Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bendaj 1. 3. 2008 15:44

[quote="Slávek";.... pro mě je důležitý efekt a ten vyzněl ve prospěch Finclubu oproti výrobkům Amway již v roce 1994, víc k tomu nemám co dodat.m/quote]

Finclub měl v roce 1994 na trhu drogerii nebo byl v roce 1994 na Českém trhu Nutrilite? že to porovnáváte...

equote="Slávek";jinak stačí si zajet do Finska na farmym/quote]
kde jsou? jak velké jsou?
bendaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 1. 3. 2008 16:52

Slávek napsal: má vlastní výzkum, vlastní pozemky, kde sami pěstují plodiny na výrobu a mají certifikace ve vlastní zemi, kde se vše vyrábí, takže nějaký kydy, že Nutrilite je jedinná



ja nevim co tu řešíte? 8) Snažil se tím říci(já jsem to tak pochopila)tak,že nutrilite neni jediná na světě,která ma vlastni farmy....okoukali to od nutrilite no... A už se tu dohadujete co a jaka firma má lepší certifikáty :D :D
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4honza 1. 3. 2008 16:52

Tohle je asi nejzajimavejsi reportaz natocena o Amway/Quixtar se zabery skrytou kamerou.

http://jiyocricket.blogspot.com/2007/08 ... e-nbc.html

Cast z toho je v prepisu pro slabsi anglictinare tady:

http://www.msnbc.msn.com/id/4375477/

Zajimave momentky

1) Zfanatizovany dav kricici "Freedom" (svoboda) a pote "Flush that stinkin' job" (Pryc se "smradlavou" praci), dale se svickami a nekteri se slzami v ocich dle reportera slibuji vernost svym leadrum.

2) Na uvodnim seminari slibuji novackum za 12-18 mesicu 250 000 $

3) Americka vlada pokutovala Amway za nerealisticke sliby o prijmu distrubutou a naridila ji s tim skoncit.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 1. 3. 2008 16:58

sp napsal : A JE TO TADY: NOVYM CLENEM TEAMU NUTRILITE SE STAVA FOTBALISTA RONALDINHO!!!



Teda :? Podle toho jak ste to tu psal a napínal nás kdo bude další tak já myslela,,podle bulbiny,,že to bude někdo z ČR a ono nic :? Nevim co si mám o tom myslet ale kamarad který je fotbalový fanda tak mi říkal že,už dávno není taková hvězda jak býval už dávno ne :) Má taky nejaký roky a na paty mu šlapou mladí fotbalisti.Otázkou zůstáva co se stane když začal spolupracovat s nutrilite třeba se díky nim dostane zase tam kde byl :D :shock:
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 1. 3. 2008 17:02

4honza : to video už tu bylo..myslim stranka kolem 40. Chjo..videa.. titulky...ale v AJ a že já jsem super angličtinář teda :? :D
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4honza 1. 3. 2008 18:23

bezbarvaponozka:

Ano, mate pravdu. Ale chybel tam k tomu ten textovy prepis te reportaze z MSNBC, ktery muze opravdu pomoct tem, jejichz anglictina nestaci na to, aby rozumeli mluvene anglictine. Se slovnikem to zvladne i prumerny anglictinar.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bendaj 1. 3. 2008 19:08

4honza píše:Tohle je asi nejzajimavejsi reportaz natocena o Amway/Quixtar se zabery skrytou kamerou...

věc která se tu již řešila (stačí trochu zalistovat, snad kolem stránky 39) a navíc ji sám ještě překrucujete.
“If you're somewhat serious, all I mean by somewhat serious -- if you invest maybe, say, 10 to 15 hours a week in your business. This is your own business -- you could generate in the next 12 to 18 months, an extra quarter of a million.”
kde jsou sliby?

četl jste přípěvky na straně 39 a 40? asi evidentně ne, připadá mi to, jako by jste vyndal ze záchoda něco, co již bylo spláchnuto...
:D a ozdobil jste to s tim že máte přepis....

můžete to zde předkládat jak chcete, ale možná by neuškodilo, kdyby jste o Amway něco věděl, o Quixtar něco věděl a kdyby jste věděl něco o tom kdo je distributor a jaký je vztah mezi ním a firmou tak by vás tohle video vůbec nezajímalo...
bendaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4honza 1. 3. 2008 19:50

bendaj:

Ano cetl jsem prispevky. Opakovani je matka moudrosti.

Take vim, ze vsechno je "dobrovolne" a ze "muzete dosahovat". Vzdy je dulezite takove vety generovat dostatecne neurcite, ale predevsim vyvolat pocit, ze pohadkove prijmy jsou v takovem casovem horizontu realne.

Ta pokuta ve Spojenych statech byla tedy za co? To nebylo za nerealisticke sliby, ale za to ze fanaticky dav rusil nocni klid? :-)
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 1. 3. 2008 21:14

Rad bych upozornil ctenare na to, ze reportaz, o ktere se zminuje 4honza ma opet skryte zakulisi a nekolik hacku, ktere Vam 4honza jaksi "pozapomnel" sdelit. Nebo nepozapomnel a proste se je snazil zatajit? To posudte sami z nasledujiciho textu:

Nejprve odkaz na oficialni odpoved Quixtaru:
http://www.quixtarresponse.com

Pro neanglictinare je zde male vysvetleni:

Prvni hacek spociva v tom, ze je zalozena na vypovedich cloveka, ktery si zalozil vlastni MLM, se kterym chtel konkurovat Amway/Quixtaru.

Druhy hacek spociva v tom, ze reportaz se nezabyva podnikanim Amway, ale bocnimi aktivitami nekterych distributoru, tzv. pomuckovymi businessy. To je zalezitost, ktera se snad tyka nekterych vybranych skupin v Americe, ale rozhodne ne tady.

Treti hacek spociva v tom, ze reportaz neni objektivni, jak bude videt z nasledujiciho.

Ctvrty hacek spociva v tom, ze zabery ze seminaru jsou vytrzene z kontextu, chybi souvislosti. Vse je sestrihano tak, aby to podporilo pruvodni text reportera.

Paty hacek spociva v tom, ze reporteri postupovali pri tvorbe reportaze neeticky, coz je jasnym dukazem zaujatosti reportaze. (dva producenti Dateline se zaregistrovali jako IBO a potaji pripravovali reportaz. Neidentifikovali se jako pracovnici pro Dateline, namisto toho predstirali zajem o budovani businessu...)
Pozoruhodne je, ze kdyz se uz kritici opiraji o nejake reportaze, vzdy se jedna o reportaze, ve kterych autori porusili veskerou novinarskou etiku.
Zajimave je take to, ze se neodvolaji na uplny pribeh o reporterovi jmenem Mike Wallace (to je takovy americky Radek John umocneny na desatou :wink: ). Tento reporter delal v 80. letech reportaz o Amway v ramci poradu 60 Minutes (americke "Na vlastni oci", taktez umocnene na desatou) a i zde byla pouzita skryta kamera. Namisto podvodneho jednani ve stylu Dateline nebo "reporterky", ktera psala o pani Grossove, vsak prisel tento profesional take za majiteli Amway a oznamil jim, ze hodla udelat reportaz. Ti ho pak seznamili s fungovanim tohoto podnikani. To mu prineslo jednu vyhodu - poznal veskera fakta. A vysledek?

Cituji z knihy "Sliby, ktere se plni: Fenomen Amway a jak pusobi" autora Charlese Paula Cohna:
"Kdyz Wallace o poradu s Amway mluvil o nekolik mesicu pozdeji, priznal, ze na zacatku sveho vyzkumu mel 'nekolik predpojatych a mylnych predstav, o nichz pozdeji zjistil, ze se nezakladaji na pravde.' "Zjistili jsme, ze jejich vyrobky jsou dobre a ze nefunguji na principu pyramidy" rekl jednomu novinari. V rozhovoru s nocnim rozhlasovym moderatorem Larry Kingem v celostatnim spolecnem vysilani byl Wallace na toto tema znovu tazan a vtipkoval, ze jeho postoj ke spolecnosti je tak kladny, ze 'to vyzni jak reklama pro Amway'. Vylicil, co on sam od poradu ocekaval: 'Domnivali jsme se, ze se budeme muset obejit bez spoluprace, ale ti lide maji uroven. Byli vuci nam otevreni... Jsou proste prvotridni."

Sesty hacek spociva v tom, ze vetsina reportaze byla kopii stranek jednoho internetoveho kritika, kteremu bylo uz nekolikrat prokazano, ze siri lzi o tomto podnikani.

Sedmy hacek spociva v tom, ze 4honza Vam taktez neposkytnul pohled druhe strany. Takze pro uplnost, zde je:
http://www.quixtarresponse.com/

A nejzajimavejsi je, ze prestoze tato reportaz byla odvysilana, nikdo dosud nepredlozil zadnou zalobu na Quixtar, ze by porusil v necem zakony. Nebo mozna podal a neuspel...? :wink:

Pak se ovsem nabizi otazka, zda lze verit reporterum, kteri celou "reportaz" postavili na vypovedi cloveka, ktery s Quixtarem vedl osobni boj, a na internetovych strankach lhare (toho lhare, pokud bude zajem, si muzeme dokazat hned na nekolika prikladech). Nam budiz utechou, ze nejsme prvni, komu se dostalo od Dateline takove "pocty".

"In late 1992, General Motors sued Dateline for defamation – the first defamation suit GM had ever filed."
Tak to je sila, cim si tu zalobu od GM asi zaslouzili? Objektivni reportazi urcite ne. :lol: Ja vim, zase nekoho diskredituji. A neni to spise tak, ze se diskredituji oni sami tim, co delaji, a ja na to jen upozornuji? :lol: :lol: :lol:

A zamyslete se nad tim, proc Vam 4honza neposkytl pohled Quixtaru, ktery je volne dostupny na Internetu. Nerika se tomu manipulace ctenarem? To necham na Vas.
Naposledy upravil SP dne 1. 3. 2008 22:49, celkově upraveno 4
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 1. 3. 2008 21:21

A jeste jedna vec: 4honza se Vam snazi vnutit, ze Quixtar dostal pokutu. A ma pravdu. Avsak tato pokuta byla udelena nejakych 10 let pred touto reportazi. A za co byla?
Je to jednoduche. Vedle prijmu jednotlivych kategorii distributoru si "dovolila" neuvest, kolik % lidi na tu danou kategorii dosahne, takze nekteri lide si to mohli vylozit tak, ze budou za mesic Trojiti diamanti a ouha, ono se to nepovedlo.
No, nesmime zapominat, ze jsme v Americe... V Cechach by se jim kazdy vysmal, v Americe si z toho muzete udelat dobry zdroj obzivy. :lol:
Vzpominate na pripady, jak pani "susila" kocku v mikrovlnce nebo jak domaciho mazlicka vyprali v pracce? I na tom se daji vysoudit penize. Vlastne uz ne, uz tam vyrobci pisou, ze to pro tyto ucely neni. :wink: :lol:

Muj prispevek http://forum.finexpert.cz/viewtopic.php ... &start=980 zrejme neshledava 4honza za hodny odpovedi. Mozna se obava odpovedi na otazky v 7. odstavci... Kdo vi? Takze se namisto toho uchyluje k opakovanemu uverejnovani veci, na ktere zde jiz zaznely odpovedi. A duvod? Odpovezte si sami.

No, kazdopadne opet diky za jeden den, ktery 4honza stravil na teto nasi diskuzi, a ze nam demonstroval, jak chabe maji on a jemu podobni v rukou. Jojo, bulvar a honba za senzacemi si vzdycky najde sve ctenare a divaky...
Ale nastesti obvykle neda moc prace takove zvasty vyvratit. :lol:
Naposledy upravil SP dne 1. 3. 2008 22:07, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 1. 3. 2008 21:33

bendaj píše:[quote="Slávek";.... pro mě je důležitý efekt a ten vyzněl ve prospěch Finclubu oproti výrobkům Amway již v roce 1994, víc k tomu nemám co dodat.m/quote]

Finclub měl v roce 1994 na trhu drogerii nebo byl v roce 1994 na Českém trhu Nutrilite? že to porovnáváte...
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 1. 3. 2008 21:40

4honza píše:Take vim, ze vsechno je "dobrovolne" a ze "muzete dosahovat". Vzdy je dulezite takove vety generovat dostatecne neurcite, ale predevsim vyvolat pocit, ze pohadkove prijmy jsou v takovem casovem horizontu realne.


... a nejzajimavejsi na tom je, ze ty prijmy jsou skutecne realne. Jiste, ne $250,000 za rok s tou casovou investici, ktera byla uvadena (to by byla hodne velka nahoda), ale na Diamanta jste schopni se dostat za dost kratkou dobu.
Tak napr. historie uspechu Kaoru Nakajimy ukazuje, ze to jde:

05/1982 Vstup
08/1982 Silver
10/1982 Direct
04/1983 Ruby
02/1984 Emerald
08/1984 Diamond
02/1985 Executive Diamond
08/1985 Double Diamond
08/1986 Triple Diamond
07/1987 Crown
08/1987 Crown Ambassador
08/1992 Founders Crown Ambassador (with 20 legs)
08/1994 Founders Crown Ambassador (with 25 legs)
08/1996 Double Crown Ambassador, Founders Distinguished Service Award
08/1998 50 FAA Credits

Nebo historie uspechu Holly Chen & Barry Chi ukazuje na to same:

11/1982 Entry
01/1984 Direct Distributor
03/1984 Ruby
10/1984 Pearl
03/1985 Emerald
05/1986 Diamond
02/1990 Executive Diamond Council
06/1991 Double Diamond
05/1992 Triple Diamond
08/1992 Crown
08/1992 Crown Ambassador
08/1995 Q12 Crown Ambassador
08/1999 Founders Distinguished Service Award 40 FAA
08/2003 Double Crown Ambassador
08/2007 60 FAA Credits

a muzeme pokracovat, kdyby nekdo chtel. Mam jich tu v zasobe docela dost. :wink: :lol:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 1. 3. 2008 22:15

No a i kdyz se Vam zde nekteri snazi vnutit informace 30 let stare, neaktualni a jine, ktere se treba ani vubec nemuseji tykat ceskeho trhu (a ani se ho treba nikdy netykaly), nebojte se, vzdy, kdyz nejaka takovato informace zazneje, uverejnim zde nejake dalsi zajimave informace o tomto businessu ze sveta i z Cech. Takze odpurci, smele do toho, s kazdym blabolem, ktery zverejnite, se dockate nejen jeho vyvraceni, ale zaroven se tim zaslouzite o propagaci Amway. :lol: :lol: :lol: Prece jen, Google nam to zindexuje, tak proc ne? :P :lol: :lol: :lol:

Co treba clanek v dnesnim Blesku o tom, jak Ronaldinho spolupracuje s Amway a s UNICEF?
http://www.blesk.cz/scripts/detail.php?id=192271
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod 4honza 1. 3. 2008 22:30

Rad bych upozornil ctenare na to, ze se snazim byt naprosto neobjektivni, aby vam to nemuseli psat jini ;-)

Zapomnel jsem ke svemu prispevku sdelit, ze Amway spolupracuje s firmou UNICEF a ze ji za jeji dary podekoval Roger Moore. Dale spousta distributoru prispiva na charitu, na nemocne a hendikepovane. Dale jsem neuvedl... prosim doplnte si sami, odkazuji timto na prispevky SP, kde se toto vse doctete.

A takze se dostavame k te otazce - pokuta pro Amway byla za co? Nebylo to tedy za spatne parkovani jejich sefu? Bylo to za to, ze na seminarich v nich byl vyvolavan pocit, ktereho realne dosahli promile lidi? Od te doby se zmenilo, ze se neuvadeji nerealne castky, ale promitaji se zabery privatnich letadel, jachet a slusivych obleku tech, kteri uspeli. Skoda, ze se k tomu nepromitaji statisticka cisla uspesnosti :-)

A nabor pomoci manipulaci pripominajici sektarske setkani, ktery se spravne nazyva pouze bocni aktivita nekterych distributoru, nemaji naprosto, ale naprosto nic spolecneho s Amway. Pouze malickost, ze rozsiruji rady distributoru Amway.

Zajimava by z tohoto fora byla statistika, kolik lidi bylo nazvano skudci, neprejicimi ci zkrachovanci zde diskutujicimi obhajci Amwaye.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 1. 3. 2008 22:40

SP píše:Co treba clanek v dnesnim Blesku o tom, jak Ronaldinho spolupracuje s Amway a s UNICEF?
http://www.blesk.cz/scripts/detail.php?id=192271


Skoda, ze bulvarni Blesk nepouzil svuj typicky titulek ;-)

"Z Barcelony vykopnuty pro slabe vykony? Do Amway!"

http://www.ronaldinho.co.uk/

Amazing midfielder Ronaldinho’s days are numbered at Barcelona FC. Ronaldinho has fallen out with Barcelona fans due to his poor performance at Barcelona FC. The fans booed him and severely criticized for his poor show at the game.

Besides Ronaldinho has also had a row with striker Samuel Eto’o and boss Frank Rijkaard. Ronaldinho who helped Barcelona win the Champions League and two Ligas earlier is now out of favor with his club. Barcelona FC has decided to offload him this transfer season.

EDIT: opravena hrubka :)
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků