FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 27. 3. 2008 15:32

xls: a jak se tam ten trojan dostane? ty nepoužíváš antivirák a fw? máš používat nějaké bezpečné systémy. Pokud jsi paranoidní, lze mít podpid pod speciálním uživatelem, k jehož datům nemá nikdo jiný přídstup a ze kterého se jenom podepisuje. Zabezpečit to jde, takže přestaň pořád brečet, že to není bezpečné.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 27. 3. 2008 16:12

Pánové ... už se tady zacyklujete ... tohle se tu probíralo už před deseti stránkami :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standa.1985 28. 3. 2008 12:54

Myslíte, že lze spořící účet "Fio konto" s 3,1 % p.a. užívat jako "firemní" pro příjem peněz? Co přijmu peníze, tak mi do konce měsíce vždy leží ladem, než je přepošlu zaměstnancům a subdodavatelům a daly by se za tu dobu na úrocích nějaké drobásky nasbírat :-)

Pochopil jsem ale správně, že z Fio konta nelze posílat platby na jiné účty (jen na 1 přednastavený), takže bych pro další transakce musel patřičnou částku vždy poslat na "normální účet" a teprve odtud přeposílat?

Nevíte, jestli k Fio kontu také dávají kartu "Visa Classic", kterou bych mohl vybírat hotovost a platit? Nebo lze dostat jen Maestro Fio Chip?
standa.1985
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 28. 3. 2008 13:19

Ach jo... Ctrl+C, Ctrl+V:

FIO KONTO

Účet, který kombinuje vysokou úrokovou míru vkladového účtu a pohotovou disponibilitu peněžních prostředků na běžném účtu. S prostředky lze nakládat ihned bez jakékoliv lhůty a přitom jsou úročeny vysokou úrokovou sazbou, jejíž aktuální výše činí 3,10 % p.a.. Oproti standardnímu běžnému účtu je však klient omezen v možnostech nakládání s prostředky, které může zasílat pouze na jeden zvolený externí bankovní účet. Toto omezení ale neplatí pro účty vedené v rámci Finanční skupiny Fio, na které může prostředky zasílat zcela libovolně. K účtu je možno vydat platební kartu Fio Maestro Chip a zadávat na něm trvalé příkazy k úhradě. Inkaso, SIPO a zrychlené či prioritní platby nejsou pro tento typ účtu podporovány.
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 28. 3. 2008 14:29

Ideální je tam mít normální firemní běžný účet + k tomu to Fio konto. Na běžném účtu mít normální platební styk a třeba i tu kartu, ale prakticky všechny volné peníze odtamtud převádět na Fio konto a v případě potřeby platit zase zpátky. Já to tak dělám a v pohodě.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Hlava 28. 3. 2008 14:29

Tak tak. Já donedávna na tu nabídku jen koukal, než mi docvaklo, proč že si to k běžnému účtu u FIO vlastně nezaložit?? Na běžném účtu mám minimální rezervu pro placení inkas a všechno ostatní jsem převedl na FIO konto.
Chci-li něco zaplatit, převedu to z FIO konta na běžný účet (převod je takřka okamžitý) a odtud dál příkaz do jiné banky. Bleskové a pohodlné v rámci jednoho internetového bankovnictví.

Dokonce přemýšlím, že si nechám zasílat výplatu přímo na to FIO konto a kartu že bych si nechal taky vystavit pro FIO konto. Prostě začít ho používat jako "běžný účet". Jak je to s příchozími platbami? Jsou také nějak omezené, jako odchozí do jiných bank? Nikde jsem o tom nečet.
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod standa.1985 28. 3. 2008 14:51

A jak je to s Finančním úřadem? Když mi budou chodit příjmy na Fio konto, ale posílat je budu z Fio účtu, nebude to problém při kontrole z FÚ?
standa.1985
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 28. 3. 2008 14:54

Já jsem psal o firemním účtu. Pro soukromé účely je lepší řešení eMax - vyšší úročení, lepší karta, lepší ochrana prostředků.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 28. 3. 2008 14:58

standa.1985: nechej si je posilat na druhe konto, ze ktereho to potom preposilej na FIO KONTO.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 28. 3. 2008 16:53

tak budeš v peněžním deníku vést dva účtu ... jeden bude klasické FIO ... druhý bude FIO konto ... akortá jednou za rok místo jednoho dlouhého cáru papíru vytiskneš dva ... :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standa.1985 29. 3. 2008 17:58

No, myslím, že si nechám posílat peníze rovnou na Fio konto a jednou měsíčně přepošlu větší sumu na běžný Fio účet, odkud provedu potřebné transakce. Takto s tím asi bude nejméně práce. A jak píše Rop, nahlásím finančáku obě čísla účtu, ať mám klid. Díky za tipy.
standa.1985
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 29. 3. 2008 21:01

Tohle řešení vypadá na 1. pohled rozumně, ale po zkušenostech bych ho moc nedoporučoval. Když jsem si tam předloni otevíral firemní účty, taky jsem uvažoval nechat to posílat na speciální a z něj peníze na platby na normální, ale naštěstí jsem to neudělal, ale udělal jsem to opačně. Teď zavedli Fio konto, speciální účet je silně nevýhodný, a kdybych šel tou první cestou, tak bych splakal nad výdělkem. Takhle stačilo ten speciální účet zrušit a místo něj udělat Fio konto (a většinu peněz jsem stejně při tý příležitosti převedl na líp úročený účty jinam).

Protože se podmínky těch spořicích účtů dost rychle mění, je lepším mít 1 normální účet na platební styk a s ostatním hýbat dle potřeby. Nevíte jak to bude vypadat za půl roku, až třeba přijde s podnikatelskými účty mBank nebo někdo jiný.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod standa.1985 29. 3. 2008 21:21

Tak já bych to tak černě neviděl. Pokud by se stalo v budoucnu Fio konto silně nevýhodné, tak ho prostě zruším a napíšu si na fakturu zase nějaký jiný účet.
A rozdíl 3,1 % (Fio) a 3,5 % (mBank) není zase tak tragický a víc asi už nikdo nenabídne.
standa.1985
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M2M 9. 4. 2008 05:54

Nevíte jak se dá zrušit FIO konto? Jako zůstatek tam je 100Kč, jde to nějak přes net nebo musím na pobočku?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 4. 2008 06:11

Nevím jak je to u posledního účtu, ale když jsem rušil termíňák, musel jsem si na pobočce povolit rušení účtů přes Internet :-(

Při rušení posledního účtu - a tedy rušení členství, to možná bude ještě složitější.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků