Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod X_petr_X 17. 7. 2013 19:17

Když už půjde MSD do kytiček, ale ČNB pořád nebude nic dělat, tak by mohli navýšit úroky, aby se pak prohnul FPV :D
X_petr_X
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod joachym1 18. 7. 2013 08:03

goodyear píše:Co to tu blabolis... MSD lze od zacatku a mlzi jak muze, ty podporovat musel bych byt blazen. Nejsi ty nastrceny agent? Vsadim se ze jo..

Presne tak.
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Proti srsti 18. 7. 2013 08:59

Peťo6 píše:V novom vyjadrení sa píše, že keď nepríde v brzkej dobe k uvolneniu blokácie, tak sa vyplácanie zastaví...


Což nechápu. Přece jim chodí průběžně splátky z rozpůjčovaných peněz, tak aspoň částečně vyplácet mohou dál.
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lopousek 18. 7. 2013 09:15

Tak oni platí nájemné, zaměstnance, právníky,... Navíc taky potřebují rezervu, nemohou rozposlat mezi lidi všechno, co mají.
lopousek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aRf 18. 7. 2013 12:20

lopousek píše:Už někomu přišly peníze, nebo aspoň zaúčtovali jejich příkaz z 26.6.? :)


Tak já čekám na příkaz z 24.6.(doporučeně) a stále nic ,není vidět ani v nezaúčtovaných příkazech,přesto mně potvrdili ,že příkaz dorazil v pořádku ,na další urgence zatím nereagují,mají toho nad hlavu...jestliže dojde k vyplacení tvého příkazu dříve než mého ,tak to přidělování podle datumu došlých příkazů ,jak napsali ,nějak nefunguje...možné je ,že už finance definitivně došly :-!
aRf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fobosan 18. 7. 2013 12:29

No oni to vyplácejí podle počasí asi. Já jsem své peníze dostal bezmála po měsíci od poslání příkazu. Do měsíce chyběly tak dva dny. A podle reakcí tady na tomto fóru přede mnou dostávali vyplacené i klienti, kteří příkaz poslali později než já. Takže podle data doručení to rozhodně není. Naštěstí mám už vše pryč. Držím palce, je mi upřímně líto těch, kteří budou peníze potřebovat za měsíc, dva.
fobosan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lopousek 18. 7. 2013 14:28

aRf: Také nic. :( A to už to vyhlížím pěkných pár dní, když se tu objevily příkazy i z 25.6.
lopousek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťo6 18. 7. 2013 17:17

Možno už prišla "brzká doba" a peniaze došli.. Som zvedavý, dokedy sa toto bude ťahať. Myslíte, že je reálne, že peniaze uvidíme do konca roka? Dúfam, že sa nemože stať, že nebudú vyplácať napríklad pol roka.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 7. 2013 18:18

Podal jiz nekdo zde na foru trestni oznameni na MSD pro nevyplaceni penez? Mne konci TV 1.9., kdyz nebudu mit penize do 15.9. na svem uctu, zazaluji je.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod lopousek 18. 7. 2013 18:24

Trestní oznámení? Spíš po nějaké době (dva měsíce nebo tak nějak, musel bych hledat) můžeš zažádat o uvalení insolvence. Což kdyby klaplo, tak bys pomohl všem. :-D
lopousek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 7. 2013 18:52

2 mesice cekat nemuzu, podam TO na neznameho pachatele, nech si ho PCR vystopuje sama. A pozdeji je zazaluji o urok z prodleni, aspon se mi bude pekna sumicka urocit 8% p.a. A pridam zalobu za nemajetkovou ujmu, sezenu si papir od psychiatra, ze to spatne znasim, ono se da na tom pekne vydelat, staci se podviat na judiktaty, za jake blbosti se lidi soudi a vysoudi(soudci jsou mnohokrat dost mimo, co odklepnou) ;-)
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Peťo6 18. 7. 2013 20:03

Ja najprv asi na to pôjdem cez finančného arbitra, niekto to tu už riešil a vo vyjadrení bolo sa písalo, že MSD je povinné previesť prevod fin. prostriedkov presne podla príkazu klienta, že MSD nie je oprávnené príkaz odmietnuť ani na základe skutočností keď VSZ blokuje účty alebo sú nejaké opatrenia od ČNB. A že keď MSD prevod fin. prostriedkov riadne a včas neprevedie, tak sa jedná o nesprávne prevedenú platobnú transakciu a sú povinní zaistiť neprodleně pripísanie čiastky na účet príjemcu (v inej banke).
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lopousek 19. 7. 2013 08:34

Viz dnešní článek na aktuálně: http://aktualne.centrum.cz/finance/peni ... ?id=785452

Nyní zástupci záložny oznámili, že jim postupně docházejí prostředky k výplatě těchto peněz. „Pokud v brzké době nedojde k odblokování finančních prostředků na našich účtech, budeme nuceni zastavit odesílání plateb ze spořicích kont na základě podaných platebních příkazů," stojí v aktuálním prohlášení předsednictva MSD.

Předseda představenstva MSD Petr Jánský na dotazy online deníku Aktuálně.cz upřesnil, že záložna během zmíněné doby vyplatila svým členům přibližně 1,1 miliardy korun. Záložna měla ke konci prvního čtvrtletí zhruba 14 tisíc členů a kolem třinácti miliard korun na vkladech.

Značnou část z vyplacených peněz MSD získalo nuceným prodejem cenných papírů, které státní zastupitelství družstvu nezablokovalo. Podle Jánského zbývají záložně k dispozici cenné papíry v hodnotě zhruba půl miliardy korun. „Ty jsme nuceni prodávat se ztrátou a prodáváme je postupně," říká Jánský.

MSD zároveň podle něj každý měsíc inkasuje desítky milionů od klientů, kteří záložně splácejí úvěr.
:hm
lopousek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťo6 19. 7. 2013 09:28

No tak snáď to priebežné vyplácania bude nejak aspoň pomalinky pokračovať, keď im mesačne chodia desiatky miliónov korún ako splátky úverov...
lopousek, ja myslím, že ty prídeš na radu budúci týždeň, mohli by odpredať ešte nejakú časť tých zvyšných cenných papierov.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lopousek 19. 7. 2013 09:41

Snad jo. Přestal jsem se bát, že by mi ty peníze nepřišly. Spíš že to mohou poslat kdy chtějí - asi spekulují na kurz cenných papírů. Jestli mají něco i v US, možná teď čekají na výsledkovou sezonu, jinak si nedokážu představit, proč se to v posledních dnech seklo. :(
lopousek
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků