cestovní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 26. 7. 2013 07:37

Když je někdo blbej a uzavře cestovní pojištění u České... :mrgreen:
http://finance.idnes.cz/cp-uctuje-popla ... 07_poj_sov
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 26. 7. 2013 08:33

Četla jsem :D ale komu není rady, tomu není pomoci.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xtonda 26. 7. 2013 09:22

Zajištění hotovostních transakcí je nákladné, proč myslíte, že nízkonákladové banky se do toho moc nehrnou?

Mě to naopak přijde správné, že se náklady na manipulaci s hotovostí nerozpouští v pojistném všech klientů.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 26. 7. 2013 10:46

Jistě, někde vybírají peníze za platbu v hotovosti, jinde je přirážka za platbu kartou... Nenašel čas přikročit k platbám tchoříma kožkama?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod postolka 15. 10. 2013 10:30

A zkusili jste cestovní pojištění http://www.ervpojistovna.cz/od ERV pojišťovny? nepatří sice mezi top nejlevnější alternativy, ale na druhou stranu nabízí spoustu produktů a hlavně, pokrytí je opravdu velké a vyřizování všech pojistných událostí netrvá měsíce, jako jinde, ale do týdne je vše vyřízeno.
postolka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 10. 2013 11:00

Pokud chceš opravdu TOP, tak Allianz (neomezené léčebné výlohy), ale bude to drahé.

Já mám dobrou zkušenost s Vitalitas (dceřinka OZP), výplata plnění (zavolal jsem si na Srí Lance do hotelu doktora kvůli nevolnosti) bez problémů. A cena pojištění je skutečně za pár korun, navíc se slevou pro klienty OZP.

Častějším cestovatelům se může vyplatit pojištění k platebním kartám, i když někdy je dost nedostatečné, jsou tam velké rozdíly. Top je asi Diners Club, ale tahle karta je docela drahá, navíc je tam podmínka tzv. aktivace (zaplacení alespoň části nákladů na cestu kartou, pozor, tato podmínka se může týkat i jiných karet!)
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tx999 26. 12. 2013 14:37

Ad ta aktivace DC - dle podmínek:
    a) Použití platební karty pojištěného na jakoukoli úhradu za zboží či služby ve lhůtě 60 dnů přede dnem překročení státní hranice České republiky. Takovou aktivací bude pojištěn jen Držitel karty, ne spolucestující osoby.
    b) Úhrada jakékoliv části nákladů na cestu kartou pojištěného. Tato aktivace se vztahuje na pojištění držitele karty i na spolucestující osoby. Z úhrady musí vyplývat číslo karty, datum a čas platby, jméno držitele karty. Za náklady na cestu se považují:
      • náklady na dopravu pojištěného a dalších pojištěných osob, spojené se zahraniční cestou – především úhrada letenek nebo letištních poplatků, cestovních lístků na autobus, vlak nebo jiná veřejná doprava, lodních lístků a podobně, a to i jako součást zájezdu;
      • úhrada nebo rezervace pronájmu automobilu s cílem přepravy do místa určení mimo území České republiky;
      • výdaje na ubytování v zahraničí anebo rezervace ubytování s potvrzením o platbě platební kartou pojištěného anebo závazná rezervace ubytování za předpokladu předložení dokladu o této závazné rezervaci s použitím platební karty pojištěného. Za rezervaci se považuje i použití platební karty při příchodu do hotelu;
      • úhrada pohonných hmot na čerpací stanici v den překročení státní hranice ČR při cestě do zahraničí, a to do automobilu, jehož použití bylo neoddělitelnou, alespoň částečnou součástí nastoupené zahraniční cesty.
Jetsli tedy dobře chápu bod b), tak tam není žádné časové omezení, tzn. koupím zájezd/letenky/jízdenky teď, pojedu za půl roku, pojištění mi platí (pokud platí karta).
A tady se dostávám k zajímavé otázce: Vztahuje se na tu aktivaci pro další osoby uhrazení nákladů cesty vzniklých v tuzemsku? Například, platba kartou DC v taxíku při cestě na vlak/bus/letadlo (pokud je nějací taxikáři přijímají), nebo například platba za lístek na AE bus ČD pro cestu na letiště, či nejextrémněji prostá platba pomocí karty DC za třeba i roční kupon OpenCard (nebo i jednotlivou jízdenku), když by se na letiště/vlak/bus člověk dopravoval MHD.

To pojištění mi přijde jako hodně dobré, tak o DC uvažuju. Jen mi jde o to, co s tím pak člověk musí všechno platit, aby bylo skutečně aktivní. Ideální by pro mě bylo to, že bych s tím platil kupony na MHD a jelikož bych při každé cestě do zahraniči MHD využil, měl bych vystaráno.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 26. 12. 2013 15:12

PatrikChrz píše:
Častějším cestovatelům se může vyplatit pojištění k platebním kartám, i když někdy je dost nedostatečné, jsou tam velké rozdíly. Top je asi Diners Club, ale tahle karta je docela drahá, navíc je tam podmínka tzv. aktivace (zaplacení alespoň části nákladů na cestu kartou, pozor, tato podmínka se může týkat i jiných karet!)


Diners Club není drahá, začíná na 1500 Kč ročně - http://www.dinersclub.cz/soukromi-klienti, ale limity se mi nezdají nějak zvlášť TOP - http://www.dinersclub.cz/pojisteni (léčebné výlohy 3,5 mil. Kč, výprava rodinného příslušníka pouze 35 tis. Kč). O fous lepší je kreditní karta Platinum od KB za 6500 Kč ročně (http://www.kb.cz/file/cs/produktove-lis ... anitum.pdf), která má širší rozsah krytí rizik, které nejsou u Diners Club vůbec pojištěné. Existuje na českém trhu platební karta s vyššími limity a širším rozsahem krytí rizik, řekl bych, že ne?

-- 26. 12. 2013 15:30 --

Teď koukám, že Diners Club má i verzi karty zdarma (Pure), Pure+ je za 1500 Kč. Přičemž pojištění se vztahuje na obě.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod tx999 28. 12. 2013 23:34

Tak ještě Visa Infinite od ČS (Erste Premier) má třeba limit 6 milionů a maximální délku 120 dnů: http://www.erstepremier.cz/static_premier/cs/Obchodni_informace-Produkty/Pojisteni/Soukroma_klientela/Prilohy/Pojisteni_Premier.pdf.
Ale šíří vypadá ta KB asi líp. Jak je na tom třeba UCB s její Visa Platinum nebo ČSOB s kreditní MC Platinum, jsem nezkoumal. Ale tohle by asi měla být TOP pojištění, co se platebních karet týče. Mimochodem, tohle by třeba pro mě byl zajímavý článek - srovnání toho, co aktuálně nabízejí jednotlivé (prémiové) karty navíc.

=== doplněno===

Ale to srovnání je relativně náročné, protože pro mě je třeba zajímavá horolezectví (to mají ve výlukách snad všichni), vysokohorská turistika - tu má KB do 3 000 m, ČS do 5 000 m a DC to třeba v pojistných podmínkách nemá jasně definované (nejspíš to bude zahrabané ještě v nějakých jiných podmínkách). ČS přidává navíc i via ferata (ale jen do stupně C), KB a DC o nich mlčí, takže budou asi ve výlukách.
A zrovna toto jsou pak věci, kdy to člověk musí číst velmi pečlivě a často se stejně nakonec musí pojistit extra.
Naposledy upravil tx999 dne 28. 12. 2013 23:56, celkově upraveno 1
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 28. 12. 2013 23:50

Je to bída. Náklady na léčení se v cizině můžou vyšplhat do hodně vysoka. Leda zkusit kartu k účtu v zahraniční bance, co třeba britské nebo německé banky, má někdo zkušenosti, jaké mají přidružené cestovní pojištění?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 12. 2013 10:57

astrapa píše:Teď koukám, že Diners Club má i verzi karty zdarma (Pure), Pure+ je za 1500 Kč. Přičemž pojištění se vztahuje na obě.

Kde se dá karta od DC sehnat zdarma?
Jako od 1. ledna má být nějaká nová nabídka, ale že by byla zdarma? Taky Hervis má nějakou akci na DC, ale zdarma není.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 30. 12. 2013 11:16

astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod mikicz 30. 12. 2013 12:17

ta za 0 nemá žádné pojištění, takže pro tohle téma není zajímavá
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 30. 12. 2013 12:28

V nadpisu je napsáno POJIŠTĚNÍ, ale asi máš nakonec pravdu.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod mikicz 30. 12. 2013 15:37

v nadpisu možná, ale když si rozklikneš ceník, tak pojištění je jenom u placené + verze
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků