Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 15. 1. 2020 10:36

dělávali to tak, že na výpise předem informovali o tom, že bude rámec navýšen a šlo to odmítnout
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 1. 2020 12:52

Stránky toho jejích Hello spolu na https://spolu.hellobank.cz jsou stále nefunkční. Navíc nyní mi to ve Firefoxu píše toto:
hello spolu.jpg
V Chrome to píše toto:
Vaše připojení není soukromé
Útočníci se mohou pokusit odcizit vaše údaje na webu spolu.hellobank.cz (například hesla, zprávy nebo informace o platebních kartách). Další informace
NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID
Pokud to jejích Hello spolu nemají už v úmyslu znovu zprovoznit tak by ty stránky mohli zrušit úplně a nebo tam dát nějakou informaci, že Hello spolu bylo zrušené. Takto to vypadá, že v HB není nikdo schopný kdo by s tím mohl něco rozumného udělat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 1. 2020 13:33

Neobnovili platnost bezpečnostního certifikátu, a ta vypršela, no. Ostatně dokud web fóra není funkční, není důvod ho obnovit :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 1. 2020 14:53

Pokud si dobře pamatuji tak s platností certifikátu už u Hello spolu byl kdysi problém. Je vidět, že amatéři z HB se z toho asi vůbec nepoučili aby se něco takového do budoucna neopakovalo. Jestli ten jejích web fóra bude vůbec někdy funkční tak o tom by se dalo hodně diskutovat. Nefunkční už to je docela dost dlouho a tak by to zprovoznit už snad mohli. Prozatím to vypadá spíše na to, že to jejích Hello spolu už asi ani nemají v úmyslu zprovozňovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fc70 15. 1. 2020 21:11

Tady je zase neinformovaných brblalů…

Certifikát nevypršel, adresu přepnuli na počítač, který zřejmě neměl připravený virtual host, takže se počítač prezentoval jinak platným certifikátem dodavatelské firmy Lundegaard místo certifikátem pro spolu.hellobank.cz.

A to proto, že nové spolu.hellobank.cz právě dnes spustili, a Lundegaard je podle všeho nový dodavatel, takže se asi „jenom“ nedohodli na přesném času překlopení od předchozí firmy Insided.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 1. 2020 22:01

Ano, firmu Lundegaard coby dodavatele nového fóra potvrzuji, byl jsem jedním z přizvaných předvánočních testerů nového fóra na jeho webu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 1. 2020 02:41

Tak Hello spolu s fórem už "funguje" ale je to téměř nepoužitelné. Nejde se tam přihlásit. Píše to "Neplatné uživatelské jméno, email nebo heslo". Pro vepsání emailu tam ale není pole. Původní odkazy na jednotlivé diskuzní témata jsou nefunkční. Je to celé velmi nepřehledné. Datum bez času je pouze u prvního příspěvku od vytvořitele tématu a další příspěvky jsou už bez datumu. V takové podobě je to po stránce přehlednosti a funkčnosti hrozné a asi nejhorší fórum které jsem kdy v internetu viděl. To předešlé fórum sice bylo nic moc, ale alespoň bylo přehlednější a lépe funkční. Pokud banka změnila dodavatele a nyní jim to fórum dělá nějaká jiná firma tak horší firmu si na to už asi nemohli vybrat. HB si tím dělá zbytečnou ostudu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 1. 2020 09:43

Ostudu si dělá Hellobank sama a už dlouho :-D.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod L - Core 16. 1. 2020 10:41

Přišel mi od nich e-mail:
Somebody asked to add a password to your account on Hello spolu. Alternatively, you can log in using any supported online service (Google, Facebook, etc) that is associated with this validated email address.
If you did not make this request, you can safely ignore this email.
Click the following link to choose a password: **************


Heslo jsem tedy resetnul, na fórum se dostal. Dokonce jsem založil nové vlákno, což mělo za následek, že jsem byl zablokován:

Dobrý den,

toto je automaticky generovaná zpráva z Hello spolu. Váš účet byl dočasně pozastaven.

Pozastavení se týká přispívání a vytváření témat dokud obsluha neprohlédne poslední příspěvky. Omlouváme se nepříjemnosti.

Pro další kroky se prosím podívejte na [pokyny] (https://spolu.hellobank.cz/guidelines).


Raději nekomentuji, co si o jejich IT myslím…
L - Core
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 1. 2020 12:29

To co nám tu HB předvádí s tím jejích Hello spolu a fórem je zarážející. Za něco takového by snad někdo měl nést odpovědnost a důsledky tím, že dostane okamžitou výpověď. Pokud za to může firma která se má v HB starat o provoz toho fóra a kterou banka asi vyměnila za novou tak bych se vůbec nedivil kdyby se nakonec ukázalo, že při výběru té firmy hrála nemalou roli korupce kdy se nerozhodovalo podle znalosti a zkušenosti z oboru IT, ale spíše podle toho jak velkou obálku kdo dá těm kdo o tom v HB rozhodovali.

Vy všichni co jste tu psali, že jste byli přizvání na testování toho fóra tak jak jste to testovali? To jste si nevšimli těch různých nedostatků a v jakém hrozném stavu to fórum je a neupozornili jste na to ty co to mají na starosti? Připadá mi to tak, že nějaké údajné testování asi ani neproběhlo, protože v takovém stavu by si to snad žáden rozumně myslící člověk nedovolil spustit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Markil 16. 1. 2020 15:02

google našel: https://www.lundegaard.eu/cs/
to jen k té firmě...

Co se týká Hello Spolu, nechápu, co se tam objevilo. Přijde mi to jako nějaká zpustlá verze toho minulého... Nechce se mi věřit, že tohle může být nová verze (to by mohl říct jen někdo z testerů...), ale že se něco takového vůbec pustí do světa, to nemá omluvu.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 16. 1. 2020 15:15

také nemám pocit, že to je nové fórum
a "to" vlazy, hele neblbni a přemýšlej... se tu ptáš, zda testeři (ne)testovali a psaly bugy?!
přece sám víš, jak to v HB! funguje.. takže i kdyby byly všechny chyby odhaleny a popsány, tak HB! je bude odstraňovat měsíce (spíše roky)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blackwork 16. 1. 2020 15:31

Proč mi nejde změnit PIN v bankomatu u Mechny? To musí být origo od Hello?
blackwork
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 1. 2020 16:47

ROlda78:
Asi máš pravdu ohledně těch bugů v tom údajně novém fóru a jak to v HB funguje. Nechce se mi vůbec věřit, že něco takového nedodělaného, nepřehledného a s plno chybami vůbec někdo mohl povolit spustit. Fórum které tam bylo předtím sice bylo nic moc, ale podle toho co nyní spustili to bylo zlaté. Za něco takového by ta firma která jim to fórum takto udělala měla dostat okamžitou výpověď a být nahrazená jinou schopnější a možná by ještě po nich mohla HB požadovat náhradu nějaké škody kterou jim tím způsobili. Možná kdyby se vykašlali na nějaké nové vlastní fórum a použili osvědčené dobré phpBB tak by udělali dobře a pro banku by to vyšlo mnohem levněji.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Delitzsch 16. 1. 2020 16:51

Vlazy, testeři určitě udělali všechno, co bylo v jejich silách, aby fórum nefungovalo. Je zajímavé, že jsi neustále s HB nespokojený a vytrvale ji kritizuješ, ale přitom klientem zůstáváš pořád.
Samozřejmě spouštění nového fóra neprobíhá šťastným způsobem.
Zřejmě teď všichni v HB vyřizují žádosti o Mototechna kreditku a nemají na nové fórum čas... :D
Delitzsch
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků