma Amway to take tak dela. Ovsem znate to, co pravnik, to jiny vyklad zakonu...


Vidim, ze to budete omlouvat do nekonecna. Pokud firma nema na poradne pravniky, je to normalni garazovka. Normalni je, ze v pripade pochybnosti se obraci na danovy urad. Protoze vetsinou firma, ktera krati dane, je v ocich spotrebitelu znacne neverohodna a poskozuje ji to v ocich verejnosti. Ovsem u firmy, ktera si vytvari loajalitu manipulativnimi zpusoby u svych "zakazniku", to ovsem nemusi zafungovat.

Spise mi odpovezte na otazku, proc se nikdo nesoudil s tabakovymi spolecnostmi v CR. Myslite, ze ty informace v te dobe zde byly jine? Nesmysl. Ti lide si za to mohou sami. Stejne jako ti, kteri se cpou samymi hamburgery a pak se divi, ze ztloustli, a soudi se s retezci rychleho obcerstveni. Opet je to hlavne domena USA, u nas by se jim kazdy soud tak leda vysmal.


Pokud chcete diskutovat, seznamte se prosim s fakty. Doporucuji ke cteni napr. kratke shrnuti zde http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Berkshire
Odpoved na vasi otazku je princip, kde neni zalobce, tam neni soudce. To neni princip, ktery zminujete, ze se kazdy soudi s kazdym, ale ze ma pravo na spravedlivy proces. Tabakove firmy podvadely v USA zakazniky dlouha leta, delaly to mozna i v jinych statech, ale nikoliv s takovou intenzitou.

Takze u soudu by ty dukazy neobstaly? Jak si to mam vysvetlit? Neverohodni svedkove? :wink: Tak mi prozradte, proc by mely obstat v teto diskuzi. Moc duvery v cesky soudni system nemate, ze?
Take by me zajimalo, co je to to, cim Vaseho rodinneho prislusnika drzi Sarka Grossova "v sachu". :wink:
A nebo je vysvetleni mnohem prostsi. Mozna to je tak, ze organizace Sarky Grossove je (stejne jako v pripade jinych uspesnych lidi v tomto businessu) proste slozena z jejich znamych, kterym nabidla tuto moznost vydelku a oni ji jednoduse prijali.


Dukazy by neobstali proto, ze svedku by muselo byt znacne mnozstvi, kteri by meli zajem u soudu svedcit. Ty nabidky - pokud vim - byly vzdy pouze mezi ctyrma ocima a tam je to tvrzeni proti tvrzeni. Svedek nema sanci je nijak dokazat. Take by musela spolupracovat firma Amway, aby zverejnela ty nitky zavislosti od radovych policajtu po ty velke ryby, aby se stalo verejnou informaci, kdo vydelava provize pro pani Sarku Grossovou. Pani Grossova se se svym manzelem seznamila, kdyz pracovala v kantyne. Chcete tedy rict, ze vsechny sve obchodni kontakty ulovila v te kantyne? Nemohlo se tak stat prostrednictvim sveho manzela, ktery tech kontaktu mel a ma nepochybne vice, kdyz mu penize pucuji jen na "modre oci"?

A jeste mi prosim napiste, jak se z rubinu udela diamant. Ja jen, ze bych prestal delat Amway a dal se na vyrobu diamantu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S.: Pro nechapave - to byl vtip. Ani tak bych Amway delat neprestal.


Vidim, ze pouzivate v diskusi oblibenou taktiku "zesmesneni" protivnika ("ucinnejsi" nez boj s argumenty). Takze system nalepkovani NVP v Amway jsem detailne nikdy nezkoumal a rozdily mezi platinovy a zlaty jsem nestudoval; kazdopadne nelogicnost je v tom, ze diamant (nejlepe cerny) je vzacnejsi kamen nez rubin, takze jsem tam psal o "diamantu" jako diamantovem NVP, ktere zjevne neni nejvyssi meta :-)

Kdyz ctu vase prispevky, nemohu se zbavit dojmu, ze fora pouzivate jako "cvicny boj", ktere potom vyuzijete pri ziskavani potencialnich klientu do Amway, abyste byl pripraven na neprijemne otazky. Nehodlam vam v tom nadale napomahat, vim, ze vas zadnym zpusobem nepresvedcim, protoze o mych argumentech premyslet proste nechcete, chcete je pouze vyvracet. Jediny duvod, proc to delam, je ze on google ty informace zindexuje a kdo bude chtit informace o "firmach" typu Amway, Zepter, Herbalife a jejich zpusobech prace najit, tak si ty informace pohodlne najde polozenim spravneho dotazu. Ostatnim bud pomuze zdravy rozum nebo se musi poucit z vlastnich chyb.

Zaver:

Amway neni nejvetsi zlo sveta, ale zpusob fungovani povazuji za neeticky a v mnoha pripadech na hrane. Pokud chce presvedcit Amway normalni, rozumne lidi, o sve vyjimecnosti vyrobku, at necha spotrebitelske organizace udelat nezavisle testy svych vyrobku, jako napr. tady
http://www.ekolist.cz/txtzprava.shtml?s ... 90edb%5D=1

At napr. necha na sve "seminare" volny pristup nejakym vybranym kapacitam v oboru psychologie a religionistiky, aby zhodnotili, zda firma nepouziva neeticke metody psychicke manipulace a nevykazuje bezne znaky sektarskeho chovani.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 28. 2. 2008 10:34

marvertin píše:To není pravda..../quote]


Jiste, pokud zakoupite vyrobek a nasledne jej vratite, samozrejme Vam firma body odecte. Nevim, co Vam sponzorka rekla ci nerekla, cele to mate popsane ve startovaci souprave. Nevidim na tom nic nelogickeho. To bychom si pak mohli nakoupit zbozi za 400000Kc, udelat 21%, vyinkasovat provizi a pak to vse vratit. Je logicke, ze proti takovemuto zneuziti se firma bude branit tim, ze Vam z dalsi odmeny odecte provizi, kterou Vam za nakup vyplatila.
Probiha to takto: pokud vratite zbozi, snizi se Vam B.h./O.o. o hodnotu, kterou jste nakupem ziskal. Tim padem se Vam snizi odmena, kterou dalsi mesic dostanete. Na tom nevidim nic spatneho.
Neco jineho, nez zaruka spokojenosti, je vraceni nadbytecnych zasob, kde je uctovan 10% manipulacni poplatek. Ten zabranuje tomu, ze distributori si nakoupi zbozi, ktere nejsou schopni prodat a nasledne ho vrati, cimz samozrejme vznikaji zbytecne naklady.
Trvam na tom, ze clovek, ktery pouziva zdravy selsky rozum, nemuze na tomto obchode prodelat. Proste nakoupim to, na co mam vybrane objednavky a je to. Neni to nic sloziteho.

Dam zde konkretni priklad: v unoru udelate os. 200 B.h. a skupinove 800 B.h. (6%). 10 B.h. z toho je za vec, kterou v breznu vratite. Dejme tomu, ze v breznu udelate obrat skupinove 900 B.h. a osobne z toho mate 250 B.h. Protoze jste vratil vyrobek za 10 B.h., budete mit skupinove ve vysledku 890 B.h. a osobne 240 B.h.
Za mesic unor Vam firma vyplatila za dany vyrobek provizi 10B.h. x 6% x 40Kc = 24 Kc. Za mesic unor Vam snizi odmenu o 10B.h. x 6% x 40 Kc = 24 Kc. Cili nula od nuly pojde.
Vzpominam si, ze drive to fungovalo tak, ze pri vratce zbozi byl distributorovi nauctovan poplatek ve vysi cele provize, kterou firma vyplatila. Dnes tomu tak neni.
Naposledy upravil SP dne 28. 2. 2008 11:36, celkově upraveno 2
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 28. 2. 2008 11:05

4honza píše:Omlouvam se vsem ctenarum, ze v teto odpovedi budu vice osobni nez je zdravo a nez by sluselo v diskusi na internetu.


Omlouvat se nemusite, porad jste slusnejsi nez jini, ktere jsem mel moznost v teto diskuzi poznat.

4honza píše:Vidim, ze to budete omlouvat do nekonecna. Pokud firma nema na poradne pravniky, je to normalni garazovka.


Nejde tady o to, zda ma nebo nema poradne pravniky. Kdyby vsichni pravnici meli stejny vyklad zakonu, pak nebudeme potrebovat soudy, aby rozhodovaly o tom, kdo ma pravdu. A ano, v dobe, kdy firma expandovala na kanadsky trh, to opravdu byla "garazovka". Amway opravdu zacinala v garazi. :lol: Takze v tomto jste hodne vedle.
Kazde zacatky jsou tezke. Ovsem firma Amway je prekonala a kouknete se na situaci dnes - pusobi ve vice nez 85 zemich sveta a zastupuje ji jedna z nejrenomovanejsich pravnickych spolecnosti Brinks Hofer Gilson & Lione.
A koneckoncu, ja jsem tu prece jasne priznal, ze firma Amway udelala chybu - a zaplatila za ni. O nejakem omlouvani tedy nemuze byt rec, takze mi prosim, nevkladejte do ust neco, co vzniklo ve Vasi hlave.

4honza píše:Odpoved na vasi otazku je princip, kde neni zalobce, tam neni soudce.


Ano, souhlasim. A zamyslel jste se nad tim, proc zde nejsou ti zalobci? Neni to treba proto, ze by nas nikdy nenapadlo zalovat nekoho proto, ze jsme sami byli takrikajic "blbi"?

4honza píše:Dukazy by neobstali proto...


Hledam, hledam, ale nejak Vam z odpovedi vypadlo, co je to to, cim pani Grossova drzi v sachu Vaseho rodinneho prislusnika, ze byl nakonec donucen s ni spolupracovat v Amway. :wink:

4honza píše:Vidim, ze pouzivate v diskusi oblibenou taktiku "zesmesneni" protivnika ("ucinnejsi" nez boj s argumenty). Takze system nalepkovani NVP v Amway jsem detailne nikdy nezkoumal a rozdily mezi platinovy a zlaty jsem nestudoval; kazdopadne nelogicnost je v tom, ze diamant (nejlepe cerny) je vzacnejsi kamen nez rubin, takze jsem tam psal o "diamantu" jako diamantovem NVP, ktere zjevne neni nejvyssi meta :-)


Ale kdepak. Pokud si prectete muj prispevek, zjistite, ze byl psan spise jako odlehceni. Nechceme prece, aby tato diskuze byla vedena porad v tonu, ktery se ji snazi udavat lide jako Vy, ze?
Svou poznamku o tom, jak se z rubinu udela diamant jsem myslel tak, ze jsem zde preci jasne napsal, ze Sarka Grossova je na urovni Rubinoveho NVP. Vy jste byl ten, kdo prisel s Diamantem. Evidentne tedy pro Vas tedy mezi rubinem a diamantem neni podstatny rozdil. Tak jsem se proste zeptal, jak se z rubinu da udelat diamant. Ale jestli jsem se Vas tim dotknul, pak se Vam hluboce omlouvam. A ta omluva je bez smajliku.

4honza píše:Kdyz ctu vase prispevky, nemohu se zbavit dojmu, ze fora pouzivate jako "cvicny boj", ktere potom vyuzijete pri ziskavani potencialnich klientu do Amway, abyste byl pripraven na neprijemne otazky.


Kdybyste opravdu cetl me prispevky, tak byste se v nich docetl, ze je to presne tak, jak pisete, takze byste nemusel psat o tom, ze je to pouze Vas dojem. A klidne Vam tu i zopakuji, ze toto forum nam tu slouzi jako jakasi neplacena reklama, takze lide, kteri si chteji neco zjistit o firme Amway, zde maji moznost dozvedet se, jak je to s temi nejcastejsimi myty, ktere o teto firme mezi lidmi koluji. Je pravda, ze na tomto miste se slusi podekovat kritikum, ze s podobnymi diskuzemi zacali. Popravde receno, distributori sami od sebe by s tim asi neprisli.

4honza píše:Nehodlam vam v tom nadale napomahat, vim, ze vas zadnym zpusobem nepresvedcim, protoze o mych argumentech premyslet proste nechcete, chcete je pouze vyvracet.


Tak nevim, mozna se mylim, ale zatim jsem to spise ja, kdo odpovida na tzv. "argumenty" kritiku. Ovsem zatim jsem si nejak nevsiml, ze bych se dockal smysluplnych protiargumentu vuci vysledkum klinickych studii, pruzkumu trhu, velikosti obratu, atd. atd.
Z toho duvodu se domnivam, ze byste si meli zamest nejdriv pred vlastnim prahem.

4honza píše:Jediny duvod, proc to delam, je ze on google ty informace zindexuje...


Ano, Google to zindexuje a ctenar si pak vybere, zda da prednost faktum nebo Vasim nazorum, ktere nedokazete nicim podlozit. A ja jen dodam, ze se tesim na vysledek.

4honza píše:At napr. necha na sve "seminare" volny pristup nejakym vybranym kapacitam v oboru psychologie a religionistiky, aby zhodnotili, zda firma nepouziva neeticke metody psychicke manipulace a nevykazuje bezne znaky sektarskeho chovani.


Nejak jsem si nevsiml, ze bychom pri zvani na seminar lustrovali lidi podle toho, zda jsou ci nejsou psychologove, takze tuto namitku opravdu nechapu. Taktez, pokud byste cetl diskuzi, zjistite, ze kdybychom nechavali testovat zbozi u nezavislych organizaci, nasli by se lide, kteri by takoveto testy povazovali za testy "na objednavku". Nehlede na to, ze tyto organizace neprijimaji vzorky od vyrobcu (je to jedna ze zakladnich podminek nezavisleho testu). Takze je spise na Vas jako na konecnem spotrebiteli, abyste apeloval na redakci techto spotrebitelskych magazinu, aby prislusne zbozi nakoupila a otestovala.

A na zaver snad jen posledni vec. Je skoda, ze jste si evidentne neprecetl celou diskuzi. Kdybyste tak ucinil, zjistil byste, ze o vsem, o cem se snazite diskutovat, jsme tu uz diskutovali a nic noveho jste do diskuze neprinesl. Snad jen tu Vasi usmevnou konspiracni teorii o vsemocnem panu Grossovi, pred kterym se jeste ted trese cely policejni sbor CR, protoze pan Gross na ne vi veci, o kterych se nam, beznym smrtelnikum, ani nezda. No, jestli nekdo chce, at tomu veri...
Naposledy upravil SP dne 28. 2. 2008 13:41, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků