Financni poradce - lže

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod luba.s 29. 7. 2013 22:19

Jak se branit financnim poradcum, kterym jde v prve rade o vysi sve provize a az pote blaho klienta?
Bohuzel jsem na jednoho vypecenyho narazil - vedome zatajil lepsi produkt, abych uzavrel smlouvu jinde. Samozrejme to bylo "moje" rozhodnuti, nicmene nejakou odpovednost by pocitit meli...
luba.s
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 29. 7. 2013 22:36

Poradci necítí vůbec nic. A pokud ano, šéfové je vykopnou. Z čeho myslíš, že by žili? Z tvého blaha? Podívej se třeba na OVB. Ty tě zpracujou tak, že máš aspoň pocit péče, ale běda, jak do toho budeš šťourat. Pokud si to přepočítáš, nebudeš zklamanej, ale maximálně nas.ranej.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 29. 7. 2013 22:55

@ luba.s: Slyšel jsi někdy něco o schodech a metení shora? O co jde členům vlády, úředníkům ministerstev, starostům, úředníkům obcí? O blaho občana nebo vlastní kapsy?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Drejkaa 29. 7. 2013 23:41

Lidská blbost, kdy člověk neumí říct NE! A když už neumíte říkat ne, řekněte aspoň, musím se poradit, dám vědět, ozvu se zítra a pak když neumíte mluvit, pošlete sms, že nemáte zájem! Co je na tom tak těžkýho? Nikdo Vás nikdy do ničeho donutit nemůže. A když neumíte říkat ne, neste si následky svého činu.
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Drejkaa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 30. 7. 2013 00:14

:tleskani
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod galan.marten 30. 7. 2013 03:27

luba.s píše:Jak se branit financnim poradcum, kterym jde v prve rade o vysi sve provize a az pote blaho klienta?
Bohuzel jsem na jednoho vypecenyho narazil - vedome zatajil lepsi produkt, abych uzavrel smlouvu jinde. Samozrejme to bylo "moje" rozhodnuti, nicmene nejakou odpovednost by pocitit meli...


Zato tobě nejde o nic jinýho, než aby se všichni ostatní měli dobře. Je to tak, že.

Pokud se ti nelíbí tzv. poradenství, pak nechápu, proč to vůbec vyhledáváš. A jestli jsi opravdu a pořád nespokojený s tím, jak tzv. poradce postupuje, tak si stěžuj na Ministerstvu financí, ČNB, svýmu poslanci a senátorovi. Ne na toho tzv. poradce, ale na systém, který umožňuje, že je v ČR registrovaných 140 000 prodejců pojištění - je to světový unikát - a každý měsíc se registrují další a další. Jak potom vypadá podnikání v takovém prostředí, to je snadno představitelné.

A nuť zmíněné osoby a instituce k tomu, aby se zasadili, nejlépe na úrovni EU, aby do tohoto oboru nemohli vstupovat 20letí znalci znalci rodinného života, finančně negramotní lidé bez zájmu o oblast financí atd. Za každého z nich stát inkasuje registrační poplatek 10 000 Kč (prodej pojištění), za mnoho z nich pak ještě 2 000 Kč (prodej investic včetně těch veleslavných pilířů).

A taky přiměj lidi, aby nepokládali pojištění za vyhozený peníze, aby se zajímali o produkty, za které měsíčně vydávají tisíce atd.

A až se ti tohle podaří, tak nepochybně dostaneš nějakou tu cenu. Tak hodně štěstí, budeš slavnej.

-- 30. 7. 2013 04:32 --

Drejkaa píše:Lidská blbost, kdy člověk neumí říct NE! A když už neumíte říkat ne, řekněte aspoň, musím se poradit, dám vědět, ozvu se zítra a pak když neumíte mluvit, pošlete sms, že nemáte zájem! Co je na tom tak těžkýho? Nikdo Vás nikdy do ničeho donutit nemůže. A když neumíte říkat ne, neste si následky svého činu.


V EU to funguje jinak. Bohužel. Tady se přizpůsobujeme tomu nejposlednějšímu a nejslabšímu článku řetězu, chráníme ho za každou cenu, i přes jeho nezájem a odpor. A taky podle toho dopadneme.

Je zřejmé, že nejmíň 30 % evropského obyvatelstva je zralých na fyzickou likvidaci. Jsou to nepotřebné existence, které jen vytvářejí další zbytečné... jak to jen nazvat.
galan.marten
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod qazik 30. 7. 2013 06:39

galan.marten píše:Je zřejmé, že nejmíň 30 % evropského obyvatelstva je zralých na fyzickou likvidaci. Jsou to nepotřebné existence, které jen vytvářejí další zbytečné... jak to jen nazvat.


nejnepotrebnejsi existence jsou financni poradci. Pokud by přes noc zmizeli všichni pekari, byl by to problém, pokud by zmizeli zednici nebo instalateri, byl by to problém, pokud by zmizeli všichni lekari, byl by to velky problém. Ale pokud by zmizeli všichni financni poradci (jinými slovy bouchaci a strihaci ovci)? Nejenom ze by si toho téměř nikdo ani nevsiml, ale dokonce by to spouste lidi POMOHLO a ušetřilo jim to nemale financni prostředky.
qazik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 30. 7. 2013 06:56

luba.s píše:Jak se branit financnim poradcum, kterym jde v prve rade o vysi sve provize a az pote blaho klienta?
Bohuzel jsem na jednoho vypecenyho narazil - vedome zatajil lepsi produkt, abych uzavrel smlouvu jinde. Samozrejme to bylo "moje" rozhodnuti, nicmene nejakou odpovednost by pocitit meli...


No a k tomuto bych si prosila ještě jasné informace: na základě čeho lže, na základě čeho je údajný zatajený produkt lepší, kdo ti to všechno řekl a v jaké situaci ti to řekl.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SocPredator 30. 7. 2013 07:12

Vítej do reality. Pro začátek stačí co řekl galan.marten. Já osobně si myslím, že jejich služby k životu nejsou potřeba. Vždy jde o tvé rozhodnutí, oni jsou jen reklama, kterou je svět zahlcen, takže se v tom člověk špatně orientuje, a může mít pocit, že mu někdo lže. Obecným řešením je ignorování reklamy, pro začátek doporučuji vyhodit TV, aby ti nepřipadala reklama běžná. Pak už to jde úplně samo...
:-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 30. 7. 2013 07:24

Koukám, jak husičky kejhaj (kýhají pro jazykozpytce). Dokonce by Hitlera s jeho konečným řešením vítali! Tady je vidět, co to je za nebezpečnou bandu darmožroutů.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 30. 7. 2013 07:27

Otázkou je, kdo tady v tomhle případě lže. Jestli to náhodou není luba.s, protože je tak zabedněný, že ten závěr nejspíš vyvodil z informace od jiného takyporadce, nejspíš nastupujícího sourozence do OVB. Takže napsat, že někdo lže, ale bez toho, co měl produkt řešit a bez toho, jak najednou zjistil, že existuje lepší "produkt" (co to je lepší? - levnější?)- a také bez toho, jestli ten lepší produkt existoval v době, kdy on něco řešil, je k ničemu.

Že by luba.s najednou prozřel, pročetl podmínky všech produktů a zjistil, že existuje lepší produkt? :D :D Podle mě je na nejlepší cestě k výpovědi a uzavření nového "lepšího" produktu.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod czhunter 30. 7. 2013 08:19

Obecný, ale už tisíckrát zmiňovaný problém je v zavádějícím názvu profese "finanční poradce".

Člověk z toho nabude oprávněný, ale mylný dojem, že takový člověk je živ z toho, že někomu radí - to ovšem dělá naprosté minimum lidí (jistě méně než 1% tzv. poradců)
On je ovšem obvykle živ z toho, že prodává finanční produkty, takže je to defacto finanční prodejce.

Kdo dopustil toto zmatení pojmů nevím. Snad zákonodárci?
czhunter
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod luba.s 30. 7. 2013 08:43

Je zajimave, kolik hus se tu ozvalo a rovnou mne odsoudili, aniz by o tom melo aspon trochu paru, rovnou jsem ten spatny :-)

Ja to vidim docela jasne, viz zakonne vymezeni podvodu:
V České republice tento trestný čin upravuje § 209 zákona č. 40/2009, trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, takto:
(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Jinak se jedna o uzavreni hypoteky, ve finale jsme vybirali ze dvou ustavu, ktere poradci nabidly individualni sazby a vysli "stejne", jen jeden s drobnou vyhodou. Jak se pozdeji ukazalo na muj primy dotaz do druheho ustavu, dostal bych pri stejnych podminkach sazbu lepsi o 0.5% - diky vyuziti plovouci sazby, kterou jsem od zacatku chtel, ale poradce ji nenabidla - pry "banka ji nenabizi". Toto jsem samozrejme proveril jeste na zacatku a banka skutecne na webu o plovouci hypo nic nema... Pokud se jeste nekomu z pritomnych poradcu zda toto pocinani jako v poradku, potom jim muzu garantovat, ze jim to nekdo zcela jiste drive nebo pozdeji vysvetli "rucne".
luba.s
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 30. 7. 2013 09:22

No tak to zkus, kdo ti brání podat trestní oznámení?

Apropó, co to znamená pozdější dotaz v bance? Deset minut po podpisu smlouvy, nebo o pár dní později? Již druhý den po podpisu mohlo dojít ke změnám podmínek v bance.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod joe.sak 30. 7. 2013 10:25

Nechápu jak může někdo vůbec jít za finančním poradcem a věřit mu. Tady je názorný příklad. Mě tedy podvedl jako řemeslník. Poté co zjistil, že se jako řemeslník neuživí, zkouší to jako fin.poradce. Karel Hrad, 23.5.1990, IČ 01904531, Libeř 236. Jeho profesní CV je stručný: myč nádobí a sběrač sklenic v The Cottage Hotel, Hope Cove někde v jihozápadní Anglii, pak tedy řemeslník co umí všechno a všechno taky zmrví v otcově firmě, automechanik, teď dodělal hotelovou školu v Bohnicích. Dnes povýšil na "zprostředkovatele spotřebitelských úvěrů" a dělá nějakou registraci pro finanční poradce u ČNB. Vlastní zkušenost: Karel Hrad se vyznačuje neskutečnou drzostí, leností a hlavně tupostí, kterou i veřejně ventiluje na internetu a nestydí se za ni. Když Vás podvede a budete neúprosně vyžadovat své peníze zpět, rozmaže vám vlastní exkrementy na domovní dveře. Ten bude radit v oblasti financí jedna báseň.
joe.sak
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků