Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod redhaven 30. 8. 2019 12:36

Jirik74 píše:Moneta zjistila, že přestřelila. Aspoň že těch
dosavadních účtů se to (zatím) nedotkne. https://www.penize.cz/sporici-ucty/4092 ... ro-novacky


Co za produkt pro klienty alespon trochu hojici vysokou inflaci lze od nečeskych bank asi tak ocekavat pozitivniho.

Duchodci jsou relativne bohati prave proto, ze moc nekonzumuji natoz leteckou dopravu a musi hlavne bydlet ve vlastnim, obecne jsou duchodci prijmove nejchudsi casti populace.
Jednotky procent populace vyuzivaji jednou rocne nebo dokonce vice jak jednou rocne relativne drahou let. dopravu a pro cechy drahe destinace ve vetsine sveta, nehlede ze pak je navrat do ceske reality prumerneho obcana cesko deprivujici. Uhlikova stopa prumerne ve srovnani s evropou chudych cechu je tedy velmi nizka, nezatizi planetu ani koupi noveho auta, ale recykluji desitky roku automobily, cili plnime a prekracijeme plan EU )))
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fc70 30. 8. 2019 15:36

redhaven píše:Pamatuju brambory za 30hal, pred 30-ti lety, to mame bramborovou inflaci 10 000%.
Čísla jsou užitečná na to, aby se dala popsat skutečnost místo toho, jak moc někdo chce neproduktivně nadávat.

Pokud vezmu tahle čísla jako daná, (11,9/0,3)^(1/30) je skoro přesně 13% ročně. (A ani myšleno dohromady za těch 30 let to není 10.000%, jen 3867%.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 30. 8. 2019 19:34

Tak i přijde, že redhaven si spletl vlákno … nebo si neumí založit svoje nadávací. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 30. 8. 2019 19:53

duchodcum nic nezavidim, ja cestou do práce vidim vidim starce a stareny a jsou na chodniku, každý na ne sere vcetne me, je to silenej pohled. Co stary lidi bez domova maj.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TV_FAN 31. 8. 2019 12:39

Zdravim experti. Tak co momentalne je najvyhodnejsie sporak? Asi ten Creditas? Vieme ale kolko bude ta urokova miera po 30.9. aspon priblizne ? Skoda ze ta moneta sa takto zachovala, myslite ze este obnovia ten 2% urok? Videl som tu v minulosti doporucovacie kody na ten Creditas, ze uzivatel aj 300 kc doporucenemu zaplatil. Tak rad s niekym spravim dohodu. Alebo to boli obojstranne odmeny 500 kc? Inak je to fakt bez poplatku z toho sporiciho uctu Creditas vyberat penizky kazdy mesic podla potreby? Diky!
REVOLUT 30 EUR ODMENA ZA ZALOZENIE UCTU. REF LINK NA VYZIADANIE DO SZ
TV_FAN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mlrs 31. 8. 2019 16:32

nemyslim si, ze by to moneta vracela - nabrala dost prachu nejspis a necha udrzovacku 1,2% a zvedala by jen v pripade, ze by nastal nejaky extra boj mezi bankama a to se asi nestane...
Tak podle vyse vkladu asi pak ted Creditas nebo Sberbank (1,7%/1,75%)
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 31. 8. 2019 17:05

Equa TV na pul roku 2% nebo dyl, Šejdiři banksteři budou spise uroky snizovat aby vydelali maximum u ČNB ulozenim vasich prachu na 2%
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod e-osobne 31. 8. 2019 17:21

evelista píše:duchodcum nic nezavidim, ja cestou do práce vidim vidim starce a stareny a jsou na chodniku, každý na ne sere vcetne me, je to silenej pohled. Co stary lidi bez domova maj.

Ja jich par znam osobne, co jsou na chodniku, ulici, a vubec je nelituji, ti starsi (duchodci) se k tomu prochlastali a ti mladsi (neduchodci) profetovali. Je jim milejsi socialni davky prochlastat a profetovat, nez si platit ubytovani, zradlo sezenou zdarma vyhozene v kontejnerech u supermarketu vzdycky, je jen prosle datem spotreby, jinak mu nic neni. Jsou takhle spokojeni, obcas si prilepsi, ze nekde neco ukradnou, pak s nimi bohuzel musim jednat ja, neni to nic prijemneho, mit ten jejich smrad v kancelari.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 31. 8. 2019 23:07

Akční nabídka platí do 30. 9. 2019. Pak to padne a ještě radi jak hladový nabehneme do wurstu pro 1,7pa.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iglooo 31. 8. 2019 23:10

V Creditas si nedovolí, aby to pak padlo, protože Trinity ;-)
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod suram 1. 9. 2019 02:40

Trinity má nízký úrok.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 1. 9. 2019 07:50

Akcni nabidka Creditas plati do 30.9. nevim, jak tomu rozumet, zda tem, kdo si ucet zalozi po 30.9. uz nedaji tak vysoky urok (tohle udelala Moneta a ja to stihnul za 2% ppa), nebo urok pak snizi vsem. Pro jistotu jsem si u Creditas "Sporici ucet +" zalozil, uvidime, kdo urok drive snizi. Tyhle akce jsou jen na nabrani klientu, jak jich maji dost, jde urok dolu, nebylo by to poprve. Pak se ovsem mile banky nesmeji divit, ze si z casti klientu vyrobi "nomady", co se tahnou za vyhodami. Nebo tady ma jediny clovek zkusenost, ze ho banka odmenila za vernost? Mne napriklad vycurana Liska vypovedela vsechny stavebka, jen jsem pro ne prestal byt vyhodny a pry ze si u nich muzu hned zalozit nova, ze mam za ty roky moc pekne hodnotici cislo, tak jsem jim rekl, ze bydlim ve vlastnim, hypoteku ani pujcku jsem nikdy nepotreboval a za hodnotici cislo si nic nekoupim. Jak se do lesa vola ....
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod evlo 1. 9. 2019 09:50

Ja takovou zkusenost nemam, klienti by podle me meli velmi ty banky menit at se trochu chovaji pro klientsky, tim nemyslim at me obtezuji s nabidkami hypoteky, apod. Honotici cislo (credit score) podle v CR neexistuje, ale muzu se plest.

Ja ocekvam, ze tak v listopadu prijdou s tim, ze pro 2% musite splnit tohle a tamto.


Mimochodem absolutne nechapu, proc je ten urok jen pro 1MCZK a pak je nizsi - zkusete me nekdo prosim vysvetlit logiku banky? Napadlo me, ze pak chtej cloveku prodat ty jejich "investice/fondy", ale nejak si rikam, ze to je dost zvlastni uvazovani, ze by clovek s usporenym vic nez 1MCZK nemel toto sam nastudovane.
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RomannX 1. 9. 2019 10:26

Musíme se smířit s tím, že začíná doba, kdy úroky z vkladů jdou dolů.
RomannX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iglooo 1. 9. 2019 10:53

S tím se právě vůbec smiřovat nemusíme, protože to není a nebude pravda.

Mimochodem - Trinity má sice nízký úrok. Zatím!
iglooo
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků