Jo tak já mám VT řízený na dálku a každý měsíc jinak, ale nijak to už nesleduju. Nemá cenu to zohledňovat při zapínání třeba pračky. Je pravda, že nám tu běží hodně elektroniky a mám o fous více m2, ale předpokládal bych, že budu mít spotřebu na úrovni tebe. Přece jen:
Heluz má tepelný odpor R jen 1,88 m2K/W + 20cm EPS má cca 5 m2K/W. Dohromady cca R=6,88 m2K/W! (možná jsem vygooglil špatné hodnoty, resp. pro jiný typ cihel)
Já mám cihly Porotherm 44 SI, které samy o sobě mají 4,03 m2K/W + 10cm vaty(R=2,5m2K/W) a odvětrávanou tepelně izolační fasádu novabrick therm (U=0,091 tedy přepočtené R asi 10,89m2K/W). V součtu teda R=17,5m2K/W.
Střechu tam je to jasné, já mám 15cm XPS(R=3,75) ty mas při 400mm R=10. Jako mi to bylo jasné, že ta střecha není OK, ale nebyly peníze, proto jsem později dodatečně zateplil 15cm vaty(cca R=3,75) + hliníková hydroizolační folie(R=1,31) a jsem na nějakých 8,81m2K/W.
Okna mám horší. Obyčejnější 5 komorová 3 skla. Vyýtěpní bych měl mít efektivnější. Předpokládal bych tedy, že budu mít nižší spotřebu nebo aspoň stejnou

Jinak podlahy máš z čeho? Já kdybch dával do podlahy jen 19°C tak si moc nezatopím. Řádově mi tam chodí kolem 30°C.To je dost klíčový údaj si myslím, který mi zvyšuje spotřebu. Dnes jsem měl cílovou teplotu na TČ 28,3°C(teď jsem se byl dívat, a to už je čerpadlo v nočním režimu, takže přes den jsem dával do podlah určitě víc)
Proč si zmínil rekuperaci? Kvůli větrání nebo vlhkosti? Já mám dlouhodobě vlhkost lehce pod 30%(teda kromě garáže a koupelny) a jsme tady z toho všichni nemocní.. Přičítám to té odvětrávané fasádě, teď přes zimu nevětráme skoro vůbec! A pořizujeme zeleň jak diví a´t se nám zvedne vzdušná vlhkost