Společnost Ekonomické stavby

Diskuze o plánování a realizaci staveb, rekonstrukcí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 9. 2. 2008 14:45

Ach jo ... to s těmi drogami tady už bylo ... to je opravdu korektní přirovnání :roll:

Jinak kdo chce co zkoušet ať to zkusí ... každopádně tomu kdo to nezkusil nepřísluší nic komentovat :wink:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 9. 2. 2008 15:19

tap22: v kazdem pripade nechapu chovani, kdy clovek zbytecne riskuje. Nicmene budu se tesit na jakekoliv budouci zpravy - at jiz pozitivni nebo negativni. :wink:

Rop: clovek nemuze mit nazor, i kdyz nezkusi?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 9. 2. 2008 16:31

Neřekl jsem názor ... řekl jsem komentář ...

Názor: Můj názor je ten, že dle vyjádření pisatelů tohoto fora mi přijde tato firma jako kontroverzní ...

Komentář: Nemohu však to komentovat, neboť nemám z touto firmou žádné zkušenosti ...

Hádat se o názorech je poměrně zbytečné ... někdo vidí to že postavili ... někdo vidí to, že nepostavili ... a protože komentáře nemáme ani jeden tak se o tom hádat taky nemůžeme
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 9. 2. 2008 16:44

Rop: nekdo vidi hadku, nekdo vidi diskuzi.

V kazdem pripade je dle meho nazoru velky rozdil, jestli si objednam sluzbu a ta je splnena v rozsahu sjednaneho smlouvou bez meho dalsiho pricineni nebo sluzbu, kde musim nad dotycnou firmou stat, praskat bicem, hrozit soudem, pripadne se soudit apod. A o tom to myslim tady taky je.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jitusN 11. 2. 2008 13:42

Mikicz, já netvrdím, že ES jsou jedineční, ani to, že neexistuje lepší firma než jsou oni, jen jsem vyjádřila svůj názor nad tím, že s nimi stavíme, zatím to prostě vychází, nehrozí nám ani to co některým diskujícím tady a to, že přijdou o 170 000, ani to, že budeme muset ukončit spolupráci nebo se dokonce soudit. Prostě stavíme a doufám, že brzo budeme bydlet. To je všechno. A musím říci, že takhle diskuze je o ničem, pořád tu jen napadáte tap22, vždyť je to její věc, jakou má doma finanční situaci a jestli se rozhodne stavět s ES nebo ne. Já jí varovat nebudu, nevidím důvod, já jsem spokojená s prací ES. Pokud někdo není, tak ať svůj názor napíše, nikomu ho neberu, ale přijde mi hloupé, že tu firmu kritizují lidé, kteří s ní ani stavět nehodlají nebo nikdy nestavěli. Jinak tohle není jediná diskuze, kde se o ES píše kladně. Je jich několik, stačí jen zapátrat na googlu. A chváli i muži.
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SaraS 16. 2. 2008 20:33

Musela jsem se také zaregistrovat.Nejdříve chci napsat,že nemám zapotřebí psát nepravdivé informace.Neboť by mi to nebylo nijak ku prospěchu.Jen chci varovat poctivé lidi aby nepřišli o spoustu peněz těžce vydělaných.O diskuze a zkušenosti jiných postižených jsme se začali zajímat až když utekl rok od podpisu sml.bud. a na pozemku se ani nekoplo a kdy nebyl dodržen ani jeden termín a až když jsme byli nepravdivě obviněni firmou,že jsme toto zdržení vlastně zavinili my,což nás uvedlo v šok.Až tehdy jsme začali zjišťovat co je toto za firmu.Dokonce se sešli lidé v Praze co se cítí být poškození touto firmou a nebylo nás málo - 19lidí.Celá spolupráce s touto firmou byl pro nás horror a pro mě skutečně začátek neprospaných nocí,kdy člověk od starostí nemůže spát.Spolupráce s touto firmou začala na jaře 2006 a ze stavby jsme je museli vyhodit v prosinci 07,neboť bychom nebydleli ještě v létě.Byla to skutečně hra nervů a velice se nám toto prodloužení prodražilo.Když jsme měli podepsat sml.o dílo,už v této chvíli jsme váhali,ale báli jsme se,že přijdeme o onu zálohu 170tis.Tak jsme si řekli,že se stavebním dozorem to zvládnem.Ale opak byl pravdou -neustálé volání proč se nestaví,neustálé vymlouvání na materiál,na počasí( podotýkám,že kolem nás všude vesele stavěli i v té době,kdy se ES vymlouvali na počasí).Hrubá stavba měla být hotova v září07 ,ale v prosinci byly hotové pouze obvodové zdi. V současné době už se opět raduji a těším na domek,neboť ještě existují poctivé firmy,na stavbě to šlape jedna radost a dělají tam i o víkendu a nechtějí tak nesmyslné zálohy,co chtěli ES.Koncem března se budeme stěhovat. S ES nás čeká soud a výdaje za právníka,soudního znalce nebudou malé.Pokud chcete postavit domek doporučuji najít si firmu z vašeho okolí.Nám nyní nestaví jedna firma,ale každou profesi dělá někdo jiný.Toto v podstatě dělá i firma ES,ale účtuje si za tyto práce skutečně nehorázné sumy. Takže vlastně platíte dvakrát-firmě co skutečně staví a Estavbám.Velká diskuze o této firmě probíhá také na serveru obydlení.cz a dokonce i pár lidí vytvořilo i své stránky,kde popsali své odstrašující příběhy.Dokonce už i vysílali tyto kauzy v občanském judu a v pořadu černé ovce. Lituji dne, kdy jsme vkročili do této firmy a dne ,kdy jsme se nechali zlákat na jejich krásnou reklamu.Lituji,že jsme se nezajímali více o skutečné zkušenosti býv.klientů. Jo a lidi ještě pozor, ředitel na své jméno nabízí směnkya s nemalým úrokem.Právníci vidí toto jako velký kámen úrazu.Celý život nás toto naše rozhodnutí bude mrzet!!!
SaraS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim33 17. 2. 2008 09:41

Nemůžu sloužit v oboru stavění osobními zkušenostmi, ale vidím to takhle. Když dám spravit auto do sevisu a oni to udělají blbě, poznám to během pár dnů. Když to budou dělat často, za půl roku, za rok servis zkrachuje, protože si tam opravit auto nikdo nenechá. Postavit barák trvá rok, dva roky, že je postavený blbě, se pozná třeba po dalším roce a pokud to bude dělat firma často, tak za 10 let zkrachuje, protože nikdo si u ní nenechá postavit barák. Chci tím říct, že 10 let fungující stavební firma je v podstatě stejně mladá a potenciálně nespolehlivá jako 1 rok existující autoservis, tudíž v podstatě ani u 10 let staré stavební firmy nejsou žádné větší záruky kvality. Jenže autoservisy u nás obvykle fungují už mnoho let, proto nějakou externí dohled, jak mně to auto opravují, obvykle nepotřebuji. Stavební firmy fungují 5 - 15 let a proto je nějaký externí stavební dohled nad kvalitou práce a zajištění, aby firma nevyinkasovala peníze a nezmizela potřebný.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod matty.x 19. 2. 2008 21:08

No já nevím lidi, nikomu nechci radit, koho si vybrat a koho ne, jestli ES, najímat si firmy nebo stavět svépomocí, ale mně osobně přijde divné, že mají všechni ti stavebníci úplně stejný scénář - rok, dva se nestaví, ES svedou problémy na lidi a vymlouvají se. Přeci není možné, aby takhle firma fungovala. A taky nevím, proč se to nestalo nám, proč my jsme teda dostavili v pohodě. A že by to bylo o štěstí, tomu nevěřím, toho já fakt v životě moc nemám.
matty.x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jitusN 25. 2. 2008 19:37

No matty potěšil jsi mě. Také doufám, že i nám se podaři všechno dotáhnout ke zdárnému konci. Zatím se daří. :lol:
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SaraS 2. 3. 2008 07:48

Chcete říci, že si vymýšlím? A ostatní také?
Já jsem ochotna vám ukázat smlouvy s daty , komunikaci s menclem - co nám odepisoval, když jsme jej žádali aby stavba nedopadla jako představební příprava, co nám odepsal byl šok ... komunikaci s ES , fotky.. . Prostě to byla hororová zkušenost. Můžu vám ukázat jaký zastrašující dopis nám mencl napsal, když jsme poslali odstoupení od smlouvy- kde mimochodem i sám píše jaké mají bohaté zkušenosti se soudy a že pak lidi přicházejí s pláčem .. mám to vše černé na bílém . Také mi to přijde jako scifi , ale bohužel je to pravda. Také bych byla samozřejmě raději, kdyby bylo vše v pořádku . Bohužel se v našem státě dějí takovéto věci , zřejmě firmy zneužívají právnických skulinek a mají na to žaludek i když vědí, co páchají.
SaraS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 2. 3. 2008 09:55

SaraS: co to treba oskenovat se zacernenim udaju? Mozna by to spouste techto "reklamnich prispevku" jasne zacpalo pusu.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SaraS 3. 3. 2008 08:04

Když já to asi nebudu umět to sem dát :cry:
SaraS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 3. 3. 2008 08:26

SaraS: a umis to aspon oskenovat? Pokud ano, tak staci vytvorit obrazky a ty potom nahrat treba na http://www.imageshack.us
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod matty.x 3. 3. 2008 17:09

Sáro, určitě nechci říci, že si vymýšlíte, to v žádném případě. Jen mi prostě nejde do hlavy, že někomu ES postaví "bez problému" a někomu nepostaví vůbec a ještě s tím pak mají lidé léta problémy. Já za ES rozhodně nelobuji, přestože jsem s jejich stavbou spokojený byl, jen prostě pořád nevím, v čem je zakopaný pes, když dojde k tomu, k čemu došlo u vás.
matty.x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SaraS 3. 3. 2008 21:42

Matty nevím, skutečně netuším. Ale Fakt je, že nás to stálo mnoho nervů a ještě bude stát u soudu. Když jsme se sešli ,lidé co se cítí býti poškození, tak všichni , skutečně všichni jsme měli velmi podobný průběh protahování představební přípravy ,či pak následně stavby . Vše je v příbězích a diskuzích ,které jsem kdy četla ,tak vše je tam popsáno, at je to problém z roku 2000,či 2003 ,2004 atd ... a bohužel i my jsme okusily tuto příšernou spolupráci a to jsme podepsali SB v roce 2006. Tak jak jsem se z počátku na domeček těšila, tak tolik jsem pak probrečela nocí , protože spousty peněz zaplaceno v zálohách a domeček v nedohlednu a kolem nás domky rostly jako z vody. Peníze nebyly překážka, s čímkoli jsme byli okamžitě k dispozici pomoci . Skutečně se nám ulevilo, když jsme se jich zbavili a stavba se pak rozjela neskutečnym tempem. A makalo se od rána do večera i my sami přidali ruku k dílu.Za pár týdnů se budem stěhovat a jsem přesvědčena,že kdyby nás tato firma ES nezdržela skoro dva roky, tak jsme ušetřili SPOUSTU peněz , nervů a již dávno bydlíme.
SaraS
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků