Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tom314159265359 13. 6. 2013 12:06

joachym1 píše:Ne, ČNB nic konat nemusí. ČNB rozhoduje objektivně a bere v potaz zásah vyšší moci, který je stejně jen dočasný.


CNB nerozhoduje objektivne, CNB se subjekt 1396 statnich parazitu odtrzenych od reality, kdyby CNB rozhodovala objektivne, zrusi nebo omezi sama sebe a sdeli "tisknete si kdokoliv jakekoliv penize sami a konkurujte nam".

Ohledne docasnosti, na "docasny pobyt sovetskych vojsk", ktery trval X desitek let si vzpominate?

Mimochodem do CNB jsem volal na 800 999 899 a jelikoz mi pani z "komunikacniho oddeleni" nebyla schopna rici terminy, podle kterych CNB musi dat vedet na FPV, ze nejsou vyplaceny vklady, chtel jsem prepojit na asppoin JEDNOHO z 1396 zamestnancu, kteri to vedi. Odpoved: nemuzeme prepojovat, podejte si pisemnou zadost. A na CNB lince 224 411 111 take ne (kdyz chcete jen obor). Tak jsem toto hloupe narizeni obesel a budu kontaktovat Ing. David Rozumek, ředitel sekce dohledu (je potreba si vyzadat prepojeni konkretni jmeno na pevne lince, nerikat kvuli cemu volate). Uvidime, kolik pobral Rozumu...
http://www.cnb.cz/cs/o_cnb/organizacni_ ... ed_ft.html
Doplneno: Masut me predbehl :-), klobouk dolu za aktivitu.

Proc neutocim primarne na MSD je, ze oni v podstate nemusi sdelovat zadne informace (je to v podstate soukroma firma pod dohledem CNB).
Kdyby nechteli, neodpovidaji ani na maily. A kdyz krachne firma tak si na nich nic nevezmete.

Kdezto SZ a CNB jsou nami placeni urednici, kteri museji komunikovat a o sve urednicke zidle se boji, proto je jejich pripadny spatny postup napadnutelnejsi.

Mimochodem zdroj teto situace je prave v prebujele regulaci a ve fondu pojisteni. Kdyby byly kampelicky nepojistene FPV, tak i kdyby meli 15% urok, tak si rozumny investor sakra dobre rozmysli jestli tam dat penize (protoze o ne muze prijit).
Takze zodpovednost CNB je obrovska a to me stve jeste vice, nez ze nejaka firma krachne.
Selhani CNB je dle meho nazoru nasledujici:
1) do zakonu o kampelickach kecala a dle meho nazoru mohla rici, jim pojisteni nedavejme
2) kdyz uz si vzala pod kontrolu zalozny, tak ma probihat hloubkova kontrola casteji, ne ze tam statni urednik dorazi na kaficko parkrat do roka a pak kdyz je pruser tak se divi
3) mimochodem statnimi "organy" je narizena kapitalova primerenost tusim cca 10%, takze kampelicka se pri narustu vkladu v podstate mohla chovat 2 zpusoby:
a) opticky zvysit vlastni vklady do jmeni (nebo jak se to u druzstva jmenuje), coz asi nelegalne udelala (ktere by se v podstate prelili z uctu na ucet a stale by bylo vkladu stejne)
b) mohla rici "stop stav" a nenabirat dalsi klienty a vklady. Coz by bylo podezrele a vedlo by to asi k runu a nasklednemu krachu

Tvrdim jedno, prilisne ochranarske zakony zpusobuji opak zamysleneho. Vse bude rizikovejsi a lide uz zapomenou premyslet o sobe a svych penezich a vice se budou spolehat na uredniky, kteri nejsou osobne zodpovedni nikomu.
tom314159265359
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Diskutující 13. 6. 2013 12:08

Přátelé ještě si myslíte, že by si MSD takhle veřejně dovolilo lhát o situaci s tou blokací? Vždyť by se tím popravilo. Teď se jistě horečně hledá viník, aby se omezení družstva řádně zdůvodnilo. Už slyším komentář tady našeho kolegy že stát nemusí a cosi o orgánech. Uvidíte, že bude muset, pokud na něm bude uplatňována náhrada škody ze strany MSD. Jinak na vládě se zatýkalo, schytala to i paní od premiéra. O Vlastě a Sašovi jsem nic nečetl, ti jsou v poho.
Diskutující
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kingvulture 13. 6. 2013 12:39

Hmmm, tak soudě podle toho, co se dnes děje na Úřadu vlády a jeho okolí je naše kauza pro média slabý čajíček...Nicméně poslední tisková zpráva z MSD má aspoň hlavu a patu a poukazuje snad na to, že oni sami nechtějí jít jen tak pod vodu....tak uvidíme. Je vidět, že tlak od nás samotných začíná aspoň trochu hýbat ledy....tak asi tak....
Kingvulture
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goldfit 13. 6. 2013 12:46

nebojte se,on se otrepe a za chvilku něco napise
goldfit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 6. 2013 12:54

Diskutující píše: ... Už slyším komentář tady našeho kolegy že stát nemusí a cosi o orgánech. Uvidíte, že bude muset, pokud na něm bude uplatňována náhrada škody ze strany MSD. ...


Nepřijde mi, že by joachym tvrdil, že stát není odpovědný za škody, a orgány si tu taky vyprazdňuje spíš někdo jiný. (joachym by si zase mohl odpustit své tupé ovce a byla by z toho přínosná diskuse.) Jen že pro náhradu škody musí být škoda způsobena protiprávním jednáním. A je otázka, zda u státu k nějakému protiprávnímu jednání došlo.

Jsem laik, tak mne nebij. Není to náhodou tak, že své škody musíš uplatňovat po tom, kdo Ti je způsobil? Myslel bych si, že Tobě je způsobilo MSD ... a MSD zase stát, a že by tedy členové měli správně žalovat MSD a to pak škodu vymáhat na státu, nebo ne? MSD se zjevně protiprávně chová - vklady na požádání nevyplácí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod otec decathlon 13. 6. 2013 12:54

Kingvulture píše:Hmmm, tak soudě podle toho, co se dnes děje na Úřadu vlády a jeho okolí je naše kauza pro média slabý čajíček...Nicméně poslední tisková zpráva z MSD má aspoň hlavu a patu a poukazuje snad na to, že oni sami nechtějí jít jen tak pod vodu....tak uvidíme. Je vidět, že tlak od nás samotných začíná aspoň trochu hýbat ledy....tak asi tak....

...to je pěkné, ale do teď ještě neodpověděli, jestli přijedou do Jihlavy....a to je zarážející..

-- 13. 6. 2013 13:57 --

...pěkné popolední..
prosím zájemce o setkání 23.6. v odpoledních hodinách v Jihlavě, aby svou účast potvrdili na mail kelnarp@volny.cz ... Také prosím zájemce , kteří by chtěli doplnit organizační tým, ať se také ozvou...prosím o zaslání námětů k dalšímu postupu a také návrhy na různé stížnosti či petice. Vše už musí být v Jihlavě sepsáno a jen se to odsouhlasí a podepíše. Myslím si, že hned další setkání by se mohlo konat v praze, jak bylo výše navrženo. Místo bychom si mohli v Jihlavě upřesnit. Zdravím...
otec decathlon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Diskutující 13. 6. 2013 13:47

drkarel píše:
Diskutující píše: ... Už slyším komentář tady našeho kolegy že stát nemusí a cosi o orgánech. Uvidíte, že bude muset, pokud na něm bude uplatňována náhrada škody ze strany MSD. ...


Nepřijde mi, že by joachym tvrdil, že stát není odpovědný za škody, a orgány si tu taky vyprazdňuje spíš někdo jiný. (joachym by si zase mohl odpustit své tupé ovce a byla by z toho přínosná diskuse.) Jen že pro náhradu škody musí být škoda způsobena protiprávním jednáním. A je otázka, zda u státu k nějakému protiprávnímu jednání došlo.

Jsem laik, tak mne nebij. Není to náhodou tak, že své škody musíš uplatňovat po tom, kdo Ti je způsobil? Myslel bych si, že Tobě je způsobilo MSD ... a MSD zase stát, a že by tedy členové měli správně žalovat MSD a to pak škodu vymáhat na státu, nebo ne? MSD se zjevně protiprávně chová - vklady na požádání nevyplácí.

Podívejte mně je v tuhle chvíli jedno, kdo na kom a podle jakého paragrafu bude uplatňovat jakou škodu. Ta neuteče. Primární je, nakopat někoho do pr..le, aby se pohnul a něco s tím rychle dělal! A to nezařídí sebeschopnější právník, protože jede proti státu podle stejných regulí! A musí. Kdežto taková pořádná demonstrace by dokázala přimět úředníky k postupu. Vy ani já nevíme, jestli na tom dělají intenzivně, nebo je to jen jedno z čéjéček na stole, je to srozumitelné? Jistěže si žalobu třeba na tu nemajetkovou morální újmu podám, v té ať se hrabou 5 let, ale teď zastavujeme krvácení! Právník vám možná vyhraje spor, ale neurychlí to!
Diskutující
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod otec decathlon 13. 6. 2013 13:48

...v pořadí druhá pozvánka na setkání v Jihlavě dne 23.6.2013...
Vážené představenstvo MSD.
Dovoluji si vás, jako organizátor setkání poškozených ve věci blokování finančních prostředků MSD v Jihlavě dne 23.6.2013 v odpoledních hodinách (přesné info proběhne na Finexpert ve středu 19.6.2013) pozvat na toto setkání. Jak jsem vyrozuměl, činíte všechny náležité kroky k odblokování našich prostředků a zabránění velkých škod, které vznikají nejen nám, ale i vám. Mnozí z nás se dostali díky těmto zásahům, které učinilo VSZ a nadále na nich trvají, do situace rovnající se osobnímu krachu. Proto vás prosím o vaši účast a sjednocení postupu. Věřím, že svým postojem a snahou o co nejrychlejší nápravu jste přesvědčili i ty největší skeptiky o tom, že za současnou situaci nenesete žádnou vinu. V případě požadovaného zabezpečení vašeho pobytu v Jihlavě, budou učiněny potřebné kroky. Odpovězte mi prosím na e mail kelnarp@volny.cz a to co nejdříve jak jen to půjde. S pozdravem
Pavel Kelnar, Přerov 734 435 330
otec decathlon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jmh43 13. 6. 2013 14:03

Informace všem klientům MSD. MSD vydalo dnes další prohlášení.


Komunikace s členy
Vážení členové,
jak jsme již zveřejnili dříve, se svými dotazy a žádostmi k realizaci vybraných úkonů se obracejte na e-mailovou adresu praha@imsd.cz. Zároveň Vás však prosíme o pochopení v případě, že dojde k časové prodlevě v odpovědi.
Naše základna čítá přes 14 tisíc členů, a proto nejsme z kapacitních důvodů schopni zodpovědět všechny individuální dotazy a bohužel některé dotazy, které nám kladete, ani zodpovědět nedokážeme.
Jelikož se Vaše otázky často pojí s obavami o Vaše uložené peníze, což je zcela pochopitelné, rekapitulujeme zde následující:
Vaše vklady se i nadále úročí tak, jak máte uvedeno ve smlouvě. Metropolitní spořitelní družstvo má finanční prostředky na účtech, které jsou však zajištěny ze strany Vrchního státního zastupitelství. Proti tomuto usnesení podalo MSD již 5 stížností. V případě odblokování účtů disponuje družstvo dostatečnou likvidní rezervou ve výši několika mld. Kč - to znamená, že je schopno bezproblémově vyplácet klienty, a to i přes omezení přijímání vkladů.
MSD deklaruje, že mu skutečně bylo zajištěno přes 99 % finančních prostředků na jeho bankovních účtech a s čistým svědomím tak odmítá tvrzení VSZ směrem ke členům, které tvrdí, že družstvu nebyly zablokovány veškeré finance.
MSD se cítí v této věci jako poškozený. A tento stav působí obrovské škody nejen členům, ale také družstvu samotnému. K tomuto ještě jednou uvádíme, že v souladu s konstantní judikaturou za škodu způsobenou rozhodnutím orgánu činného v trestním řízení o zajištění peněžních prostředků na účtu odpovídá stát a MSD bude bezesporu tuto stále narůstající škodu po státu vymáhat.
Vklady našich členů jsou ze zákona pojištěny do výše 100 000 EUR včetně úroků, bližší informace zde:
http://www.fpv.cz/cs/aktuality/oznameni ... a-msd.html
V Praze dne 13. 6. 2013
Představenstvo MSD
jmh43
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 6. 2013 14:08

Diskutující píše:Podívejte mně je v tuhle chvíli jedno, kdo na kom a podle jakého paragrafu bude uplatňovat jakou škodu. Ta neuteče. Primární je, nakopat někoho do pr..le, aby se pohnul a něco s tím rychle dělal! A to nezařídí sebeschopnější právník, protože jede proti státu podle stejných regulí! A musí. Kdežto taková pořádná demonstrace by dokázala přimět úředníky k postupu. Vy ani já nevíme, jestli na tom dělají intenzivně, nebo je to jen jedno z čéjéček na stole, je to srozumitelné? Jistěže si žalobu třeba na tu nemajetkovou morální újmu podám, v té ať se hrabou 5 let, ale teď zastavujeme krvácení! Právník vám možná vyhraje spor, ale neurychlí to!


V tom mezi námi není sporu, jen jsem trochu skeptický ohledně účasti a účinku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 13. 6. 2013 14:08

Aby nebyla kauza MSD odsunuta na vedlejší kolej(hodně vzdálenou)
http://www.novinky.cz/krimi/304786-poli ... enize.html
To nevypadá vůbec dobře...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matrix33 13. 6. 2013 14:14

kamarad.michal píše:Situace není dobrá, ale nějak se to musí pohnout. Nejhorší je na tom ten, který kvůli nedošlé platbě z MSD budu muset platit nějaké sankční poplatky. (třeba: splátku za stavu domu, auto apod)


Copak o to, zatím je to měsíc, ale až se to potáhne několik let, tak lidé začnou o ty domy, auta, atd. třeba i exekučně přicházet!

-- 13. 6. 2013 15:41 --

jmh43 píše:K tomuto ještě jednou uvádíme, že v souladu s konstantní judikaturou za škodu způsobenou rozhodnutím orgánu činného v trestním řízení o zajištění peněžních prostředků na účtu odpovídá stát a MSD bude bezesporu tuto stále narůstající škodu po státu vymáhat.
Představenstvo MSD


Stát by měl najít konkrétního viníka, nebo viníky ... myslím konkrétní fyzické osoby, které škodu způsobily ... a ty zveřejnit a exemplárně potrestat!
Jinak se v této zemi pořádek neudělá nikdy! :/
Matrix33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joachym1 13. 6. 2013 14:51

drkarel píše:Jsem laik, tak mne nebij. Není to náhodou tak, že své škody musíš uplatňovat po tom, kdo Ti je způsobil? Myslel bych si, že Tobě je způsobilo MSD ... a MSD zase stát, a že by tedy členové měli správně žalovat MSD a to pak škodu vymáhat na státu, nebo ne? MSD se zjevně protiprávně chová - vklady na požádání nevyplácí.

Tak tak, klienti MSD musi vymahat nahradu skody po MSD a MSD zas muze tu skodu regresivne vymahat po statu.

Jenze klienti MSD misto toho budou becet na vsechny strany jako tupe ovce a proti MSD sami nikdy nic nepodniknou. Budou vyvijet smesne natlakove akce v umyslu pusobit na statni organy, aby statni organy nerozhodovali objektivne podle zakona, ale podle subjektivnich pocitu nekolika zainteresovanych jedincu - klientu MSD.
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Diskutující 13. 6. 2013 15:20

drkarel píše:
Diskutující píše:Podívejte mně je v tuhle chvíli jedno, kdo na kom a podle jakého paragrafu bude uplatňovat jakou škodu. Ta neuteče. Primární je, nakopat někoho do pr..le, aby se pohnul a něco s tím rychle dělal! A to nezařídí sebeschopnější právník, protože jede proti státu podle stejných regulí! A musí. Kdežto taková pořádná demonstrace by dokázala přimět úředníky k postupu. Vy ani já nevíme, jestli na tom dělají intenzivně, nebo je to jen jedno z čéjéček na stole, je to srozumitelné? Jistěže si žalobu třeba na tu nemajetkovou morální újmu podám, v té ať se hrabou 5 let, ale teď zastavujeme krvácení! Právník vám možná vyhraje spor, ale neurychlí to!


V tom mezi námi není sporu, jen jsem trochu skeptický ohledně účasti a účinku.


Já jsem spíše skeptický vůči té Jihlavě v neděli odpoledne, pěkně po návštěvě babičky. No to je nářez. To nás to tlačí.
Omlouvám se všem hodným dětem a vnukům, ale rozumíme si že?
Prosím vás...co nám to představenstvo může říct nového než to, co vydalo v prohlášení, když jsme jim navíc vysekli poklonu(v dopisu od kolegy z Přerova), jak udělali všechno, co mohli a jak o tom přesvědčili i ty největší skeptiky. Já si také myslím, že udělali, co mohli a vydali o tom prohlášení. O sjednocení postupu-postup MSD teď udává AK v čele s náčelníkem BIS, která je obhajuje a dost možná i dobře, nicméně podle stejného zákona, kterým se řídí SZ a s idiockými lhůtami státu mezi každým právním úkonem. Jak nám tohle urychlí naši kauzu? Jestli někdo má návrh, který by podle jeho názoru ve věci přinesl posun, stačilo by ho sdělit MSD či jeho AK písemně a oni ho po posouzení jistě zařadí do jednání. Chtějí přece vyhrát ve prospěch svého klienta-MSD. Na to se nemusíme scházet v Jihlavě. Jsem čím dál víc za variantu Praha VSZ a pořádně se zviditelnit. Třeba jak píše Tom těmi klaksony či transparenty. Budeme chtít mluvit s paní doktorkou. Není? My přijdem jindy, ale hodinu dvě tady budeme odpovídat novinám. V Jihlavě si nic nevyřvem, ta je od Prahy daleko. A my si musíme jedině vyřvat, obávám se, že jiná cesta k urychlení jednání nepovede. Jde jen o tu účast. Měli bychom si vzít příklad od soudruhů z jihu v prosazování svých, v našem případě oprávněných nároků.
Diskutující
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joachym1 13. 6. 2013 15:33

Diskutující píše:... A my si musíme jedině vyřvat, ....

Presneji vybecet. :-P
joachym1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků