Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jichaj 24. 4. 2020 08:45

Ok, jsem se v tom zamotal, jsem myslel, ze tu vratku ma v aktualnim mesici..
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 4. 2020 08:47

Můžu spořák v HB zrušit přes mobilitu? Vzhledem ke koroně nemám přístup k tiskárně, abych tiskl ten formulář.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod dala67 24. 4. 2020 14:33

škoda sníženého úroku na SÚ a že nejde změnit pin u nálepky :-(
dala67
Mírně pokročilý


Odeslat příspěvekod radoch1 24. 4. 2020 17:16

Takhle vypadá držák a držení slova v praxi........rovných 15 dní..... :-(
Kdyby radši nic neposílali, tak budou vypadat v lepším světle než teď....


NA HELLO SPOŘENÍ

Stále Vám za uložení Vašich úspor vyplácíme úrok 1,5 % ročně, i když od ČNB bychom za současných sazeb peníze získali o třetinu levněji.

Ale jak už jsme psali, náš spořák je držák. A my zase držíme slovo.
radoch1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 24. 4. 2020 20:34

Asi se to naučili od vlády a krizového štábu...
Hranice budou zavřené dva roky... Hranice zítra otevřeme...
Školy otevřeme nejdříve v červnu, VŠ nakonec... VŠ otvíráme od pondělka...
Pravý Tomáš Marný
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 25. 4. 2020 00:17

Á, stěžovatel... Já nic, já muzikant, a vůbec mně není divné, že to blokli jen mně a dalším 467 978 klientům ne:
https://www.mesec.cz/clanky/pro-vase-do ... im-dluhum/
Pravý Tomáš Marný
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 4. 2020 14:39

A zajímavé názory (zatím tedy jen dva) jsou i v diskuzi pod článkem. Je z toho vidět, že (až na osazenstvo tohoto fóra :) ) jsou kreditky u řady lidí brány jako rizikové a tedy jsou v nemilosti.
Cituji:
Tak jestli si ten pan neni schopen zridit debetni kartu a pouzivat jen sve penize, taky bych mu neveril a uver na "bezne ziti" nedal.

A obávám se, že to je názor výrazně většinové části populace, protože sousloví Kreditní karta je pro mnohé přímo strašákem, často ze zkušenosti osobní či v okruhu rodiny/známých... Takže medializací si @Lafayette16 (předpokládám tedy, že jde o jeho případ, i zde diskutovaný) rozhodně nepomůže, spíše to přispěje ještě k větší démonizaci kreditek v běžné populaci.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 25. 4. 2020 15:30

Ano, jsem to já. Qlk=Lafayette16. Ale musím říct, že já jsem to nemedializoval. Článek je sice o mně, ale žádný vliv na vznik článku jsem neměl. A jak jsem už říkal, karty mám odblokované, psala mi Terka z Hello Spolu.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 25. 4. 2020 15:32

Tak kreditka je pro spoustu lidí ne moc čitelný (i zásluhou bank), dost složitý produkt, na kterém se dá při jednodušším přístupu přijít o dost peněz. Ono je to nakonec celé konstruováno na zatáhnutí klienta do dluhové pasti, takže se to asi bance občas podaří.

Jinak mám tendenci brát kreditku kromě klasického platebního prostředku jako rezervní peníze na horší časy. Proto by se mi bezdůvodné zablokování karty, když jsem v zahraničí a spoléhám na ni, nebo mi vypadl nějaký příjem, taky nelíbilo. Takže hodnocení sedí: sprosťárna.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 25. 4. 2020 15:55

Lafayette16 píše:Ano, jsem to já. Qlk=Lafayette16. Ale musím říct, že já jsem to nemedializoval. Článek je sice o mně, ale žádný vliv na vznik článku jsem neměl. A jak jsem už říkal, karty mám odblokované, psala mi Terka z Hello Spolu.

Tak diskuzní fóra nečtou jen lidé z bank, ale i novináři, že. Ale cílem nebylo ukázat na "ty ty ty banko, dej to do pořádku", ale že se to může stát a proč k tomu dochází. A zda to dělá (či chystá se dělat) ještě jiný subjekt. ;-)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Delitzsch 25. 4. 2020 16:00

Autoři prostě musí o něčem psát. Mnohem raději budu číst takové články, než ty irelevantní nesmysly, kterých je všude plno. Navíc zkušenost uvedená v článku je důležitá. Opět se potvrzuje, že HB je velmi dobrá banka, ale spíše jako sekundární, doplňková. Je třeba její služby "zálohovat".

Pevně věřím, že diskutující zde na fóru, nebudou ve svém jednání nikdy primárně ovlivňováni názory "většinové části populace", ale stále u nich bude převládat rozhodování založené na hlubší znalosti a kritické analýze...

Možná není náhodou, že určité "problémy" se schopností klientů splácet zaznamenávají aktuálně právě Hello Bank (Cetelem) a Home Credit. HB s sebou bohužel stále nese dědictví úvěrové společnosti, které jen pomalu přetváří do nějaké kvalitnější podoby. Jak dlouho jim například trvalo, než došlo ke kultivaci komunikace na telefonních linkách, kde operátoři mnohdy připomínali spíše exekutory.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 25. 4. 2020 17:17

dalich píše:
Lafayette16 píše:Ano, jsem to já. Qlk=Lafayette16. Ale musím říct, že já jsem to nemedializoval. Článek je sice o mně, ale žádný vliv na vznik článku jsem neměl. A jak jsem už říkal, karty mám odblokované, psala mi Terka z Hello Spolu.

Tak diskuzní fóra nečtou jen lidé z bank, ale i novináři, že. Ale cílem nebylo ukázat na "ty ty ty banko, dej to do pořádku", ale že se to může stát a proč k tomu dochází. A zda to dělá (či chystá se dělat) ještě jiný subjekt. ;-)

Já si nestezuju, jen říkám, že jsem na vznik článku neměl vliv. Smyslu článku rozumím a líbí se mi.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 4. 2020 19:18

Už jsem to psal na facebooku, celý problém vidím v tom, že Hellobank vydá kreditku jako doplněk ke každému úvěru, který dostane kdejaká socka nebo cikán na kdejakou volovinu. A v záplatě tohoto bordelu, pak banka ztrácí přehled, kdo je solventní a komu, díky životu na sociálních dávkách a příspěvcích na bydlení, nevezme exekutor v případě nesplácení ani halíř.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 4. 2020 20:27

xls píše:Tak kreditka je pro spoustu lidí ne moc čitelný (i zásluhou bank), dost složitý produkt, na kterém se dá při jednodušším přístupu přijít o dost peněz. Ono je to nakonec celé konstruováno na zatáhnutí klienta do dluhové pasti,

Presne tak, co poznam lidi tak rikali pokud maj prachy na uctu, proc by meli potrebovat nejakou blbou kreditku (i cestujici do zahranici)? :shock: U uctu to podobne, zalozit dalsi ucet (nejlip jeste dalsi), cas ubehne, poplatek (jeste nejaky skryty co je malickym pismem) a uz se veze k exekuci na toboganu :-l
Bohate staci fakt jeden ucet u velke banky a 1x debetni karta k uctu kde jsou uspory 8-)

-- 26. 4. 2020 21:30 --

dr._lukas píše:Už jsem to psal na facebooku, celý problém vidím v tom, že Hellobank vydá kreditku jako doplněk ke každému úvěru, který dostane kdejaká socka nebo cikán na kdejakou volovinu. A v záplatě tohoto bordelu, pak banka ztrácí přehled, kdo je solventní a komu, díky životu na sociálních dávkách a příspěvcích na bydlení, nevezme exekutor v případě nesplácení ani halíř.

Co by ztracela? jaky prehled? Kdysi mozna, ale dnes je na to propracovany system Telco, kdy se hodnoti koho klient zna, s kym se kamosi, kde koho potkal, jak platil treba telefon apod ;-)
Cikani ty to jedou jinak, to jsou ktery maj i razitka, udelaj si verifikace, potvrzeni o prijmu ... jeden dluzil klidne 2 mega bankam a sel pro dalsi pujcku :D

a nekde to konci i takto
Jak zjistit kde mám kreditky?
https://www.emimino.cz/diskuse/jak-zjis ... ky-265325/
driv byl i clanek o jedne pani, kdy se resila spolecnost Cetelem, ze poslali ji kreditku a vona ted dluzi a ma mit exekuci. Kreditku ale hodila do kose, protoze rikala ze si nic neobjednala :-))

Pokud kreditka přijde poštou jako nabídka a neaktivuješ jí nákupem a zadáním PIN, nebo jen zadáním PIN v bankomatu, není možné abys byla kvůli tomu v registru.
Takové kreditky mi občas chodí taky, zvláště po nákupech v některé společnosti. Přestříhnu - znehodnotím čip, zahodím.
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků