Nejlepší karta pro Pay Pal (ne AXA)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 24. 5. 2013 20:30

Mam KK od RB a ma opravdu cisty kurz asociace. Za sebe rozhodne doporucuji.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stepano 25. 5. 2013 09:14

Jakou konkrétně máš kartu? KOukám na web RB a nabízí 3 kreditky.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 5. 2013 16:01

to je jedno..umí to všechny tři
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 25. 5. 2013 18:53

Presne tak!
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jasno1 25. 5. 2013 19:37

Chtěl bych se zeptat ohledně té KK od RB.
Někde jsem četl, že je lehce nepřehledné vyučtování. To chodí jen mailem/dopisem, nebo je i možnost podívat se na svůj účet třeba přes internetové bankovnictví? A dále platby na netu. Mohu si je nějak měnit sám (třeba i limity) nebo jen přes telefon?
Předem díky
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 5. 2013 19:58

Pokud máš od RB pouze samotnou KK, není k ní možnost IB. Výpisy chodí poue papírově. Kartu lze odemknout nebo zamknout pro internetové platby přes telefon nebo na pobočce. Podlimity karty nelze měnit na jednotlivé druhy transakcí. Hlavní úvěrový limit je zároveň limit pro všechny transakce (případně KK lze "přebít" do kladného zůstatku). Aktuální zbývající limit k čerpání zjistíš taky buďto přes telefon, nebo i přes bankomat.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PetrCB 25. 5. 2013 20:07

Zdravím,

zrovna řešim po oznámení AXA podobnou otázku a zaujala mě nabídka ZUNO na Slevomatu, kdy při otevření účtu a 5x platbě kartou (není podmínka výše částky) navíc pošle jako bonus 750 Kč.

Koukám ale na kurzy, kdy jestli dobře chápu při nákupech v eurech pro mě platí kurz Banka - prodej ...

Platby v zahraničí v jiné měně než EUR se přepočítávají kurzem společnosti Visa, který je platný v den jejího zpracování touto společností. Může se tedy lišit od kurzu, který byl v den, kdy byl nákup KARTOU proveden. ZUNO na zúčtování plateb KARTOU se společností Visa používá eura. Na následné přepočítání sumy do měny, ve které je veden váš ÚČET, se používá kurz prodej banky.

ZUNO vám žádné další konverzní poplatky neúčtuje. Jakým kurzem byla vaše platba přepočítaná, se dozvíte ve vašem online bankingu v Detailech transakce nebo v měsíčním výpisu.


Když jsem to teď porovnával s čistym VISA kurzem (VISA 1 EURO = 26.109529 CZECH KORUNA a ZUNO 1 Euro = 26,426), tak to je na 100 eurech rozdíl 32 kurun. S ohledem na vstupní bonus by to nemuselo bejt tak špatný, jelikož kartu používám pouze pro nákupy přes eBay a nijak mimořádně často a velký částky.

Je to zajímavá varianta nebo má spíš cenu přejít k UniCredit?
PetrCB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jasno1 25. 5. 2013 20:14

fremantle píše:Pokud máš od RB pouze samotnou KK, není k ní možnost IB. Výpisy chodí poue papírově. Kartu lze odemknout nebo zamknout pro internetové platby přes telefon nebo na pobočce. Podlimity karty nelze měnit na jednotlivé druhy transakcí. Hlavní úvěrový limit je zároveň limit pro všechny transakce (případně KK lze "přebít" do kladného zůstatku). Aktuální zbývající limit k čerpání zjistíš taky buďto přes telefon, nebo i přes bankomat.


Díky moc.
Jestli mohu ještě otázku, tak je to se splácením? Umí třeba 100% inkaso?
A je lepší ji zřídit na pobočce, nebo přes online žádost? A je pravda to o nepřehledném vyučtování?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slaisik 25. 5. 2013 20:38

Dnes jsem studoval, kterou kartou nahradit dosluhujici AXA kartu (ještě si ji nechám do srpna kvůli dovolené).
Farorite zbyly 3 a to
Cetelem: + virtual karta + vraci 1,5% + uctuje u plateb kurzem mastercard ale - nevim, jestli ji daji OSVČ osobě
RB - v nabídce už jen Mastercard a všechny by měli být účtovány Deviza prodej ale kurzy nejsou nejhorší, Style karta vrací 1% do plateb do 10000Kč, od 10tis 2%, mela by umet 100% inkaso
Zuno Bank - kurzy prodej, oddobne jako RB - ucet zdarma, moznost si blokovat platby pres internet, umi 100% inkaso
Co mi k tomu reknete?
Slaisik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 5. 2013 20:51

PetrCB píše:Je to zajímavá varianta nebo má spíš cenu přejít k UniCredit?

U všech bank to vychází zhruba stejně, aktuálně nevím o žádné debetní kartě, která by přepočítavala EUR na CZK jinak než kurzem deviza-prodej. Můžeš se zkusit podívat na spready různých bank (rozdíl mezi deviza-prodej a deviza-nákup) a sáhnout po té, co bude mít nejnižší hodnotu. Na menší nákupy by mohl být tvůj postup se ZUNO taky dobrý, minimálně shrábneš bonus - na ulici ty peníze přece jenom tak nenajdeš...

jasno1 píše:Jestli mohu ještě otázku, tak je to se splácením? Umí třeba 100% inkaso?
A je lepší ji zřídit na pobočce, nebo přes online žádost? A je pravda to o nepřehledném vyučtování?

Ano, lze splácet 100% inkasem z jiné banky (jinak si lze zvolit minimální splátku ve výši 3,5 %), takže je to kreditka poměrně bezúdržbová.
S online žádostí nemám zkušenosti, byl jsem si žádat na pobočce (ale taky snad jenom díky tomu, že od firmy máme vyjednáno s RB určitá zvýhodnění - samotné KK STYLE se to ale netýkalo) a průběh byl takový, že po žádosti jsem za nějaké dva týdny měl telefonát, že si kartu můžu na pobočce opět převzít.
Neřekl bych, že vyúčtování je nepřehledné, je poměrně jednoduché, obyčejná tabulka, ale je pravda, že jednotlivé řádky - transakce nejsou odděleny čárami, pouze jednořádkovou mezerou.
V záhlaví je uveden celkový limit, kolik bylo čerpáno (celková částka k splacení již očištěna o případné prémie) a zůstatek z limitu. Dále pak i údaje pro splátku (včetně čísla účtu použitého pro inkaso, pokud je sjednáno). Standarndě je den zůčtování 21. den v měsíci (typicky na výpisu mi do něj spadnou transakce provedené ještě 17. den), do týdne poté většinou přijde výpis (akorát mi za minulé období přišel tento pátek) a datum splatnosti je pak kolem 10. dne dalšího měsíce (inkaso bývá strženo 2-3 pracovní dny před datem splatnosti).

-- 25. 5. 2013 21:57 --

Slaisik píše:RB - v nabídce už jen Mastercard a všechny by měli být účtovány Deviza prodej ale kurzy nejsou nejhorší, Style karta vrací 1% do plateb do 10000Kč, od 10tis 2%, mela by umet 100% inkaso

Pozor, kreditní karty RB používají na transakce v cizích měnách kurz karetní asociace, čili MasterCard (tedy podobně jako KK Cetelem), u varianty STYLE či DE LUXE je použití velmi výhodné, jelikož kurzy jsou nejlepší jaké retailový klient může dostat a k tomu vrací ještě 1-2 % z transakce. To neplatí pro debetní karty RB k běžným účtům, které opravdu pak používají kurz deviza-prodej (a ZUNO jakbysmet).

-- 25. 5. 2013 22:02 --

Slaisik píše:Dnes jsem studoval, kterou kartou nahradit dosluhujici AXA kartu (ještě si ji nechám do srpna kvůli dovolené).

Nechat si ji můžeš, ale už ji nezaplatíš. Již 30. června budou všechny karty deaktivovány.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Slaisik 26. 5. 2013 00:02

A ted je otázka, kterou kartu zvolit (Cetelem, RB, Zuno) respektive kde se nacházejí hranice mezi kartami. Cetelem a RB mají lepší kurzy ale zas je tam poplatek cca.60Kč/mesicne, Zuno 0Kč. Nejsem finančník ale bude rád za radu, od jaké částky se vyplatí karta s poplatek oproti zdarma Zuno - kartu používám na placení přes internet v zahraničí (ebay, hotel). děkuji

-- 26. 5. 2013 01:03 --

A ted je otázka, kterou kartu zvolit (Cetelem, RB, Zuno) respektive kde se nacházejí hranice mezi kartami. Cetelem a RB mají lepší kurzy ale zas je tam poplatek cca.60Kč/mesicne, Zuno 0Kč. Nejsem finančník ale bude rád za radu, od jaké částky se vyplatí karta s poplatek oproti zdarma Zuno - kartu používám na placení přes internet v zahraničí (ebay, hotel). děkuji
Slaisik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 26. 5. 2013 00:34

Raiffka má i kreditku EASY, u níž měsiční poplatek není, ale ta nevrací procenta z obratu. Pro výhodné kurzy jako takové bude určitě vhodnější než ZUNO.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod filip893 26. 5. 2013 09:08

Tohle někdo psal na mForu:

Tahle odpověď ke kurzu EASY Karty mi přišla mailem od zaměstnankyně banky:
Chtěli bychom Vás informovat, že transakce provedená mimo území ČR je konvertována do EUR směnným kurzem asociace MasterCard International.
Úvěrový účet držitele karty je debetován při použití směnného kursu RBCZ (EUR deviza prodej) platný pro den zaúčtování transakce na kartový účet, valutou dne provedení transakce.


Takže podle toho co píší, je transakce přepočtena na € dle Mastercard a pak na Kč kurzem RB deviza prodej. To ale prostě neodpovídá VOP ke KK. Takže buď zaměstnankyně neví co píše, nebo Easy Karta bez poplatku má jiný způsob zůčtování transakce, než placené.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 26. 5. 2013 10:07

Je fakt, že KK EASY ještě nikdo ze zdejších nezkoušel v praxi, ale spíš bych to viděl na nevědomost zaměstnankyně. U kreditek RB ty kurzy byly tak proto, že zúčtovací centrum pro kreditky má celá skupina na Slovensku (Tatrabanka), tak nemyslím, že by kvůli jedné kartě měli dělat výjimku.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Zdibrid 26. 5. 2013 17:11

fremantle píše:Pokud máš od RB pouze samotnou KK, není k ní možnost IB. Výpisy chodí poue papírově. Kartu lze odemknout nebo zamknout pro internetové platby přes telefon nebo na pobočce. ......

Na webu RB to zamykání inzerují pouze u debetek.
V praxi to jde tedy i u KK?
Zdibrid
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků