Předplacené platební karty v ČR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 17. 4. 2019 17:37

Nejen na jiné kreditky ale i na povinné obraty jinde, případně anonymní platby.

Poslední prodávané měli expiraci 06/21
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bond2 17. 4. 2019 18:47

PatrikChrz píše:Coolkarty už prý nejdou objednat a ve Světě odměn taky nejsou. Takže to vypadá, že ČSOB to tak dlouho omezovala až se rozhodla to úplně zabalit? :-o

Pravdu máš https://www.coolkarta.cz/ck/order
Bond2
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 17. 4. 2019 20:47

Co jsem psal 2 dny zpátky :-D
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 17. 4. 2019 21:36

Řekl bych, že ČSOB měla ten úmysl už dávno a dělala všechno pro to, aby lidi znechutila. Původní mně expirovala někdy vloni koncem léta. Objednal jsem si novou, došla, pak obvyklý postup... Pak mně došlo, že nemám PIN, myslel jsem si, že jsem si SMSku omylem vymazal, tak jsem si nechal poslat nový. Peníze za nové zaslání strhnuty, PIN nikde. Reklamace, výmluvy... Po 2 měsících jsem je poslal do Brusele, ať si kartu strčí tam, kde záda ztrácejí své slušné jméno, vrátí všechny peníze, které jsem jim v souvislosti s kartou věnoval, a kartu zruší. Do týdne provedeno...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 4. 2019 22:53

Já nechápu tenhle systém - vymyslím produkt, uvedu ho na trh, zjistím, že lidi ho používají jinak, než jsem měl v úmyslu, tak ho postupně "mrzačím", až ho nakonec zruším.

To ty produkty v bance nikdo netestuje? To tam nemají alespoň pár lidí s nejméně půlkou mozku, který by se na něj podíval a řekl "hele, tohle nedává smysl"? By mě zajímalo, jestli ten, kdo s collkartami přišel tam ještě pracuje :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 17. 4. 2019 23:19

No hlavně to mělo i poměrně masivní kampaň v TV zaměřenou na adolescenty a pak kartu reálně na pobočkách nikdo neznal, z pěti poboček v samém centru Prahy (Příkopy, Václavák, nám. Republiky) to měli a uměli prodat pouze v Lazarské, na 28. října, že prý mají pouze pro děti (červená varianta) a bankéř na Příkopech to hledal v regále, že o tom slyšel a někde by to tam mělo být - fraška. Prodej online jednou pouze ČSOB kartou pak jakoukoliv, to samé aktivace limitů, jednou to šlo po telefonu pak osobně na pobočce pak zase po telefonu bez problémů. A v poslední řadě ta obstrukce a neskutečná buzerace s dokládáním zdrojů, v mém případě až na druhý pokus. ČSOB u mě tímto přístupem definitivně skončila.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 18. 4. 2019 00:03

PatrikChrz píše:Já nechápu tenhle systém - vymyslím produkt, uvedu ho na trh, zjistím, že lidi ho používají jinak, než jsem měl v úmyslu, tak ho postupně "mrzačím", až ho nakonec zruším.

To ty produkty v bance nikdo netestuje?
Interním testováním se nedá úplně zjistit, jestli o produkt je zájem.

Nemám žádné informace, ale podle toho, co se tu píše, je myslím dost pravděpodobné, že čekali daleko větší zájem od zamýšlené cílové skupiny (převážně i docela malých dětí, které hypoteticky nemají / nechtějí / u nějaké banky nemůžou mít účet).

Kdyby o ty předplacené karty opravdu byl zájem, tak nemůže být velký problém s neznalými bankéři, protože každý se to po jednom dvou zákazníkovi naučí; a případní nezamýšlení honiči bonusů by buď byli tak malá skupina, že by se to dalo zanedbat, nebo by celý systém snadno zaplatil i detekci a odmítání takových klientů.

Pokud ale o produkt není zájem (a moc se nedivím, když obyčejné Plus Konto je v nabídce „od narození“ zdarma), tak zbudou jen ti honiči bonusů, kteří jsou buď každou operací ztrátoví, nebo je to tak nějak na nule a ztrátové je to neustálé kontrolování pravidel na detekci praní špinavých peněz.

(Předplacené karty mají daleko větší význam v zemích, kde jsou šeky, které můžou být nekryté a zjistí se to až časem, takže účet je víceméně nutně úvěrový produkt; pak se může předplacená karta, která narozdíl od účtu šeky nepodporuje, vydat lidem, kterým by banka úvěr nedala. V ČR nevidím, proč by někdo dlouhodobě vedl předplacenou kartu, když se beztak musí identifikovat; možná leda tak jako dárková karta, ale to by nesměla stát stokoruny.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 4. 2019 06:27

Kdybys nekecal strazniku. Je spousta lidi s platnosti do 6/21.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pabloson 22. 4. 2019 20:06

me prisla prvni a posledni cca 14dni zpet... platnost mam do 03/22

ale vzhledem k drive popsanym lustracim ktere jste obsolvovali Vy zacatkem roku, kvuli protaceni, ted jeste poradne nevim k cemu mi bude dobra.

mozna cast castek ktere budu potrebivat otocit z kreditek otocim, prez coolkartu a pak do revolutu, cast prez curve s napojenou podkladovou kreditkou a poslu na revolut, cast otocim prez paysend(poplatek cca 40kc za prevod) a dalsi cast prez transferwise(poplatek cca 0,4% za topup)... dik tomu na kk nebude jen jedinej pohyb a bude jich vice
Pabloson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasfinance 3. 5. 2019 18:28

Paysend slyším prvně.Pres to se dají cashovat kreditky? Přes transferwise taky bez nutnosti konverze měny? Můžeš prosim popsat zkušenosti? Diky
tomasfinance
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 9. 5. 2019 09:51

Funguje vám přihlášení do cestovky? Zadám login, heslo a čekám a čekám...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 5. 2019 09:59

stejný problém
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 5. 2019 11:18

Taky nejde ani z aplikace, asi už to ukončily :mrgreen: :mrgreen: Karty fungují?
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 9. 5. 2019 12:07

Už normálně funguje, když to zkouším.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 5. 2019 14:57

cz01, tak to byl asi jen krátký záchvěv funkčnosti, teď z mobilní aplikace stále nejde.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků