Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod losalamos 11. 11. 2019 14:39

Tak systémy možná vylepšili. Ale trvalé platby dnes odešly +- až kolem poledne.

Žádná pecka, bych řekl.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mojda27 12. 11. 2019 13:43

losalamos píše:Tak systémy možná vylepšili. Ale trvalé platby dnes odešly +- až kolem poledne.

Žádná pecka, bych řekl.


Vylepšení systémů Equa bank se asi netýkalo úplně zrychlení trvalých plateb ne?
Mojda27
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod losalamos 13. 11. 2019 18:03

Kdo to má vědět, kýho šlaka :) Pozdě odeslaná platba pro mě může být problém. Pravda, ne u trvalek, ale u nějaké jiné platby ano. Pokud zadám platbu s několikadenním předstihem, pak očekávám, že mi odejde z účtu co nejdříve. Ne až v poledne.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leonos 20. 11. 2019 11:00

Konečně vkladomaty a konkrétní termín Apple Pay. https://www.penize.cz/platebni-karty/41 ... vkladomaty
Leonos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 11. 2019 12:01

Ty údajně konkrétní termíny pro vkladomaty bych bral spíše s rozvahou. Už dávno měly být a je známo jak to s různými termíny v bankách chodí. Bude záležet kolik jich bude a kde všude ty vkladomaty rozmístí tak aby to mělo nějaký větší význam. Dá se předpokládat, že je budou především cpát do Prahy a možná i něco málo do krajských měst. Mne na tom ale příliš nezáleží, protože nemám příliš potřebu vkládat hotovost na účet a pokud někdy výjimečně tak mám možnost si je vložit zdarma na pokladně v jiné bance (FIO, MMB) a do Equa bank je převést a prozatím je ještě také možnost peníze zaslat poštovní poukázkou což banka prozatím proplácí. Dokud jsou výběry ze všech bankomatů zdarma tak ani není příliš potřeba aby se ty vkladomaty používalo pro výběry. Jinak bankomaty a vkladomaty nejsou mojí oblíbenou hračkou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování


Odeslat příspěvekod Persbrandt 27. 11. 2019 00:34

V jejich IB asi nelze vytvořit z konkrétní provedené platby nebo i z šablony trvalák, nebo jsem neco prehlidnul?
Od IB Equabank jsem mel celkem velka ocekavani a ted jsem docela rozcarovanej. Jak pisu, chtel jsem udelat takovou zakladni vec, jako vytvorit na zaklade konkretni platby nebo sablony (to mi bylo jedno) trvaly prikaz. To se mi nepovedlo.
Tak jsem aspon myslel, ze si v jednom tabu otevru detaily te provedene transakci a v druhem otevru zakladani trvaleho prikazu, a ty udaje postupne zkopiruju z jednoho tabu do druheho. Jenze ouha - v druhem tabu se mi misto formulare pro zalozeni trvalaku ve Firefoxu objevila prihlasovaci stranka IB.
Takze abych se na kazdem tabu prihlasoval kompletne zvlast vcetne autor. smsky? Proboha kde to jsme, to ma byt moderni IB,ktery pako to programovalo, ze se prihlaseni z jednoho tabu neprenese do druhyho? Nevim, nakolik za to muze Firefox, ale je to neskutecny.

Takze jedine abych si posilal hned dve autor. smsky a pak jako debil zongloval a kontroloval, aby mi ani na jednom tabu nevyprsel ten 5-minutovy limit anebo proste vzit do ruky papir a tuzku, opsat si z transakce udaje a potom je prepsat do toho trvalaku. Pak ale muzu udelat chybu a to muzu rovnou jit se slozenkou. Tohle je teda naprosty propadak, fakt me to rozcililo. Jestli jsem neco prehlid, rad se necham poucit.

-- 27. 11. 2019 00:39 --

jo a to jsem se tak tesil, ze jsem zbehnul z CSOB s jejich vnucenou a mne nevyhovujici reformou IB a ted hned tohle...
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cz01 27. 11. 2019 06:13

Co řešíš tak složitě, pokud to v IB nejde? Přeci to stačí vykopirovat bokem do poznámkového bloku a je to. Druhý tab nejde kvůli bezpečnosti, aby se toho nedalo zneužít.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 27. 11. 2019 07:01

no jasne musim zkopiorvat do notepadu, potom otevrit zalozeni trvalaku a tam to z roho vyzobavat a stale preklikavat. takhle si privetivy IB nepredtsavuju. tak je to zdarma no, asi jsem mel iluze.
Ale uznavam, ze i u CSOB IB mne spousta veci stvala a to byl placeny ucet..

Ja jsem nejdriv myslel ,ze jsem tu moznost treba prehlidl, ze to neni mozny, aby to neslo, ale zatim mi to tady nikdo nevyvratil.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 11. 2019 10:16

IB Equa bank považuji za jedno z těch lepších mezi bankami v Česku na rozdíl od jejích mobilní aplikace která je po tom co ji zmodernizovali hrozná. Ideální IB které by mělo všechny funkce které klienti banky chtějí nebo které použiji možná 1x za život asi neexistuje.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Persbrandt 27. 11. 2019 23:33

cz01 píše:Co řešíš tak složitě, pokud to v IB nejde? Přeci to stačí vykopirovat bokem do poznámkového bloku a je to. Druhý tab nejde kvůli bezpečnosti, aby se toho nedalo zneužít.


Tak IB te mnou hanene CSOB se mi podarilo paralelne v druhem panelu otevrit bez problemu, takze by to neslo kvuli bezpecnosti? Nevim, nevim. Ze by ib IB CSOB melo horsi bezpecnost nez Equabank?
Jinak zkousej jste ty plat. udaje sam zkopirovat do editoru a pak zpatky do IB Equy? Mozna jsem to vzdal prilis brzo nebo jsem uz zatrpkly, popr. nejsem v teto oblasti tak zrucny, ale mne ty udaje jako castka, cislo uctu atd. nejdou zkopirovat hromadne, proste je mys v tom fomulari nevybere, takze jedine je kopirovat jednotlive do editoru, tam je shromazdit, prepnout se v IB na trvalak a pak z editoru zase jednotlive kopirovat udaje do formulare pro zalozeni trvalaku v IB. A pritom si jeste nesplyst, co je cislo uctu a co je variabilni symbol apod.
To je ale hrozny, to uz skoro muzu rovnou vypisovat slozenku.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 28. 11. 2019 01:33

Persbrandt píše:Mozna jsem to vzdal prilis brzo nebo jsem uz zatrpkly, popr. nejsem v teto oblasti tak zrucny, ale mne ty udaje jako castka, cislo uctu atd. nejdou zkopirovat hromadne, proste je mys v tom fomulari nevybere, takze jedine je kopirovat jednotlive do editoru, tam je shromazdit, prepnout se v IB na trvalak a pak z editoru zase jednotlive kopirovat udaje do formulare pro zalozeni trvalaku v IB.
Ono ten příkaz jde zkopírovat i do PDF. Je tam myslím někde možnost tisku a ten výstup který se zobrazí jde také místo tisknutí uložít jako soubor PDF. Jsou pak v tom všechny údaje z toho příkazu.
Persbrandt píše:A pritom si jeste nesplyst, co je cislo uctu a co je variabilni symbol apod.
To je ale hrozny, to uz skoro muzu rovnou vypisovat slozenku.
A jak často něco takového potřebuješ dělat, že z toho děláš až takovou tragédií? Pokud ti to až tolik vadí tak zkus napsat do banky a navrhnout jim aby tuto funkci do IB dodělali. Možná, že s časem to tam přidají.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bond2 3. 12. 2019 13:06

https://www.equabank.cz/n/equa-bank-zprovoznila-vlastni-sit-bankomatu-s-moznosti-vkladu

Retailoví klienti mohou i nadále využívat bezplatný vklad prostřednictvím kterékoliv z 3400 poboček České pošty každý měsíc.
Bond2
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 3. 12. 2019 13:26

Když už umí vklady v EUR a USD, tak by to ještě chtělo, aby bankomaty v těchto měnách peníze vydávaly.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod barnyss 3. 12. 2019 17:12

Přesně tohle jsem si taky říkal, .. bohužel to asi nelze očekávat (byla by to moc velká bomba)
barnyss
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků