Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Thom 20. 12. 2013 13:51

Jasně. Populace klesá tak kdo v nich bude bydlet. Přistěhovalci? Navíc je to něco, co se dá snadno zdanit.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 12. 2013 15:12

Raziel-CZ píše:Líbí se mi, jak i ti nejotrlejší "znalci" najednou nic neví. :-) Pokud vám mohu doporučit, tak si peníze vyberte a zainvestujte je do nemovitostí, protože finanční systém se řítí čím dál rychleji do globálního krachu a teprve potom poznáte, jak se k vám kdo bude chovat. Dávám tomu čas tak do roku 2024, ještě si na tato má slova vzpomenete.

A co s tou nemovitosti budes dělat kdyz nebude likvidni a neprodas ji ? Například počet nabízených bytu v Praze několikanásobně převyšuje poptávku. Neco jiného je u domu a pozemku ale tam závisí na lokalitě a kdyz je dobra je to drahé.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod qsubt 20. 12. 2013 16:13

tak nejak, k cemu 10 poloprazdnych domu, nebo 10 domu s 10ti neplaticama, to je lepsi investovat primo do sebe, poradne se vykrmit na 300kg..., aby pak melo telo z kama brat az pak padne financni system... :D
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 20. 12. 2013 19:19

Končiny: Pokud vím, tak doporučuji koupi, nikoli prodej, nerozumím tedy tvé poznámce o likviditě. Co se týče nabídky a poptávky, tak zde je to jen o pronajímatelích, jací pronájmy bytů mnohdy nabízí za naprosto nesmyslných podmínek. Tady není co složitě řešit. Tolik k OT.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 12. 2013 19:41

Jj to jsem pochopil ale ja investici rozumím tak ze kdyz budu potrebovat hotovost tak ji výhledové prodejem te investice získám. To k te likvidite. Ja uz par svých nemovitosti prodal i koupil tak vím o čem mluvím. Kdyz to shrnu v dnešní době investovat do bytu je holy nesmysl a návratnost v najmu je pri 100 % obsazeni nájemníkům cca 40 let pri ceně bytu 2 miliony. A je otázka zda po těch 40 letech se ten byt prodá.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 12. 2013 07:54

Kdyz to dobre chapu, jeste mam sancu uroky z prodleni ziskat, protoze MSD neni(?) v insolvenci, ale jenom v likvidaci. Likvidatoru muze trvat mesic -dva kym se minou zablokovane penize z VSZ. A do te doby muzu miz uroky doma, ne? A mozna se ani nebude cukat a vyplati je dobrovolne a ne zbytecne to protahovat a platit dalsi penize navic.

Predpokladam, ze definitivni rozhodnuti od FA budu mit doma v lednu, a to jeste likvidator ani nezazada o uvolneni penez z VSZ.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 12. 2013 09:03

Insolvenční návrh na sebe již podalo samo představenstvo.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 12. 2013 09:23

To jsem prehledl...Muzou zamitnou(soud) podani insolvencniho navrhu, odvolat se-CNB nebo nekdo...?(MSD to podalo ciste ze spekulativnich duvodu) Predse likvidace spolecnosti nemusi skoncit zanikem? Co kdyz ma likvidator jiny zamer?...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 21. 12. 2013 12:16

Končiny: A máš nějaký jiný tip, co nemovitého pro investici koupit, abych nedisponoval penězi a obával se tak jejich ztráty, kde riziko je den ode dne vyšší? Já ohledně bytu nemám potřebu získat co nejdříve jeho cenu zpět, ale mít peníze díky němu v podstatě úročeny o něco lépe než v bance či kampeličce.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lopatickaCZ 21. 12. 2013 12:38

Sice to tu sleduji jen zběžně, a navíc nevím, co to má společného s MSD. Ale jen k nemovitostem a pronájmům:

Taky jsem si myslel, jaký je to zlatý důl. Ale čím dál častěji slyším zkušenosti ve stylu http://bydleni.idnes.cz/pronajem-bytu-0 ... bnosti_web -- byť samozřejmě záleží, jak si to kdo nastaví, hlavně smlouvu.
lopatickaCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Končiny 21. 12. 2013 12:40

Přiznám se ze nemám zádný bez rizikový typ. Pokud víš ze ty peníze nebudeš potrebovat dlouha léta tak kup nemovitost s tím ze aspoň bude po tobe co dědit tedy uděláš radost svým dětem. Problém bude kdyz budes větší hotovost potrebovat například na zajištění pece pro sebe nebo rodinu.Ja na to koukám tak ze kdyz do něčeho investuji tak koukám aby bylo co nejméně rizika a hlavne zda tu investici dokážu dejme tomu do roka převézt do hotovosti s nejakym ziskem. Bohužel v současné době vlastně bezrizikove nebo málo rizikové není nic co by stalo za řeč. Takze ja asi začnu hodně cestovat než mi peníze sežere inflace nebo ještě víc znehodnotí Singer. Svět se v ***** obrátil.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 12. 2013 12:41

slavo963 píše:To jsem prehledl...Muzou zamitnou(soud) podani insolvencniho navrhu, odvolat se-CNB nebo nekdo...?(MSD to podalo ciste ze spekulativnich duvodu) Predse likvidace spolecnosti nemusi skoncit zanikem? Co kdyz ma likvidator jiny zamer?...


Nemůžu vyloučit, že je to nějaká kulišárna ze strany MSD, ale osobně si spíš myslím, že to udělali proto, že jim to ukládá zákon. (Dokud měli licenci, zákon se na ně nevztahoval.)

Raziel-CZ píše:Končiny: A máš nějaký jiný tip, co nemovitého pro investici koupit, abych nedisponoval penězi a obával se tak jejich ztráty, kde riziko je den ode dne vyšší? Já ohledně bytu nemám potřebu získat co nejdříve jeho cenu zpět, ale mít peníze díky němu v podstatě úročeny o něco lépe než v bance či kampeličce.


Njn, to by ovšem chtělo, aby si byt zachovával svoji hodnotu (tj. byla po něm poptávka) a zároveň byla poptávka i po pronájmu. Těžko radit, já osobně si říkám, že zemědělská půda/les by nemusela být k zahození ... ovšem znáš to "Mladý pane, viděl jste někdy důl? To je díra v zemi, chodby tak a tak. Prosím, důl se může zatopit, zasypat, ale nikdo vám ho nemůže vzít!" ... když přijde na věc, stejně Ti všechno seberou. :-) Navíc investice do nemovitostí a bankovní vklady jsou, jak správně Končiny poznamenal, zcela jiným druhem investic. (dlouhodobost, likvidita, rizikovost ...)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Končiny 21. 12. 2013 12:43

lopatickaCZ píše:Sice to tu sleduji jen zběžně, a navíc nevím, co to má společného s MSD. Ale jen k nemovitostem a pronájmům:

Taky jsem si myslel, jaký je to zlatý důl. Ale čím dál častěji slyším zkušenosti ve stylu http://bydleni.idnes.cz/pronajem-bytu-0 ... bnosti_web -- byť samozřejmě záleží, jak si to kdo nastaví, hlavně smlouvu.

Z MSD to ma společně to ze hledáme možnost kam peníze investovat az je dostaneme.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 21. 12. 2013 12:53

Končiny, drkarel: Díky za vaše odpovědi.

Jinak shledávám trochu pravdy na tom, že to je v podstatě mimo téma, tedy se omlouvám.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Končiny 21. 12. 2013 12:55

A ještě jsem chtěl dodat ze jak dobre víme tak lidska bytost není nesmrtelná a proto investice na několik desítek let je velmi velké riziko ze si tu investici nestihne ani užít. Z dlouhodobého hlediska jsme totiž všichni mrtví. Takze podle me v současné době neexistuje bezrizikova investice která by generovala nejaky významný zisk v kratším horizontu a ono to je vlastně cilem bank.
Končiny
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků