studentský účet

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod technista 19. 3. 2008 10:23

Jaký zvolit studentský účet? Jde mi o co nejmenší poplatky. pohyby na účtu budou: příchozí peníze z brigád (cca 6000-10000/mesíc, ale treba nekterý mesíc vůbec nic), výběr z bankomatu, obcasný vklad na přepážce a tak 3x mesíčně výběr z bankomatu, sem tam platba kartou. dekuji za rady.
technista
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 3. 2008 10:59

Chtělo by to víc informací - především, kde bydlíš (nebo spíš, kde hodláš vybírat peníze)? Banky totiž výrazně zvýhodňují (pro studenty může být i zdarma) výběr z vlastního bankomatu.
Je několik možností:
1) klasický "dospělý" účet, tady přichází v úvahu mBank (základní služby zdarma, dva výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma, ostatí ale už za 19 Kč). Pro člověka co nemá žádnou historii může být výhodou, že vydají kartu s poměrně vysokým limitem - já jsem při zakládání dostal tuším 40 000 Kč a mělo by jít ještě zvýšit (jde o kartu debetní, takže není možné vybrat víc, než je skutečně na účtě). Nevýhodou je nemožnost (nekomplikovaně) hotovostně peníze ukládat, prakticky všichni její klienti mají velde mKonta i jiný bankovní účet.
2) speciální studentský účet, určitě bych doporučil u banky, která má v místech, kde se pohybuješ vlastní bankomat. Pokud je to ČSOB nemusí být špatnou volbou WSPK, základní služby zdarma, platí se jen za výběr z bankomatu (6 Kč / 30 Kč). Pobočky má ale jen na pár místech (jižní Čechy a Praha).
Bankomatové sítě ČSOB využívá ještě FIO (stejné podmínky pro "dospělý" účet jako má WSPK pro studentský) a Volksbank, tam by se také mělolo dát něco zajímavého najít.
Osobně bych se raději přikláněl k tomu "dospělému" účtu. Po určité době budeš mít nějakou historii a bude se ti snadněji žádat o úvěr, kontokorent nebo hypotéku. (Mbank v současné době nabízí jen hypotéku, FIO zase pouze kontokorent (má ještě specializované úvěry pro podnikatele a na nákup cenných papírů).
Na druhou stranu WSPK má jeden z nejlevnějších (možná i úplně nejlevnější) kontokorentů na trhu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btw 19. 3. 2008 11:19

PatrikChrz píše:...tady přichází v úvahu mBank (základní služby zdarma, dva výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma, ostatí ale už za 19 Kč)... a/quote]


Ty výběry jsou tři, néé dva :)
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Czulibrk 19. 3. 2008 11:50

PatrikChrz píše:2) speciální studentský účet, určitě bych doporučil u banky, která má v místech, kde se pohybuješ vlastní bankomat. Pokud je to ČSOB nemusí být špatnou volbou WSPK, základní služby zdarma, platí se jen za výběr z bankomatu (6 Kč / 30 Kč). Pobočky má ale jen na pár místech (jižní Čechy a Praha).
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bojler 19. 3. 2008 15:14

Doporucuju poradi:

1. mBank (z vlastni zkusenosti, od dubna bude este lip)
2. WSPK (z vlastni zkusenosti, poplatky jenom za vybery z bankomatu a zruseni nebo zmenu trvalych prikazu a inkas, archaicke bankovnictvi dostacujici na poslani penez a zjisteni zustatku; jde zazadat o kartu EURO26, pokud nejses z Prahy nebo z jiznich casti republiky, bude potreba mozna nekam zajet; uroceni nadprumerne 1,4% - byt na mBank nemaji)
3. nebrat CSOB, CS a jim podobny zlodeje - studentsky ucty ZDALEKA NEJSOU zadarmo jak rikaji a na poplatcich to de videt.
bojler
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Czulibrk 19. 3. 2008 15:25

Lži nebo ubohá nevědomost!!

Nerad se opakuju, ale podmínky studentského konta ČSOB jsou totožné s mKontem mBank. Rozdíl je pro běžného uživatele akorát ve výběrech z bankomatu, kde ČSOB má neomezený počet výběrů ze svých bankomatů, mBank tři kdekoliv (plus možná placené trvalé příkazy u ČSOB, to nevím)... ČSOB má navíc kontokorent, pobočky v každém větším městě, embosovanou VISA a lepší internet banking.

Už se to tady řešilo, nechci to všechno psát znova :) Ať se to někomu líbí nebo ne, studentské konto od ČSOB vychází lépe než mKonto mBank. S-club od WSPK nabízí slevovou kartu EURO, lepší úročení (nepodstatné), ale má placené výběry a malou síť poboček.
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 19. 3. 2008 15:50

Jo jo .... již se to tu řešilo ... prosím přesuňte se na tu původní diskuzi

Tady si vás dovolím zamknout :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků