Pokusy získat tam zaměstnání by taky mohly skončit pokusy exekutorů sebrat mi ne zcela splacený barák.
* Jazyky se nejlépe učí používáním.... sežen si filmy či hry v daném jazyce. Já se sám od sebe naučil anglicky tak, že mi britové i US-mani rozuměj bez problémů.
protože neumí samostatně pracovat, rozhodnout se, přemýšlet u práce, předvídat, analyzovat atd
* Já naopak umí moc dobře řešit problémy, ale protože hodně zapomínám právě tu nabiflovanou látku, tak má hodně lidí za blbce
Co je mi po tom, že nějakej Jouda to kdysi kodifikoval tak anebo onak. Je mi jasný, že někdě jsou prostě nepřekonatelná pravidla (třeba medicína), ale u jinejch věcí (jazyk, postupy, prostě vše vymyšlené člověkem, ne vzešlé z přírody) je to jen o názoru.
odděluje částečně zrno od plev
* co definuješ tím plevelem?
PODLE MĚ by bylo nejlepší dát lidem, třeba ve 3. semestru, možnost mesíčně v praxi viděl, co jim ta či ona vědomost v reálném pracovním životě přinese... pak by nenastávaly, jak ty říkáš, případy "připadalo mi, že většina to studuje jen pro titul nebo jim za to rodiče něco slíbili..."
|| A co jde o uplatnitelnost oborů - člověk nemůže automaticky čekat, že bude dělat to, co vystudoval. Znám chlapa, co má VŠ elektronické vzdělání a dělá nyní ve výzkumu kmenových buněk. A nestěžuje si. ||
*Lihovou fixu z natřeného plechu odstraníš brzdovou kapalinou, ale nezapomeň ji omýt vodou, protože by začala leptat i původní nátěr.
*Fleky od měděnky odstraníš 5mm tlustými plátky citronu, položenými na dané místo přes noc - odzkoušeno na oblečení.