Kterého dodavatele plynu a postup???

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod opasino 11. 2. 2013 14:50

Zdravim Vás, potřebuji poradit:
1) Kupuji RD, budu vařit a přitápět na plyn (přitápět rozuměj vytápět jen část domu), proto řeším, jakého dodavatele. Prakticky se v tom vyznám velmi málo, z nabídek a různých srovnávačů na internetu jsem vybral jen dva možné dodavatele a to ČEZ a E.ON. Různé alternativy typu Centropol, Bohemia En., atp. nechci. Roční spotřebu plynu odhaduji na 20 MWh. Čili se ptám, kterého z těchto dvou dodavatelů by jste mi doporučilu a případně který jejich tarif. Nejlépe asi vychází ČEZ Atraktiv, avšak tam snad nejde vypovědět v průběhu dvou let a jde to sjednat jen po netu. Pak jsem koukal na e.on standard a čez comfort, ale fakt nevim, co vyjde nejlépe.
2) Současný vlastník domu bere plyn i elektriku od centropolu. K předání domu má dojít 2. března, tedy od 1. března bych už plyn i elektřinu chtěl mít přepsanou. Elektřinu mám vyřešenu, tam půjdu k ČEZu, ale spíš by mě zajímalo, jak postupovat, abych výše uvedené měl na sebe přepsané co nejdříve a co je k tomu potřeba.
Za rady a názory předem děkuji.
opasino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 2. 2013 15:01

Hm, Centropol nechceš a na ČEZu ti vadí, že to nejde vypovědět v průběhu dvou let, tedy už dopředu uvažuješ o tom, že od nich zdrhneš dříve? Se obávám, že tady bude každá rada drahá nebo spíš Marná :hm .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Joezbrna 11. 2. 2013 15:02

Standardní postup je ten, že si vybereš dodavatele, objednáš (např. přes web) produkt, a součástí smlouvy je zmocnění k vypovězení smlouvy předchozí. Nový dodavatel tak (ve vlastním zájmu) zajistí formality a nepřerušenou dodávku energie.
Někdy (při změně ceníku) to můžeš urychlit výpovědí smlouvy se stávajícím dodavatelem z důvodu nesouhlasu se změnou ceny (standardní výpověď je tuším 3 měsíce, při změně ceny k účinnosti nové ceny).
Konkrétně teď mám před sebou na stole smlouvu na plyn od e.onanů, a zmocnění jim právě podepisuji 8-
Joezbrna
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod opasino 11. 2. 2013 15:53

Tomáš Marný píše:Hm, Centropol nechceš a na ČEZu ti vadí, že to nejde vypovědět v průběhu dvou let, tedy už dopředu uvažuješ o tom, že od nich zdrhneš dříve? Se obávám, že tady bude každá rada drahá nebo spíš Marná :hm .

No přesně tyto rady nepotřebuji. Ohledně těch dvou let mi nejde o to, že je úvazek na dva roky, ale že se zřejmě nedá vypovědět v případě lepší nabídky pro mě přijatelné konkurence. Co když po první protopené zimě dle skutečné spotřeby zjistim, že například u čezu jsem zaplatil 25tis. a u rwe by to bylo 20tis. Já spíš nerad měnim to, co mám již zaběhnuté, v současném bydlišti jsem s elektřinou u čezu od začátku a nikdy jsem nepřeběhl třeba k bohemce, i když tu furt otravují s tzv. výhodnými nabídkami. Ale velké rozdíly v cenách se v dnešní době a v mé fin. situaci nedají přehlížet. Asi tak no.
Co se týče centropolu, mě by ani tak nevadila firma jako taková, ale: pobočky žádné, dovolat se k nim? = obrovský problém, pověst - nic moc, atp.
opasino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 2. 2013 17:20

"Co když po první protopené zimě dle skutečné spotřeby zjistim, že například u čezu jsem zaplatil 25tis. a u rwe by to bylo 20tis." Průměrně inteligentní opice by to zjistila už před tou zimou, a podle toho by si vybrala dodavatele.

BTW o tomhle už je tady docela slušné vlákno, ale samozřejmě chápu, že jeho pročtení vyžaduje čas a ještě by se u toho musel jeden třeba sám zamyslet, takže je jednodušší na to samé sem fláknout dotaz, on už se najde nějaký lidumil, co to spočítá za mne :hmm: .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod opasino 11. 2. 2013 18:30

Tomáš Marný píše:"Co když po první protopené zimě dle skutečné spotřeby zjistim, že například u čezu jsem zaplatil 25tis. a u rwe by to bylo 20tis." Průměrně inteligentní opice by to zjistila už před tou zimou, a podle toho by si vybrala dodavatele.

BTW o tomhle už je tady docela slušné vlákno, ale samozřejmě chápu, že jeho pročtení vyžaduje čas a ještě by se u toho musel jeden třeba sám zamyslet, takže je jednodušší na to samé sem fláknout dotaz, on už se najde nějaký lidumil, co to spočítá za mne :hmm: .

Gratuluji, teď jste se ukázal, jaký jste charakter. To třeba odpověď diskutéra Joezbrna byla skoro přesná, tak nějak jsem si představoval jednoduché nenáročné odpovědi, ve kterých bych se neztrácel jako v produktových podmínkách dodavatelů.
Jinak průměrně inteligentní opice snad budu, projel jsem si totiž ceníky některých dodavatelů a světe div se, dokonce jsem použil i nějaké "srovnávače" na internetu. Akorát jsem si si neuvědomil, že někdo nepochopí mou otázku, jako vy. V druhé reakci jsem to zřejmě špatně napsal, bylo to asi důsledkem reakce na Vaši nesmyslnou již první reakci. V dotazu a následné reakce jsem to totiž myslel tak, že jsou mi jasné ceny za energie, avšak jelikož jsem plyn od nikoho dosud nebral, nechce se mi do menších dodavatelů a raději půjdu do (dle mého subjektivního názoru) prověřené známé firmy, jako je ČEZ, RWE, E.ON. U toho cenového srovnání jsem to poté myslel tak, že po zhonocení spotřeby v porovnání s aktuálními náklady bych pak třeba po roce nebou i více již mohl přejít k nějaké levnější firmě, kterou bych si ale za tu dobu pořádně vybral. Na to teď nemám čas, bohužel.
Takže to shrnu, aby se to zbytečně nerozjelo v takovou "unnecessary discussion": Někdy uživatelé potřebují rychle poradit nebo něco zjistit, a také nemají čas pročítal mnohastránková vlákna. Proto se zeptají. Mám také takový dojem, že přesně pro tyto případy slouží tato a obdobné diskuze. Pakliže je pro Vás tak obtěžující, poradit, NEREAGUJTE a vlákno přejděte, za nějaký čas klesne do pozadí a nebude Vám překážet. Když už máte tu nutkavou potřebu se naprosto nesmyslně vyjádřit, jako v tomto případě, alespoň při tom nikoho NEURÁŽEJTE.
Zdraví Vás podle Vás podprůměrně inteligentní opice.
PS: Na další Váš názor v obdobném kontextu těch předchozích opravdu nejsem zvědavý, kdyžtak mi to pošlete na SZ a já až uvidím Váš nick, tak to bez čtení vymažu. Děkuji.
opasino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 2. 2013 18:54

No jistě, odpověď Joezbrna byla přesná: "a součástí smlouvy je zmocnění k vypovězení smlouvy předchozí. Nový dodavatel tak (ve vlastním zájmu) zajistí formality a nepřerušenou dodávku energie."

Pán ráčí vypovědět co, když jak tvrdí, stěhuje se do nově koupeného domku? Průměrně inteligentní opice by opět zjistila, že ten Centropol je poměrně výhodný, takže by ve spolupráci s původním majitelem onoho domku zajistila pouze převod odběru energií na sebe, a pak by ve volném čase zjišťovala, jestli neexistuje něco výhodnějšího.

Ovšem samozřejmě chápu, že někdo prostě nemá ani rozum oné opice, takže se po hlavě vrhne k neserióznímu ČEZu, který nejdřív naláká lidi na výhodný tarif a posléze jim k tomu tarifu naservíruje další ceníček, podstatně méně výhodný. Ale končím, nehodlám nadále házet perly sviním :-P .

Někdy uživatelé potřebují rychle poradit nebo něco zjistit, a také nemají čas pročítal mnohastránková vlákna. Ano, to je přesně reakce dementů, kteří jsou tak strašně zaneprázdněni, že nemají půl hodiny na to, aby si něco přečetli. Ovšem předpokládají, že všichni ostatní mají lautr ***** co na práci, takže okamžitě přispěchají a zcela neziště a zdarma jim bleskově poradí.

Takže příště můžem hodit řeč na porovnání výhod parního stroje a spalovacího motoru, protože jste se ještě patrně neráčil všimnout, že spalovací motor už byl vynalezen před nějakou dobou.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod opasino 11. 2. 2013 19:36

Ale jako dobré, alespoň jsem se v dnešním vypjatém dnu zase pousmál. dobré příspěvky pane "chytrolíne." Jinak tleskám první části věty: Průměrně inteligentní opice by opět zjistila, že ten Centropol je poměrně výhodný?! To snad nemůžete myslet vážně. Vždyť Vámi uváděný argument u ČEZu: nejdřív naláká lidi na výhodný tarif a posléze jim k tomu tarifu naservíruje další ceníček, platí zejména pro firmy jako Centropol nebo Bohemia En., se zeptejte více uživatelů, kolik z nich má jaké zkušenosti.
Jo a jinak dement nejsem, na tuto chorobu jsem ještě poměrně mladý, ale jestli je Vám opravdu tolik, kolik máte uvedeno v popisu, tak zřejmě u Vás právě propuká naplno. Doporučuji si o tom něco přečíst (je to MOZKOVÉ ONEMOCNĚNÍ!!!), potažmo si přečtěte o duševních chorobách, jelikož u Vás možná také nějaká propukla, když se takto vyjadřujete a vedete diskuzi způsobem, jak je uvedeno výše.
Takže nashledanou a klidné spaní.
opasino
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků