Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 1. 2020 05:06

Nejedná se o elektroniku ani 3D tiskárnu apod. Napsal jsem čínanovi na Aliexpres velmi rozezlený text :grr: do zprávy. Také mu chci udělit negativní referenci, protože takové nervy s jeho nepřesnou fakturou se zásilkou poslanou, když jsem mu asi 7x přesně psal jak má rozepsat na zboží a dopravu mnou zaplacenou částku. Také služby amerického dopravce nejsou zrovna levné, hlavně nadčasové skladné nebo poplatek za odmítnutí a vrácení zásilky.
Nejlepší bylo na počátku cenového vyjednávání s čínanem, že neustále ten podloudník zvyšoval cenu za dopravu až 220 USD, tak jsem jej vracel na zem, že zaplatím jen spodní hranici mnou zjištěné a pro mě výhodné ceny zboží vč. dopravy. Zásilka dorazila z číny během pár hodin na Ruzyni. Nejedná se o běžné zboží a proto je prodejců co by na prstech jedné ruky napočítal.
FedEx je také skvělý, napočítal si předběžně na deklarované zboží za cca prokazatelně 2000Kč, celní dluh 1900Kč...zahrnul do něj totiž zcela jistě svoji cenu dopravy a tím pádem přeskočila hodnota zásilky 150€ a platí se i pak clo.(když čínan neuvedl žádnou domluvenou cenu dopravy)
Pokud mě FedEX nebo celní vyžírkové neuznají zručně upravenou fakturu, dodanou objednávku a sedící origo potvrzení platby, zásilku odmítnu a rovnou jim napíšu, že ze mě nedostanou ani ten poplateček za vrácení zásilky 1000Kč.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 7. 1. 2020 10:16

Já měl kdysi problém s obchodníkem na eBay... Zboží nedošlo, tak nejdřív že pošle nové, pak že vrátí peníze... Prostě zdržoval to tak dlouho, až jsem prošvihl termín, kdy jsem mohl zahájit spor a pak se odmlčel. Tak jsem mu napsal (česky), že je zkurv*** čínskej zloděj a že mu napíšu velmi negativní hodnocení. Za 3 dny jsem měl peníze na PayPalu :-D.
Pravý Tomáš Marný
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 7. 1. 2020 10:49

Ja mam negativni zkusenost na ebay zase s Bulharem. Poslal fake ačkoliv podle popisu to bylo znackovy, nejdriv delal problemy s vracenim a pak pote co jsem to poslal (a dorazilo to) tak prestal komunikovat. Penize jsem dostal zpet jen diky ebay podpore, ale postovny za vratku jsem nedostal.

Od cinana jsem uz taky dostal (zdarily) fake znackoveho zbozi, ale pote co jsem mu vysvetlil ze tohle by neslo, tak ochotne spolupracoval na vrácení a zaplatil postovny.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 1. 2020 10:55

redhaven píše:Pokud mě FedEX nebo celní vyžírkové neuznají zručně upravenou fakturu, dodanou objednávku a sedící origo potvrzení platby, zásilku odmítnu a rovnou jim napíšu, že ze mě nedostanou ani ten poplateček za vrácení zásilky 1000Kč.
Už je to dost trapné co nám tu předvádíš. Pokud se snažíš podvádět tak musíš počítat s tím, že se ti to nemusí povést a pokud se na to přijde tak i s následky toho podvádění. Aroganci a vyhrožováním nic nezmůžeš. Pokud budou po tebe požadovat nějaké poplatky tak mají prostředky jak je od tebe dostat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 1. 2020 17:26

Čínan mi napsal kouzelný důvod. Prý deklarované náklady na přepravu byly moc nízké, jak mu tvrdil přepravce a proto je o 5 USD jako zvýšili a o to se zvýšila i cena na faktuře. Prej si celníci můžou vyžádat snímek faktury dopravy fakturované čínanovi v číně a budu mět potíže. Tak jsem mu vysvětlil ten jeho blábol, že je nesmysl. Protože celníky celkem logicky musí zajímat cena dopravy uvedená ve faktuře zákazníkovi, protože celkem logicky obchodník čínan může mět již velkou část dopravy nebo celou zakalkulovanou přímo v ceně zboží vystaveného v jeho eshopu jako marketingový tah a skutečně jiný obchodník má přepravu takto přímo v ceně vystaveného zboží a dopravu má reklamně uvedenou zdarma nebo velmi nízkou. Tzn. zákazník dopravu tak či onak stejně zaplatí v ceně v eshopu a v případě jedné bankovní platby i s této skryté dopravy zaplatí veškeré výpalné celním vyžírkům.
To jsem vážně zvědav jak tato anabáze dopadne. :hm
Píšu to zde, at se třeba pozděj někdo poučí, stejně jsem si vygoglil info s anabázemi s celníky a přepravci i já, proč platit 100% celní výpalné z již beztak X- krát zdaných příjmů, notabene když tady do republiky šmelí Rákosníci desítky let pašují a celně deklarují hadry apod. s deklarovanou cel. hodnotou v pár korunách na kus v objemech miliard celkem. :D
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ulmra 8. 1. 2020 13:41

Má někdo zkušenost s případem, kdy je zboží vráceno z ČR celnice zpět obchodníkovi?
Vrátí prodejce peníze? Neotravují celničtí zloději s nějakou pokutičkou?
Daně jsou výpalné, které platíme za to, že se nám nepodařilo vytvořit civilizovanou společnost.
Ulmra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod suram 9. 1. 2020 19:31

Podle podmínek Aliexpessu odpovídá za proclení adresát, takže těžko říct, jak by spor rozhodli.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 10. 1. 2020 20:50

Nakonec nejvíce pomohlo čínanovi vyhrozit nepřevzetím zásilky od dopravce. Jeden den blekotal nesmysly a další den zdvořilost sama poslal origo správnou fakturu FedEx, až to vypadalo že píše někdo jiný. Celkově i s dlouze vyjednávanou výraznou slevou předraženého zboží, clem a DPH jsem ušetřil nejméně 7-8 tisíc a oproti ceně v česko až 90k. Chce to vždy doložit ale origo výpis-potvrzení bankovní transakce, at se zásilka nezasekne u celních vyžírků, kde by se jim nemusela líbit proklatě nízká cena zboží i dopravy u desítek kg těžkého zboží. Možná si příště nechám poslat celé auto. :D
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod redhaven 17. 1. 2020 16:45

Dle usnesení komis EU, bude od 1. 1. 2021 zrušeno osvobození od DPH a cla i u drobností z CN, to jsem zvědavý na ten kolaps celnice.
Naposledy upravil redhaven dne 17. 1. 2020 17:44, celkově upraveno 1
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 17. 1. 2020 17:33

redhaven:
Tuto informaci máš odkud? To by znamenalo, že by se platilo DPH a clo na úplně všechno bez rozdílu na cenu a tím by se levné nákupy z Číny prodražily a už tolik nebo vůbec nevyplatily. Předevčírem mi byla doručená jedná zásilka s drobnosti z Číny a DPH a clo po mne nikdo platit nechtěl.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 17. 1. 2020 17:36

A nemá to být až příštího nebo přespříštího roku?
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 17. 1. 2020 17:45

"Sorry jako", ještě mám ze zvyku 2019, samozřejmě od 1. 1. 2021
https://www.celnisprava.cz/cz/tiskove-z ... bchod.aspx

No bude to poprask, kéž by se lidi zachovali jako frantíci.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod suram 17. 1. 2020 20:13

Na tom nejvíc vydělají celní deklaranti, DPH bude u těch malých nákupů v číně pár korun, ale u České pošty vyjde nyní celní deklarace na 200 Kč a to je ještě nejlevnější.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 17. 1. 2020 20:25

není to zrovna novina (nicméně sbohem Ali), navíc je otázka jak to zdrží dobu doručení
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 17. 1. 2020 20:37

Nyní to zdrží zásilku na 14 dnů, čerstvá zkušenost.
suram
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků