Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tom brava 2. 8. 2013 13:21

fero12 píše:Tom brava:

co kdybys pořádně četl ty výkazy a nekecal, že nedošlo k žádné překlasifikaci:


k 31.3: pohledávky v selhání 157mil. CZK, k 30.6. pohledávky v selhání 745mil. CZK
sledované pohledávky: nárůst z 443 mil. CZK na 3 MILiARDY!!!! CZK



Zjevně se tam něco děje...ČNB asi objevila vícero průserů

množství úvěrů vůbec nekleslo, takže se vůbec nesplácí...


Tak moment, je fakt že jsem to přelétl na rychlo, ale pídil jsme se po kapitálové přiměřenosti a ta zůstala >10 a to je pro mě zásadní globální cifra o objemu klasifikovaných úvěrů vs. kapitál, resp. o stabilitě = "zdraví" finanční instituce. Pokud jsi z rozvahy vyčetl něco jiného, pak mají špatně udělanou tu přílohu o kapitálových požadavcích!!!

Informace zveřejňované v souladu s přílohou č. 25
vyhlášky České národní banky č. 123/2007 Sb.
podle stavu k 30. 6. 2013

ukazatel kapitálové přiměřenosti: 10,57 %
Naposledy upravil tom brava dne 2. 8. 2013 13:30, celkově upraveno 2
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod ondrula 2. 8. 2013 13:23

MSD už na to všechno asi kašle, neposílá peníze ani nekomunikuje. Navrhuju vyvíjet tlak na ČNB, ať podá návrh k FPV ohledně insolvence a uvolní tak pojistku. Nějaký ouřada mi z banky psal, že pokud se dá očekávat obnovení činnosti banky (družstva), tak oni podnět podávat nebudou, ale zákon o ničem takovém nemluví, nýbrž výslovně ustanovuje, že se jedná "o neschopnost banky dostát závazkům vůči oprávněným osobám za zákonných a smluvních podmínek". Za neochotou ČNB jednat stojí bůhvíco, ale jistě ne právo. Pomýšlel někdo na podání žaloby na ČNB pro nečinnost ke správnímu soudu?
ondrula
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tramin 2. 8. 2013 13:28

Tak příkaz přijat 11.7.(dodejka přišla teprve dnes!),ale nic se samozřejmě neděje...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 2. 8. 2013 13:35

Ondrula: Protože mají strach, že vyhlášením insolvence a likvidací MSD dojde k arbitráži, kterou prohrajou. Až do této doby bylo důvodem neschopnosti dostát svým závazkům obyčejný krach, ne že ČNB něco x měsíců prošetřuje a VSZ zablokuje peníze.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tom brava 2. 8. 2013 13:38

ondrula píše:MSD už na to všechno asi kašle, neposílá peníze ani nekomunikuje. Navrhuju vyvíjet tlak na ČNB, ať podá návrh k FPV ohledně insolvence a uvolní tak pojistku. Nějaký ouřada mi z banky psal, že pokud se dá očekávat obnovení činnosti banky (družstva), tak oni podnět podávat nebudou, ale zákon o ničem takovém nemluví, nýbrž výslovně ustanovuje, že se jedná "o neschopnost banky dostát závazkům vůči oprávněným osobám za zákonných a smluvních podmínek". Za neochotou ČNB jednat stojí bůhvíco, ale jistě ne právo. Pomýšlel někdo na podání žaloby na ČNB pro nečinnost ke správnímu soudu?


Podle mě moc lidí, kteří potřebují prašule ze spořáku, už není, a většina má TV a těm "nic" nechybí - naopak čím později tím lépe. Proto se ani tlak přes určité pokusy nepodařilo a ani nepodaří vyvinout...
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Peťo6 2. 8. 2013 15:24

No ale postupne termínované vklady končia a ludia postupne peniaze potrebujú. Snáď to tam nebudem mať celé veky a vytešovať sa, že sa mi zvyšuje nejaké virtuálne čísielko v elektronickom výpise, ktoré aj tak nemožem na nič použiť, keďže to bude do konca sveta zablokované...
Ja mám dátum splatnosti dnes (príkaz k nim doručený pred mesiacom) a odpísali mi, že vyplácajú ludí pred mnou (no očividne ani moc ne) a že sa nijak nedá odhadnúť, kedy sa dostanem na radu. Tak ďakujem pekne.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tom brava 2. 8. 2013 15:39

tož nebuď hlúpy a zadej obnovu, ne? Tolik Ti nikde jinde nedajú.... :D
Já to (ne?)budu řešit až v 4/2015... :potichu
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Končiny 2. 8. 2013 16:10

No tak to mu je platné jak mrtvému sako, když ty peníze potřebuje nyní, že ? Jinak v tomto státě je možné jak je vidět úplně všechno tak, aby ses v tom roce 2015 vůbec něčeho dočkal Fond ne Fond.

-- 2. 8. 2013 17:13 --

No já jsem rozhodl konat . Nebudu čekat až se nějaké byrokratické líné svině rozhodnou co dál a budou nás držet v šachu. Finanční arbitr rozhodne nálezem ještě v srpnu , vydá platební rozkaz pokud nezaplatí obracím se z rozhodnutím na exekutora. Určitě nějaký majetek mají. Navíc dám nezávisle žalobu pro nečinnost na ČNB. Ten poplatek 2000,-Kč mi za to stojí.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťo6 2. 8. 2013 16:24

tom brava píše:tož nebuď hlúpy a zadej obnovu, ne? Tolik Ti nikde jinde nedajú.... :D
Já to (ne?)budu řešit až v 4/2015... :potichu

Dal by som obnovu a nech si to majú zablokované aj do roku 3700, ale bohužial kupujem byt, zmluva podpísaná, hypotéka podpísaná, a bude treba platiť nejakú časť z vlastných zdrojov k dátumu, ktorý je síce ešte relatívne ďaleko, ale tempom vyplácania, ktoré nasadili v poslednej dobe (cca 0 ludí za týždeň) sa to nemá šancu stihnúť.
Namiesto, aby si človek v klude vyberal kuchynskú linku a obkladačky, tak sa rieši retardované MSD... :oboze
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Diskutující 2. 8. 2013 17:09

[quote="filip893"]Mrkni se na článek:

http://www.finance.cz/zpravy/finance/38 ... lke-banky/

Víz zelená tabulka milníky FPV.

Filipe dík za info.
Jinak také nejsem zvědav na nějaké roky vyšetřování a kontrol a zablokované peníze a jak píše kolega na virtuální čísílka. Pokud přestanou vyplácet úplně a je jakákoli možnost, jak se dostat k penězům z FPV, tak jít do toho. Jak píše Ondrula, právo je v tomto případě na naší straně.

-- 2. 8. 2013 18:09 --

Diskutující
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kocoour 2. 8. 2013 21:28

JE tady někdo komu dnes přišla platba z příkazu ? a ke kterému datu byl příkaz splatný? Pozor splatný a ne napsaný!!! Děkuji za info.
kocoour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Končiny 3. 8. 2013 05:34

Myslím ze tento týden neodeslali nic. Naposledy co vím odeslali příkaz se splatnosti 28.6 pak se to zastavilo. Buď čekají na výhodnější prodej cenných papíru nebo peníze došly. Taky mozna záměrně prodlužují výplaty aby nevyschli úplne. Bohužel ještě nepochopili ze stejně konci protože tímto pudem sebezáchovy naserou lidi ještě víc.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joachym1 3. 8. 2013 09:29

Diskutující píše:
filip893 píše:Mrkni se na článek:

http://www.finance.cz/zpravy/finance/38 ... lke-banky/

Víz zelená tabulka milníky FPV.

Filipe dík za info.
Jinak také nejsem zvědav na nějaké roky vyšetřování a kontrol a zablokované peníze a jak píše kolega na virtuální čísílka. Pokud přestanou vyplácet úplně a je jakákoli možnost, jak se dostat k penězům z FPV, tak jít do toho. Jak píše Ondrula, právo je v tomto případě na naší straně.

-- 2. 8. 2013 18:09 --

Jenze o vyplate z FPV nerozhodujes ty, ale CNB. :D
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aRf 3. 8. 2013 14:15

kocoour píše:JE tady někdo komu dnes přišla platba z příkazu ? a ke kterému datu byl příkaz splatný? Pozor splatný a ne napsaný!!! Děkuji za info.


Peníze tento týden nepřišly ...aspoň teda mně, splatnost 1.7. ,takže už přes měsíc zpoždění... asi jen tak rychle nepřijdou ,neboť na urgenci odepsali toto:

Kód: Vybrat vše
Vámi podaný příkaz evidujeme. V současné době se provádí příkazy, jejichž splatnost předchází splatnosti Vašeho příkazu. Chápeme, že prodlení s provedením platby Vám může způsobovat potíže. Nicméně v současné době při přetrvávající blokaci našich účtů není v našich možnostech výplatu vkladů urychlit. Datum provedení Vašeho příkazu nemůžeme ani odhadnout vzhledem k množství faktorů, které nemůžeme ovlivnit a které působí na rychlost vyplácení vkladů.

S pozdravem


halelujjjááááá
aRf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Končiny 3. 8. 2013 14:41

Se nějak rozepsali. Asi jim někdo změnil vetu kterou kopírují do odpovědi. Vyplaceli 28.6 což byl pátek takže určitě by měli vědet kdy budou vyplácet pondělí 1.7. Lžou jako kdyz tiskne nemají peníze a mlží oddaluji krach. Kdyby byli férovosti tak sami na sebe vyhlásí insolvenci a ČNB by musela konat. To uz nikoho nezajímá ze mají zablokovane nejake peníze to je jejich problém a kdyz tvrdí ze vyplácí tak mají vyplácet .
Končiny
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků