Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Markoff 19. 4. 2024 11:19

pri tych mojich pokusoch mi to naopak pri posielani overovacej 1 CZK pripisalo tuto platbu na moj ucet degiro aj z neprimarneho uctu, kedze priradeny mam este s kodom EQUA 6100 a pripisalo to z uctu RB 5500, ale priradit ho tam nijako neviem, akurat neviem ktora z kombinacii funguje, vyzera ze obe - novy ucet 2600+pouzivatelske meno aj novy ucet 2600+pouzivatelske meno+VS
Markoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 4. 2024 12:45

VS je "jen" doplněk k ověření, přidaný s jejich novým účtem u české Citibank. Tj. když ho někdo zapomene, ale pošle platbu z účtu, který Degiro zná (má ho v systému), nebo když je navíc ještě uvedeno to uživatelské jméno klienta ve zprávě příjemci, tak absence VS aspoň zatím nevadí, jak vím i ze zkušeností odjinud. Degiro holt má teď už tři způsoby, jak odesílatele platby poznat: dle jeho čísla účtu uloženého u nich v systému, dle uživatelského jména ve zprávě příjemci a nově ještě dle toho VS. Takže pokud ze tří možností ověření klienta jedna chybí (nebo i dvě, když je zasláno z účtu u nich uloženého), fakt to nevadí :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 4. 2024 13:52

Rop: tak to je ok, to vsechno eviduju :-)
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 19. 4. 2024 18:51

Problém je, že dividendu máš v jiné měně, než je na "potvrzení".
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 4. 2024 20:46

V reportu x xls to ale je. Takze podle me to nebude problem. Snad tedy.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 19. 4. 2024 22:12

Ale na tom lejstru, které úřední z berňáku zná od jiných je to v CZK. Pak mu pošleš excel, on bude chtít PDF, protože excel si může udělat kdokoliv :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod pavelxcz 20. 4. 2024 22:21

Tak se mi podařilo prostřelit registraci nového bankovního účtu, ale bohužel pouze tím, že jsem z účtu poslal 1 EUR na ten holandský účet NL24ABNA0433696052. Mně to až tak nevadilo, protože jsem registroval multiměnový účet, ale pro standardní CZK účty to není ideální postup. Dobrá zpráva je, že registrace nového účtu platbou v EUR funguje v Degiro automaticky. Teď je otázka, jestli jim to nějaký Phanikumar naprogramuje i pro ten jejich CZK účet u Citibank, nebo jestli začnou doporučovat tento workaround s platbou v EUR. Jinak support se mi stále vůbec neozval, už to bude 14 dní.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 4. 2024 08:28

Musim rict, ze mit vlastni ucet, na kterem mne nemuzou pres noc zustat penize, to je fakt ukaz.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markoff 21. 4. 2024 12:24

pavelxcz píše:Tak se mi podařilo prostřelit registraci nového bankovního účtu, ale bohužel pouze tím, že jsem z účtu poslal 1 EUR na ten holandský účet NL24ABNA0433696052. Mně to až tak nevadilo, protože jsem registroval multiměnový účet, ale pro standardní CZK účty to není ideální postup. Dobrá zpráva je, že registrace nového účtu platbou v EUR funguje v Degiro automaticky. Teď je otázka, jestli jim to nějaký Phanikumar naprogramuje i pro ten jejich CZK účet u Citibank, nebo jestli začnou doporučovat tento workaround s platbou v EUR. Jinak support se mi stále vůbec neozval, už to bude 14 dní.

tak ale to nijako neriesi problem s registraciou CZK uctu, ktory ma ine cislo ako EUR ucet + peniaze sa daju vyberat len na CZK ucet, ze EUR ucet funguje je viacmenej jasne ale je mi uplne k nicomu ked potrebujem posielat CZK
Markoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 4. 2024 14:39

Já myslím, že to je jedno. Degiro nikde neuvádí měnu toho připojeného účtu. Takže to bude platba z korunového účtu na eurový. Těch pár desítek haléřů na euru je drobnost, pokud to funguje.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 4. 2024 20:21

@Markoff:
Výběr v Degiro lze zadat pouze a jen na jediný (hlavní, primární) účet, ostatní registrované dřív jsou pro výběry irelevantní a nepoužitelné.
Nic ti tedy nebrání svůj CZK účet jako primární u nich registrovat zasláním třeba 1 eura na ten holandský NL... Přece z CZK účtu jim můžeš eura jako SEPA platbu úplně v klidu poslat-a bude to. Oni přece neřeší při registraci nového primárního účtu, zda z něho došly eura či koruny, prostě je nastavený a pak na něj lze poslat...ano pouze koruny, eura z českého Degiro.cz ven nejde poslat přímo. A to je přece ok, když skutečně korunový registruješ (tedy skrz vklad třeba 1 eura, když ten jejich korunový zatím ověření neumí).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Markoff 22. 4. 2024 08:09

tak ja by som cakal, ze u ceskeho Degiro musi byt ako primarny ucet nastaveny korunovy CZK ucet a ak prevediem jeho aktualizaciu/registraciu cez ten ich holandsky eurovy, tak nebude proste zaregistrovany ako primarny, zostane mi tam zly zatvoreny primarny ucet a ten spravny bude registrovany ako eurovy sekundarny na ktory si peniaze nevyberiem, kedze vybery su mozne len v CZK, s vkladanim penazi problem nie je (to ide aj z ineho ako je primarny podla mojej skusenosti pri snahe o registraciu uctu, aj ked velku sumu by som neriskoval), problem vidim s aktualizaciou uctu a naslednym vyberom prostriedkov, ako nastastie ich momentalne nepotrebujem, ale je v tom kvalitny bordel, ak ma niekto zavrety stary cesky ucet a potrebuje vybrat peniaze na novy cesky ucet

toto vsetko by sme nemuseli riesit a stracat cas, kedy by si degiro aktualizovalo stranku a system a slo normalne priradit cesky CZK ucet, tak ako to ma ist, ale vidim ze mam prilis velke poziadavky od brokera na tak zakladnu funkciu
Markoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 4. 2024 12:06

No zkus to a uvidíš, jak to ty účty změní :). Já naštěstí žádný měnit nemusel/nemusím, ale nevidím důvod, proč by z primárního účtu nemohla být vložena eura (zvlášť když eura samosebou můžeš vložit z Kč účtu, stejně jako naopak koruny z eurového, pak holt konverzi udělá tvá banka v rámci zadání toho převodu-neboli měna která jim dorazí se nemusí rovnat měně účtu odeslání, jde o nezávislé veličiny).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Markoff 22. 4. 2024 12:31

pretoze tam jasne pisu ze cesky ucet s ceskym cislom sluzi len na vkladanie CZK, zatial co druhy ucet by mal sluzit na vkladanie EUR, ako to maju nastavene s automatickou konverziou v pripade inej meny vs odmietnutim platby netusim

nehovoriac o tom, ze novi zakaznici by podla tej ich formulacie v prvom kroku priradenia uctu nemali byt ani schopni vkladat EUR, ale len CZK
Markoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Markoff 23. 4. 2024 14:17

Thank you for contacting DEGIRO, we sorry to hear you had difficulties linking new bank account.

Currently, we do not have Czech bank account for verification purposes, to verify a new bank account you can make a verification transfer to the following IBAN.

IBAN NL24ABNA0433696052
Name Beneficiary Stichting Degiro
Bank ABN AMRO Bank
BIC ABNANL2A
Markoff
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka