Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kolja5 18. 6. 2013 16:37

No právě, udělala jsem asi fatální chybu. Napsala jsem datum dne, kdy jsem to odeslala. Došlo mi to až posléze.... Uvažuji, že to pošlu znovu, ale zítra tam zkusím ráno zavolat. V podstatě by to ale nemělo vadit, ne? Už nevím, člověk začíná dělat chyby....
kolja5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slos 18. 6. 2013 16:48

Kolja5
Posílala jsem doporučený dopis s dodejkou 3.června a převzali ho 4.června, dodejka přišla zpět až 7.června.
Chtěla jsem zadat příkaz k převodu e-mailem, poslala jsem ho 14.6. a měla dotaz na "meziprostor". Odpověď mi přišla až dnes a píší, že se MSD podařilo uvolnit peněžní prostředky prodejem cenných papírů, které mělo jako likvidní rezervu. Nakonec jsem převod zadala už včera opět doporučeným dopisem s dodejkou.
slos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 18. 6. 2013 16:59

kolja5 píše:No právě, udělala jsem asi fatální chybu. Napsala jsem datum dne, kdy jsem to odeslala. Došlo mi to až posléze.... Uvažuji, že to pošlu znovu, ale zítra tam zkusím ráno zavolat. V podstatě by to ale nemělo vadit, ne? Už nevím, člověk začíná dělat chyby....

To je otázka, ale dalo by se to vysvětlovat jako ihned. Já tam napsal ihned, což dost možná taky bude někdo zpochybňovat, ale nevím, co bych tam už napsal jiného.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod meldaa 18. 6. 2013 16:59

Já jsem příkaz odeslal 15.6. v sobotu a splatnost uvedl 19.6 tj zítra tak uvidíme. Pokud peníze dorazí tak větší sumu na TV dále ponechám úročit.
meldaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vilass 18. 6. 2013 17:27

Já jsem posílal včera cca v 15.00, datum splatnosti "ihned".Jenom to PSČ 186 00 to může zpozdit.V červenci ty prachy vrazím do betonu (baráku).
vilass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod valdez005 18. 6. 2013 18:00

vpe píše:
valdez005 píše:
islelake píše:Situace je celkem jasná, většinový vlastník MSD přes nastrčený manažery rozkrádal vklady. Nechápu jak tady někdo může hájit MSD. Komu vznikne škoda, bude se muset připojit k trestní žalobě na viníky, protože Fond pojištění vkladů vzniklou škodu nekryje. Tyhle tuneláři si zaslouží 50 let vězení a fandím státní zástupkyni aby je dostala za katr kam patří. Kdyby stát nezasáhl, přišel by o miliardy z Fondu pojištění vkladů. MSD, jeho manažeři a většinový vlastník (což nejsou malí vkladatelé-členové) jsou příčinou tohoto stavu.


V případě MSD to vypadá tak, že většinovým vlastníkem MSD je síť neprůhledných zahraničních firem s anonymními akciemi, která patří právě těm manažerům. Už před rokem se mluvilo o tom, že Jánský a Tureček, kudy chodí tam vykládají, že za MSD stojí finanční skupina ze zahraničí. Že to jsou právě oni, a že je to zřejmě podvod typu mostecká uhelná, asi nebude pro policii těžké prokázat, protože jasným důkazem bude sdělení od zahraničních bank o tom kdo měl a má podpisové právo k účtům těchto akciovek, odkud na tyto účty přicházejí peníze a kdo je pak převáděl do MSD jako umělé navýšení základního kapitálu většinového vlastníka záložny.
Jenže to může trvat klidně i rok nebo i déle než policie tyto informace ze zahraničních bank získá (vemte si jak dlouho to trvalo v kauze Promopro). Bez těchto důkazů má JUDr. Smetanová dost svázané ruce, proto asi nebyl zatím nikdo z manažerů MSD obviněn.


Jste pohádkáři, tato varianta, že by vlastníky MSD byli její 3 manažeři, je nepravděpodobná :-D Můžete uvést racionální indicie vedoucí k těmto závěrům? Takhle se přece netuneluje.

A někdo z MSD z manažerů jim ještě dlužil pár desítek mega...


Pohádkáři? Ty si opravdu myslíš, že by si zahraniční finanční skupina, která disponuje miliardou vlastních korun, najala takový tři amatéry jako manažery? To přece nemůžeš myslet vážně.Když pominu, že přes rok ignorovali vývoj úrokových sazeb na trhu, tak se podívej co tito "manažeři" dělají teď, když ty jejich podvodné úvěry praskly - jsou zalezlí jako myši v díře a bojí se dokonce podepsat i pod vyjádření MSD, kterou "řídí" - třeba tady: http://www.imsd.cz/files/novinky/blokace_vyjadreni.pdf. Vidíš tam snad podpis Jánský, Tureček, Zavřel? Myslíš, že by majoritní miliardový vlastník jakékoliv firmy strpěl aby se takto choval jím placený management když by v tom měl svoji vlastní miliardu korun kapitálu? To je absurdní.
valdez005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 18. 6. 2013 18:13

valdez005 píše:Pohádkáři? Ty si opravdu myslíš, že by si zahraniční finanční skupina, která disponuje miliardou vlastních korun, najala takový tři amatéry jako manažery? To přece nemůžeš myslet vážně.Když pominu, že přes rok ignorovali vývoj úrokových sazeb na trhu, tak se podívej co tito "manažeři" dělají teď, když ty jejich podvodné úvěry praskly - jsou zalezlí jako myši v díře a bojí se dokonce podepsat i pod vyjádření MSD, kterou "řídí" - třeba tady: http://www.imsd.cz/files/novinky/blokace_vyjadreni.pdf. Vidíš tam snad podpis Jánský, Tureček, Zavřel? Myslíš, že by majoritní miliardový vlastník jakékoliv firmy strpěl aby se takto choval jím placený management když by v tom měl svoji vlastní miliardu korun kapitálu? To je absurdní.


No a nemyslíš, že právě takoví manažeři jsou ti správní pro člověka, kterých chce MSD jen vytunelovat? A ta miliarda pravděpodobně nebude vlastní (ale vytažená z MSD), a o to tu také jde.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod KAB01 18. 6. 2013 18:20

drkarel píše:No a nemyslíš, že právě takoví manažeři jsou ti správní pro člověka, kterých chce MSD jen vytunelovat? A ta miliarda pravděpodobně nebude vlastní (ale vytažená z MSD), a o to tu také jde.

Trošku moc konspirace na jednom místě :) Ta záložna funguje v pohodě 14 let a to velmi úspěšně. Takže pokud tam skutečně je nějaký pokus o nějaký trestný čin (čemuž nevěřím, ale možné to samozřejmě je), tak jde o akci zvenku a MSD je na straně poškozených.
KAB01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod valdez005 18. 6. 2013 18:47

Jak může jít o akci zvenku, když k úvěru jsou potřeba dvě strany obchodu-věřitel (v tomto případě MSD) a dlužník (v tomto případě nově zakládané s.r.o. bez historie).To jako myslíš, že ti tři nevěděli o 40% takovéhoto úvěrového portfolia v objemu 4 milirdy korun?
valdez005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 18. 6. 2013 18:48

Pište detektivky.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod valdez005 18. 6. 2013 18:49

Vtipné.
valdez005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 18. 6. 2013 18:55

Ale to nebyla reakce na tebe, i kdyz predtim jsi tu par nepravdepodobnych domnenek take dal
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KAB01 18. 6. 2013 18:56

valdez005 píše:Jak může jít o akci zvenku, když k úvěru jsou potřeba dvě strany obchodu-věřitel (v tomto případě MSD) a dlužník (v tomto případě nově zakládané s.r.o. bez historie).To jako myslíš, že ti tři nevěděli o 40% takovéhoto úvěrového portfolia v objemu 4 milirdy korun?

Úvěrový podvod páchá strana pouze jedna, ta druhá je poškozena. Pokud už přijmeme tvrzení VSZ, kterému osobně ale moc nevěřím, protože jeho postup je sám o sobě velmi podezřelý.
KAB01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Diskutující 18. 6. 2013 20:37

Jen na ukázku, jak se nám může vyšetřování hezky protáhnout, ať už je za tím co chce:

Podle policejních dokumentů figuruje Tomáš Hrdlička mezi pěticí mužů, jejichž sledování odstartovalo zřejmě největší aféru české politiky. ...Tomáš Hrdlička však v rozhovoru pro deník Insider řekl, že za rok a půl, co policisté na případu pracují, nebyl pozván k výslechu a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu mu nezabavil jediný dokument.

Takže příklad takového složitého případu, kdy se nám to odehrává doma...

Ano, ano, už tady slyším"orgán činný v tr.ř. nemusí bla bla bla a může bla bla bla a má takové lhůty a může si je prodloužit, heč, a není nikomu zodpovědný, jedině snad PANU státnímu zástupci podle paragrafu bla bla bla trestního řádu,....
Jistě, to je určitě pravda, nevím, jestli je to určitě tak dobře, ale hlavně: platili byste si DOBROVOLNĚ třeba soukromou firmu za takovouhle práci? Aby se vám podobní Hrdličkové smáli ještě po půldruhém roce do obličeje? A ona to práce je a měla by být, tím spíš, že máme na vlajce pomáhat a chránit a že jsme placení z daní občanů, které takovým přístupem můžeme dostat až na dno.
Diskutující
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HankaDu 18. 6. 2013 21:56

HankaDu
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků