PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod marlek 9. 2. 2013 19:08

ok, diky... ;)
marlek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod luk.zah 9. 2. 2013 19:34

Myslim, ze vraceci kreditka Citi Life v tomto pripade nebude vhodnou volbou, jelikoz se dle meho nazoru jedna o operaci typu quashi-cash, za coz 2% bonus neposkytuji.
luk.zah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Franklin 9. 2. 2013 19:36

luk.zah: Tuto informaci by chtělo ověřit. Pokud kreditkou Citi Life zaplatím zboží na eBayi prostřednictvím PayPalu, není důvod, proč bych měl přijít o bonus 2%.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod luk.zah 9. 2. 2013 19:42

Zajimava poznamka.
Kdyz jsem si "nabijel" PayPal Citi Life kartou, tak jsem po prepocteni na mesicnim vypsu videl, ze presne za ekvivalent dobijene castky nebyl priznan 2% bonus.
Jak je to s primy nakupem skrz PayPal nevim.
luk.zah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Franklin 9. 2. 2013 19:44

Přesně. Je potřeba rozlišovat "dobití" PayPal účtu a přímý nákup u obchodníka. Podle popisu transakce to Citibank snadno odliší.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Havers 9. 2. 2013 20:20

luk.zah píše:Kdyz jsem si "nabijel" PayPal Citi Life kartou, tak jsem po prepocteni na mesicnim vypsu videl, ze presne za ekvivalent dobijene castky nebyl priznan 2% bonus.


Jak se dá nabít PayPal účet pomocí platební karty?
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod luk.zah 10. 2. 2013 07:36

To nabít bylo v uvozovkách.
Ve skutečnosti se jednalo o "nabití" druhého PayPal účtu z mého PayPal účtu pomocí kreditky, takže vlastně neúčelové poslání platby.
Účel této operace je na dlouhé vysvětlování, ale mělo ho to.
Jinak pokud vím, tak PayPal může fungovat i jako standardní elektronická peněženka a procovat s vlastním zůstatkem :idea:
luk.zah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 10. 2. 2013 11:07

Citi je nesmysl pouzivat, protoze se u ni plati 2% konverzni poplatek, takze sice clovek dostane vratku, ale je na 0. Rozhodne lepe vychazi RB STYLE ci DE LUXE.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janaje 22. 4. 2013 21:44

Prosím o radu, ráda bych si pro příjem menších plateb ze zahraničí zřídila paypal. Platby budu žádat v Kč. Není mi však jasné, jaká částka bude klientovi z jeho kreditní karty stržena, jakým kurzem bude přepočítána. Např. vyžádám částku 200 Kč, klient má ale účet vedený v EUR např. v Německu, jaká částka se mu objeví na jeho výpisu z účtu? Jakým kurzem mu bude částka stržena? Poradí někdo? Předem děkuji za odpověď.
janaje
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 22. 4. 2013 22:03

Bud se dotycnemu strhnou CZK (konverze v ramci banky) nebo EUR a zaplati Paypalu za konverzi (opravdu hnusnej kurz).
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 4. 2013 05:45

Pro kliety ze zemi, kde je narodni menou euro bych zvolil, minimalne jako alternativu, i moznost platit prevodem na ucet. Jsou na to zvykli a zejmena v Nemecku a Rakousku meni PayPal moc rozsireny (i kdyz se to zlepsuje) a kvuli tobě si ho zakladat nebudou.
Doporucil bych ucet u Zuno, nebo, pokud pujde o vyssi obraty, tak VR Bank Zittau. Smenu pak přes devizovku, pripadne pouzit na nakupy.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janaje 23. 4. 2013 07:04

Děkuji za odpovědi. Ano, jako alternativu mám VR Bank Zittau, přesto potřebuji i paypal. Jak mám nastavit paypal aby konverze byla pro klienta co nejvýhodnější?
janaje
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 4. 2013 07:09

Nijak, zpusob konverze si nastavuje platce. Ty se jen rozhodnes, v jake mene budes urcovat cenu zbozi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janaje 23. 4. 2013 07:50

Pro klienta je tedy výhodnější, pokud bude platit kreditní kartou přes paypal, abych částku požadovala v EUR a já si k účtu přidala kartu AXA, která má dobrý směnný kurz?

Ještě bych se zeptala, píšeš Patriku, že kvůli mně si klient paypal zakládat nebude. Myslela jsem, že na jednu platbu si paypal zakládat nemusí, jen zadá někam email a poté tu kreditku. Paypal nemám a tak tápu v informacích.
janaje
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 23. 4. 2013 09:22

Nemám praktickou zkušenost, ale z doslechu vím, že se přes PayPal lze přijímat přijímat platby kartou i od zákazníků bez účtu na PayPal, máma pracovala kdesi jako účetní a řešili tímto způsobem platby poplatků za konferenci. Je na to potřeba založit obchodní účet a to může být dost pruda, mohou chtít doložit různé listiny že si skutečně podnikající entita.

Platby můžeš účtovat v libovolné měně, budou zatíženy poplatkem a výběr je možný pouze na korunový účet v korunách, takže tam dojde ještě ke konverzi na koruny nevýhodným kursem PayPalu. Takže oproti situaci, kdy ti to přijde jako europlatba na účet v Německu a ty to pak vytáhneš přes devizovku, na tom nezanedbatelnou částku ztratíš. Nabízí se cenu pro platbu kartou oproti převodu na účet navýšit, myslím, že to není neobvyklé.
xtonda
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků