Stavební spoření - AKCE (před koncem roku)

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Markil 15. 12. 2019 12:42

Persbrandt píše:Tak jsem se dozvedel od pracovnika RSTS, ze pri pripadnem predcasnem ruseni stavebka a "nouzovem" vyberu nasporenych penez sporitelna muze klientovi jeste pred podanim vypovedi co nejvice snizit CČ temer na uroven vybirane castky = zustatku na uctu SS, takze by klient pak platil sankci 1% za predcasne zruseni jen z te snizene CČ. Napr. kdyby tam mel clovek nasporeno 48 000 kc (smlouvu by mel na CČ 200 000 kc) a potreboval by je najednou nutne vybrat, tak by mu mohli CČ snizit na 50000 kc a platil by sankci pouze 500 kc misto tech 2000 kc.
Pokud to tak skutecne je, tak asi neni opravdu duvod se branit te vyssi CČ 200 000 kc, i kdyz ji clovek po tech 6 letech treba zdaleka nedospori, bude tam aspon rezerva. Zvlaste kdyz sporitelna nabizi uzavreni smlouvy v akci zdarma.


To sice asi teoreticky u RSTS normálně lze, ale ne u té aktuální akce, kdy můžeš uzavřít SS zdarma bez poplatku 1%. Tam je kromě dalších, uvedena i podmínka: "Snížení cílové částky je povoleno pouze v případě, kdy je spojeno se Žádostí o poskytnutí úvěru."
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 15. 12. 2019 20:49

Markil: Hm ,tak se to pekne zamotava. Musim se podivat na tuhletu vetu v podminkach akce.
Tak mi mozna i v mailu kecala, ze CČ v danem pripade snizi zdarma, chtel bych videt, co by rikala, kdybych ji s touhle konkretni klauzuli konfrontoval...
I kdyz se asi ani neda vyloucit, ze mozna v praxi postupujou benevolentneji, nez maji uvedeno v podminkach, kdyz si to takhle lajsla napsat, ale na to se da tezko spolehat, to je jasny.
No hlavne mne nekolikrat nabadala, abych si s ní sjednal schuzku. :-)

Uz skoro prestavam verit vsemu. Ale kazdopadne kdyz dodrzim 6 let, tak nemusim dosporovat CČ a muzu vesele vsechny penize ze stavebka vybrat, ne?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 16. 12. 2019 09:12

Ano přesně tak, po 6 letech vybereš bez ohledu na CČ, navíc, pokud máš volné prostředky k vložení i za tento rok, můžeš za těch 6 let spoření, při uzavření smlouvy v prosinci, sosnout 7, nebo i 8 státních podpor ...
Alfréd z hor
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 17. 12. 2019 05:47

Markil píše:
Persbrandt píše:Tak jsem se dozvedel od pracovnika RSTS, ze pri pripadnem predcasnem ruseni stavebka a "nouzovem" vyberu nasporenych penez sporitelna muze klientovi jeste pred podanim vypovedi co nejvice snizit CČ temer na uroven vybirane castky = zustatku na uctu SS, takze by klient pak platil sankci 1% za predcasne zruseni jen z te snizene CČ.


To sice asi teoreticky u RSTS normálně lze, ale ne u té aktuální akce, kdy můžeš uzavřít SS zdarma bez poplatku 1%. Tam je kromě dalších, uvedena i podmínka: "Snížení cílové částky je povoleno pouze v případě, kdy je spojeno se Žádostí o poskytnutí úvěru."


Muzete prosim dat odkaz na presne misto na webu RSTS, kde jste tuto podminku v souvislosti s akci na uzavreni smlouvy o SS zdarma videl napsanou? Prohlizel jsem to celkem urputne a nikde jsem to nevidel. Nebylo to treba driv? Vubec jsem nak nevidel podminky te akce "stavebko zdarma" do 20.12., nevim jestli sem pidlovokej....

-- 17. 12. 2019 05:49 --

Alfred: a tech 8 stat. podpor za 6 let teda nechapu. 7 bych pochopil, kdyz zakladam v prosinci, tak si jen pockam do ledna, to uz je dalsi kal. rok... Ale 8 ? To musim jeste dalsi rok pockat, a pak je to 7 let, ne 6 let, nebo ne?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fanyn3 17. 12. 2019 08:48

Když zalozis v prosinci, můžeš mít 1.sp, pak normálně 6x SP. Za 6 let neukončis smlouvu v prosinci, ale až v lednu a můžeš mít osmou SP.
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 17. 12. 2019 10:16

Jen bych poznamenal, že nejde o to, že by člověk získal něco navíc. Pouze pak rok a třičtvrtě nemusí mít stavebko a vázaný vklad tam. Jinak je samozřejmě možné založit v prosinci, ukončit v prosinci s 6 SP a hned založit nové a SP čerpat na něj.
Když má rsts CČ 200 000 bez poplatku, je fajn to využít na 8 SP (prosinec 2019 - leden 2026), pokud by se poplatek musel platit (třeba u ČMSS, kde je sleva jen 1500 Kč), už to dle mého nemá význam.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod fanyn3 17. 12. 2019 10:59

Člověk navíc získá to, že neplatí 23 měsíců za vedení účtu SS a peníze zhodnocuje líp jinde. Kdo z toho chce maximální zhodnoceni, tak 8 SP za 6 let a jeden měsíc je jasná volba.
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 17. 12. 2019 19:15

Markil: Tak uz jsem to nasel. V dokumentech ty podminky stavebka zdarma nemaj a kdyz clovek nejde tou "jejich" cestou ze zakladni stranky, tak to tezko najde. Normalni by bylo to mit v dokumentech.
BTw. na infolince RSTS mi zase rekla, ze CČ snizit lze, i bez uveru, ale muze to byt spojeno se zpoplatnenym prevedenim na jiny, aktualni tarif (pokud puvodne sjednany tarif jiz neni aktualne nabizen). Kazdy rika neco trochu jineho.

Jinak podle infolinky RSTS ten bonus 2 x 1000 kc za zalozeni noveho Ekonta uz od 16.12. pry nelze sjednat, maji pry stopstav, pujde to zase az od noveho roku. Pry i na uz bezici smlouvy o SS, jen Ekonto Smart musi byt nove zalozene.
Zajimave - na webu to samozrejme vesele dal inzeruji, ani zminka o otm, ze by akce byla pozastavena. Uvidime, co vedi zprostredkovatele na pobockach.

-- 17. 12. 2019 19:17 --

fanyn3 a dalsi: diky, tak to s temi 8 SP za 6 let snad zacinam trochu chapat
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 20. 12. 2019 21:19

Promiň za pozdní reakci... Já jsem to citoval z přílohy 215, kterou jsem k tomu dostal. Uzavíral jsem to právě ten den 15.12., kdy jsem ti to sem napsal. Jinak to proběhlo dost rychle. V pondělí jsem poslal peníze, včera přišla SMS s heslem a dnes mailem uživatelské jméno pro přístup na internetový servis.

Tady je kopie té přílohy, ale už je pozdě, k dnešku to končilo (pokud to zase neprotáhli, což si nemyslím):

Smlouva o stavebním spoření se slevou 2.000 Kč - prodloužení
Příloha ke smlouvě o stavebním spoření a o zřízení účtu
s Raiffeisen stavební spořitelnou a. s.
č.0215
I. Termín konání akce
Termín konání akce byl stanoven od 2. 9. 2019 do 20. 12. 2019.
II. Podmínky akce
1. Akce je určena pro klienty (fyzické osoby) Raiffeisen stavební spořitelny a.s. (dále jen „banka“), kteří v termínu konání uzavřou smlouvu o stavebním spoření a o zřízení účtu (dále jen „smlouva o stavebním spoření“).
2. Smlouva o stavebním spoření musí být:
a) uzavřena s cílovou částkou minimálně 200.000 Kč,
b) uzavřena v tarifech SPOŘENÍ S 191 nebo JUNIOR S 181,
c) ke smlouvě musí být evidována příloha č. 0215,
d) doručena do sídla banky v Praze 3 nejpozději do 20. 12. 2019 (včetně).
III. Zvýhodnění
Každý klient, který splní podmínky této akce stanovené v části II. a IV., získá od banky slevu z úhrady za uzavření smlouvy o stavebním spoření ve výši 2.000 Kč.
IV. Závěrečná ustanovení
1.
V případě nesplnění výše uvedených podmínek, ztrácí klient nárok na slevu z úhrady za uzavření smlouvy o stavebním spoření a banka má právo mu zaúčtovat úhradu za uzavření smlouvy o stavebním spoření v plné výši stanovené v Sazebníku úhrad za poskytované služby, platném v době uzavření smlouvy o stavebním spoření.
2.
Zvýhodnění vyplývající z této přílohy lze kombinovat s dalšími zvýhodněními poskytovanými bankou na základě přílohy ke smlouvě o stavebním spoření.
3.
Snížení cílové částky je povoleno pouze v případě, kdy je spojeno se Žádostí o poskytnutí úvěru.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 12. 2019 07:35

markil: Diky, to je dobry. Ja jsem si taky zalozil u RSTS ve ctvrtek 19.12., po te co jsem vystal frontu tech, co prisli pro "vcelicky" - no to trochu prehanim, ale kazdopadne se to zda byt dulezity aspekt sporeni u teto SS, vic lidi se tam po tom shanelo.

Uz mi prisly i prihlasovaci udaje, tak se snad dostanu i do Internet servisu.
Planuju si tam letos poslat 20100 kc, to podle pracovnice pro max. stat. podporu staci.

Skoda, ze jsem nestihl tu akci Wustenrotu se zalozenim zdarma v 11/2019, tam bych byl uplne v klidu, po 2 letech v pripade nouze moznost vybrat vsechny penize (samo bez SP) bez jakekoli sankce. No on mi totiz nejaky jejich (wustenrot) obchodak trochu prislibil, ze to u nej pujde i v prvnich dnech prosince, ale pak to nedodrzel, tak to ted maj za to.
Vy jste zalozil SS 15.12., tzn. v nedeli? Kde meli otevreno, v nakym OC?

-- 21. 12. 2019 07:39 --

BTW: Sel jste ted nekdo do te bonus akce 1000 + 1000 kc za zalozeni Ekonta Smart a jeho drzeni po dobu 12 mesicu soubezne s vedenim stavebka u SS? Uz nejake pripsane bonusy?
Ted to pry teda uz nejde sjednat, ale po novem roce udajne zase jo, a to i kdyz clovek uz ma SS u RSTS uzavreno, tedy mu bezi...

-- 21. 12. 2019 07:45 --

Neni nahodou nekdo znaly, dokdy nejpozdeji musim tedka poslat ten vklad 20000+ kc na stavebko do RSTS z Ingkonta, abych zarucene mel narok na stat. podporu za letosek? diky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 12. 2019 09:31

Kolik musíš poslat svítí v tom internet servisu. A jelikož silvestr je pracovní den, mělo by stačit to poslat 30.12. Pak ta platba musí přijít nejpozději D+1.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 22. 12. 2019 22:46

Jaktože v neděli? No, já to zakládal přes "finančního poradce", tedy prostě člověka, s kterým stavebka a pár jiných drobností dělám už dlouho a který mi to na požádání založí kdykoli dle domluvy. Jen jsem mu večer brnknul, co chci a druhý den dopoledne byl u mne s hotovou smlouvou jen k podpisu. Záležitost 5 minut bez běhání. Takže proto v neděli.... Jinak to šlo založit i online, ale tohle je pohodlnější a bude i do budoucna, když budu řešit ukončení atd. :-)

Co se týká té akce s bonusem za účet u Raifky, díky za info. Pokud to tak bude, vypadá to zajímavě. Ale po zkušenostech s jejich bonusovýma kreditkama, kde jsem pořád musel něco hlídat a reklamovat, jsem se zařekl, že s touhle bankou už radši nikdy nic. Ale uvidím dle v podmínek...

Wüstenrot jsem taky koukal, ale odradily mě podmínky pro získání toho 1.2 % úročení. RSTS je lepší - tam je prostě daná úroková sazba bez nějakých kliček a podmínek. Navíc teoreticky má i lepší poplatkové podmínky, byť to v reálu hodí jen pár drobných, takže podle toho jsem se neřídil.

Kdy poslat peníze? No, abys dostal za letošek státní podporu, musí tam být do konce roku. Já bych nespekuloval a poslal to hned. Co na 20 tisících získáš, když budeš riskovat a posílat to poslední možný den? Tři koruny? :-)
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 27. 12. 2019 05:37

Tak kdyz jsem zakladal stavebko u RSTS ted 19.12. a v Internet Servisu mam napsano: "pro max. statni podporu vlozit 20 011 kc", tak kdyz vlozim ted do konce roku 20 050 kc, tak to musi v pohode stacit, i kdyz se tam v pristim roce budou uctovat nejake ty kvartalni poplatky, ze jo?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 27. 12. 2019 07:27

2050 > 2011
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 27. 12. 2019 09:20

Prý ČMSS má akci bez vstupního poplatku, tak teď čekám na detaily, že bych založil.
O jiné podobné akci nevím.
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků