Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod otec decathlon 17. 6. 2013 11:28

...dobrý den...
pane Lumídek s vaším příspěvkem nelze, než veskrze souhlasit a já vám tleskám. Jsem tady v této diskuzi od začátku, ale takový pravdivý, otevřený, neemotivní a neurážejíci příspěvek je zde poprvé. Zastávám vaše stanovisko také. Dík za takové spoluobčany jako jste vy. P.
otec decathlon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 17. 6. 2013 11:31

Lumínek:
Všechno hezké, ale s tím srovnáním dle tvého neoprávněného obvinění 3 rebelů si to zabil. To je totiž zcela evidentní politická korupce, kdy 3 poslanci místo toho aby vykonávali řádně svůj poslanecký mandát se jej za posty ve firmách vzdají, aby nemuseli hlasovat proti svému přesvědčení a politickému programu, na jejímž základě byli voliči zvoleni.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod melolontha 17. 6. 2013 11:54

ze slov ovce a bečet se mi začíná dělat kopřivka....

Ještě před cca 3- 4 lety se daly peníze uložit na TV například v GE na 3,6 %, Reiff 3%, ČS 3,2% a podobně. Dnes je člověk, který žádá takovéto zhodnocení, morální hazardér.
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ski1961 17. 6. 2013 12:21

Dnešní nová zpráva z MSD !!!!!
http://www.imsd.cz/files/novinky/plateb ... k_17_6.pdf

Takže neváhejte a koukejte si žádat o prachy ze SU, tedy kdo chce, otázkou je, jak dlouho to půjde .
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 17. 6. 2013 13:04

"Samotný fakt, že VSZ a ČNB zablokovaly toky peněz tak podivně, že hromada plateb mohla doběhnout napůl a prostředky mohly na celý měsíc zůstat ve "vakuu" (a ano, jsem nakonec rád, že jsem těchto 750 000 Kč dostal zpět, byť bez úroků: samotné riziko, že se peníze ztratí, bylo jistě zdrojem lehké nervozity nejen pro mě), ukazuje na neobyčejnou nezodpovědnost, nekompetenci, zlou vůli nebo prosté lemplovství a šlendriánství těchto státních institucí nebo jejich konkrétních zaměstanců, jejichž jména se s jistotou nedozvíme."


Tak nám zkus popsat, jak bys technicky blokoval Ty, makroekonome. Jedna věc je teorie, a druhá je praxe.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ucitel.tom 17. 6. 2013 14:23

Sleduji zdejší diskusi dlouho a nedá mi to dneska nepřispět, když se tady nad tím ještě nikdo nepozastavil.
Nikomu není divná ta věta z dnešního prohlášení, kde MSD zdůrazňuje, že už jim VSZ další finance z těch CP nestoplo.

Kdyby od začátku VSZ zabavilo jen určitou výši těch prostředků tak OK. Oni jim ale zamrazili víc než 99% čili téměř vše, aby nás údajně ochránili a najednou je Smetanové jedno, že tam přitékají další prachy? Kdyby měla na srdci ochranu členů MSD jak pořád kváká, zablokovala by dalším rozhodnutím i ty prachy z cenných papírů. Celý je to nějaký podivný komplot!
ucitel.tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fobosan 17. 6. 2013 14:30

Je jenom otázka času, kdy si toho VSZ všimne a zablokuje i to co tam aktuálně přitéká. Vzhledem k jejich reakční lhůtě máme tak 1 max. 2 týdny na to abychom si (pokud je potřebujeme) peníze vybrali. Taky otázka kolik jim těch prostředků k výplatě ještě zbývá.
fobosan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ucitel.tom 17. 6. 2013 14:51

Chceš říct, že si VSZ zatím nevšimlo? No to je vážně vidět jak je zodpovědné a jak mu jde o to blaho členů. Blbost!
No nevim, myslím, že když v pátek zvládli tak bleskově zareagovat na čtvrteční prohlášení MSD, tak kdyby chtěli tak i ty prachy blokli okamžitě. Jistě si při tom čtení jejich prohlášení všimli i toho že tam píšou, že vyplácejí.
A že ta páteční reakce VSZ byla směřová na prohlášení MSD, je myslím patrné z bodu 4. Kde tvrdí VSZ něco v tom smyslu, že MSD neříká pravdu a líbí se mi jak tam ještě připsali, že oni nám ale nemůžou říct jaká ta pravda je. Super vyjádření. Alibismus.
ucitel.tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 6. 2013 14:59

ucitel.tom píše:Sleduji zdejší diskusi dlouho a nedá mi to dneska nepřispět, když se tady nad tím ještě nikdo nepozastavil.
Nikomu není divná ta věta z dnešního prohlášení, kde MSD zdůrazňuje, že už jim VSZ další finance z těch CP nestoplo. ...


No, toto bych i chápal. Měli podezření, že se připravuje/realizuje podvod ve výši cca 2,5 mld, takže blokli prostředky vy výši cca 2,5 mld, což byly takřka všechny v té době likvidní aktiva MSD. A nyní nemají potřebu blokovat další prostředky. Co ale postrádá logiku - Jak sakra VSZ ví (jaké má záruky), že v současnosti získané, neblokované prostředky nebudou využity na trestnou činnost naznačovanou v prohlášeních VSZ.

BTW: Dnes jsem byl ověřovat podpis a zasílat příkaz k úhradě. Přede mnou i za mnou ověřovala paní na úřadě podpis na příkazu k úhradě pro MSD - Když přišla ta paní po mě k přepážce, divila se úřednice, co se to děje, že to je dnes už několikátý a teď 3. člověk po sobě, co chce ověřit podpis na příkazu k úhradě, což není normální. (Počítám, že dosud nikdy nebylo toto k příkazu k úhradě činit v žádném ústavu.) To spíš potvrzuje moji domněnku, že run se konat bude. (Počítám, že nyní už úhrady probíhat nebudou.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod ucitel.tom 17. 6. 2013 15:10

Ano, ale přesně toto mám na mysli. Když má VSZ strach, že ty prachy chtějí proprat, tak by jim měli i ty nové peníze hned taky odstavit, aby to teda náhodou neudělali (nevyprali). To že od čtvrtka vyplácejí a do dneška stále ještě vyplácet mohou vypovídá o tom, že buď to Smetanová dělá úplně blbě, nebo moc dobře ví, že tam k ničemu nedojde!!!!!
I kdyby jim to třeba blokli až dneska, příjde mi prostě divné, že až dneska. Jsou-li tak rizikový, měla to udělat hned!
ucitel.tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zb233 17. 6. 2013 15:19

to drkarel....ale když teď vystoupíš kdo ví kdy zas nastoupíš??::...která pojištěná kampelíčka teď daává nej urok??
zb233
Návštěvník

Odeslat příspěvekod luboal 17. 6. 2013 15:28

Lidi neblbnete!
Prestante konspirovat a uvadet dalsi v paniku.
Situace je takova,jaka je.Nikdo z nas s tim nic nenadela.Nejake hromadne ztiznosti u EU-dvoru jsou smesne(jako bych si stezoval,ze mi soused nedovoli pristup k memu pozemku pres jeho,i kdyz podle smernic EU je toho povinen((Sevitut) ).
Urcite chapu rozhorceni vsech,kteri maji hlavni zdroj na SU a nedostanou se k penezum.
Zanechte destruktivnich spekulaci a vyckejte,co z toho vzejde.Vklady jsou pojisteny!
luboal
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 6. 2013 15:38

zb233 píše:to drkarel....ale když teď vystoupíš kdo ví kdy zas nastoupíš??::...která pojištěná kampelíčka teď daává nej urok??


O úrok a nastupování mi momentálně nejde. Já potřebuju jen vystoupit - na podzim začínám stavět barák, takže žádnej úrok (natož rozdíl 0,3-0,6 % p.a. oproti SÚ) mi nenahradí tu jistotu, že nebudu mít část prostředků blokovaných v MSD. (Pokud toho vystoupení a jistoty vůbec dosáhnu.)

Jak jsem asi už i psal, pokud bych peníze nepotřeboval a měl je na TV, vyčkal bych až do konce. Takto se alespoň pokusím vystoupit. Když se to nepodaří, tak holt uvolním prostředky z méně likvidních aktiv.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod ucitel.tom 17. 6. 2013 15:39

Nepsal jsem svůj příspěvek abych zadal paniku vůči MSD, spíše naopak, chování VSZ se dle skutečností co píši výše jednoznačně nenormální.

Já zatím vše v MSD ponechám, zprávy masivních výběrů mě ale znepokojují. Nevím kam bych to pak dal.
ucitel.tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 6. 2013 15:53

ucitel.tom píše:Já zatím vše v MSD ponechám, zprávy masivních výběrů mě ale znepokojují. Nevím kam bych to pak dal.


Njn, pak už zbydou jen rizikové (což považuji za správné) standardní investice - dluhopisy, akcie ... nebo akce "Najdi si svého dlužníka!".
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků