Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Je to překvapivé, ale v takhle velkých situacích na objemu peněz vlastně vůbec nezáleží - záleží na jejich ceně, tj. na úrokové sazbě.nobo.dy píše:Koruna bude na sve hodnote teprve tehdy, az CNB zase nakoupi koruny za ty devizove rezervy, ktere intervencnim prodejem korun ziskala.
radecekh píše:jednadva:
Aha, vy myslíte ten "reálný" kurz, kterým se mění moje nákupní cena ruské ropy s tím, jak v USA zdražují dětské plínky. Tak ten jsem opravdu na mysli neměl.
radecekh píše:xls:
Už skoro dva roky se kurz koruny hýbe maximálně o padesátník.
radecekh píše:Když byly na Rusko uvaleny v roce 2014 sankce, byly to právě jejich devizové rezervy, které zajistily, že se ekonomika nezhroutila a kurz rublu klesl jen na necelou polovinu své původní hodnoty a nezhroutil se úplně.
jednadva píše:Takže jste měl na mysli stagnaci reálného kurzu koruny k euru podle metodiky ČNB.
Reálný? K euru?
jednadva píše:Kurz rublu a čeho? Já měl pocit, že oslabování nominálního kurzu měny je podle vás vždycky prospěšné. Aspoň tak na mě působí vaše teorie. V čem to tomu Rusku teda mohlo ublížit?
nobo.dy píše:Za politiku CNB platime nizsi zivotni urovni, mena je umele znehodnocena, kdyby to CNB neposrala intervencermi, uz jsme tu mohli davno mit kurz 10 Kc za 1 USD.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků