Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 15. 6. 2025 18:43

PatrikChrz: nepletes si to s CSOB? U Erste je myslim potreba cely mesic, ne?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 6. 2025 19:09

U kombinovaného kritéria rozhodně nyní stačí poslední den v měsíci u obou bank. U ČSOB nedám ruku do ohně za to, jestli poslední kalendářní nebo pracovní.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 15. 6. 2025 19:14

U ČSOB je to poslední kalendářní den.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 15. 6. 2025 19:14

No pravdou je, ze u Erste jsem to az tak nehrotil, takze to nevylucuji. Nicmene jak to takhle clovek zacne delat, tak mu stejne Erste sami vypovi smlouvu. Driv nebo pozdeji...
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 6. 2025 06:55

....ale pořád lepší později :D.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 6. 2025 08:33

Zalezi od bankere. Plnim kombinovane kriterium - pujcka nad 250k, ale prijem az na rocni bazi, po prepoctu na mesic a toleruji to, mam aktivne odpusteny poplatek.

Nekdy to bylo praktickejsi, stacilo plnit prumer za 3 mesice.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 6. 2025 05:38

To rozhodně, bankéř může odpustit. Já hovořil o plnění minimálních kritérií, když bankéř "nespolupracuje".
Kamatád má s bankéřem "gentlemanskou dohodu", uzavřel si nějaké investice a bankéř přehlíží, že neplní ani jedno z krétérií.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 18. 6. 2025 08:34

m0rp4euz píše:Banker mi potvrdil zvysovani podminek pro Erste. I kdyz rikal neco o dvou mesicich nez to zacne platit. Zaroven rikal, ze maji 90 tisic klientu a miri na 100 a ze to bude tezke. Tak by davalo smysl, ze to do konce roku nechaji a zvysi az od unora.

Těch 90 tisíc klientů asi nebude úplně pravda, jelikož mluvčí ČS uvádí, že program Erste Premier aktuálně využívá 63 tisíc klientů a jejich počet meziročně stoupá zhruba o 25 procent. Zdroj https://www.penize.cz/osobni-ucty/47013 ... te-premier
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 6. 2025 11:32

Zkušenost s dvěma prémiovými účty, když chci něco nestandardního:

Mám zakoupenou výletní plavbu a lodní společnost vyžaduje potvrzení pojištění na nejméně 2 miliony liber a výslovné uvedení, že není ve výlukách lodní plavba

1) KB, Top Nabídka, převedená na Exkluzivní účet se službou Premium
Dotaz na bankéřku, zavolala, že potvrzení o výši není problém, ale s potvrzením krytí pro lodní plavbu má pojišťovna problém, byť to ve výlukách není. Když jsem jí řekl, že bez toho mě nepustí na palubu a musel bych si sjednávat jiné pojištění, tak to ještě zkusila a dnes mi přišlo kýžené potvrzení. Celková doba trvání asi 3 dny.

2) ČSOB - na pobočce si nevěděli rady, tak ať si z domova zavolám na infolinku. Volal jsem na infolinku (speciálně pro klienty Premium, kde už taky řádí umělá inteligence), když jsem se po mnoha sprostých slovech konečně probojoval na živého operátora, tak mi řekl, že si mám dojít na pobočku.
Tak jsem ještě napsal žádost přes internetové bankovnictví, uvidíme.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 18. 6. 2025 11:36

Při vstupu do Erste Premier zůstane klasická vracecí kreditka a Plus účet co už mám?

Jinak říkal jsem si fajn, jde to sjednat přes George... a ono "Již vlastníte jiný osobní účet ... Do 2 pracovních dní Vás bude telefonicky kontaktovat bankéř"
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 6. 2025 12:23

No, je možné mít dohromady "plebs" i "prémiové" produkty, ale já to sjednával obráceně, tj. nejdříve EP a teprve k nim vracecí kreditku a měli s tím na pobočce celkem problém "vy jste prémiový klient, vás obsloužit nemůžeme". Myslím, že na tebe budou při přechodu tlačit, abys neprémiové produkty zrušil i když reálně je lze provozovat paralelně.

Myslím, že v tuto chvíli je nejméně problémová kombinace KB (lepší pojištění, 4 vstupy Dragon Pass) + RB (4+4 vstupy Lounge Key ke každému účtu, účtů je možné mít více, spořák s 4 % do půl milionu - opět je možné mít ke každému běžnému účtu, neomezené vstupy do Fast Track salonku na terminálu pro lety mimo schengen, navíc je před bezpečnostní kontrolou).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 6. 2025 12:56

KB tedy nemyslím, na sú aktuálně ok, případně kvůli kartě, ale na běžné používání tedy nic moc, co čtu od kolegů v KB vlákně
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 18. 6. 2025 13:21

hopo.hopo píše:Při vstupu do Erste Premier zůstane klasická vracecí kreditka a Plus účet co už mám?

Jinak říkal jsem si fajn, jde to sjednat přes George... a ono "Již vlastníte jiný osobní účet ... Do 2 pracovních dní Vás bude telefonicky kontaktovat bankéř"

Když jsem chtěl vstoupit do EP asi před rokem, tak mi bankéř řekl, že se mi vše převede na EP a nechat si to nelze. Přitom EP nemá vracecí kreditku a horší úroky na spořáku. Takže jsem mu poděkoval a odmítl vstup z čehož byl hodně překvapený, že se mu to ještě nestalo :mrgreen:
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 18. 6. 2025 14:15

PatrikChrz píše:No, je možné mít dohromady "plebs" i "prémiové" produkty, ale já to sjednával obráceně..

Já měl proces stejně jako Patrik, po vstupu do EP jsem prémiovou kreditku odmítl a asi měsíc bojoval za obyčejnou kreditku s vratkou. Nakonec se mě ujala jedna paní na pobočce "pro plebs" a vyřídila mi to, i když všichni tvrdili, že to nejde.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 6. 2025 14:35

Tak to jsem měl kdysi asi trochu lepšího bankéře - kreditku pri plebs mi neměl problém ponechat (dokonce sám i explocitně zmiňoval, že si ji nechat můžu, pokud chci)...

Každopádně se spíš potvrzuje, že nejde o žádné "technologické" omezení, ale čistě o libovůli/zlovůli konkrétních bankéřů...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka