Asketický život

Životní cyklus uživatele peněz

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pocestny 23. 9. 2013 19:49

Mě se líbily brýle 2, 7 a 9. Nejvíc ty sedmé. Asi ani jedny z nich nepochválila prodavačka, nechápu.

Pak ta poslední fotka - srovnatelně dobré.
Pocestny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HonzaMo 25. 9. 2013 20:12

Už druhý den žádný příspěvek? Co se stalo?
HonzaMo
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pocestny 1. 10. 2013 09:54

No, je říjen, a kde nic tu nic... Koupí brýlí asi skončil asketický život.
Pocestny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Drejkaa 1. 10. 2013 10:19

:D
Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Drejkaa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 1. 10. 2013 11:17

Pocestny píše:No, je říjen, a kde nic tu nic... Koupí brýlí asi skončil asketický život.


Koupí? Zatím žádné nekoupil, jen se v nich nafotil.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 10. 2013 11:18

Brýle ještě nekoupeny. Vzhledem k tomu, že můj "módní poradce" na mne ..., vezmu ty "pětky", zkusím jen nechat si nastavit ty opěrky na nose, aby se mi ten můstek do něj tak nezařezával.
Chci pro ně jít ve čtvrtek.

Jinak žádné změny. Pořád nakupuji pro kolegy z práce (Citinu mám už "vyblokovanou", tak platím Raifkou), i když vlastně ano - o víkendu jedu s kamarády na chatu v Českém ráji a další víkend střílet - takže, asi máš pravdu, ten skutečně aketický život tak trochu skončil, utrácím daleko více, než dříve, některé měsíce jsem z výplaty nic neušetřil :shock: a vlastně doslova "žiju od výplaty k výplatě" (abych nemusel sahat do úspor).
1 zbraň, druhá zbraň, náboje, hadry, letenky na Kubu a do Burkiny Faso, víkend v Györu,... oproti tomu, kdy mi zbyly 2/3 z výplaty každý měsíc docela změna.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 1. 10. 2013 12:46

Kolik stála ta Kuba a na jak dlouho to je?

Na brýle se vykašli, běž do operace. Je to vo keš flou, čisté současné hodnotě a estetice.
anonymní až na IP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 10. 2013 13:15

10 pracovních dní (je to od pátku do neděle, je to začátek příštího roku), letenka asi 14 tisíc (přes Amsterdam a Panamu :D ), ubytko teprve řešíme, chceme bydlet v "casa particular".

Operaci nechci. Brýle mi nevadí, v létě je to dokonce výhoda (vždy mám samozabarvovací) a měl jsem v okolí jednoho člověka, kde se operace dost nepovedla, tak mám i trochu strach. Možná později, zatím to nepotřebuji.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 1. 10. 2013 13:52

měl jsem v okolí jednoho člověka, kde se operace dost nepovedla

Tuším, že jsi zmiňoval, že ji prodělal za dob tvých studií. To je tak ale 10 let zpět, ne? Operace očí jsou dneska někde úplně jinde.

Ano, strašná výhoda, když kvalitní sluneční brýle stojí pár korun (věřím, že ty se dají narozdíl od dioptrických i někde na internetu vyhrát :D), vypadají mnohem lépe než dioptrické a při pádu něco vydrží (kdyby sis přeci jenom pořídil nějaké to kolo, nebo někdo vyřazoval staré BMX s vyvýšenými řídítky).

Operace výjde na 20k a ještě máš doživotní záruku. Jak dlouho ti vydrží brýle za 5k? 6-8 let, když nebudeš nešika?

PS: Ta Kuba mně příjde jakási drahá, bral bych tu cenu s ubytkem nebo něčím navíc, ale jenom za letenky?
anonymní až na IP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 10. 2013 14:24

To, že "jsou někde jinde", to slýchávám snad u všeho. A je úplně jedno, jestli je to u prodejce vysavačů (který je samozřejmě naprosto super a světový unikát, aby za dva roky přišel s ještě lepším modelem, který ten starý přesahuje 10 násobně) a třeba i u těch brýlí (kvalita a rychlost zabarvení čoček, např.).
Zkrátka aktuálně operaci nechci a nepotřebuji, brýle mi nevadí, jsem na ně zvyklý, možná svůj názor někdy změním, aktuálně mě nic netlačí.

Ta Kuba - není to úplně láce, ale špatná cena taky ne. Ubytování v soukromí je za hubičku a hlavně tam jedu s partou lidí, sám moc nejsem na takové to zařizování (proto, když jedu sám, jedu s cestovkou). Tak uvidíme, trénuje španělštinu, v Mexiku jsem se trochu rozmluvil, ale hodně rychle se to zapomíná.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 1. 10. 2013 14:50

Kuba? Ty to nějak nestíháš. Já zrovna dneska dorazil k moři, teď jsem tady na večeři u Ezia. Jinak je to tady stejný, jen drobná vylepšení, lepší a levnější ubytování.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 10. 2013 15:28

Operace ok, sluneční brýle stojí pár korun, nasazení a sundání je sekunda... A rozdíl mezi tím, když seti v oku někdo hrabe skalpelem nebo se vše dělá laserem je podstatný bez ohledu na to, co si myslíš o vysavačích...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lukas1107 1. 10. 2013 15:36

Ja jsem nad operaci taky premyslel, ale u tech metod co se nejrychleji hoji se nejak nejdrive odreze platek rohovky pod tim se to laserem vypali a rohovka se priklopi, ale kdyz mi rekli, ze rohovka pak uz nikdy nepriroste a ze to tam drzi jen na bunecne urovni, takze kdyz dostanu nejak nesikovne do oko tak se mi ta rohovka muze odchlipnout a uplne urvat, tak jsem si to rozmyslel.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slos 1. 10. 2013 16:20

Operace ok, ale nikdy nelze říci, že se vše podaří. A nemusí to být chyba operatéra, stačí nepředvídaná reakce organizmu operovaného. Patrikovi nošení brýlí nevadí, naopak v jejich nošení vidí výhodu, tak proč podstupovat zbytečné riziko.
slos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 1. 10. 2013 17:31

Nepoužíváš dobré argumenty. Riziko podstupuješ pořád - když jedeš autem, když piješ Zonku, když dýcháš,... - proto jej musíš brát relativně. S tvojí argumentací bys nemohl udělat nic nového, natož něco vůbec dělat.

Prst chyby operatéra je dneska podstatně nižší než před lety (přesto neposkytnu čísla). Ani bych se nedivil, kdyby byla menší než prst toho, že uklouzneš a střepy ze zničených brýlí se ti zapíchnou do oka.
anonymní až na IP
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků